Şimdi Ara

Judo & Judo hakkinda aradiginiz hersey,..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • www.onlinejudo.net Prf. Jigaro Kano

    Judo kelime olarak " JU " yumusaklik,nezaket,esneklik, çeviklik " DO " ise yol , disiplin , felsefe anlamına gelir.
    Judo ; denge, kuvvet , kaldiraç , merkezkaç gibi birçok fizik kuralini en iyi sekilde degerlendirerek kullanma , sportif esaslarla sanat ve felsefenin birlestigi bir olgudur.Ruh ve beden egitimini birlikte saglayan ,kendine güven hislerini son derece gelistiren moral üstünlük, derin düsünme , kendiliginden dogru hareket , saygi ve sevgiyi her seyin üstünde gören bir bilim dalidir. Bu bilim dali bugün Olimpik bir spor dalidir.Diger yandan Uzak dogunun mücadele sporlari içinde ele alindiginda ise esnek vücut dönüsleri , yumusak savusturmalari, kuvvete karsi koymama ve karsidan gelen kuvvetten yararlanma usulleri ile rakibi en iyi sekilde alt eden seviyeli bir savunma sanatidir.
    Judo bize beden ve zihin enerjimizi en üstün ve en uygun bir sekilde kullanma yöntemini ögreterek belirli bir zamanda bütün kuvvetimizi bir tek ve ayni amaç için kullanmamizi saglar. Bu kural yalniz Judoda degil yasam süreci içinde her konuda geçerlidir.Judo bir spor olarak senenin her mevsiminde yapilir. Tehlikeli bir spor dali olmayip, yasli erkekler, kadinlar, küçük çocuklar ve kizlar tarafindan yapilmasinda bir sakinca bulunmamaktadir. JUDO BIR AILE SPORUDUR.
    Judo zamanla vücudun her kismini ayni oranda ve ayni ölçüde ahenkli olarak çalistirarak düzenli bir gelisim saglar. Vücudun kuvvet ve esneklik kazanmasina yardimci olur. Judo ayni zamanda düzenli çalismalar sonucunda zihin kabiliyetimizin gelismesini ve ani olaylar karsisinda bocalamadan dogru, dengeli ve pratik karar vermemize yardimci olur. Judo INSANI ERKEN OLGUNLASTIRIR
    (Harun Resit Guzelimdag hocamizin eserinden alintidir)

    www.onlinejudo.net Prf. Jigaro Kano







  • www.onlinejudo.net Turk Judo Portali

    Çoðu insan eksik düþündüðü yönlerini göstermek istemez. Eksikliklerini herkesten saklamanýn daha büyük bir eksiklik olduðunu anlamaz.
    Aþaðýdaki hikayeyi okuduðunuzda bir eksikliðin üstünlüðe nasýl dönüþtüðünü göreceksiniz.
    9 yaþýndaki bir Japon çocuðun en büyük hayali, günün birinde çok iyi bir judocu olmaktýr. Fakat talihsiz bir trafik kazasý sonucu sol kolunu tamamýyla kaybeder. Hem çocuk, hem de ailesi yýkýlýr. Ailesi sýrf çocuk oyalansýn diye, Japonlarýn en ünlü hocalarýndan birini tutar. Hoca kollarý sývar, çocuða tek kolla yapabileceði yegane fýrlatma hareketini öðretir. Gece gündüz çocukla beraber bu hareketi çalýþýrlar. Bir müddet sonra çocuk, hareketi gayet iyi ve hýzlý bir þekilde yapmaya baþlar, fakat hocasý çocuða her gün saatler boyu ayný hareketi adeta ezberletir. Çocuk bu hareketten sýkýlýr ve yeni hareketler öðrenmek istedikçe hocasý bu hareketi dünyada en hýzlý yapan kiþi olana dek çalýþmasýný ve baþka hareket öðretmeyeceðini söyler. Bir müddet sonra çocuk bu hareketi yýldýrým hýzýyla yapmaya alýþýr. Bunun üzerine hoca çocuða artýk bir turnuvaya katýlma zamanýnýn geldigini söyler. Olacak þey deðildir. Tek kollu bir judocu, tek hareketle turnuvaya katýlacak.
    Çocuk itiraz ettikçe hocasý
    "Evlat, sen öðrendiðin hareketi yap, gerisini merak etme diye öðütte bulunur.
    1.tur, 2.tur derken çocuk turlarý gayet rahat geçer.
    En nihayet finale gelir. Tek hareket bilgisi ile finale kadar gelen çocuðun finaldeki rakibi bölgenin en iyi judocusudur. Çocuk dev cüsseli rakibini görünce korkar. Hocasý yine sakindir,
    "Evlat sen bu harekette dünyada teksin, kendi oyununu yap yeter" der. Çocuk rakibine kendi hareketini þimþek hýzý ile uygular, rakip kalktýkça ayný hareketi yineler. Ýnanýlýr gibi deðildir, çocuk tek kolla, tek hareket sayesinde þampiyon olmuþtur. Çocuk dayanamaz ve hocasýna sorar:
    "Hocam inanamýyorum ben nasýl þampiyon oldum?" der.
    Hocasý yine sakin ifade ile söyle cevaplar:
    "Bu zaferin iki sýrrý var oðlum.
    Birincisi judonun en güç hareketlerinden birini çok iyi yapabilmendir. Ýkincisi, bu harekete karþý tek bir savunma vardýr.
    O da hareketi yapanýn sol kolunu tutmak!..."

    www.onlinejudo.net Turk Judo Portali




  • Süpersin hocam 2 yıl oldu ama...
  • S.a. guzel dostum,.
    Nesen bol olsun.

    Uzun yillar cok populer bir sitem vardiwww.onlinejudo.net ama ne yazikki, sitemi host eden firma bir gecede iflas etmis olmasindan dolayi tum bilgisayarlariyla birlikte kayboldu.

    Yillarca edindigim tum birikimlerim, datalarim, binlerce online judocu dostlarimin iletisim verilerini kaybetmis oldum.

    Gunlerce kederlendim, uzuldum ama yapilacak birsey kalmadi :(

    Bu sekil bir site acacak olmandan dolayi seni tebrik ediyorum, ilk uyelerinden birisi ben olacagim :)

    Sevgi ve saygilarimla.
    ihsandinc
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.