Şimdi Ara

Joe biden:'diktatörlerle ahbaplık dönemi sona erecek,onları devirme dönemi geri gelecek' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trump varken biden kim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biden gelirse burası için rüzgar tersten esmeye başlar, bizim için pek iyi olmaz.

  • 74 kıbrıs harekatı sonrası abd senatosunda TÜrkiye'ye geniş çaplı ambargo verilmesini ilk isteyen ve imza toplayıp onaylatan 4 senatörden birisi biden'dı..

    Ermeni ve rum lobileri ile çok sıkı diyalogları olan biden şuanki başkanlık seçimlerini rusya'yı bitirme odaklı politikalar üzerinden yürütmek istesede akdenizde de kıbrısdan kaynaklı geçmiş hesapları kapatma hırsı olduğuda kesin dolayısyıla oluşturduğu ekipde en az kendisi gibi kafatasçı bir ekip.Yardımcısı camilla harris biden'dan daha tehlikeli bir isim ancak ön planda değil şuan.Biden seçilir ise çok kısa zamanda harris ismini dünya yakınen tanıyacak zaten.Kısacası Türkiye adına biden ismi çok hayırlı olmaz.Gerçi kötü ile daha kötünün yarışını izliyoruz,trumpda sağlam ayak bir politikacı değil ancak beterinde beteri var bu dünyada..

  • Amerikalı seçicek en başta .. biz.değil..

    O yüzden kendi egonuz ideolojiniz birini istiyor diye Amerika da o başa gelmiycek..

    Amerika lının çokmu umru Suriye İran Rusya yada Türkiye..

    Adamlar oyunu ona göre vermiyor . Geçinme derdi , sigorta ,sağlık sistemi,göçmen politikası ırkçılık sorunları, maaş lar kısaca Amerika nın kendi iç sorunları na göre oy vericek..
    Kendi iş gelir ticaret ekonomik olaylarına göre oy vericek..

    Yoksa ne Suriye bir Amerika lının umru ne ırak ne Libya ne başka ülke sorsan haritada yerini bilmez çoğu bu ülkelerin...

    Amerikalı kendi derdine derman olabilicek insana oy vericek tabii.birazda Trump dan yorulmuş bıkkın bir kesimde var yanlış iç politikalarından ötürü..

    Corona olsun , Amerika daki.sağlık ve göçmen sorunları olsun , George floyd olayları olsun hiç iyi sınav veremedi iyi götüremedi süreci Trump... Amerika lı bunlara göre oy vericek...

    Gerisi hikaye..

    Biden çokmu iyi hayır Trump çok mu iyi hayır ..

    Trump un bugün bizle arası iyi yarın bir uyanır kafasına eser derki ambargo koyun şu bu ülkeye trump da öyle sağı solu belli olan biri değil sabah tamam dediğine akşam hayır diyebiliyor...

    Biden böyle söylüyor seçilse hiç bir şey yapabiliceğini düşünmüyorum...

    Seçilse zaten biden ocakta başa geçicek ocağa kadar Amerika'da topal ördek denilen bir süreç olucak ülkede... Biden seçilirse şayet...

    Bana kalırsa Amerika lının gözünden bakıcak olsam seçlir anketlerde de %9-%10 açık ara önde görünüyor biden....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 24 Ekim 2020; 15:39:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Manası seçilirsem abd dış politika da çok sert oynayacak. Vietnam savaşı yılları gibi abd ekonomi ile değil askeri operasyon ile masaya yumruğunu vuracak.

    Bu şu demek. Pentagon ve senatörler fikir ayrılığı bitecek. Şu an arada derin uçurum var. O yüzden trump hiç bu topa girmiyor. Emme bidon bey geldimi biz nasıl askeriyemiz şöyle böyle pöf pöflemesi yapıyoruz ya onlar direk icraate geçecekler. Artık anti küresel ama hard emparyel döneme hoş geldiniz.

    Bize sonuçları siyasi olarak değil askeri olarak dönecek. Bir çok ortaklık, sıkı ilişkiler, bölgesel rol değişecek. Bunun siyasi ve ekonomik sonuçları turup döneminden daha kötü olacak. Abd hard pozisyona geçşnce ab de hard olacak. Geniş kapsamlı olarak tr çok köşeye sıkaşacak. Batıdan ab, güneyden pkk, kuzeyden rusya ve doğuda karabağ meselesi. Eğer 2 dönem seçilirse kuzeyde bir kürt devleti kururacak ve dünyaya tanıtacaklar. Soft trump bile 2 kelime tr ekonomisinin içinden geçtiyse bidonun hard askeri önlemleri 10 kere içimizden geçer. Sonuç 100 dolar asgari ücret ve vergilerin arttırılması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi halt yapamaz. Erdoğan’a ne kadar saldırırsa Erdoğan iç siyasette o kadar sivrilir ve oy alır. Yapay düşman yaratamasa oy kaybı yaşar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Trump'ın ahmakça açıklamaları olabilir ama önceki başkanlar gibi Amerikan halkına savaş getirmedi.Amerikan halkına savaş getirmediği gibi başka ülkelerin başına musallat olup o ülkeleri harabeye çevirmedi.


    Evet,Trump'ın deli saçması açıklamaları ve davranışları olabilir ama bunun kimseye bir zararı yok.Trump seçilmez Biden seçilirse Trump'ı sadece biz değil tüm Dünya mumla arayacak.

  • Şahsen Trump'ın yeniden seçileceğini düşünüyorum.Anketlere ise güvenmiyorum.Bunun nedeni Amerikan basınının Trump seçildiği andan itibaren ona düşman olmasından kaynaklanıyor.Yani Amerikan basınının tarafsız olduğunu düşünmüyorum.


    Trump İsraili ve Yahudi lobisini ciddi anlamda memnun eden bir başkan oldu.Kudüs'ü hiçbir Amerikan başkanı başkent olarak tanıyamazken o tanıdı.Dahası bölgedeki birçok Arap ülkesinin İsrail ile arasını düzeltti.Bu yılın başında da Kasım Süleymaniyi sıfır Amerikan kaybıyla ortadan kaldırdı.Tüm bunlar Trump için ciddi oy kazanımları.İsrail lobisinin tam destek arkasında olduğunu düşünüyorum.


    Öte yandan Amerikan halkı kendi sorunları ile ilgilenen birisini istiyor.Biden ise Amerikan halkına sadece 'savaş' vaat ediyor.Yine Amerikan askerlerini diktatörlerle mücadele (!) kapsamında Dünya'nın dört bir yanına göndereceğini ima ediyor.Yahu ciddiyim Biden Amerikan halkına başka ne vaat ediyor?Bush ve Obama dönemleri Trump döneminden çok mu iyiydi?


    Açıkçası Trump evet saçma sapan davranışları ve dengesiz tutumları ile eleştirilebilir ancak genel olarak bakarsak son 20 yıl içindeki en başarılı Amerikan başkanı olduğunu düşünüyorum.


    Ama olurda Biden seçilirse sadece Türkiye değil Amerikan ve Dünya halkları için acı bir süreç başlıyor olacak.Zira Biden Amerikadaki savaş baronlarını memnun etmek için kan dökmekten çekinmeyecek biri.





  • hep aynı şeyler. Aynı taktiği hilary klintın da da yaptılar, kesin seçiliyordu. Sonuç; zengin adam kazandı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikan başkanı posizyonu işlevsiz bir pozisyondur. bir işlevi olsa obamadan trump'a bir değişiklik görürdük.

  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    Feto bidencı sanırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

    Trakyalı Ülkücü  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bidon hâlâ soğuk savaş ortası ve sonrası dönemde olduğunu zanneden bir fosil.

    Anca yakacağız, yıkacağız ona izin vermeyeceğiz buna izin vermeyeceğiz.Trump aga fosil bidondan bin kat daha barışçıl.

    Fosil bidon olsa olsa amerikan silah endüstrisine para kazandırır sonra geberip gider.Başka da katkısı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perturbator

    Feto bidencı sanırım

    Neden ki obamada vermedi trumpda iadeye yanaşmadı bence siyasilerin abd vatandaşlığı için usa da doğan torunları başkan olsa gene veremez

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    kaç tane abd başkanı gördünkü hemen hükmü vermişsin savaşları artık kendi askerini göndermediğini görecek yaşta değilsin.. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

    Asıl adı Dursun Tırman olup Berlin doğumludur. Kreuzberg Ülkü ocağı başkanlığı yaptığı sırada terfi ettirilip ajan olarak Amerikaya yollanmıştır.


    Ccc President ccC


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmesi bizim için hiç iyi olmaz. Malum şahıstan daha tehlikeli bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biden gelse de dolar 15 olsa aldık bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaçın demokrasi fırlatacak.

    şaka bi yana Tayyibin Biden planı hazır. Tayyip zaten 2023 te kaybedeceğini biliyor ve kaybetme lüksü olmadığı için şu anda ülkenin uluslar alanda çalkantılı günler geçirmesi işine gelecektir. uluslar arası çalkantılar her zaman siyasetçiler tarafından ülke içinde amaçlar doğrultusunda kullanılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Ekim 2020; 10:9:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.