Şimdi Ara

JVC Projeksiyonları - ANA KONU - (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
11
Favori
13.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muhammed kardeşim güzel günlerde kullan, nokta atışı çok iyi bir cihaz aldın, rs400 de çok iyi bir cihaz ama 2si yan yana ve aynı ayarlarda yansıtılınca benim de gönlüm rs500 den yana oldu, rs500 ün rs400 ten farkını görmek için odanın tavan ve zemin dahil karartılmış olması gerektiği söyleniyor yabancı forum kullanıcıları tarafından, Zaten senin odan bu şekilde olacağı için 500 senin için daha iyi bir tercih oldu, nihayetinde 2si de güzel sahibini memnun edecek cihazlar. Lens kalitesi keskinlik meselesine gelince benim bildiğim rs600 hand selected optics and parts yani elle özenle seçilmiş ürün parçalarından oluşuyor, 400 ve 500 için seçilen lensler random seçiliyor havuzdan, tabi bu havuzda dandik lens bulunmuyor, mesela benim sony deki lens jvc nin lensinin yanında vasat kalıyor aradaki açığı reality creation yani yazılım ile kapatmaya çalışıyor. 500 benim de gözüme daha keskin bir görüntü verdi ve kontrast renkler daha iyiydi. Ha ama 400 alacak olanların da kafasında şüphe olmasın o da 500 e yakın bir performans sergiledi. Gerisi bütçe ve tercih meselesi.



    İlgisi ve misafirperverliği için Tuncay Bey e de teşekkür ederim. Türkiye de bu kalitede bir demo olması kullanıcılar için büyük şans.



    Sevgiler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    abicim çok saol iyikide kafama girdin sayende goruntu meslesini hallettik darısı senin başına
  • RS500 Ellerinizden öper gençler beni de ekleyin listeye :) Desem de inanmayın. Muhammed (kardanad) kardeşimizin cihazı 1 hafta bende konuk oldu. Hem film hem oyun amaçlı cihazı bu süre zarfında kullandım, ayrıca yeni bir mod oluşturup kendimce unprof kalibre ettim. HW50es e binaen siyahlar şahlandı tabiki, ve keskinlik netlik çok daha iyi. Daha parlak. Gölge detayı da çok daha iyi. Sony yi daha başarı buldugum alanlar ise tepkime süresi düşük olan oyun moduna sahip olması, yüz tonları bir tık daha doğal ama jvc full prof calibre edilirse işler değişebilir belki, iris geçişleri daha iyi ve sony daha sessiz. İlk başta saydıgım ve sayamadıgım Geriye kalan alanlarda ise JVC önde. Rs500 ile sony hw50 farklı liglerde tabiki, ben yine de merak edenler için yazmak istedim. Aşağıya da eklediğim görüntü ulusal kanaldan, normalde pj de ulusal kanalları izlemiyorum ama performansını merak ettiğim için bağladım. Sağlıklı günlerde kullanmak nasip olsun Muhammed kardeşimize..

    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -

    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -

    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -

    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bu bizşm JVC özelinde sorarsak, ne kadar zamanda bir temizleme yapmak lazım. İçindeki o filtre kısım var, o önemli baya sanırım. 1 yıl oldu alalı daha hiç ellemedim bir yerine.

    Bu arada lens camını da silmek gerekir mi? Bir de ben lens kapağını hiç takmıyorum kullanmadığım zamanlarda, siz nasıl yapıyorsunuz?
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Bulunduğun ortamın toz durumuna göre değişir,özellikle evde sigara içiliyorsa optik parçalar için sıkıntı bence,sana tavsiyem zor değil 3 ayda bir temizle ,lens için herhangi bir kimyasal temizleyici kullanmanı önermem,fotoğraf makinelerin lensleri için temizlik kitleri var hava püskürtme ve fırça ile temizliğini yapabilirsin,benim raf da yukarıda olduğu için lens kapağını takmıyorum. Üst modeller de bu sorun yok tabii :) Sırf diğer modellerden farkı olsun diye otomize kapak koymamışlar giriş modellere :(
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Bu arada filtreye herhangi bir kompresörlü hava yada fırça ile temizleme yapmana gerek yok zaten tavsiye de edilmiyor direkt çeşmenin altında suyla yıkayabilirsin,kuruyunca takarsın.
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah cem iyi dileklerin için teşekkür ederim .
  • Teşekkürler. Hemen yapayım temizliğimi o halde.
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    haklısın abicim bende teknik servis olan bi arkadaşdan yıllar önce optiği için sigaranın zararlı olduğunu duymuştum . düşünun vucudumuza ne kadar zarar veriyor.
  • Uzun zamandır kablo arayışım vardı. Sonunda verdim siparişi. O kadarına ihtiyacım yoktu ama 30 metrelik vermiş olduk. 20 metrelik ara bir şeyler olsa daha iyi olacaktı neyse..

    https://www.amazon.com/RUIPRO-Fiber-Cable-Support-Subsampling/dp/B01MDQ5JOC/ref=pd_ybh_a_4?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=HZHE64656DVCAMYJN9Q6#Ask

    4-5 tane de cihazdan avr girişleri için şundan aldım.

    https://www.amazon.com/gp/product/B01MEHMYOD/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

    Kablo işi tamamdır. Bir de çalışırsa iyi olacak tabi




  • Merhaba arkadaşlar.

    Bu JVC nin eski bir modeli olan JVC DLA-X7-BE D-ILA 3D cihazını internette
    650 euro gibi bir fiyatta satışta. Sizce bu model nasıl çok mu eski

    Bundan farklı Sony VPL-VW90ES cihazınıda 1300 euro ya satıyorlar.
    arasında iki katı fark var. Sizce hangi cihaz daha iyi..
    yada sony ye bu iki katı fiyat farkını vermeye gerek varmı.
    Benim ilk projeksiyon cihazım olacak. Asıl istediğim 4k ama fiyatları düşüne kadar beni idare edecek ama kötü olsunda demiyorum. uygun olsun. bir cihaz arıyorum.


    Bide epson 9200 seçeneği var . 1100 euroya.


    Yardımlarınız için teşekkürler...
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, geldiğin de performansını paylaşırsın.
  • remains81 R kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız JVC ve Sony modelleri 2011 model sanırım,lambaları değişmiştir diye tahmin ediyorum ,sonuçta içerisin de ki optik
    parçalar da zaman için de performansları kaybetmiş olabilir, 9200 diğerlerine nazaran daha yeni bir model ama panel hizalamasını
    kontrol etmeden almayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 26 Mart 2017; 13:15:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astramastra


    Yazdığınız JVC ve Sony modelleri 2011 model sanırım,lambaları değişmiştir diye tahmin ediyorum ,sonuçta içerisin de ki optik
    parçalar da zaman için de performansları kaybetmiş olabilir, 9200 diğerlerine nazaran daha yeni bir model ama panel hizalamasını
    kontrol etmeden almayın derim.

    Sitedeki satıcılar çakal çıktı. Yabancı bir siteydi. Almanyada

    Adamlarla anlaşıyoruz. Ödemeyi PAYPAL kabul etmiyorlar. Ödemeyi hesaplarına yatıracakmışım garanti olarakta bana ID ve Kimlik fotokopisi yollayacaklarmış. Bitanesi olsa anlayacam. Sitedeki diğer satıcılarla konuştum farklı ürünler için. Hespsi aynı ağızdan konuşuyormuş gibi kimlik fotokopisi yollayacaklarmış. Anlayacağınız sıvazlamış bekliyorlar.

    Haliyle bizim iş yattı. Niyetim JVC DLA RS 400U almak ama biraz pahalı. Kampanya yada ikinci el bulursam aalırım

    Bu projeksiyon arayışım yeni başladı. Bunların black friday gününde bu JVC ler indirime giriyormu. Bundan önce ilgim olmadığından hiç merak edipte bakmadım. Bilgisi olan varmıdır acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remains81 -- 27 Mart 2017; 15:2:48 >




  • remains81 R kullanıcısına yanıt
    nacizane tavsiyem rs 500 sonra yaslan arkana
  • Evet kablo olayı nihayet çözülmüştür. Baya araştırdım, bekledim ama sonuç değdi.

    Kablonun linkini vermiştim yukarıda. 30 metrelik fiber optik HDMI.

    İlk denemede şak diye 2160p-60 hz olarak açtı. Ama renk aralığı ayarlarında sadece 4:2:0 vardı. O biraz kıllandırdı, acaba JVC nin yeni firmware ini yüklemedik ordan mı sıkıntı diye

    Daha sonra AVR nin kitapçığını biraz okuyunca 4:4:4 için bir ayar yapılması gerektiğini gördüm. Onu da yapınca renk ayarlarında tüm seçenekler aktif oldu.

    Kablo HDR falan da destekliyor. Görüntü de hiç bir kopma(drop) falan da yaşanmadı. Gelsin 4k filmler şimdi.

    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -JVC Projeksiyonları - ANA KONU -




  • Şu yazılım güncellemek için gereken USB-RS232 (dişi) kablo var mıdır kimsede acaba? Resmen yok piyasada ve internette de hiç bir yerde satılık olarak yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: charnel

    Şu yazılım güncellemek için gereken USB-RS232 (dişi) kablo var mıdır kimsede acaba? Resmen yok piyasada ve internette de hiç bir yerde satılık olarak yok

    Ali baba saolsun :)

    https://tr.aliexpress.com/w/wholesale-rs232-usb-female.html
  • Evet biliyorum da 1 ay sürer onun gelmesi

    Valla varsa birilerinde burda, kargoyla ödünç alsam geri göndersem daha güzel olurdu. Aslında şu var bende ama ucu erkek malesef. Buna 2 tarafı dişi VGA kablo tarzı bişey taksam sıkıntı olur mu diye korkuyorum.

    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -
  • Şu update derdini çözemedim hala malesef. Bu uygulamayı yapmış JVC kullanıcılarının tavsiyelerine açığım.

    Şimdi gittim alttakileri edindim fakat içime tam sinmedi.

    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -
    JVC Projeksiyonları - ANA KONU -


    Başka bir forumda JVC nin çok seçici olduğu ve alttaki cihazların test edilip onaylandığını söylediler. Yoksa cihazı "brick" yapma şansı olabilirmiş ciddi ciddi.

    https://www.amazon.com/dp/B0000VYJRY?

    https://www.amazon.com/dp/B000067SCH?

    Ne yapsam bilemedim açıkçası, illa ki gidip bunları mı almak gerekir




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.