DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Mobil Uygulama herkese açık beta sürümü kullanıma açıldı. Gizle Şimdi Dene
JELİBON SEKERLERİN İÇİNDEKİ SIĞIR YAĞI JELATİNİ ?
20
Cevap
1
Favori
57.692
Tıklama
Konudaki Resimler
Mesaj Tarihine Göre En Beğenilen Son Ekleneneler
Seçimimi Hatırla
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> JELİBON SEKERLERİN İÇİNDEKİ SIĞIR YAĞI JELATİNİ ?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      299 Mesaj
      15 Ekim 2008 11:28:32 Konu Sahibi
      SIĞIR YAĞI JELATİNİ

      SANIYORUM ÜLKEMİZDEKİ ÇOĞU ÜÇKAĞITÇI FİRMALAR İKİNCİ ŞIK OLAN DOMUZ ÜZERİNDEN BU PROTEĞİNİ ELDE EDİYORLARDIR.. O NEDENLE DİKKAT



      Jelatin nedir?

      Jelatin(gelatin), memelilerin dokularında, kasları kemiklere bağlayan, kemikleri birbirine ve diğer organlara bağlayan kısımlarında bulunan ve bir protein olan kollagenden çıkartılan bir protein maddesidir. Hayvanların(çoğunlukla sığır ve domuzların) deri, kemik ve bağ dokularının kaynatılması ile üretilir. Jelatinin güçlü şekil alma kabiliyeti, şeffaf jell oluşturması, esnek filim haline gelmesi, hazmının kolay olması, sıcak suda eriyebilmesi ve şekil alma hassası gıda işlemede, ilaç ve kozmetik ürünlerinde, fotoğrafçılıkta ve kağıt ürünlerinde kullanılan kıymetli bir madde olmasını sağlamıştır.

      Bir gıda maddesi olarak jelatin, jellenmiş tatlı ve diğer gıda ürünleri için ana kaynaktır. Meyve ve etlerin korunmasında yüzey kaplama maddesi olarak, süt tozu yapımında, pasta beze ve kremalarında, taffy, marşmellov, haribo ve diğer şekerleme türlerinde, meyve sularında, dondurmada, yoğurtta, eritme peynirlerinde, diş macunu, şampuan, parfüm gibi kozmetik ürünlerinde ve ilaç sanayiinde kapsül ve tabletlerin filim tabakalanmasında kullanılmaktadır.

      ALINTIDIR..



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIZLI_ANKARALI -- 16 Ekim 2008; 11:31:58 >



      |
      |
      _____________________________




      DÜNYA DENEN CÜMLENİN SON NOKTSI T Ü R K T Ü R
    • Yarbay
      4007 Mesaj
      15 Ekim 2008 11:36:16
      jöle gibi bir yağ oluşur et yemeklerinde,işte o ve kemik tozu ve bir kaç şeyden daha oluşuyor.aslında iğrenç bişey
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2803 Mesaj
      15 Ekim 2008 13:28:07
      Domuzdan yapmak zor çünkü Türkiye'de domuz bulmak zor. Her gün mezbahalarda binlerce hayvan kesilirken jelatin yapmak için domuz aramak kötü niyetlilikten başka birşey olmaz herhalde...
      |
      |
      _____________________________

      Fiesta - Astra - Auris - Octavia
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      15 Ekim 2008 13:31:35
      quote:

      Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

      Domuzdan yapmak zor çünkü Türkiye'de domuz bulmak zor. Her gün mezbahalarda binlerce hayvan kesilirken jelatin yapmak için domuz aramak kötü niyetlilikten başka birşey olmaz herhalde...


      sadece istanbul etrafında çeşitli semtlerde günlük et tüketiminin 1/4 ü kadar et üreten tesisler olduğunu biliyormuydun?bu üretilen etleri kediye köpeğe yedirmiyorlar herhalde ucuz salamlar ucuz sosisler ucuz dönerler jelibon gibi gıda maddelerine kullanıyorlar
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      159 Mesaj
      15 Ekim 2008 13:33:34
      sığırın kalbini ciğerini etlerini kaburgalarını midesini yerken iyi güzel iğrenç değil de kemik suyundan elde edilen sığır yağı jeletinini yemek mi iğrenç oluyor?
      _____________________________

    • Yarbay
      6514 Mesaj
      15 Ekim 2008 13:35:12
      Baya işe yarışıyormuş
      |
      |
      _____________________________

      Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
    • Yarbay
      2167 Mesaj
      15 Ekim 2008 13:41:56
      quote:

      Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

      Domuzdan yapmak zor çünkü Türkiye'de domuz bulmak zor. Her gün mezbahalarda binlerce hayvan kesilirken jelatin yapmak için domuz aramak kötü niyetlilikten başka birşey olmaz herhalde...





      Onlarca kaçak domuz çiftliği var Türkiye'de.Her yıl binlerce ton kayıt dışı domuz eti tüketiliyor ülkemizde.Bu ne demek oluyor?Sığır,koyun diye domuz kakalıyorlar.Bu yüzden jelibon tarzı şeyler alırken büyük markaların ürünlerini almaya dıkkat etmek lazım çünkü sıkı denetimleri var.
      Zaten ciddi markaların ürünlerinin paketlerinde ''Bu ürün sığır jelatini kullanılarak üretilmiştir'' tarzı yazılar var.

      Ancak dıkkat,yurt dışına çıkarsanız dikkatli olun,mesela Haribo firması Almanya'daki ürünlerinde domuz jelatini kullanıyor.Türkiye'ye özel olarak sığırdan yapıyorlar.
      |
      |
      _____________________________

      i7 6700K | ASUS Z170-A|32GB Kingston Hyper X 2400 mhz| Sapphire R9 290X Tri-X 4 GB| Silverstone 750W Modüler PSU| Dark N10 Kasa| Custom CPU+CPU Sıvı Soğutma| Samsung T260 26''
    • Çavuş
      65 Mesaj
      15 Ekim 2008 14:12:32
      hocam simdi haribo ve pastalar da ne tür jelatin var sigir mi domuzmu bunu gercekten cok bilmek istiyorum

      yer:almanya
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2016 Mesaj
      15 Ekim 2008 14:57:30
      kemik suyu olarakta biliniyor.

      evde kullandiginiz kup sekerler bunun sayesinde seklini koruyor.
      |
      |
      _____________________________

      8664
    • Yarbay
      5646 Mesaj
      15 Ekim 2008 15:45:24
      hergün günah mı işliyorduk yani çaya attığımız şekerle
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2167 Mesaj
      15 Ekim 2008 15:48:05
      quote:

      Orjinalden alıntı: Askaray

      hocam simdi haribo ve pastalar da ne tür jelatin var sigir mi domuzmu bunu gercekten cok bilmek istiyorum

      yer:almanya



      Sanırım domuz-sığır karışık.Almanya'dayken RTL kanalında bir belgesel vardı,Haribo'nun tesislerini vs. gösterdiler.Domuz ve sığır jelatini kullanıyoruz demişti yetkili.

      Pastaları hiç bilemeyeceğim.Almanlar çok fazla domuz ürünleri kullandıkları için jelatini de muhtemelen domuzdan üretiyorlar çünkü çok daha ucuz sığıra nazaran.Cipslerde de çoğunlukla domuz yağ kullanılıyor.

      Almanya'da uzun süre yaşadım,yaşadığım en büyük problemler faşist naziler ve domuz eti oldu.Alışveriş yaparken aldığın nerdeyse her ürünün içeriğini okumak zorundasın.Hatta kıyma alırken bile özellikle sığır diye belirtmezsen domuz-sığır birlikte çekiyorlar makinadan...
      |
      |
      _____________________________

      i7 6700K | ASUS Z170-A|32GB Kingston Hyper X 2400 mhz| Sapphire R9 290X Tri-X 4 GB| Silverstone 750W Modüler PSU| Dark N10 Kasa| Custom CPU+CPU Sıvı Soğutma| Samsung T260 26''
    • Yarbay
      2990 Mesaj
      15 Ekim 2008 15:56:52
      İslam dinine göre içki içmek haramdır. Domuz etide, içki kadar haramdır. İçki içersiniz ama domuz eti yemezsiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..
      |
      |
      _____________________________


      Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
    • Yüzbaşı
      299 Mesaj
      17 Ekim 2008 12:00:59 Konu Sahibi
      bu nedenle haribo jelibon ve ona benzer heleki anti markasız sekerlemere dikkat ediniz...
      |
      |
      _____________________________




      DÜNYA DENEN CÜMLENİN SON NOKTSI T Ü R K T Ü R
    • Yarbay
      3357 Mesaj
      17 Ekim 2008 12:03:26
      quote:

      Orjinalden alıntı: peugeot206WRC

      Domuzdan yapmak zor çünkü Türkiye'de domuz bulmak zor. Her gün mezbahalarda binlerce hayvan kesilirken jelatin yapmak için domuz aramak kötü niyetlilikten başka birşey olmaz herhalde...


      Kötü niyetliler zaten , ayıca tr'de çok domuz var
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      299 Mesaj
      23 Ekim 2008 14:09:42 Konu Sahibi
      Haklısın
      |
      |
      _____________________________




      DÜNYA DENEN CÜMLENİN SON NOKTSI T Ü R K T Ü R
    • Yüzbaşı
      388 Mesaj
      07 Mayıs 2014 20:23:10
      2008 in konusunu hortlattık iyimi :) Türkiyede onlarca domuz çiftliği var, ama bildiğimiz kadarıyla sağlık bakanlıgı sıkı denetliyormus. simdi iki paket yedim içime kurt düştü
      bir daha yemicem.



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan713 -- 7 Mayıs 2014; 20:24:28 >
      |
      |
      _____________________________

      DIŞIM SÜKUT, İÇİM KIYAMET . . .
    • Yüzbaşı
      388 Mesaj
      07 Mayıs 2014 20:28:18

      sığırınki değil domuzunki iğrenç oluyor.
      |
      |
      GODIVA kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
      _____________________________

      DIŞIM SÜKUT, İÇİM KIYAMET . . .
    • Yarbay
      21597 Mesaj
      07 Mayıs 2014 20:31:52
      Türkiye' de hammade üretimi yok doğal olarak şekerleme katkıları da ithal ediliyor.
      İthal edilen ülke bunu jelatin diye satar, domuz veya sığır ayrımı yoktur.



      < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
      _____________________________

      Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      07 Mayıs 2014 20:40:15
      Bir de pringlesta çıktı tarafimca görülmüştür (soğan ve krema soslu olan türünden)



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
      _____________________________

    • Teğmen
      247 Mesaj
      28 Ağustos 2016 18:39:52
      Konu hortlatalım biraz :).

      Tamam Kemik suyunu Hepimiz evde kullaniyoruz yada yemek sektöründe ama birde o kemikler nasıl nakil işlemi yapılıyor oda muamma bide duydum kadariyla içersinde hayvam kıkırdak vb bölgeleride ayrıma tabi tutmadan kaynatılıyorsa iğrenç :-S



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
      _____________________________


Reklamlar
ses yalıtım malzemeleri
SEO
izmir havalimanı transfer
modasor
ses yalıtımı
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

DHBR2
0,591
1.2.160

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.