Şimdi Ara

Jolla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar belki hala duymayan vardır ancak eski Nokia'nın megoo takımı jolla adlı bir telefonu sailfish adlı bir işletim sistemi ile piyasaya sürecekler.
    Öncelikle telefonun donanımı büyük ölçüde açıklığa kavuştu
    1gb ram 1.4ghz çift çekirdek snapdragon s4 ile gelecek
    ekranı 4.5" ve qHD yani 540p ve daha önce görmediğimiz bir ekran teknolojisi ile gelecek diye tahmin ediyorum sitelerinde duyurudan ancak temelde one glass solition dediğmiz şeye benziyor.

şu anda aaa giriş seviyesi telefonu la bu diyenler için buraya kadar olan özellikleri bir yorumlamak gerekirse eğer aşağı yukarı tüm kullanıcılar android ram azmanı bir sistem olduğunu bilir hata daha iphonelar 1gb ram ile android amiral gemisi telefonları kat kat katlıyorlar performans olarak. bu sebeple ben 1gb ramve 1.4ghz işlemcinin performansda sorun yaratacağını düşünmüyorum çünkü sailfish zaten temelde Nokia n9 daki işletim sisteminin yeni nesli sadece. ve o telefonda düşük hardware ile yüksek performans sunan telefonlardandı. ancak tarafsız düşünmek gerekirse android uygulamalarınıda çalıştırabilecek bir sistem ne kadar stabil olacak göreceğiz telefon çıktığında

bir diğer konuda 4.5" ekranda 540p biraz düşük görünecektir belkide. bu konuda aslında piksel yoğunluğuna abandıkça abanıyor firmalar ancak renkleri eğer daha iyi verebilirlerse bence daha iyi olacaktır zira ben acer w510 tabletimdeki 768p lik görüntüyü 1600p mi ne çözünürlüğe sahip nexus 10 den daha iyi buluyorum. çözünürlük görüntü kalitesinden daha hızlı artıyor zaten steve josbs un dediği gibi 300 ppi sınırı var üstünü kimse ayırd edemiyor. ubuntu phone da çıktığında bu şekidle çıkacak muhtemelen bi android telefonlar kağıt üzerinde özellik yarışı yaptıkları için 1080p 2k 4k ekranlarla devam edecek.

telefon aynı zamanda kapak değiştirerek profil değiştiriyormuş ancak pek detaylı değil bu konudaki bilgiler.

telefonun öne çıktığı en büyük konu ise kullanım kolaylığı, telefonda tuş yok ekrana iki kere vurup açıyorsunuz sonra ekranı sağa kaydırınca geri gidiyorsunuz ekranı kenarlardan içe kaydırınca ana ekrana dönüyorsunuz aşağıdan yukarı kaydırıncada sosyal ağa bakıyorsunuz sonra ekranı aşağı çekince de ekran kapanıyor. bu kaydırma işlemlerini yarım yaptığınızda da mesela video bi yandan oynarken ekranda yarı şeffaf olarak ana ekranınızı yada sosyal ağlarınızı görüp videonuza dönebilirsiniz

telefonda kamera için özel bir buton olacağına dair paylaşımlar yapıldı bu noktada hala net cevap yok

şimdilik bu kadar facebook ta jolla türkiye sayfasıda açıldı ben de buradan belgiler geldikçe burayı güncel tutmaya çalışacağım

Jolla Jolla

• Jolla'nin android ve sailfish uygulamalarini iceren kendi uygulama magazasi da olacakmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • param olsa hiç düşünmeden alırım.Adamlar sistemi 2-3 senede geliştirdi sen düşün.Bence hem sistem hem özellik bakımından bomba gibi gözüküyor.İnşallah güzel bir çıkış yaparda devamı gelir.MeeGoyu seviyorduk dahada gelişmiş olanı çok güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.