Şimdi Ara

Kablolu yayın problemi, bu durumu nasıl çözebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kablolu tv ve kablonet kullanmaktayım, ancak tv yayınında problem yaşıyorum kablolamadan kaynaklı, turksat sadece eve giriş noktasında sinyal almaya baktığından geri kalan noktalarıyla ilgilenmediğinden en başında bakmışlardı sinyal geliyor çalışıyor deyip çekip gitmişlerdi.

    Şimdi evdeki durum şöyle, eve bir noktadan giriyor ve birbiri üzerinden atlayarak diğer odalara giden bir kablolama sistemi var, ana girişten direk dağılmıyor yani.

    Eve giriş noktasından öncelikle procomm 5-1000 dağıtıcı ile tv ucu evin içine dağılan tv kablosuna, diğer ucu da modem e takılı, turksat tan ilk geldiklerinde modem i en sondaki tv nin yanında bağladıklarında sürekli bağlantı koptuğu için en başa almak durumunda kaldım.

    Bu arada daire içinde dolaşan kablolar eski ve uçları kıvrılmaktan baya kötü durumda, girişte tv kısmına ek yapmak durumunda kaldım.

    Evde ilk tv nin olduğu odaya geldiğinde tv görüntüsünde bir problem yok, orada bir switch ile kablo devam edip diğer odaya geçiyor, gittiği odada görüntü biraz daha kötü, o odadan da aynı şekilde başka bir switch ile diğer bir odaya geçiyor, ilk 2 tv açıkken hele bir de akşamları en sondaki tv de bazı kanallar tamamen bozulabiliyor.

    Diğer birşey de son tv ye gelen aradaki switch e dokununca tüm sistem bozuluyor ve tüm tv lerde görüntü gidiyor. Ancak eve girdiği noktadaki dağıtıcıdan çıkan kabloya dokunursam görüntü geliyor.

    Benim bu evde tv görüntüsünü düzeltmemin yolu var mı kablolamayı tekrardan yapmadan?







  • tek çözüm kabloları yenilemek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.