Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1802. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
63.407
Cevap
385
Favori
3.379.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 18001801180218031804
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klonajinsky kullanıcısına yanıt
    hocam bende yeni abone oldum gelip kurulum yaptılar çok iyiydi hiçbir ücret vermedim
  • engunaydin E kullanıcısına yanıt
    hocam benimde kablonet üyeliğim var genel arıza mesajı telefonuma geldi ve kısa sürede arızayı düzelttilr.
  • aftih A kullanıcısına yanıt
    hocam ben kablonet kullanıyorum adamlar ne dediyse o 50 mbps hızım 250 gb aknm var 48 mbps civarında hız alıyorum hiç arıza yaşamadım daha
  • M1Abrams kullanıcısına yanıt
    hocam ping sorunun kablotvbilgi@turksat.com.tr adresine ekran görüntüsü ile birlikte mail atarsan düzeltiyorlar
    benim hattım düzeltildi.
  • Evet aynısını yaptım 2 gün önce düzeldi.
  • Merhaba, TTNET taahhütümüz aralık ayında bitiyor. Aslında evimizde uzun süredir kablotv sonra uydunet şimdi tekrar kablotv oldu var... Girişimizde bu binada uydunet hizmeti alabilirsiniz diye etikette yapıştırmışlar. (kablotv kutusunun üstüne) Ancak tam emin olamadığım/cevaplarını bulamadığım sorularımı sizlere sormak istiyorum:
    1)Uydunet ilçe müdürlüğü eve 15 dk. olduğundan gidip konuştuk ancak oradaki bayana sormayı unuttum, acaba uydunete abone olmak istediğimizde port yok vs. gibi bir cevap alırmıyız? (Türksatın sitesinde kablotv si olan direk kablonet kullanabilir diyor ama emin olamadım)
    2)Yine Türk Telekoma ait bir ev telefon numaramız var. Bunuda kabloses hizmetine geçirmek istiyoruz. Sorduğumuzda bunun aktarabileceğini söyledi ancak bu işlemde özellikle dikkat etmem gereken bir nokta/ yapmam gereken bir şey var mıdır? (Sadece numarayı iptal etmeden türksata gidip taşıtmalıyız dendi)
    3)Telefon modemin arkasına bağlanıyormuş, (Netmaster modemin ZN kodla biten modeminin klavuzunu indirip okudum) acaba bu nedenle telefon kullanılınca kotadan yer mi? Birde sanırım elektrik kesilince telefonu kullanamayacağız?
    4)Forumda çeşitli kişiler kablonet(eski uydunet) hizmeti hakkında çeşitli sıkıntılarını dile getirmiş. Tam olarak adını bilmesemde Türksatın kutusu TTNET in hemen yanında ve binamıza 5m uzakta. Bunun internetimize bir nebze olsun pozitif etkisi olurmu? (Hizmetin ilden ile, semtten semte ve taşeron hizmete göre değiştiğini biliyorum ancak merak işte )
    5)Masaüstü bilgisayarımızın olduğu yerde kablotv çıkışı var ancak o tv'ye bağlı. Şimdi modem için direk onu kullanmak yerine acaba bağlantıyı split yapan bir cihaz servis tarafından verilir mi? Verilirse bu ücretlimidir/ücreti nedir? (Birde bizim bir teledünyalı cihaz var ama bu tv analog kablo tv kullanıyor, bu sıkıntı çıkarmaz değil mi?)
    6)Konuşturan maksimum keyif kampanyasına abone olacağız, (25 Mbps / 150 GB AKK) binamız biraz eski kabloları biraz araştırdım şu an bağlantılar koaksiyel kablo imiş. Hızımız tv/interneti aynı anda kullandığımızdan çok kötü olmaz değil mi?

    Sorularım çok fazla ve detaylı, zamanınızı aldığım için özür dilerim ama eğer cevaplayabilirseniz eminim ileride arayanlar bazı sorularına cevap bulabilecektir.

    Bu bölümde aktif gördüğüm kişileride postumu görmesi için etiketledim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    1)Hayır, almazsınız. KabloNet sistemi DSL sistemine pek benzemiyor.

    2)Hayır, bildiğim kadarıyla yok. Bu işlem aynı mobil operatörlerdeki numara taşıma işlemi gibi oluyor bildiğim kadarıyla. Türk Telekom'a ev telefonu konusunda bir taahhüdünüz yoksa siz Türksat'a taşıma konusunda başvuru yaptığınızda hattınızın TT ile bağlantısı kesilir, Türksat tarafından faturalandırılmaya başlarsınız.

    3)Yine hayır, telefon görüşmeleri kotayı etkilemiyor. Ve evet, elektrik kesilince (hatta modemi fişten çekince bile) telefon hizmetini kullanamıyorsunuz.

    4)KabloNet sisteminin DSL sistemine benzemediğini belirtmiştim. KabloNet'te alacağınız hizmet Fiber ve Koaksiyel kablolar ile iletileceği için dağıtıcı kutuyla olan mesafenize göre değişmez. Sadece bölgenizdeki taşeron firma altyapının gerekli bakım işlemlerini yapmıyorsa, altyapıyı gerektiği gibi işletemiyorsa kötü bir hizmet alırsınız.

    5)Türksat'ın taahhütlü kampanyalarının neredeyse hepsinde kurulum ve kurulum için getirilen ekipmanlar ücretsiz. Yani o Splitter servis tarafından ücretsiz olarak kurulur. Ki zaten her şartta dairenize tek kablo geliyor, sonrasında bu kablo Splitter ile ikiye bölünüyor. Hayır, TV'nin Analog yayını alması bir sıkıntı çıkarmaz. Sadece 1 Temmuz 2017 tarihinde Analog KabloTV hizmeti kapanacağı için bu tarihten itibaren Analog yayınları izleyemezsiniz, izleyebilmek için KabloTV Giriş Paketi'ne (Temel'in de altındaki pakete) geçiş yapmanız gerekir. Ki zaten mevcut Analog kullanıcılarını da bu tarifeye bedava geçiriyorlar bildiğim kadarıyla (tabii yine biraz araştırmakta fayda var).

    6)Tekrar geldik aynı konuya, DSL ile KabloTV sistemi birbirine benzemiyor. Bu ikisini karıştırmayın. Yani ikisini aynı anda kullanıyorsunuz diye hızınız etkilenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • - Teledünya ve Uydunet'in ismini neden önceki hali olan Kablo TV ve KabloNet'e çevirdiler biliyor musunuz?

    Çünkü bu altyapı sisteminin orijinal global adı Cable Internet ve Cable Television.



    - Peki neden orijinal terime döndüler, biliyor musunuz?

    Çünkü satacaklar. Acil döviz lazım. Sabiha Gökçen'i bile satılığa çıkarmayı düşünüyorlar, Kablo TV/Kablonet de eninde sonunda satılığa çıkarılacaktır.

    İsminin globalleşmesi bunun ön hazırlığı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Uydunet'ten KabloNet'e dönüşmesinin sebebi ismi globalleştirmek değil. KabloNet ismi daha önceden başka bir firmanın tescillindeydi, bundan dolayı Uydunet ismini kullanıyorlardı.
    KabloNet isminin o firmadan Türksat'a geçiş işlemleri yeni bittiği için isim değişikliği şimdi oldu. Yoksa şu anki yenilenen logolar 1-2 yıl öncesinde bazı forumlarda paylaşılmıştı bile.

    Teledünya isminin ortaya konmasının nedeni ise insanların Analog KabloTV yayını ile Dijital KabloTV yayınını daha kolay ayırt edebilmesi içindi. Bu isim yaklaşık 8 yıl kullanıldı fakat günümüzde Analog yayının kapanma tarihi kesinleştiği için (1 Temmuz 2017 günü Analog yayın kesiliyor) ve de artık böyle bir ayrıma gerek kalmayacağı için de KabloTV ismine dönüldü.

    Her ne kadar özelleşmesini istemesem de muhtemelen dediğiniz gibi özelleştirecekler. Ve de o devir işlemleri tamalandıktan sonra biz de daha önceleri Türkiye şartlarına göre çok uyguna aldığımız hizmeti çok daha pahalıya almaya başlayacağız. Ayrıca hizmet kalitesinin iyi olduğu yerlerde kötüye gitmesi ihtimali de var.

    Ha özelleşmenin ne artısı olabilir; altyapıyı yaygınlaştırma konusunda artı olabilir diyeceğim de, zaten önümüzdeki sene OAŞ devreye girdiğinde bunun da bir anlamı kalmayacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • aynen belkide servis bile ücretli olucak kim bilir :)
  • ses aboneliği varsa internete bak kesikse ondan yoksa ses hizmetine abone olman gerek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilingir222

    hocam ping sorunun kablotvbilgi@turksat.com.tr adresine ekran görüntüsü ile birlikte mail atarsan düzeltiyorlar
    benim hattım düzeltildi.

    arkadaşım ping değerlerini yazarmısın bizlere lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M1Abrams

    Evet aynısını yaptım 2 gün önce düzeldi.

    arkadaşım ping değerlerini yazarmısın bizlere lütfen.
  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    hocam bunca yıl teledünya kullanıp interneti ttneten kullanmanın mantığı nedir çözemedim gerçekten. daha yenimi haberin oldu internet hizmetinden.
  • Detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim, çok açıklayıcı oldu. Modemle ilgili sürekli radyasyon vs. haberleri çıkıyor. Acaba netmaster modemin kablosuz ağ özelliğini kapatıp, yakın zamanda aldığım asus n17 modemin router özelliğini kullanarak netmastera bağlayıp kullansam akşamlarıda (sabit telefonun açık kalması için) routerı kapatıp netmasteri açık bıraksam yine radyasyon vs. yayar mı? Birde geçenlerde bir sosyal medya yavaşlaması ve bununla beraber modemlerle ilgili sıkıntılar olmuştu ancak analog kablo tv veya teledünya yayınlarında bir sıkıntı yoktu. Acaba tekrar böyle bir yavaşlatma durumdunda modemin çalıştığı internetin olmadığı durumda telefon bundan etkilenirmi? Sabit telefonu annemler hala kullandığından soruyorum. Tekrardan teşekkür ederim.

    Birde sanırım türksatla ilgili bayağı bilgilisiniz, acaba Mersin ili hakkında genel bilgileriniz var mıdır? Yani genel sıkıntı veya arıza Mersinde sık sık oluyor mudur? Burada Mersinli olan üyeler varsa onlarda durumlarını yazabilirler mi?




  • Ne bileyim işte babam bu işlerden çok rahatsız oluyordu. Yok aman şimdi sıkıntı vs. olur diye çok sıcak bakmıyordu. Gerçi teledünyayada geçen sene abone olduk, tv kutusunu getirenlerin üstünde teledünya ceketi vs. vardı. Annem bayağı soru vs. sordu (hatta bayağı sordu), sağolsunlar düzgünce cevapladılar, işlerini düzgünde yaptılar. Gerçi bu sefer nasıl bir ekip denk gelir bilmiyorum. TTNET bu işi iyice bozdu. Zaten en son abone olurken müşteri hizmetlerindeki kişi çok saygısızdı, burayı burayı imzala, okuyup ne yapacaksın vs. gibi çok kıl olmuştum. Bu seferde gidince bir bayana denk geldik oda sanki zorla konuşuyordu. İnternette göremediğimiz AKK kotalarınıda öğrendik, 16 Mbps'e kadar 100GB pakette eski TTNET müşterisine 64TL olunca son damla oldu. İnternet sitesi ve müdürlükteki evde internet broşürlerinin açıklaması ise çok berbat, sanki sırf olsun diye yapılmış. Türksatta ise şu tam internet sitesinin değiştiği günde gittik (yeni logo vs.), çok güzel bir şekilde tüm kampanyaların yazıldığı yeni logolu broşürler vardı. Hayırlısı bakalım, inşallah sorunsuzca kullanırız.




  • Zigzagger kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    Radyasyon olayı hem modemlerde hem de cep telefonlarında kaçınılmaz bir durum maalesef. O sinyallerin iletilmesi için bir miktar radyasyon kullanılması gerekiyor. Eğer kullanacağınız harici routerda WiFi'ı kapatma tuşu varsa geceleri oradan kapatıp sabah tekrar açabilirsiniz.

    KabloSes, modem açık olduğu ve de çok düşük hızda da olsa internet bağlantısı olduğu sürece çalışır. Yani bir yavaşlatma durumunda muhtemelen KabloSes'te bir sıkıntı olmayacaktır. Fakat modem açık olduğu halde bölgenizde bir genel arıza olup da bağlantı geçici süreliğine kesilirse o zaman KabloSes de internet üzerinden çalıştığı için kesilir (ama eğer bölgenizde sık sık kesilme olmuyorsa bu konuda da bir sorun yaşamazsınız).

    Mersin'deki altyapı ile ilgili maalesef bir bilgim yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rehber_

    aynen belkide servis bile ücretli olucak kim bilir :)

    Başka bir platform sağlayıcısı servisin Türksat Kablo hizmetine ait kablolara zarar vermesi nedeniyle aynı gün içerisinde 2 farklı servis toplam 6 defa geldi. Diğer firmaların servisleri her gelişte 40-50 lira servis ücreti alıyorlar eğer Türksat kablo'da ücretli olursa kullanıcı için hiç iyi olmayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: comsat


    quote:

    Orijinalden alıntı: rehber_

    aynen belkide servis bile ücretli olucak kim bilir :)

    Başka bir platform sağlayıcısı servisin Türksat Kablo hizmetine ait kablolara zarar vermesi nedeniyle aynı gün içerisinde 2 farklı servis toplam 6 defa geldi. Diğer firmaların servisleri her gelişte 40-50 lira servis ücreti alıyorlar eğer Türksat kablo'da ücretli olursa kullanıcı için hiç iyi olmayacak.

    yok öyle bir şey !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle


    quote:

    Orijinalden alıntı: comsat


    quote:

    Orijinalden alıntı: rehber_

    aynen belkide servis bile ücretli olucak kim bilir :)

    Başka bir platform sağlayıcısı servisin Türksat Kablo hizmetine ait kablolara zarar vermesi nedeniyle aynı gün içerisinde 2 farklı servis toplam 6 defa geldi. Diğer firmaların servisleri her gelişte 40-50 lira servis ücreti alıyorlar eğer Türksat kablo'da ücretli olursa kullanıcı için hiç iyi olmayacak.

    yok öyle bir şey !

    Konuda firma özelleştirilirse olabilecekler tartışılıyor. Şu an için tabi ki böyle bir durum söz konusu değil.




  • 
Sayfa: önceki 18001801180218031804
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.