Şimdi Ara

Justice League (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.160
Cevap
60
Favori
313.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jason Todd

    O lisansların sebebi senin de dediğin gibi spider-man'ın çocuklar tarafından daha çok sevilmesi(bu ne kadar yeni bir araştırma onu da bilmiyorum) . 2010'da ki araştırmadan bahsetmişsin 2017 yılındayız farkındaysan. 2010'dan beri onlarca batman oyunu, batman animasyonu çıktı. Özellikle Arkham oyunları popülerliğin artmasında büyük etken.

    Bunlar çizgi roman karakterleri eğer bakmamız gereken bir şey varsa bunlar çizgi roman satışları olmalı bence. Batman nerdeyse her ay ilk 5'e 3, ilk 20'ye 5 çizgi roman sokuyor.

    2016 yılında en çok satan çizgi romanlara bakarsan ilk 10'da 3 Batman çizgi romanı var. Batman'in ilk 30'da 8 çizgi romanı varken Spider-man'in 2 tane var ( bir tanesi Spider-man Deadpool çizgi romanı ne kadar sayılır tartışılır.



    Bence de sencesi bencesi yok Batman açık ara şuan en popüler kahraman.

    2010 araştırmasını örnek olarak vermemin sebebi bakın sene 2017 ama gelin 2010'u baz alıp yorum yapalım onun yerine demek değil. Konuyla ilgili özellikle CNN Money gibi saygın bir kurum tarafından yapılan güncel araştırma bu. Adamlar 2010 olunca ilk on yılın üzerine bir araştırma yapalım dediler, kim bilir bir sonrakini de 2020'de yapar ve o arada geçen on yıldan bahsederler. İşi gücü bırakıp sırf biri yılın 2017 olduğu hatırlatma ihtiyacı duymadan biz bunu güncel tutalım diye yılda bir süper kahraman araştırması rapor edecek halleri yok malum, bir yenisi yapılana kadar son yapılanı baz alınır her daim.

    2010 araştırmasının Arkham ve animasyonların çıktığı bir döneme göre Batman'in daha avantajına olduğunu düşünüyorum. Öyle bir yılda yapılıyor ki The Dark Knight ortalığı kasıp kavururken ki onun etkisiyle Spider-Man'i bile alaşağı ediyor o yıl. Nolan üçlemesinin kaymağının en had safhada yendiği yılların animasyon veya Arkham oyunlarıyla geçilen yıllardan çok daha büyük bir popülarite kazandırması gayet normal olurdu, animasyon ile oyunların hitap kitlesi övgülerden övgülere koşturulan efsane bir üçleme filmin hitap edeceği kitle kadar geniş değil.

    Çizgi roman karakterleri diye çizgi roman satışlarına bakmamız her daim ideal sonucu vermez. Amerika'da adam o karakteri sevip sevmemeyi seriyi yazan karakterin anlattığı hikayeye kıyasla her daim ikinci sıraya koyar. Çok iyi bir yazar çıkıp Swamp Thing serisinde harikalar yaratır, listelere girer ama bu karakterin popülaritesini göstermez. Batman için tabii ki durum böyle değil ama Marvel Brand New Day ve One More Day ile Spider-Man konusunda ağır çuvallayıp inanılmaz tepki aldığı için ordan beri hala o kini güdüp karakteri sevdiği halde okumayan insanlar mevcut. Ayrıca All New All Different dönemiyle de Marvel çuvallamalara doyamadı malum, Parker'ın girdiği yeni fakir Tony Stark'ı kimliğini sevmeyip bir süre sonra bırakanlar da var ki buna ben de dahilim.

    Benim en sevdiğim iki karakterin ilki Spider-Man, ikincisi Batman olmasına rağmen Amerika'da yaşıyor olsam para verip alacağım seri Spider-Man'den ziyade Batman olurdu. DC'nin baş tacı olduğu ve ilk mesajımda da değindiğim gibi insan-kahraman ayrımı en iyi yapılıp kişiliğinin üstüne eğilinebilecek en ideal karakter olduğundan DC de elindeki en büyük popülaritenin farkında, özellikle üstüne düşüyor ve New 52'dan tut Rebirth dönemine DC'nin verdiği kalemler bu serilerde çoğunlukla çok iyi iş çıkarıyor. (Marvel ise aksine sırf filmlerin etkisiyle çizgi romanlarım daha çok yürüsün diye MCU dışı karakterleri arka plana atıyor, şirketin odak karakterini Spider-Man'den Iron Man'e bile çevirdiler bu amaçta.) Amerika'da Spider-Man ile Batman popülerliği hemen hemen başa baş zaten, burada tabii ki çizgi romanın yazarı daha iyi olan kazanır. Çizgi roman kıyasının sağlıklı olmamasının bir diğer sebebi ise Amerika da dahil aslında da dünyanın geri kalanının çoğunlukla çizgi romana mecburiyet ve maliyetten korsan erişiyor olması. Spider-Man'in popülaritede fark yaptığı asıl yer ise Amerika dışı zaten.

    Çizgi roman satışları sadece okuyan kitleyi enterese eder. Burda mevzu bahis ise popülarite, ondan çok daha geniş bir kavramdan bahsediyoruz; çizgi roman okuyandan, okumayana, İngilizce bilenden bilmeyene, ufacık çocuktan kocaman adamlara kadar pek çok milletten herkesin dahil olduğu bir kitle. Bu süper kahramanlar çizgi romandan çıksalar da ondan çok daha fazlasına dönüştüler, o çok daha fazlasını yansıtan en sağlıklı veri de lisans getirisi ki bu getiriyi sağlayanlar içerisinde çizgi roman okuyan da var, hayatında okumamış olan bile. Dünya geneli popülerliğini ölçecek en sağlıklı veri de bu.

    Baz alınan 2013 satışları ve sonuçlar da 2014'te yayınlanıyor ama uluslararası markette Spider-Man'in farkı ortada. Tablosunu paylaştığım Licensing Letter bu araştırmayı en son 2015 yılında (https://business.highbeam.com/435360/article-1G1-473630496/superheroes-revisited-batman-overtakes-spiderman) tekrarladığını duyurdu ve orada Amerika'da Batman, Spider-Man'in üstüne çıktı. Ama dünya geneline vurduğunda ise ikincilikten üçüncülüğe düştü; dünya genelindeki ilk üç Spider-Man, Avengers ve Batman diye gidiyor ki sanırım en günceli de bu. Daha günceli olsa bile ilk üç değişmeyecektir zaten.

    Batman favorin ve getiride de birinci olmasını isterdin elbet biliyorum, hatta birinci o olsaydı savunacakların daha farklı olurdu ki o yöndeki isteğin de mesajının son cümlesiyle belli oluyor ama bu Batman'e zarar verecek bir şey değil. Çünkü Batman'in hedef kitlesi Spider-Man kadar çocuklar odaklı değil, o yüzden genel popülaritede bir adım geride kalması doğal. Spider-Man hedef pazar olarak yetişkinler kadar çocukları da çok aldığı için bu karakter buradan vuruyor ve vurmaya da devam edecek; 2014 araştırması da yapsan, 2024 de yapsan.

    Her şeye ek olarak bir dipnot düşeyim; bu lisans mevzusunda dönen para o kadar inanılmaz ki 2013 rakamları sonrası Warner CEO'su Marvel ile aralarındaki lisans geliri farkının yarısını bile kapatabilseler şu anki tabloya oranla 150 milyon dolar daha kar elde edeceklerini söylemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 13 Nisan 2017; 18:54:46 >




  • narrator12 kullanıcısına yanıt
    "Berbat oyunculuk"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazisiz ve HQ versiyon, arka planlik

    Justice League
  • Batman dan başkası yalan



    Yalnız dc nin işi zor dediğimiz gibi karakterlerin hepsi batman hariç uçuk kaçık karakterler marvel bu konuda çok avantajlı



    dceu olmazsa zaten bu sebepten olmayacak böyle karakterleri zack snyder gibi vasat üstü yönetmenler işlemeyez hele bir de marvel ın sinema seyircisini alıştırdığı bi düzen varken çok zor.



    Ondan çrciler dışında sinema seyircisine bunu alıştırmak kolay değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Man in the Suit -- 13 Nisan 2017; 21:15:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maximum_Carnage kullanıcısına yanıt
    "bir yenisi yapılana kadar son yapılanı baz alınır her daim." Hayır eğer 7 yıl geçmişse onu baz almazsın. Avantaj noktasına gelirsek evet Batman tepe noktasına ulaştı ama anlaşamadığımız nokta batman popülerliğini devam ettirdi.2011'de Arkham City ve Batman Year One ,2012'de The Dark Knight Rises( Dark Knight'dan daha çok gişe yaptı)ve TDKR Part 1,2013'de Arkham Origins ve TDKR Part 2, 2014'de Son Of Batman, 2015'de Arkham Knight ve Batman vs Robin, 2016 'da Arkham VR, Batman Bad Blood ve The Killing Joke Çıktı. 2017'de ise The Lego Batman çıktı ve büyük ihtimalle E3'de bir batman oyunu açıklanacak. Yazmadığım daha Justice league animasyonları filan da var ayrıca. Batman'in her sene ya animasyonu ya da oyunu hatta çıkmış bazı yıllarda 2 side çıkmış. Bence 2010'da olduğunda daha popüler şuan. Oyunların ve animasyonların filmler kadar etkisi olamaz evet ama az da değil.



    Çizgi roman satışları sadece okuyan kitleyi enterese eder. Figür satışları filan da sadece alanı enterese eder o zaman neyi tartışıyoruz ? Batman Dc'nin baş tacı çünkü isterse her hafta 10 tane kalitesiz sayı çıkarsınlar yine de satar. Çünkü Batman çizgi romanı ama Spider-man'in öyle bir ağırlığı olduğunu sanmıyorum.



    Bir karakterin daha çok figür,oyuncak satması onu nasıl popüler yapıyor acaba ? Örnek vermek gerekirse ağır Batman fanıyım ama şuana kadar hiç bir figür almadım. Spider-man'in figürlerde bu kadar satmasının sebebi çocuklar tarafından sevilmesi eğer çocuklar arasında popülerlikten bahsediyorsak evet Spider-man daha popüler.



    En popüler Batman olucak diğerlerinden daha çok satıcak,daha çok izlenicek, en büyük batman olucak gibi bir tutumum yok. Popüler olması onun daha iyi olduğu anlamına filan gelmiyor. Sadece Batman daha popüler. Belki Spider-man'in Mcu'da daha çok rol alır filan daha popüler olur ama şuan değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • size bir espri yapayım mı


    what is your super power ?

    -im rich


    deadpool esprierini geçecek gibi duruyo. heyecanla bekliyoruz




  • Aradaki fark şu: Ben söylediklerimi olabildiğince öznel yargılardan uzak tutup belirli rakamlara, kaynaklara, tecrübelere dayandırırken sizinkiler (çizgi roman satışları dışında, o da işin genelinin bir açısı sadece) hep kendi varsayımınız kaynaklı, bir dayanağı yok. Asla anlaşamayacak olma sebebimiz de bu.

    Çizgi roman konusunda da yanılıyorsunuz. Amerikan halkı gidişatından memnun olmadığı basılı yayına dair memnuniyetsizliğini almayıp satış rakamlarını düşürerek, görsel yayını da izlemeyip reytingini düşürerek gösterir. Yani öyle bizdeki "abi nasılsa Batman bu, adı bile yok satar, yedir gitsin" mantığı çalışmaz. Batman kadar olmasa da Superman de popüler olmasına popüler ama N52'da seriyi verdikleri yazar öyle leş hikayeler anlatıyordu ki (Okuduğumdan değil, Superman sevmem. Ama çokça insanın eleştirisi bu.) satışlar düştü, memnuniyetizlik arttı, DC apar topar yazar değiştirdi ve seri hem satış hem kalite konusunda ivme kazandı. Spider-Man'in de ağırlığı var, olmaz olur mu? Joe Quesada'nın karakterin hikaye gidişatı konusunda aldığı radikal ve bencil kararlar infial yarattı zamanında Amerikan çizgi roman okurları arasında ki hala da onun kinini güden radikal okurlar olduğundan bahsettim size, uzun süredir yazan Dan Slott'a bile cephe alan ve bu yüzden okumayan bir sürü insan var internette; Amerika'nın en popüler iki kahramanından biri bu.

    Siz kumsalda bir kum tanesisiniz sadece, sizin fan olup da figür almamış olmanız genel kitlenin aldığı kanısını değiştirmiyor veya daha popüler olanın daha çok ürün sattıracağı fikrini çürütmüyor. Hem işi niye figüre bağladınız onu da anlamadım, çizgi roman işini siz satış rakamlarını verip genel popülerlik çıkarımı yapmaya çalıştığınız için söyledim. Verdiğim iki tablo genel lisans gelirinden bahsediyor, oyuncak veya sadece çocuklar falan değil. Üzerinde lisansı olan herhangi bir ürün. Kimin daha çok figür sattırıp bunun çocuklar tarafından mı alınıp alınmadığına dair bir bilgi de yok zaten, bu yine sizin kendi öznel çıkarımınız.

    Tablonun dili olsa kalkıp belli ki Spider-Man daha popüler olduğu için açık ara daha çok üzerinde lisansı bulunan şey sattırıyor, iddia ettiğiniz gibi Batman olsaydı en çok lisans gelirini o getirirdi diyecek ama sırf sizin ortaya attığınızla çelişiyor diye "Daha çok ürün satan nasıl daha popüler olmuş olur?" gibi enteresan sorular ortaya attıkça bu konu havanda su dövmekten öte gitmeyecek. Daha çok ürün sattığı için popüler değil zaten, dünya genelinde daha popüler olduğu için daha çok ürün satıyor.

    Siz belli ki popülerliğin ürün sattırmaktan apayrı bir kavram olduğuna inanmak istiyorsunuz. Ben ise diyorum ki bu karakterlerin popülerliğini biz zaten net olarak ölçemeyiz, uluslarası marketlerde ne kadar lisans geliri getirdikleri bu popülerliği anlamak için bize önemli bir gösterge görevi görür ve müşteri her daim kendince popüler olana parasını yatırıp satın alır; genel profilde de kimin ne kadar sattığı bize karakterlerin bu kitle arasındaki popülerliği hususunda bir fikir verir.

    Bu husustaki konuya son mesajım bu. Daha fazla uzatmayacağım çünkü söyleyebileceğim her şeyi önceki mesajımda söylediğimi düşünüyorum, selametle.




  • Maximum_Carnage kullanıcısına yanıt
    böyle cevabı hak etmiyor karşındaki kişi boşa uğraşmışsın hocam.
  • Lanet olsun sizin sidik yarışınıza ya. Ergen ergen tipler geliyor spiderman en popüler kahraman yazıyor, konunun içine ediyor. Başlığı okumaktan aciz insanlar var forumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tom Waits -- 14 Nisan 2017; 13:10:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay Spider-Man'inize ya gene konunun içine ettiniz. Banane figür satışından arkadaş?

    Film hasıtlarını karşılaştırabilirsiniz mesela, Spidey'in filmleri kaç hasılat yapmış Batman filmleri kaç hasılat yapmış.

    Neyse bırakın da şurada film hakkında bilgi tartışılsın, Çizgi Roman hakkında sidik yarışı yapacak olanlar Çizgi Roman bölümüne gitsinler bir zahmet.

    Bir tane bile Batman comici okumamış adamlar gelip burada ahkam kesiyor.
  • Lord Sherlock kullanıcısına yanıt
    Hocam joker batmanden de daha popüler bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu 'Marvel sinematik evreni oturttu, Marvel düzeni kurdu' zırvalığını ilk başlatan low a selamlar. Her sene fabrikasyon ürünü gibi film çıkartıp neyini oturttu? Bu neyin kafası?
  • Patrick Wilson Orm'u oynuyormuş dogrumu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furlaka kullanıcısına yanıt
    Oynuyor doğrudur ama kendisi JL filminde yok,Aquaman solo filminde olacak diye biliyorum
  • Amber Heard büyüleyici bişey ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tom Waits

    Lanet olsun sizin sidik yarışınıza ya. Ergen ergen tipler geliyor spiderman en popüler kahraman yazıyor, konunun içine ediyor. Başlığı okumaktan aciz insanlar var forumda.

    Konunun kırılma noktası o değil. Ragnarok muhabbeti çevirilmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmin adı Unite The League mi oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zack Snyder'ın bu film için ilham aldığı Seven Samurai filminde de 6 tane ana karakter vardır. Yedinci samuray filmin en sonunda ekibe katılmaktadır. Altından bir şeyler çıkabilir belki.

    Justice LeagueJustice League



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Icefyre -- 14 Nisan 2017; 23:37:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Icefyre kullanıcısına yanıt
    Green lantern geliyo meseleleri yakın diyosun?

    Zaten gelcek gibi duruyo bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolgasm -- 15 Nisan 2017; 0:31:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Kral nereusun olayı nedir, onu hiç okumadım çizgi romanlarda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.