Şimdi Ara

KABLO MODEM+ROUTER=WIRELESS BAGLANTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
7
Favori
108.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bir cok yerden baktım kablo modemi wireless şekle getirmeyi. konu baya dagılmıs..
    Bende elim değmisken benim gibi arkadasların fazla ugrasmaması icin konuyu toplamaya calıstım.

    bende cxc150 kablo modem var. bunu yanına bir router alarak wireles baglantı yapmaya calısıyorum...

    bilindigi gibi uydu net icin kablosuz modem fiyatları 200lira civarında.
    200 lira vermek yerine kablo modem ve artı olarak yanına bir router alırsanız işinizi fazlasıyla gorur..

    ilgili konuları veriyorum arkadaslar..

    1.http://forum.donanimhaber.com/m_34408384/tm.htm

    2.http://forum.donanimhaber.com/m_35180862/mpage_1/key_//tm.htm#35253782

    3.http://forum.donanimhaber.com/m_30230792/tm.htm

    4.http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm

    5.http://forum.donanimhaber.com/m_36632661/tm.htm (resimli anlatım mevcut)

    6. Scientific Atlanta Epc2203 kablo modemi TP-LINK WR743ND model wiriless router ile kablosuz hale getirmek isteyenler link
    ----------------------------------------

    ben araştırmalarım sonucunda alınabilecek bikac ekonomik routers buldum

    1 LINKSYS WRT54GC KABLOSUZ ROUTER 66,54 lira
    http://www.hepsiburada.com/linksys-wrt54gc-kablosuz-router/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd82039#tablnk
    (fiyat konusunda daha ucuzada bulablirsini sanırım)

    2 NETMASTER WDS-540 WIRELESS ACCSESS POINT – ROUTER 69,10 lira
    http://www.hepsiburada.com/netmaster-wds-540-wireless-accsess-point-router/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd71638#tablnk
    (fiyat konusunda daha ucuzada bulablirsini sanırım)

    simdilik bu kadar arkadaslar... yeni bilgiler edindikce sizinle paylasıcagım..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Çok teşekkürler. Benim istediğim bilgi şu:

    CXC-150 ile iyi çalışan hangisi? Kesilme kopma olmayanı hangisi?


    İşte bunun cevabını alabilirsek olay kapanır.
  • ben sanırın LINKSYS WRT54GC alacagım yarın...

    tabi biraz daha arastırma yaparım yarına kadar netlestiriririm hangi routersı alacagımı...
  • Ben şuanda airties in 205 model adsl kablosuz modemiyle bağlantıyı kurdum ve sorunsuz bi şekilde bağlanıyorum, ancak bir adet portu olmasından dolayı tam işimi görmüyor bende bu yüzden, NETMASTER WDS-540 modelini alıcam.
  • kablo modem ile nete baglanıp adsl kablosuz modem ile kablosuz olarak sadece bir pc ye neti dagıtabiliyorsun diye biliyorum ben.
  • arkadaslar basit bir şekilde kablo modem ile routersı birlikte kullanarak neti nasıl dagıtıldıgını anlatan resimi ekledim....

    oncelikle modemden cıkan mavi kabloyu routersa baglıyoruz. eger masa ustu var ise onuda kablo ile nete baglamak istiyorsak yine lan kablosuyla onuda routersa baglıyoruz....



    bu arada arkadaslar asagıda size yardımcı olacagını dusundugum alıntı bir bilgilendirme yazısı var:

    Yani böyle de kullanabiliyorum ama bir sorun var, işte olayın koptuğu an burası bana göre.
    Kablosuz ağımdan girdiğim netbookla MSN açılıyor, onunla msne giriş yapabiliyorum. Fakaat; ethernetimle access pointe bağladığım masaüstü bilgisayarımla msn'e giremiyorum.

    *Fakat ilk bağlantımda, yani bilgisayarım direk modeme bağlıyken msn çatır çatır açılıyor.
    *Masaüstü pc modeme bağlıyken netbookla paylaşım ağı kurmak mümkün olmuyor, bunun DHCP ile ilgisi olduğunu düşünüyorum, o yüzden Access point içindeki DHCP konfigürasyonunda olması gerekir iki bilgisayarın paylaşım olması için. (yanlışım varsa bilen biri düzeltsin birisi lütfen)


    Umarım anlaşılmıştır sorunumun nereden kaynaklandığı, bu aldığım access point içinde ethernet portlarımdan biri mi kitlendi msnle ilgili? Bunun için çözüm öneriniz var mı? Yani ethernet portlarından herhangi birine bağlıyorum pc'yi msn açılmıyor, netbookla açabiliyorum.


    Kısaca öyle bir sistem olsun ki, sürekli bir kabloyu ondan alıp ona takmıyım, dosya ve printer paylaşımını her an yapabilmeliyim herhangi kabloyu sökmeden, eminim ki bunun çözümü var. Yoksa çok abuk bir şey olur.

    Modemde ve bu Acess Point'te DHCP'yi aktif yaptım. Her yeni bağlanan cihaz için ikisinde de yeni Ip ataması yapabilir böylelikle diye düşündüm.

    Modem'e 192.168.1.1 ile giriyorum; Access PoinT'e 192.168.11.12 ile giriyorum(bunu bu forum içerisinde birisinin tavsiyesi üzerine yapmıştım IP çakışması olmasın diye.)

    Access point IP'yi modemden alsın interneti masaüstü bilgisayarıma kabloyla netbookuma kablosuz olarak taşısın istiyorum, yazıcı ve printer paylaşımım aktif olsun.

    Access point arayüz ayarlarında destination Ip subnet mask gibi terimler görünce anlamadığım için bir şey yapamıyorum nereye neler gireceğim konusunda fikrim yok, ama mutlaka bilgisi olan birileri vardır bu konuda. Access Point arızalı mıdır yoksa? Sanmıyorum böyle bir şeyin olabileceğini gerçi ama, hatta DHCP'yi kapattım access pointte, bağlantı kitlendi 2 kez hatta fabrika ayarı yaptım bunun yüzünden.

    Gateway veya Router seçenekleri vardı bu cihaz içerisinde, dynamic routing statik routing gibi ayarlar var, bundan mı kaynaklı anlamadım bir türlü. Çok da kafa karıştırmasam daha iyi sanırım, Msn haricinde hiçbir sorunum yok bu arada bunu da belirteyim.
    İkinci resimdeki düzende olduğu gibi sorunsuz ve paylaşımlı bağlantı için yardımcı olursanız çok sevinirim, tüm gece sabahladım bu sorun yüzünden uğraşmakla.

    SORUNUN COZUMU ASAGIDA

    Modemime girdim; hani kullanıcıadınız@ttnet veya kullanıcıadınız@biri.com.tr veya kullanıcıadınız@smile şeklinde girdiğiniz alan olur ya, onu girmedim modeme. Sadece ADSL sinyalini alsın, AP'ye aktarsın. Yani bu durumda AP'den ziyade bir router görevi üstlensin dedim.

    Modemlerde standart kurallar vardır çoğunuzun bildiği gibi;

    Kullanıcı ADI girilir
    Şifre girilir
    PPPPoE
    Encapsulation LLC seçilir
    MTU 1492dir

    bu standart değerler modemin belleğinde tutulur artık hepimizin bildiği gibi.
    PPPoe'yi AP'de seçtim ve bu standart değerleri AP'ye girdim sadece. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm, ve aşağıdaki gibi ayarladım.

    İkinci olan seçenek, PPPoE seçilseydi bu sefer adsl kullanıcı adım ve şifremi encapsulation değerlerini orada girmem gerekirdi ama sadece Bridging (Köprüleme) seçeneğini seçtim ve next tuşuna basar basmaz ayarlarım tamamlandı modemimde.

    Sadece Local IP adresi girmemi istedi, o da otomatik 192.168.1.1 olarak önceden yazılıydı, kaydettim ve çıktım oradan.

    Sonra da AP arayüzüne giriş yaptım ve Basic Setup kısmına girişi yaptım.

    Basic Setup kısmında ayarlar daha evvel böyleydi. Yani Automatic DHCP olarak seçiliydi. Ama PPPoE değerlerini mutlaka bir yere girmem gerekirdi, modeme girmediğime göre bunu Access Pointe girmeliydim ve öyle yaptım bu şekilde. Yani o kısıma girdiğim zaman Basic Setup'ta Internet Connection Type yazan kısımda PPPoe'yi seçtim ve gereken değerleri girdim böylelikle. AP'de DHCP açık kalıcaktı tabiki, Ip dağıtmak için gerekliydi.

    Böylelikle şu an masaüstü bilgisayarımda MSN açık, bununla yetinmeyip imageshack adresine güzelce resimleri yükleyip size sundum ve birazdan da bu mesajımı sonlandırmak üzere "Hızlı Cevap Gönder" yazan butonuna basabilecek olmamın keyifyle artık güzel güzel ev içinde kablosuz dosya ve yazıcı paylaşımım aktif şekilde tamamen istediğim şekilde rahat rahat evde internetin keyfini şimdiden çıkarmaya başlayacağım

    Önder Bey'e çok teşekkür ediyorum, sabaha kadar msnden yardımcı olmaya çalıştı, yetmedi ertesi günü telefonla arayıp sabırla yardımcı olmaya çalıştı, o gün yapamadıysak da; o kadar uğraşmasak bugün beceremezdim diye düşünüyorum çünkü DHCP'yi AP'de kapatıp sadece IP'yi alsın fikri aklıma geldi, biraz düşündüm iyice, modemden sadece sinyal alsın dedim Ap'de nasılolsa ayarlanıyo diye bir düşünceden yola AP'ye kaydettim Modemdeki bilgieri silip.


    Kısaca eğer kablolu modem kullanıyorsanız ve benim gibi AP alıp da kurtulurum diyecekseniz biraz uğraşmanız gerekecektir ama işin mantığını anladım en azından size de aktarayım:

    Benim gibi birden fazla bilgisayarla çalışacaksanız ve bunları ortak paylaşımlı ağa sokacaksanız aynı switch'e bağlı olmalı, yani ya aynı modem ya da aynı AP'ye takılı olmalı. Çünkü Modemin ve AP'nin IPleri farklı olduğundan DHCPleri de farklı yönde IP dağıtımı yapabilecektir.

    Örnek:
    cihaz1'in IPsi 192.168.1.1 diyelim; DHCP aktif olursa 192.168.1.2'den başlayıp 192.168.1.254'e kadar sıralar her yeni takılı olan PC'ye Local IP numarasını.

    Cihaz2'nin IPsi mecbur farklı olacak, 192.168.32.56 da diyebilirsiniz, ya da Zoom markalardaki biri 10.0.0.1 bile diyebilirsiniz, bu sefer de

    192.168.32.57'den veya 10.0.0.2'den başlar, sonları 254'e kadar sürer.

    Yani son hanesine kadar olan kısımdaki numaralar aynı olmalı, kısaca DHCP aktif olmalı. DHCP aslında aynı ağa bağlı aynı DHCP sıralamasına girmiş tüm cihazları tek tek konfigüre etmek yerine tek bir merkezden ayarlamaya yarar.

    ARKADASLAR KAYNAK LİNKİNİ UYARI ALMAMAK İCİN YADA KONUNUN KİLİTLENMEMESİ İCİN VEREMİYORUM.

    KAYNAK LİNKE ULASMAK İSTEYEN ARKADASLAR OLURSA BANA PM DEN ULAŞABİLİRLER.


     KABLO MODEM+ROUTER=WIRELESS BAGLANTI




  • bugun kablosuz routerı aldım arkadaslar
    LINKSYS WRT54GC KABLOSUZ ROUTER 68 liraya

    2 dk kurdum ve evin her kosesinden nete rahatlıkla baglandım
    rahatlıkla pcler birbirini gorduler...

    simdilik gayet iyi
  • yalnız bu yöntemle sadece 1 bilgisayar ile nete bağlantı sağlarsınız.
  • ben bu yontemle su an bir masa ustu + bir diz ustu+ bir psp + bir dizustu daha aynı anda kullanabiliyorum...

    ayrıca evin her yerinde isteidgim pc nin icinde dolasıp dosya paylasabiliyorum.

    oyunları karsılıklı oynaya biliyorum...

    baya guzel oldu...

    kablo yıgınından kurtulus yani
  • abi kablonet dimi bildiğimiz turksat?
  • evet kablo net...

    modem olarak netmaster cxc150 kullanıyorum..
  • Air 4240 Kullanıyorum 6 pc var .Sorunsuz bağlantı.
  • Ben iki pc ye dağıtmak istiyorum kablosuz router bana pahalı geldi.
    Neyse Tek pc yi usb den bağlasam,tekinide ethernet kablosundan bağlasam iki pc de aynı anda internete girer mi?
  • evet ikiside aynı anda nete girer..

    ben 3 ay oyle kullandım..
  • arkadaslar cxc150 kablo modem + linksys router ile yaklasık 20 gundur cok rahat 3 pc birden nete girebiliyordum... sonra kablo netten kopmalar oldu. aradıgımda bolgenizde calısma var ondan dolayı kopmalar yasanıyor dediler.

    neyse nete biraz duzeldi gibi ama sonradan aynı anda iki pc nete baglanamaz oldu.. sanırım ip cakısmasından dolayı.

    bir sekilde cozdum ama kalıcımı olacak bilmiyorum.

    sonra evdeki pclerin ip lerini netten kontrol ettirdim hepsi aynı ip adresiyle nete baglanıyordu. bu olması gereken durummu acaba ?
    bilgisi olan arkadas varmı?
  • Teşekkürler paylaşım için konular dağılmıştı bir arada olması iyi olmuş
  • ne demek lafı olmaz

    insallah sorun yasayan arkadasların sorunlarını cozen bir konu oluyordur...
  • arkadaslar linksys wrt54 kablosuz router var bildiginiz gibi .

    2 haftaya kadar rahatca 3 pc aynı anda nete baglanıyordum. ama son 2 gundur baglanamıyorum. tek pc baglıyken net iyi ama ikinci bir pc aynı anda baglanınca net gidiyor. linksys ve uydunetin teknik servislerini bikac kere aradım cozemediler. sonunda routerın kablo modemden ip alamadıgını bulduk.

    bunun nedeni ne olabilir acaba?????

    sanırım router bozuldu

    artık routerı teknik servise goturmeyi dusunuyorum.
  • Aynı sorun bende de var bikaç gündür. Sadece 1 ip alabiliyorum dolayısıyla tek bilgisayardan bağlanabiliyorum. Aradım sorun yok dediler
  • netmaster cxc150+linksys wrt54 router için.
    router sorunu uydunetten kaynaklanıyormus arkadaslar. uydu net teknik servisini 3-4 kere aradım. linksys teknik servisinide bir o kadar aradım. linksys teknik servisinde bana bunun gibi sorun olan baya cok tel aldıklarını bunu uydunete ilettiklerini ve uydu netin bunu hallettigini soyledir. bundan sonra tekrar uydu neti aradım. şu an linksys routerlar ip alamıyor. teknik servisimiz bunu cozmeye calısıyor bugun yada engec yarın bu sorunu giderecekler dedi...

    ben su an beklemedeyim.

    acıkcası linksys aldıgım icin su an pismanım..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.