Eski müşterisi olduğum bir bakkal'dan devamlı ve düzenli olarak paket paket sigara alırım. Yada alırdım demek daha doğru. Devamlı müşterisiyim + genelde sigaraları nakit alırım + çok alırım... Kırk yılda bir alışveriş yapan müşteri değilim. Buna rağmen bakkal, kredi kartı ile sigara alışverişimde, her paket başı 50 kuruş, 1 lira allah ne verdiyse geçiriyor. Şöyle izah edeyim örnek olarak bu bakkaldan 30 kere NAKİT sigara alıyorsam, sadece ayda 2-3 kez kartla alıyorum! Genelde nakit alıyorum yani ve bu da bence önemli bir ayrıntı! Bugün hemen az ilerimde bir bakkal daha var, orası bana çok yakın ama genelde orada benim içtiğim markanın sigarası olmuyor o nedenle hep diğer dürzüye gidiyordum. Neyse bugün de dedim gideyim yakınımdaki bakkalda varsa alayım dedim şansıma da vardı, 3 paket sigara aldım, k.kartı ile KOMİSYONSUZ 81 TL ödedim. Bakkalcı komisyon almadı. Komisyon almıyor musun dedim, yok gerek yok dedi. İyi sağol dedim çıktım ordan. Sonra bu her zaman sigara aldığım dürzüye geldim. Yalandan sigara alacakmış gibi yaptım, 3 paket sigara alıcam ama ne kadar komisyon alacaksın dedim? Herkese 1 liraymış da bana (bu seferlik) 50 kuruşmuş. (paket başı 50krş.) 3 paketten 1,5 TL yapar! Dedim ki komisyon almasan olmaz mı ? Niye komisyon alıyosun falan, ya işte almak zorundayım, zaten sigaradan kârımız az, onu da bankaya veriyoruz falan... İyi de karttan komisyon almadan da kâr ediliyor demek ki! Adam kâr etmese 3 paket sigarayı komisyonsuz verir miydi bana! Demek ki kredi kartıyla sigara alsak bile komisyon almadan yine kâr ediliyor! Hatta bundan 3 ay önce de Çekmeköy'de bir tekel'e gidip k.kartı ile 1 paket sigara almıştım ve onlar da komisyon almamıştı. Hatta sordum komisyon almıyor musunuz diye ? ''yok abi, biz o kadar terbiyesiz değiliz'' cevabını vermişti. Demek ki kredi kartıyla sigara satışından komisyon alınmadan da kâr ediliyormuş. Neyse az önce komisyonsuz aldığım sigaraların fişini koydum masaya, dedim ki fişi iyi oku! Okuyunca tabi beti benzi soldu. Bak dedim demek ki komisyon almadan da satış yapılıyor ve kâr ediliyor. Adam kâr etmese, bana 3 paket sigarayı zararına satar mıydı ? Adam benim babamın oğlu mu ? Demek ki kâr ediyor ki satıyor. Bu dürzüden bir daha alışveriş yapmama kararı aldım ve kendi yüzüne karşı da bunu söyledim. Hem senin devamlı müşterinim, hem de çoğunlukla sigaraları zaten nakit alıyorum ama ayda yılda 1-2 kez de kartla almak istediğimde düdüklemeye çalışırsan pirince gidip, evdeki bulgurdan olursun böyle! Bunun üzerine bir de bana diyor ki bir dahaki gelişinde 1 lira alıcam senden komisyon olarak. Zavallı... Sanıyor ki; bir tek etrafta sigara satan kendisi. Kendisinin dışında sigara satan bir yer yok sanıyor... :) Bunun 200 m. ilerisinde de başka bir bakkal var ayrıca evimin yakınında da yine bir bakkal daha var, ama sadık müşteri olduğum için devamlı buna gidiyordum. Buda eşşeğin kulağına su kaçırınca (kibarcasını söyledim) müşteri kaybetti. Sizi de böyle düdüklemeye çalışan bakkallardan yada işletmelerden alışveriş yapmayın, tavsiyemdir. Ayrıca kredi kartından komisyon almak da yasal değil ! Şikayet olursa bankanın tespiti halinde banka, işletme ile ilişiğini kesiyor. Detaylar aşağıda; BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI KANUNU
Kanun Numarası : 5464 Kabul Tarihi : 23/2/2006 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih : 1/3/2006 Sayı : 26095 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 45 Üye İşyeri ve Üye İşyeri Anlaşması Yapan Kuruluşlara İlişkin Yükümlülükler Kartın kontrol ve kabulü MADDE 17 – Üye işyerleri, kart hamillerinin yapmış oldukları mal ve hizmet alımlarının bedelini banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme taleplerini kabul etmek zorundadır. Bu zorunluluk indirim dönemlerinde de geçerlidir. Üye işyerleri, kart hamilinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave bir ödemede bulunmasını isteyemez. Bu hükme aykırı davranılması halinde, üye işyeri anlaşması yapan kuruluşlar tarafından üye işyeri sözleşmesi feshedilir ve bir yıl süreyle yeni bir sözleşme yapılamaz. Üye işyerleri, mal ve hizmet bedeli karşılığını banka kartı veya kredi kartı ile ödemek isteyen kişilerin imza gerektiren işlemlerde imza kontrolünü yapmak, kartın tahrifata uğrayıp uğramadığını kontrol etmek ve üye işyeri anlaşması yapan kuruluşlarca kendilerine ulaştırılan bilgiler çerçevesinde kartın geçerliliğini tespit etmekle yükümlü olup, gerekli durumlarda kart üzerinde yer alan bilgilerle kimlik belgesi üzerinde yer alan bilgileri karşılaştırmak üzere geçerli bir kimlik belgesi ibrazını talep etmek ve harcama belgesi üzerindeki bilgilerle kredi kartı üzerindeki bilgileri karşılaştırarak kontrol etmekle yükümlüdür. Bu kontrollerin yapılmamasından doğan zararlardan üye işyerleri sorumludur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brunetttemann -- 7 Mayıs 2022; 5:26:40 > |
K.kartından sigara komisyonu alan bakkal

-
-
Ben de bakkal işletiyorum ve komisyon almıyorum. 100 lirada 99 kuruş kesiyor banka ve pos kullanım ücreti yok. Yalnız şöyle bir durum var pos kullanım ücreti ödeyen ve komisyon oranları 1.7 1.9 olarak ödeyenler var. Minimum pos ücreti de aylık 90 lira gibi bir şey o yüzden alana da kızamıyorum -
Bizim burda da sadece sigara olunca kart geçmeyen yerler var -
İlle de komisyon ücreti alacaksa (eğer o senin dediğin komisyon oranları yüksek sistemin içindeyse buda) tamam komisyon yine alsın. 25 kuruş alsın, hadi 30 kuruş alsın. 50 kuruş yada 1 TL nedir ? Ki benden dediğim gibi hiç almaması lazım çünkü ben zaten genelde nakit alıyorum ve devamlı müşterisiyim! Ayda 2-3 kez kartla aldığımda da bi zahmet de benden komisyon almayı versin. Yoksa böyle müşteri kaybeder.
-
Yani haklısın. Özellikle sabit müşteriye küçük esnaf olarak daha fazla tölerans gösterilmeli çünkü kimisi komsum kazansın diyerek büyük marketlerden daha ucuza alabileceği şeyleri gelip bizlerden alıyor.
-
Vergi kacirsa daha mi iyi soyle bakalim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BazzzingaaaYani haklısın. Özellikle sabit müşteriye küçük esnaf olarak daha fazla tölerans gösterilmeli çünkü kimisi komsum kazansın diyerek büyük marketlerden daha ucuza alabileceği şeyleri gelip bizlerden alıyor.
Ben küçük esnafı her zaman desteklerim... Sabit ve sadık müşteriyimdir. Alışveriş yaptığım esnaf, bana yanlış yapmazsa devamlı olarak ondan alışveriş yaparım. Bu bahsettiğim komisyon alan bakkalın tam karşısında kurumsal market'LER var şok,a-101, bim falan... Hepsi yan yana... Buda onların karşısında, geçen gün gittim mayonez, salça, çay, tuvalet kağıdı falan da aldım bundan... Hatta mayonezin markası hiç bilmediğim ve güvenmediğim bir marka olmasına rağmen ille de benden al dedi, onu kırmadım mayonezi de onun bakkalından aldım ama sonra mayonezin evde tadına bakınca olduğu gibi çöpe attım. İğrenç bir tadı vardı, zaten markası da hiç bilmediğim bir markaydı, bunu bile gidip ona söylemedim mesela... Yine sigara alışverişime devam ettim. Diyorum ya sadık müşteriyim ben ama sen bana bile böyle kazık atmaya çalışırsan kusura bakma aga. Seninle bundan sonra alışverişim biter.
-
Ne alaka kardeş niye vergi kaçırsın ? Parasını alıp fişini kesiyor. Komisyon almadan satanlar vergi mi kaçırıyor ? Diğer bakkal hem komisyon almıyor, hem de fişe koskoca TEKEL ürünü yazmış! Yani sigara satışı yapıldığı fişten belli oluyor. Senin dediğin vergi kaçırma olayını tam anlamadım ?
-
Sigarada cok cok az kar olduğu dogru, surumden kar ettiriyordu ancak simdi o da eskiye gore azaldi ancak , bu konuda genel anlamda bakinca bakkala hak vermek mumkun degil. -
hata sende zaten zincir marketler varken ne uğraşıyorsun milletin ağız kokusuyla. şok a101 migros carrefour hepsi satıyor
-
aynı kanunda taksitli işleme fiyat farkı yansımaz da deniyor ama zibilyon tane mağazası olanlarda bile taksitli fiyata okkalı tutarlar yazıyor.
-
a101 de çalışan kasiyer kartla ödenince mutlu olur, bakkalcı nakitle mutlu olur. takip edip ona göre ödüycen. cepte 1-5-10-20-50-100 lira bulundurucan. böylece hesap 78 liraysa 50+20+5+1+1+1 olarak ödüycen. 50+10+5+5+1+1+1+1+1+1+1+1 şeklinde ödediğinde çok 1 vermiş oluyorsun sinirleniyor hoşuna gitmiyor beyefendinin.bazende yanlışlıkla faza ödüycen ki daha mutlu olsun. yoksa sen de adam mısın ya... adam olmadığını düşünebilir. adam olmak istiyorsan para saçman gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 7 Mayıs 2022; 11:25:46 > -
Doğru söylüyosun, kesinlikle küçük esnafa acımamak lazım...
-
peki kredi kartı ile satmasa daha mı iyi? cebinde paran yok diye sigara alamıyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X