Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63.413
Cevap
385
Favori
3.380.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21582159216021612162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stinger

    Ben de Yenimahalledeyim (Güzelyaka) internetten Hayatı Yakala kampanyasına başvurdum yarın gelip kuracaklar, yakınlarda kullananlar genel olarak memnun, sizin bahsettiğiniz bağlantı problemi geçici mi yoksa devam ediyor mu acaba?
    Merhaba hocam selamlar. Kuzenim kullanıyor kabloneti, ben de 3 ay kullandım ve gerçekten çok rezildi bu başlığa da kullandığım zamanlar sürekli şikayetleri yazıyordum. Daha fazla dayanamadım ve 200 civarı cayma bedeli verip ayrıldım tekrar Superonline kullanıyorum. O 3 ay boyunca sıkıntısız kullandığım süre çok ama çok azdı.

    Mesela tam problem yaşanmıyor oyundayım vs, tak modem offline moda geçiyor arayıp ekip gelip ya da online müdahale edene kadar 2 saat kesin kayboluyor sinir krizi geçiriyorum. Sinyal dalgalanmaları çok fazla yaşadım, ping artışı yine öyle. Ama bu sürekli oluyor atıyorum ayda bir olsa esgeçebilirdim belki.
    Kuzenimde bütün bunları yaşıyor taahhütü az kaldı bitmesini bekliyor.

    Birde yurt dışı kaynaklı iptv kullanıyorum, Kablonette çok ama çok donuyor hd izlenmiyor sd anca. Aradım ip değişikliği falan yaptılar ama nafile. Mesela vodafone hattan izliyorum donmuyor ama Kablonet donuyordu. Çok şükür şimdi Superonline da yine problemim yok.

    Genel müdürlüğe birçok kez şikayet yazdım. Gerek türksatın online işlemler portalından, gerek çağrı merkezini arayıp onlara yazdırttım gerek şikayetvar'a. Bir kez olsun dönmez mi ya firma? Tüketici memnuniyetleri gözümde 0.

    Bunu bağlatmadan önce 2 yıl superonline idim. Yemin ediyorum size, sadece 1 kez koptu net aradım o da genel arızaydı birkaç saat sürdü ve Turkcell hattıma 4 gb internet verdiler bedava özür dileme amaçlı. Olaydan birkaç gün sonra da Superonline tarafından arandım şöyle şöyle oldu o yüzden kesinti yaşandı özür dileriz diye. Aradaki firmaların farkına bakar mısın?

    Şimdi diyeceksin ki neden bıraktın o zaman Superonline'ı diye. Mevcut abone olduğum için kullandığım paketin tutarı, Kablonetteki fiyatın iki katıydı. Daha çok para vermek istemedim açıkçası ama o kadar rezil oldum ki.

    Bu yaşadığım olaylar, her ne olursa olsun internet, yemek, giysi vs. maddi kısmı bir kenara bırakıp KALİTELİ olanı tercih etmemin gerektiğini öğretti bana. Tecrübe oldu açıkçası.

    Ha hiç mi olumlu bişey yaşamadın derseniz, çağrı merkezi kısmı harbi on numara. Çok çabuk bağlanıyorsun, 7/24 aktifler. Ne sorarsan sor gerçek bilgiyi veriyorlar. Bu konuda takdir ediyorum. Ama sadece bu konuda.

    NOT: Çamlıca Mahallesi-Demetevler Yenimahalle/ANKARA için geçerli bu söylediklerim. Şimdi atıyorum Konyadan biri alıntılamasın Superonline çok kötü diye sadece yaşadığım bölge için konuşuyorum diğer yerlerde hizmet nasıl tabi ki bilemem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stinger

    Ben de Yenimahalledeyim (Güzelyaka) internetten Hayatı Yakala kampanyasına başvurdum yarın gelip kuracaklar, yakınlarda kullananlar genel olarak memnun, sizin bahsettiğiniz bağlantı problemi geçici mi yoksa devam ediyor mu acaba?
    ben her gün hat değerlerimi kontrol ediyorum en ufak bir değer kaybı olunca arıyorum gelip ayarlıyorlar. yılda bir ay başın çok ağrıyor yeni tarifler çıktığı zaman özelikle sonra her şey normale dönüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    quote:

    Orijinalden alıntı: 210507

    https://www.amazon.com/ARRIS-SURFboard-SVG2482AC-Telephone-Certified/dp/B06XDGWKSB/ref=mp_s_a_1_4?ie=UTF8&qid=1530868786&sr=8-4&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=telephone+cable+modem&dpPl=1&dpID=418Tr%2BeM1DL&ref=plSrch



    Bunu alacağım ya pahalı ama sorun yasamak istemiyorum

    Hocam hem çok pahalı hem de yurtdışından gelen modemlerin türkiyede çalışmama durumu var. Docsis modemlerin mac adresinin türksat tarafından kayıt edilmesi gerekiyor. Her modem türksat ile uyumlu olmuyor. Türksat'ın kendi verdiği modemler hariç kayıt olabilme garantisi yok. Kayıt olamayan modemi kullanamazsınız. Zar zor bazı yurtdışından getirilen motorola modemleri kayıt ettirebilen birileri bir anda internetten düşmüş, 15 gün uğraşmış tekrar kayıt ettirememiş cihazı.

    Onun dışında upstream aralığı olarak türksat 5-85 mhz aralığını kullanıyor. Sizin verdiğiniz modem 5-42 aralığında. 5-42 aralığında modemler türkiyede çalışmıyor, türksata bağlanamıyor diye duymuştum.

    https://arris--c.na60.content.force.com/sfc/dist/version/download/?oid=00D30000000kUAL&ids=0680c000003RzttAAC&d=%2Fa%2F0c000000XZqS%2FtNvnfTMFvIv.DSx4Wj8UGoMi0BKcs8NcmhPLMSwkQ3I&operationContext=DELIVERY&viewId=05H0c000000bzwjEAA&dpt=

    Alıntıları Göster
    upstream 30 ile 50 arasında değişiklik oldu mu hemen gelip ayarlama yapıyorlar. ikinci el bir modem almıştı bizim birader o da baya mac etkinleştirmek için çaba harcamıştı bir günde halletti. Forumda motorola modemleri kullananlar oldu belki bunu da kulla bilirler. Emin değilim denemeden bilinmez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

    Valla anlamadımki kurtuluyormuyum yoksa şuan böyle devam etmekle
    Akıllılıkmı yaptım on gündür araştırıyorum tüm servis sağlayıcıları

    Turknet inanın tam bir merdiven altı firma gibi karşımızda muhatap yok
    Bi onlıne işlemler tutturmuşlar geri dönüşler haftalar sürüyor

    Ttnet bırakalı tam 4 sene geçti hiçmi bir adım gitmezler hala yerinde
    Sayıyor bulunduğum bölgenin en fazla 15 mbphız alacağını söyleyip
    Bana 8 mbphız vererek başlayın diyolar yahu kablonetden 50 mbphız
    Alıyorum diyorum yalan diyorlar diye beni kandırıyor anlamadım
    Hangisi yalan diyor

    Birtek süper onlıne adsl kaldı şimdilik denemediğim onlarda alacağınız
    Maksimum hız 12 mbp hızdır diyorlar şaşırdım kaldım valla
    Ne yapsam bilemiyorum hepsi birbirinden berbat reziller insanları resmen
    Kandırıp soyuyorlar al birini vur diğerine
    turknet evet merdiven altı gibi ama diğer firmaların yapmadığı yenilikler getiriyor mesela bölgen destekliyorsa 100 mbit upload verebiliyor kendi alt yapısı kullanan yerlerde güzel birşey, rekabet iyidir.

    ttnet bulumduğum bölgede 4 sene önce 16mbit alıyordum şimdi 35 kadar destekliyor. Ama satmak için müşteri hizmetleri kandırıyor.

    Superonline da havuz olayı var pingler sinir edebilir havuzdan cıkmak için ek para ödüyorsun çözümü var ama

    uydunet de stabil değil ama upload download kotaları iyi

    Turkiyedeki internet bu

    Milenicom nedir tam anlayamadım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

    upstream 30 ile 50 arasında değişiklik oldu mu hemen gelip ayarlama yapıyorlar. ikinci el bir modem almıştı bizim birader o da baya mac etkinleştirmek için çaba harcamıştı bir günde halletti. Forumda motorola modemleri kullananlar oldu belki bunu da kulla bilirler. Emin değilim denemeden bilinmez

    Upstream güç (dbmv)'den bahsetmiyorum. Upstream frekansından bahsediyorum. 41800000 Hz, 55400000 Hz şeklinde yazan. Türkiyede 5-85 mhz aralığı kullanılıyor. Yurtdışından getirilen modem 5-42 aralığında olursa türkiyede çalışmaz. Onun dışında türkiyede satılan sıfır ve ikinci el modemlerde kayıt konusu sorun değil. İkinci el almadan önce mac adresini kontrol ettirmeniz yeterli. Abonenin borcu varsa ya da modem üstünden düşülmemişse sizin kaydetmenize izin vermez. Almadan önce mac adresini sorgulatıp borçsuz ve üzerinden düşülmüş olduğuna emin olduğunuzda sorun olmaz. Sıfır modemde zaten sorun olmaz.

    Yurt dışından getirilen modemler de kumar. 5-85 mhz aralığına uysa da Türkiyede satılmadığı için kayıt olamama durumunda türksat yardımcı olmuyor. Kayıt olsa bile aniden sistemden düşüp tekrar kaydettirelemeyebiliyor. (Forumda bir üye yaşadı.) Dolayısı ile türkiyeden ubee ya da netmaster almakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 7 Temmuz 2018; 2:07:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 sene oldu arris sb8200 docsis 3.1 modemi amazondan alalı, sorunsuz kullanıyorum
    forumda bir çok kez bilgi verdim bu konuda, burada tek önemli olan şey EnemyTerritory dediği gibi upstream aralığının en az 5-65 mhz olmasıdır.

    Fakat bu olay kumar değildir, modem yurtdışından alındı diye mac adresini kayıt etmiyoruz diye bir olay olamaz! sistemden her an düşebilir nedemek? nasıl düşüyormuş mac adresinimi siliyorlar? hiç başıma gelmedi böyle bişey neyse

    her modemi kayıt ettirebilirsiniz, turksat modemi nerden aldığınıza bakmaz, docsismi-frekans aralığı uyuyormu, tamamdır
    gerekli olan şey modeme uygun config dosyası modeme göndermektir,
    bunuda aşağıdaki belirttiğim e-mailden isteyeceksiniz, müşteri hizmetleri veya eve gelen teknik elemanlar bunu anlamaz.

    müsteri hizmetlerini arayıp mac kaydettirme olayı oldukca basit bir olay, istediğiniz mac adresini modem diye kaydettirebilirsiniz,
    çalışacak olan modem markaları, arris motorola netgear (tplink asus gibi başka markaları deneyip çalıştıran daha görmedim)

    telefon sistemi kullanmadığım için turksat bunu düzgün çalıştırabilir mi emin değim, bende ki düz modem

    müsteri hizmetlerine modem mac adresini kaydettirdikten sonra, kablotvbilgi@turksat.com.tr adresine modeminizin marka modelini ve müsteri numaranızıda belirttiğiniz bir mail atıp modemini online hale getirmelerini istemeniz,

    sistem, uygun ayar dosyasını modeminize otomatik gönderiyor, sizin bişey yapmanız gerekmiyor, maili gönderdikten 1-2 gün içinde modem online oluyor
    şimdiden kolaylıklar dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 7 Temmuz 2018; 3:35:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sculpneo

    1 sene oldu arris sb8200 docsis 3.1 modemi amazondan alalı, sorunsuz kullanıyorum
    forumda bir çok kez bilgi verdim bu konuda, burada tek önemli olan şey EnemyTerritory dediği gibi upstream aralığının en az 5-65 mhz olmasıdır.
    Fakat kumar değildir, moedem yurtdışından alındı diye mac adresini kayıt etmiyoruz diye bir olay olamaz! sistemden her an düşebilir nedemek? nasıl düşüyormuş mac adresinimi siliyoryorlar? hiç başıma gelmedi böyle bişey, e ozaman netmasterda düşebilir mac adresinde marka yazmıyor sonuçta :) neyse
    her modemi kayıt ettirebilirsinix, turksat modemi nerden aldığınıza bakmaz docsismi frekans aralığı uyuyorsa tamamdır, gerekli olan şey modeme uygun config dosyası hazırlamaktır bunuda aşağıdaki belirttiğim mailden isteyeceksiniz, müşteri hizmetleri veya eve gelen teknik elemanlar bunu anlamaz
    müsteri hizmetlerini arayıp mac kaydettirme olayı oldukca basit bir olay, istediğiniz mac adresini modem diye kaydettirebilirsiniz,
    çalışacak olan modem markaları, arris motorola netgear (tplink asus gibi başka markaları deneyip çalıştıran daha görmedim),
    telefon sistemi kullanmadığım için turksat bunu düzgün çalıştırabilirmi emin değim, bendeki düz modem
    müsteri hizmetlerine modem mac adresini kaydettirdikten sonra,
    kablotvbilgi@turksat.com.tr adresine modeminizin marka modelini ve müsteri numaranızıda belirttiğiniz bir mail atıp modemini online hale getirmelerini istemeniz,
    cmts sistemlerinden uygun config dosyasını modeminize gönderip, online hale getiriyorlar 1-2 gün sürebiliyor.
    şimdiden kolaylıklar dilerim

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/133213372

    Bu arkadaş çözebildi mi durumu acaba? Önceden sorunsuz kullanıyormuş, daha sonra offline olmuş, 10-15 gün uğraşmış ancak online olamamış. Buna benzer bir kaç olay daha vardı başlıkta. Bu gibi durumlarla karşılaşabileceği için kumar dedim. Bir de kayıt kısmı da çok kolay olmuyordu sanırım. Mac adresini kaydettikten sonra dediğiniz gibi config dosyası vs için iletişime geçmek gerekebiliyor. Daha sonra nedensizce tekrar offline olup hattı online olmak için çaba göstermek zorunda kalanlar var. Telefon konusu da çalışır mı, o da sıkıntı. Türkiyeden modem alıp sıkıntı yaşanırsa bridge modda kendi routerınla kullanmak daha mantıklı gibi geliyor bana. (Bridge modda telefon çalışıyor, o konuda sıkıntı yok.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 7 Temmuz 2018; 3:14:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    o arkadaşa cevap verdim email atın diye, kendisi hala eve gelen teknik elemnlara dert anlatıyorsa işi uzun,ondan sonra geri dönüş yapmamış zaten
    kablosunda splitterda sorun olabilir ama modemdeyse olay bunun tek yetkili merciği kablotvbilgi@turksat.com.tr
    mac adresini kayıt ettirip buraya mail atmak nekadar zor olabilirki?
    çok rahatlıkla yurtdışından modem alınabilir telefon olayını bilmiyorum denemedim ama şunu söylemekten çekinmem:
    turksat desteklemiyor, işi yokuşa sürüyor, kayıt ettirmek kolay değil, sonra offline hale geliyor, bunlar doğru değil.
    email adresine cevap veren turksatdaki mühendis arkadaşlar sağolsunlar herzaman yardımcı olmuşlardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 7 Temmuz 2018; 3:35:11 >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Millenicom. Netspeed bu firmalarda türk telekomun alt yapısını kullanan servis
    Sağlayıcılar
    Türknet in en büyük eksisi karşında muhattap bulunmaması
    Kablonetde ıydudan net servisi sağlıyor ben 50 mbphız 250 gb kullanıyorum
    Lakin hiç stabil değil
    Ttnet kullanıyordum 4 sene önce 8 mbphız veriyolardı hala aynılar rezalet
    Lakin gel görki hemen hemen hiç kesilme olmuyor gibiydi
    Bana 10 mbp hızın altına düşmesin yeter zaten oyunda oynamıyorum artık

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    Hocam aldıgınız modemde telefon girişi varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 210507 2 kullanıcısına yanıt
    telefon girişi, wifi router özelliği yok, sadece düz modem benimkisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 7 Temmuz 2018; 12:46:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sculpneo

    telefon girişi, wifi router özelliği yok, sadece düz modem benimkisi
    Hocam bende motorola 6580 var şuan kullandıgım. Memnunum ev telefonunuda Türksatkabloya taşımak istiyorum türktelekoma fena gıcık oldum.

    Linkteki modem nasıldır yoksa motorola dan şaşmamakmı gerekiyor



    https://www.amazon.com/gp/aw/d/B075XGZ6GL/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sculpneo

    o arkadaşa cevap verdim email atın diye, kendisi hala eve gelen teknik elemnlara dert anlatıyorsa işi uzun,ondan sonra geri dönüş yapmamış zaten
    kablosunda splitterda sorun olabilir ama modemdeyse olay bunun tek yetkili merciği kablotvbilgi@turksat.com.tr
    mac adresini kayıt ettirip buraya mail atmak nekadar zor olabilirki?
    çok rahatlıkla yurtdışından modem alınabilir telefon olayını bilmiyorum denemedim ama şunu söylemekten çekinmem:
    turksat desteklemiyor, işi yokuşa sürüyor, kayıt ettirmek kolay değil, sonra offline hale geliyor, bunlar doğru değil.
    email adresine cevap veren turksatdaki mühendis arkadaşlar sağolsunlar herzaman yardımcı olmuşlardır


    Dediğiniz gibi bir şekilde online olunabiliyor. Yine de 300 liraya buradan infinity 401 ya da ubee alıp, sorun yaşanılırsa bridge modda düzgün bir router bağlamak daha az uğraştırıcı gibi geliyor bana. netmaster ve ubee modemlerde genelde wifi sorunlu, arada bir kablosuz kopuyor, aynı anda internete giriş, streaming vs çoklu eylem yapınca kasıyor, donuyor gibi sorunlar var (forumdaki charmlander'ın streaming problemi). Bridge moda alınca bu görevlerin hepsini router'a devrettiğimizden, bunların hepsi çözülüyor. Cihaz en azından bridge modda kablodan gelen sinyali ethernet ile kullanılabilir hale dönüştürme işlemini düzgün yapıyor.

    300 tl'ye (65 usd) amazon'dan nasıl bir modem alınabilir bilmiyorum. Bizdeki gibi modem+router kombo bir cihaz alınamaz zaten. Router için ayrı cihaz almak ve para harcamak gerek. Telefon girişli modemler de daha pahalı. Kısaca burdan almaktan daha pahalıya denk geliyor. Amazon'dan alsan da modem+router ayrı cihaz kullanman gerekecek, türkiye'den alıp sorun yaşarsan da modem+router ayrı cihaz kullanman gerekecek. Değişen pek bir şey olmuyor. Modem performansı, ping, internet hızı olarak burdakilerden çok farklı değil diye duydum. Türksat'a ya da netmaster'a gıcıklığınız yoksa, o kadar para harcamaya da değmez gibi gözüküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 7 Temmuz 2018; 14:12:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 210507 2 kullanıcısına yanıt
    upstream frekansının yüksek olduğuna eminseniz çalışır, minimum 5-65 mhz arası olması gerekli, internetde bu bilgiyi bulamıyorsanız netgeara mail atıp sorabilirsiniz
    telefon hizmetinin çalıp çalışmayacağı konusunda bir bilgim/fikrim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 7 Temmuz 2018; 15:8:39 >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    olayı parasal boyutda düşünürsek yurtdışından modem getirtmek tamamen mantıksızlık zaten
    turksat sadece kendi verdiği modemlere hizmet veriyor algısının yanlış olduğunu söylemek için yazdım bunları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 7 Temmuz 2018; 15:6:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sculpneo

    upstream frekansının yüksek olduğuna eminseniz çalışır, minimum 5-65 mhz arası olması gerekli, internetde bu bilgiyi bulamıyorsanız netgeara mail atıp sorabilirsiniz
    telefon hizmetinin çalıp çalışmayacağı konusunda bir bilgim/fikrim yok
    Hocam bu konularda çok ameleyim upstream.ne demek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 210507 2 kullanıcısına yanıt
    kablo modemler online olmaya çalışırken ilk önce kablo sisteminin (cmts) downstream ve upstream frekanslarına bağlanırlar, (download ve upload hızları buradan gelir)
    bu frekanslara bağlanamazlarsa modem online olmaz.

    turksatda veya diğer ülkelerdeki operatörlerde downstream frekans aralığı genelde aynıdır 500 küsür mhz den başlar 700 küsür mhz kadar gider 6şar mhz atlayarak (16 - 24 veya 32 kanal sayısı buradan gelir, downstream frekaslarına bağlanır, bu modemin özelliğe göre değişir) senin verdiğin linkteki model 16 kanal bağlanıyor downstreamde

    ama upstream aralığı turksatda 41,8 mhz ve 54,4 mhz dir (genelde bu 2 frekansı kullanıyorlar ama ilerde değişebilir, yükselebilir) amerikada bu frekanslar 5-45 mhz aralığındadır ve modemlerinin çoğuda bu frekansda üretilir ama bizde upstreamde 45mhz üstünde frekanslara bağlanmaları gerekir, 54,4 mhze bağlanması gerektiği gibi hatta birkere 62 mhz e bile bağlandığını gördüm.

    bunlar işin teknik kısmı oyüzden modem bilgilerinde yazmayabilir, bu yüzden modem üreticine sormak en mantıklısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 7 Temmuz 2018; 16:7:46 >




  • Kablonet ve Teledünya kullanıyorum. Modeme giden kabloyu teledunyaya takinca görüntü alabiliyorum. Ancak telefunyaya giden kabloyu modeme takinca internet alamıyorum. Bu normal mi? Eger normalse bu durumu duzeltmek icin ne yapmalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infinity 401 köprü moda alma ile ilgili anlatım bulamadım nette
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1200gs

    infinity 401 köprü moda alma ile ilgili anlatım bulamadım nette

    https://www.turksatkablo.com.tr/userUpload/sayfa/internet/kk/kk_infinity401.pdf

    13.sayfa, bridge mod konfigürasyonu. (Bu işlemi yaptıktan sonra modem arayüzüne 192.168.100.1 adresinden girebilirsiniz.)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21582159216021612162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.