Şimdi Ara

JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.924
Cevap
20
Favori
77.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usorguncu


    http://i.hizliresim.com/YlALOA.png



    komik adamsın vesselam. bizi çok saf zannediyorsun sanırım. verdiğin ekran görüntüsünde pilin %72 'sini ekran harcamış .. inşallah telefonu uçak moduna da almamışsındır bu süreyi almak için.. ne yaptın, yatmadan önce telefonun ekranını açık bırakıp yattın sanırım. 6 saat ekran görüntüsü almışsın ama redmi note 2'de durum çok iç açıcı görünmüyor. umarım sizin cihazın yazılım güncellemesiyle falan batarya performansını arttırabilirler, yoksa vasat bir süre. ben de şimdi benzer, belki daha ağır sartlarda elde ettiğim ekran görüntüsünü paylaşıyorum. senin yüzünden 12 saat pilin bitmesini beklemem gerekti

    açıkçası merak ettim, ekranı açık bıraksam kaç saat ekran süresi alabileceğim diye, onun için de denemek istedim. ekranın açık kalma süresini 30dk.ya ayarladım. telefonu 2g moduna aldım. arada internete gireceğim zaman 3g yaptım , browser ile çok uzun olmayan süreler internete girdim. kısa telefon görüşmelerim oldu. 10 saat hedeflemiştim, 10 saati yakalayınca ağır grafikli bir oyun açtım15-20 dk. oyun oynadım ve yaklaşık 10 saat 30 dk. ekran süresi aldım.
     JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 17 Eylül 2015; 5:21:11 >




  • Arkadaşlar. Son bir haftadır bu recents mıdır nedir basıma illet oldu. Sürekli reklam getiriyor telefona. Ana ekrana reklam kisayollari oluşturuyor, google playe geçip RAM boşaltma programlarından indirmeye çalışıyor.

    Bu uygulama neyin nesidir acaba ? Nasıl kaldırabilirim? Devre dışı bırak diyorum telefonu kapatıp açtığmda aynı sıkıntı devam ediyor.
     JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >




  • konuyu takip ediyomuşşsunnnn yaaa! takip etmeye devam et oku o zaman konudan işine gelenleri çekipte gelip burda şöyleymiş böyleymiş deme. o 4 saat alanlar 5 saat alıyoruz diyorlar şimdi.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • O recents programı bir malware (bir çeşit virus), google playstoreden Malwarebytes diye bir program var onu indir ve taratma yap,şuan tam hatırlamasamda .com uzantılı bir dosyanın malware oldugu söyleyecek sana ama silemeyecek,sen dosya adı ve yolunu kağıda yaz,Root Explorer la root yetkisi vererek o dosyanın dizinine gir ve dosyayı sil. Programı uygulamalardan kaldırsan bile yeniden kurulup çalışıyor. Hangi rom kullanıyorsunuz bilmiyorum ama needromda hem 2 gb hemde 3 gb için modifiye edilmiş ağustos tarihli bir rom var onda bu yok ve telefon daha iyi gibi,ben şu an onu kullanıyorum.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dys

    O recents programı bir malware (bir çeşit virus), google playstoreden Malwarebytes diye bir program var onu indir ve taratma yap,şuan tam hatırlamasamda .com uzantılı bir dosyanın malware oldugu söyleyecek sana ama silemeyecek,sen dosya adı ve yolunu kağıda yaz,Root Explorer la root yetkisi vererek o dosyanın dizinine gir ve dosyayı sil. Programı uygulamalardan kaldırsan bile yeniden kurulup çalışıyor. Hangi rom kullanıyorsunuz bilmiyorum ama needromda hem 2 gb hemde 3 gb için modifiye edilmiş ağustos tarihli bir rom var onda bu yok ve telefon daha iyi gibi,ben şu an onu kullanıyorum.

    Benim kullandığım ROM budur. Doğrusu yükseltmek istiyorum ama indirdiğim o kadar oyun ve uygulamayı tekrardan indirmeye üşeniyorum.
     JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >




  • Bildiğim kadarıyla titanium backup ile uygulama ve oyunların yedeğini alıp yeni rom'a geri yukleyebiliyorsun. Ama yapmadan önce detayları araştır derim. Oyunları kurduktan sonra da indirilen data paketleri vs. oluyor. Titanium backup tamamını alıyor mu emin değilim. şu ana kadar kullanmadım. genelde sıfırdan kuruyorum herseyi.

    Bir diğer araştırabileceğin konu TWRP ile backup. full yedek alınca rom dahil telefonun komple yedeğini alıyor. tabi yeni rom kuracağın için bu işine yaramaz. Başka bir seçeneği var mıdır bilmiyorum. araştırabilirsin.

    Ben rehber - arama kaydı - mesajlar için Super Backup kullanıyorum. Uygulamaların da yedeklerini alıyor ama sadece kurulum dosyalarını alıyor diye biliyorum.

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonsrealm

    Bildiğim kadarıyla titanium backup ile uygulama ve oyunların yedeğini alıp yeni rom'a geri yukleyebiliyorsun. Ama yapmadan önce detayları araştır derim. Oyunları kurduktan sonra da indirilen data paketleri vs. oluyor. Titanium backup tamamını alıyor mu emin değilim. şu ana kadar kullanmadım. genelde sıfırdan kuruyorum herseyi.

    Bir diğer araştırabileceğin konu TWRP ile backup. full yedek alınca rom dahil telefonun komple yedeğini alıyor. tabi yeni rom kuracağın için bu işine yaramaz. Başka bir seçeneği var mıdır bilmiyorum. araştırabilirsin.

    Ben rehber - arama kaydı - mesajlar için Super Backup kullanıyorum. Uygulamaların da yedeklerini alıyor ama sadece kurulum dosyalarını alıyor diye biliyorum.

    Kolay gelsin

    Ustam titanium u araştırdım bir kaç kişi bana yeni ROM kuracağına titanium pek sağlıklı gelmez dedi. Çünkü eski romdan kalıntılar kaliyormuş, buda yeni ROM kurunca sıkıntı çıkarıyor. Titanium un böyle olduğunu duyunca daha fazla irdelemedim.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >




  • 21 Mayıs'dan beri Jiayu s3 (3gb) kullanıyorum. Sağolsun dys konuyu açtığından beri tüm mesajları takip ediyorum.

    Telefonu almadan önce de sesten şikayetçi olan ama bunu çözenler vardı. sanırım 1 - 2 konudan daha bahsedildi ama dert etmeden aldım. Memnunum. Her telefonda olabileceği gibi bunda da sıkıntılar tabii ki var.

    Ama gerçekçi olmak lazım. Eğer imei kaydı bile olmayan - garantisi olmayan 650 - 700 tl'lik 3 gb ram 8 çekirdekli bir cihaz (2gb olanı 100 tl civarı daha ucuz) alıyorsanız note 4 performansı veya iphone 6 performansı ve aynı zamanda yazılım desteği beklemeyin (kimi firmalar daha iyi olabilir, sözüm yok). Behsettiğim üst seviye cihazları kullanmadım. Almayı da düşünmüyorum. Ekonomik sıkıntım yok ancak bir telefona 2500 tl civarlarında para vermeye acıyorum. her yıl telefon değiştiren bir moda girmediktan sonra bulaşmayı da düşünmüyorum.

    son günlerdeki yorumlardan hareketle :

    Telefon alırken donanım değilde servis/yazılım konusu söylenmiş. Peki gidin piranha alın madem. Düz mantıkla bu adamlar türkiyeye cihaz getirip satıyor. iyi-kötü servis desteği var. yazılım derseniz sıfır. ben rom/root/ ıvız zıvır piranha yüzünden öğrendim. düşük bütçe android telefon alıyorsanız illa ki firmadan gelmese bile sağolsun geliştiricilerden mümkün olduğu seviye de rom / yazılım desteği alıyorsunuz.
    donanıma değil de yazılım desteğine bakarak gidip 1 gb ramli bir cihaz alın da bakalım nasıl oluyor.

    jiayu s3 de ses problemi hiç yaşamadım. aldığımdan beri ilk açtığım an rom yukleyerek tavsiye edilen romlarla kullandım. ses sıkıntım yok.

    Mobil veri sıkıntısı kitkatta mevcut ama beni çok rahatsız edecek seviyede değil. Günün %90'ınında ev-iş-mekanlarda wifi olduğu için nerdeyse sadece ulaşım esnasında paket gerekiyor genelde. Bu sıkıntı Armageddon'da nerdeyse hiç hissettirmiyordu kendini. Bazı cihazlarda / arkadaşlarda sıkıntı büyükse donanımsal cihaza özel bir sıkıntı olabilir. 1 yıla yakın kullandığım piranha zen'de ben dahil toplam 3 kişide sıkıntı vardı. telefon durduk yere çekmiyordu. Ne mobil veri ne görüşme. yeniden başlatınca bile düzelmiyordu bazen. kimse de çözemedi durumu. cihazı servise de yollamadım. Sinirimin bozulma ihtimalindeyse bu şekilde kullandım. nasıl olduysa bir süre sonra daha stabil hale geldi.

    açıkcası yakın zamanda telefon değişikliği düşünmüyorum. Telefon değişikliği düşünecek şekilde bir sıkıntı telefonda benim açımdan yok. çift hat kullanıyorum. Şirket e-mailim kurulu kişisel e-mail hesabı mı takip ediyorum. 1 - 2 basit oyun, sosyal ağlar, ofis programları kullanıyorum. Bazı yorumlarda sadece sosyal ağ ve 1 oyun kullanıyorsanız yazılıyor. Sorması ayıptır ne yapmayı planlıyorsunuz telefonla? program mı yazıyorsunuz telefonla? reklam afişi mi tasarlıyosunuz?

    3,5 / 4 saat arası dolduğu doğru. Genelde yatarken takıp sabah alıyorum. tüm günü zaten çıkardığı için dert değil. dys yazmıştı sanırım iş yerinde şarj cihazı yoksa ve pcden şarj etmeye çalışırsanız delirtir. gönül isterki hızlı şarjı olsun 1,5 - 2 saatte doldursun da. yoksa yok. bunun için telefonu çöpe atcak yorum yapamam.

    şarj olma süresi - rom'a göre mobil veride kopukluk durumu (herkes de yok), bazılarının halen çözemediği (bende yok) ses sorunu. Bu sorunlar ancak bahsedilebilecek sorunlar ki handi açıdan baktığınıza göre değişir.

    kullandığım telefon dünyanın en iyi telefonu , daha iyisi yok mantığında değilim. piranha zen, grande forumlarımda kullandığım cihazla ilgili eksiklikleri eğer ciddi seviyedeyse nazıl yazdığımı görebilirsiniz. Not: cihazları kimseye satmadım.

    Kimseye birşey anlatmak / ikna etmek niyetinde değilim. Sadece 4- 5 ay civarı süredir kullandığım cighazla ilgili görüşlerim bunlar.

    Yeri gelmişken eranyumm, dys ve nazmiye cihazla ilgili paylaşımlardan dolayı ayrıca teşekkürler. Bence burada birbirimize destek olmamız güzel. Son dönem yorumları cok da umrumda değil. Sadece yönlendirmeleri biraz daha ılımlı yapmak faydalı olabilir diye düşünüyorum.

    İyi forumlar.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonsrealm

    quote:

    Orijinalden alıntı: messevim


    quote:

    Orijinalden alıntı: demonsrealm

    Bildiğim kadarıyla titanium backup ile uygulama ve oyunların yedeğini alıp yeni rom'a geri yukleyebiliyorsun. Ama yapmadan önce detayları araştır derim. Oyunları kurduktan sonra da indirilen data paketleri vs. oluyor. Titanium backup tamamını alıyor mu emin değilim. şu ana kadar kullanmadım. genelde sıfırdan kuruyorum herseyi.

    Bir diğer araştırabileceğin konu TWRP ile backup. full yedek alınca rom dahil telefonun komple yedeğini alıyor. tabi yeni rom kuracağın için bu işine yaramaz. Başka bir seçeneği var mıdır bilmiyorum. araştırabilirsin.

    Ben rehber - arama kaydı - mesajlar için Super Backup kullanıyorum. Uygulamaların da yedeklerini alıyor ama sadece kurulum dosyalarını alıyor diye biliyorum.

    Kolay gelsin

    Ustam titanium u araştırdım bir kaç kişi bana yeni ROM kuracağına titanium pek sağlıklı gelmez dedi. Çünkü eski romdan kalıntılar kaliyormuş, buda yeni ROM kurunca sıkıntı çıkarıyor. Titanium un böyle olduğunu duyunca daha fazla irdelemedim.



    valla dostum dediğim gibi üşenmeden herşeyi sıfırdan kuruyorum bende genelde. kafam daha rahat olur, temiz kurulum candır diye düşünüyorum. Wifi varken özellikle market uygulamalarının tümünü seçip kur diyorsun git takıl döndüğünde işini bitirmiş oluyor. ama buyuk boyutlu oyun, uygulama sıkıntılı olabilir tabi.

    Ben piranha kullanırken yeni romu sadece deneme amaçlı kurarken twrp'den full yedek alıyordum. Ama dediğim gibi o manasız, senin işine yaramaz. oyun içinde geldiğin seviyeler önemli değilse bir de super backupı araştır bence. kolay gelsin

    Valla hocam evde Wi-Fi var amma ve lakin Wi-Fi nin hızı berbat. Maximum saniyede 100 KB indirim yapabiliyorum . bu hizla bırak uygulama indirmeyi normal bir internet sayfasını açmakta bile güçlük cekiyorum.

    Hız sıkıntım olmasaydı hiç durmaz sıfırdan bir kurulum yapardım.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eranyumm

    quote:

    Orijinalden alıntı: barocker

    Jiayu G4S kullanmistim bir ara, daha doğrusu kullanamamistim. Cihaz durup dururken restart atıyordu falan derken denemedigim şey kalmadı. Rom root vs derken sonunda bıktım ve alacak kişiyi bilgilendirerek parça fiyatına satmıştım. Bana sorunlu cihaz denk gelmiş olabilir diye düşündüm ama bir daha da Jiayu ya bulaşmam demiştim. Bu aralar telefon arayışım vardı ve Jiayu s3 almaya niyetlenmistim ama başlığa bir girdimki millet hep dert yakınıyor. Yok şebeke sorunu yok pilin %15 de aniden bitip cihazın kapanması vs.. Görünen o ki Jiayu son birkaç yıl içinde ne kadar ciddiyetsiz ve kalitesiz bir marka olduğunu göstermiştir. Demekki bana denk gelmemis demekki bu firmada bazı sorunlar varmış bunu daha iyi anladım şuan. Aslında şans vermeyi istedim ama bahsedilen sorunlar basit şeyler değil malesef. Şebeke sorunu ve %15 de pilin aniden bitmesi kabul edilebilir şeyler değil.

    Birde son zamanlarda şu lafı çok duyuyorum ;

    "yeni çipset"

    Yahu arkadaşlar ne yeni çipseti ne eski çipseti neden bahsediyorsunuz. Görende evde oturup anakart üretimi yapıyorsunuz sanacak. Yada Miui gibi bir rom gelistiriyorsunuz sanki. Telefonda Facebook whatsapp clash of clans dan baska bişey yapmayan adamlar yeniçipset eskiçipset tartışıyor, gülüyorum. Önemli olan yazılım optimizasyonudur baska bisey degil. Hep şu örneği veririm ; Nexus 5 !!!

    Nexus 5 gibi bir gerçek var ortada siz hala yeni çipset muhabbeti yapıyorsunuz. Kaç yıllık cihaz ama hala canavar gibi çalışıyor. Çünkü yazılım optimizasyonu çok iyi. Sacma sapan 8 çekirdekli mediatek 6752 6753 ler yanina yaklaşamiyor stabilite anlamında. Donanım zaten bikac yıllık cihazlarda bile son yeterli aslında. Benim masaüstü bilgisayarimda 2 gb ram var yahu. Dikkat edilmesi gereken şey yazılım destegidir. Cihaz alırken donanım değil yazılım desteğine bakın artık. Jiayu daki sorunlar belkide yazılımsal ama destek veren olmadığı için çözülemiyor. Bakınız Apple yıllardır aklıma yazılım satıyor tüm dünyaya. 1gb ramli 2 çekirdekli işlemciler ile öttürüyorlar piyasayı.

    Not: Nexus 5 ve iphone kullanıcısı değilim şuan.

    bir arkadaşın yazdığı mesajlar sizi yanıltmasın. o arkadaşın telefonla ilgili önceki mesajlarını alıntılayıp burada gösterecektim ama vazgeçtim. önceki mesajlarında telefonda sadece şu problem var onun haricinde çok güzel cihaz diyordu.. sonra bu noktaya geldi.. geldi ki, son yazdıkları çok abartılı. her cihazın kusurları vardır. s3'ün de var ama öyle abartılacak sorunlar değil. benim gibi, messevim gibi cihazı kullanıp memnun olan çok sayıda arkadaş var.

    cihaza lollipop gelecek denildi ve geldi de.. arkadaşımız gelmedi demiş, geldi ama son ve kararlı sürüm gelmedi henüz. yoksa beta sürümü, ondan sonra daha kararlı çalışan 2-3 sürüm Lolllipop 5.1 yayınlandı. en son yayınlanan sürümde çoklu dil desteği yok, kullanan kişiler NFC hariç cihaz güzel çalışıyor şeklinde yorum yapmışlar mesela. son sürümde türkçe desteği olsa yüklerdim, onun için diyorum ki, jiayu L 5.1'i bu noktaya kadar getirdikten sonra son bir sürüm yayınlayacaktır diye tahmin ediyorum. şarjın %15'den sonra aniden düşmesi sorunu genelde lollipop sürümlerindeki bir sorun. kitkat'ta bu sorunu fazla yaşayan yok veya sürekli yaşanan bir sorun değil. ben uzun süre official 4.4 kullandım, lollipop'a geçene kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım..

    evet apple stabil yazılım ile çok az donanım kullanan telefonlar yapıyordu.. ama mesela iphone 5 kullanıcılarının şarjı sabahtan öğlene bitiyor, adamların şarj cihazı adeta vücutlarından bir uzuvları haline gelmiş durumda yapıyordu evet ama artık bu durum geçerli değil bana göre, bundan şikayet eden iphone kullanıcıları çoğalmaya başladı..
    bununla birlikte optimizasyondan söz etmişsiniz. iyi güzelde bunun bilincinde bir kullanıcı olarak jiayu 'ya bakmanız garip değil mi? sadece jiayu için demiyorum, birçok çin markasında bu durum böyle. çin telefonlarından mükemmel optimizasyon bekleyemezsiniz zaten verdiğiniz para ortada.. yazılım desteği veren çinli firmalar olsa bile bir samsung olmaları mümkün değil.

    Dostum xtreme rom cıktı. tum yorumlarını okudum needrom'da.

    birkaç kişi bana çok mantıklı gelmese de romu once twrp sonra flastolla atarsanız %15 sıkıntısı yok yazmış. %15'den sonra 1 - 1,5 saat civarı kullanan varmış.

    Ben armageddon'dan kamera, xposed .. birkaç sorun yuzunden kitkata donmustum (son versiyona). Xtreme kurmayı dusunuyorum. bir sıkıntı cıkmazsa bu akşam kurucam. nasıl olduğunu yazarım



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demonsrealm

    quote:

    Orijinalden alıntı: eranyumm

    quote:

    Orijinalden alıntı: barocker

    Jiayu G4S kullanmistim bir ara, daha doğrusu kullanamamistim. Cihaz durup dururken restart atıyordu falan derken denemedigim şey kalmadı. Rom root vs derken sonunda bıktım ve alacak kişiyi bilgilendirerek parça fiyatına satmıştım. Bana sorunlu cihaz denk gelmiş olabilir diye düşündüm ama bir daha da Jiayu ya bulaşmam demiştim. Bu aralar telefon arayışım vardı ve Jiayu s3 almaya niyetlenmistim ama başlığa bir girdimki millet hep dert yakınıyor. Yok şebeke sorunu yok pilin %15 de aniden bitip cihazın kapanması vs.. Görünen o ki Jiayu son birkaç yıl içinde ne kadar ciddiyetsiz ve kalitesiz bir marka olduğunu göstermiştir. Demekki bana denk gelmemis demekki bu firmada bazı sorunlar varmış bunu daha iyi anladım şuan. Aslında şans vermeyi istedim ama bahsedilen sorunlar basit şeyler değil malesef. Şebeke sorunu ve %15 de pilin aniden bitmesi kabul edilebilir şeyler değil.

    Birde son zamanlarda şu lafı çok duyuyorum ;

    "yeni çipset"

    Yahu arkadaşlar ne yeni çipseti ne eski çipseti neden bahsediyorsunuz. Görende evde oturup anakart üretimi yapıyorsunuz sanacak. Yada Miui gibi bir rom gelistiriyorsunuz sanki. Telefonda Facebook whatsapp clash of clans dan baska bişey yapmayan adamlar yeniçipset eskiçipset tartışıyor, gülüyorum. Önemli olan yazılım optimizasyonudur baska bisey degil. Hep şu örneği veririm ; Nexus 5 !!!

    Nexus 5 gibi bir gerçek var ortada siz hala yeni çipset muhabbeti yapıyorsunuz. Kaç yıllık cihaz ama hala canavar gibi çalışıyor. Çünkü yazılım optimizasyonu çok iyi. Sacma sapan 8 çekirdekli mediatek 6752 6753 ler yanina yaklaşamiyor stabilite anlamında. Donanım zaten bikac yıllık cihazlarda bile son yeterli aslında. Benim masaüstü bilgisayarimda 2 gb ram var yahu. Dikkat edilmesi gereken şey yazılım destegidir. Cihaz alırken donanım değil yazılım desteğine bakın artık. Jiayu daki sorunlar belkide yazılımsal ama destek veren olmadığı için çözülemiyor. Bakınız Apple yıllardır aklıma yazılım satıyor tüm dünyaya. 1gb ramli 2 çekirdekli işlemciler ile öttürüyorlar piyasayı.

    Not: Nexus 5 ve iphone kullanıcısı değilim şuan.

    bir arkadaşın yazdığı mesajlar sizi yanıltmasın. o arkadaşın telefonla ilgili önceki mesajlarını alıntılayıp burada gösterecektim ama vazgeçtim. önceki mesajlarında telefonda sadece şu problem var onun haricinde çok güzel cihaz diyordu.. sonra bu noktaya geldi.. geldi ki, son yazdıkları çok abartılı. her cihazın kusurları vardır. s3'ün de var ama öyle abartılacak sorunlar değil. benim gibi, messevim gibi cihazı kullanıp memnun olan çok sayıda arkadaş var.

    cihaza lollipop gelecek denildi ve geldi de.. arkadaşımız gelmedi demiş, geldi ama son ve kararlı sürüm gelmedi henüz. yoksa beta sürümü, ondan sonra daha kararlı çalışan 2-3 sürüm Lolllipop 5.1 yayınlandı. en son yayınlanan sürümde çoklu dil desteği yok, kullanan kişiler NFC hariç cihaz güzel çalışıyor şeklinde yorum yapmışlar mesela. son sürümde türkçe desteği olsa yüklerdim, onun için diyorum ki, jiayu L 5.1'i bu noktaya kadar getirdikten sonra son bir sürüm yayınlayacaktır diye tahmin ediyorum. şarjın %15'den sonra aniden düşmesi sorunu genelde lollipop sürümlerindeki bir sorun. kitkat'ta bu sorunu fazla yaşayan yok veya sürekli yaşanan bir sorun değil. ben uzun süre official 4.4 kullandım, lollipop'a geçene kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım..

    evet apple stabil yazılım ile çok az donanım kullanan telefonlar yapıyordu.. ama mesela iphone 5 kullanıcılarının şarjı sabahtan öğlene bitiyor, adamların şarj cihazı adeta vücutlarından bir uzuvları haline gelmiş durumda yapıyordu evet ama artık bu durum geçerli değil bana göre, bundan şikayet eden iphone kullanıcıları çoğalmaya başladı..
    bununla birlikte optimizasyondan söz etmişsiniz. iyi güzelde bunun bilincinde bir kullanıcı olarak jiayu 'ya bakmanız garip değil mi? sadece jiayu için demiyorum, birçok çin markasında bu durum böyle. çin telefonlarından mükemmel optimizasyon bekleyemezsiniz zaten verdiğiniz para ortada.. yazılım desteği veren çinli firmalar olsa bile bir samsung olmaları mümkün değil.

    Dostum xtreme rom cıktı. tum yorumlarını okudum needrom'da.

    birkaç kişi bana çok mantıklı gelmese de romu once twrp sonra flastolla atarsanız %15 sıkıntısı yok yazmış. %15'den sonra 1 - 1,5 saat civarı kullanan varmış.

    Ben armageddon'dan kamera, xposed .. birkaç sorun yuzunden kitkata donmustum (son versiyona). Xtreme kurmayı dusunuyorum. bir sıkıntı cıkmazsa bu akşam kurucam. nasıl olduğunu yazarım

    yorumlarini bekliyoruz



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >




  • Oyun gibi uygulamalarin data dosyalari genelde android/obb altinda olur ama bazi oyunlarinki kok dizinde kendi adi altindada olabilir,sifirdan rom atarken internal storage yi formatla yaparsaniz bu oyunlar gider ayni sekilde flashtoll ile de atilinca gider,bunun icin once bo dosyalarin klasorlerini(com.gameloft... Gibi) sd karta kopyalayin ve formattan sonra yeniden eski yerine koyun. Playstoreden tekrar indirin bu sefer atiyorum 800 mb komple oyunu degilde 35mb lik .apk sini indirir. Kaldigimiz bolum kaybolacak dersenizde face veya google play den senkron eder kaldiginiz yerden devam edersiniz...yuzlerce yaptigim seydir...



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • bu telefon beni deli edicek internet hep sorunlu



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Official olarak çıkan en son 5.1 romu 17/09 tarihlidir 2gb ve 3gb için yazıyor, bu romda gapps ve root yoktur ben size romu gapps ve root lu olaran nasıl çalıştıracağınızı anlatayım,bu arada ben root hariç diğerlerini kurdum roota da ihtiyacım olmadı çünkü engineer mode zaten root yetkili idi ben işimi oradan hallettim.
    -Rom şu adreste ;
    https://mega.nz/#!QwA0nRqQ!S1o9l-m0DYSjTE-aNxt4jLh-7o8mftwqWSVnxwMJQpM
    -Gapps heryerden bulunur ama benim tavsiyem arm64 5.1 full olanı ;
    http://opengapps.org/
    -TWRP ;
    http://www.needrom.com/download/twrp-for-lollipop/
    -ROOT ;
    https://www.dropbox.com/s/lf2oqnudzhy820p/BETA-SuperSU-v2.49.zip?dl=0
    twrp zip dosyasını cıkardıktan sonra ismini recovery.img olarak değiştirip rom dosyası içindeki recovery ile yer değiştiriyoruz ve romu ondan sonra sp flashtool ile flashlıyoruz. Gapps ve SuperSU yu zip halinde SD karta atıyoruz. Kurulumu yaptıktan sonra teli kapatıp volume+power kombinasyonu ile recovery ye girip gapps ve SuperSU yu flashlıyoruz.




  • dys bilgiler için teşekkürler. Şimdi bu rom, 5.1 final sürüm mü yoksa yeni bir beta falan mı, tavsiye eder misin, kurayım mı ?
  • Tavsiye icin erken,birkac gun kullaninca soylerim ama on kamerada pembelik devam ediyor,arayuz cok guzel armagedondaki gibi,ayarlar arayuzu daha guzel. Bluetooth,wifi,3g de sorun yok gayet iyi.%15 pil sorununa birsey diyemem daha o noktaya gelmedim. Gorucez... Bir duzeltme ekleyeyim kameralarin beyaz dengesi ayari gun isinginda duruyor,pil bolumunde pil tasarruf modu eklemisler sol alttaki tusa basinca cikiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dys -- 19 Eylül 2015; 7:54:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklamalara bakılırsa kapsamlı bir güncelleştirme gibi

    Aşağıdaki optimizasyonları getiriyor ;
    Minimum ekran parlaklığı düzeltmesi.
    Ön ve arka kameralara Optimizasyonları .
    SIM kart tanıma ile ilgili problem düzeltildi .
    pil göstergesi Optimize edildi. (bu önemli, inşallah %15 olayına da çözüm getirilmiştir)
    Yeni akıllı uyandırma menüsü.
    Geliştirilmiş ses .
    NFC ile İyileştirme .
    Bazı önemsiz uygulamaları kaldırıldı .
    Daha iyi dil desteği.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eranyumm

    Açıklamalara bakılırsa kapsamlı bir güncelleştirme gibi

    Aşağıdaki optimizasyonları getiriyor ;
    Minimum ekran parlaklığı düzeltmesi.
    Ön ve arka kameralara Optimizasyonları .
    SIM kart tanıma ile ilgili problem düzeltildi .
    pil göstergesi Optimize edildi. (bu önemli, inşallah %15 olayına da çözüm getirilmiştir)
    Yeni akıllı uyandırma menüsü.
    Geliştirilmiş ses .
    NFC ile İyileştirme .
    Bazı önemsiz uygulamaları kaldırıldı .
    Daha iyi dil desteği.

    Acaba akıllı uyandırma derken g2 de ki gibi bir sistem mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konu çok uzun ancak son sayfayı okudum ordada kavga dövüş vardı,acaba 3g görüntülü görüşme nasıl oluyor,ne yapazcaz,romumu değiştirmek gerek
    bide telefonu 6 aydır kullanıyorum 2 kere suya düştü birinde klozete :) birinde akarsuya akarsuda baktığımda hala çalışıyorsu ikisindede içini açıp pirince bulgura yatırdım fönle kuruttum sabah baktım düzelmişti,yere düştü ekran üstüne kırılmadı,wifi süper, geç şarj oluyor,,gerisi süper hiç sıkıntım yok bide şu görüntülü görüşme düzelişrse
  • Sanırım görüntülü görüşme vardı olmadı Hangouts, Viber, Line gibi programlar kullanabilirsin ;)
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.