Şimdi Ara

Java yeni sürümdeki güvenlik açığı. (Kaynaklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/21327852.asp

Dünyanın en yaygın kullanılan yazılımı olan Java konusunda uzmanlar uyarıyor: "İnternette sörf ederken Java'yı kapatın!"

Microsoft'un ardından dünyanın en büyük yazılım üreticilerinden biri olan Oracle'ın geliştirdiği Java'ya yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ise yeni tehlikeleri beraberinde getiriyor. Güvenlik uzmanları, Java'ya gelen güncellemenin ardından hacker'lara açık bir kapı aralandı.

Hacker'lar, güncellemeyle birlikte Java'da güvenlik açığı yaratarak "Poison Ivy" isminde kendi yazılımlarını kullanıcıların bilgisayarına kurabilme şansına sahip. Bu da bilgisayarların kontrolünün hacker'ların eline geçmesi anlamına geliyor.

Reuters'ın haberine göre uzmanlar kullanıcıların Java'yı devre dışı bırakmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar zararlı yazılımlar, virüsler ve aklınıza gelebilecek birçok tehlikenin bilgisayarınıza rahatça sızabilme olasılığına dikkat çekiyor.

TEHLİKEDE OLDUĞUMU NASIL ANLARIM?

Buradan tarayıcınızda kurulu olan Java'nın tehlikeye açık olup olmadığı öğrenilebiliyor. Güvenlik açığı söz konusuyla kırmızı bir metinle karşılaşıyorsunuz ve Java'nın güvenlik zaafiyeti olduğunu size söylüyor.

JAVA'YI NASIL KAPATIRIM?

Mozilla Firefox: Ana menüden Add-ons yani Eklentiler bölümüne gelin, ardından Java kelimesi geçen her şeyi "disable" yani devre dışı bırakın.

Google Chrome: Ayarlar'a girdikten sonra sol üst kısımda arama çubuğu göreceksiniz. Oraya Java yazın. Ardından Java ile ilgili ayarı kapatabilirsiniz.

Microsoft Internet Explorer: Ayarlar'ın ardından Programlar sekmesine tıklıyoruz. Manage Add-ons ya da Eklentileri Yönet seçeneğine tıklayıp Java'yı buluyoruz ve buradan kapatıyoruz.

Intel® Core™ i5-9400F 2,90 GHz Maks Turbo 4,10 GHz -- MSI Nvidia GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC 4 GB -- MSI H310-A PRO -- KINGSTON 2x8 GB DDR4 CL16 Bellek -- WD BLUE 1 TB 7200 RPM HDD -- CRUCIAL 480 GB SSD -- FRISBY FC-8930G
  • ben opera kullanıyorum nası kapatıcam
    "İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlardan uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi."
  • Yav he he. Bişey olmaz devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Yav he he. Bişey olmaz devam.

Bu güven nerden geliyor antivirüs varmı ve hangisi ? AVG ve Eset kullanıyorum deme sakın.
    Intel® Core™ i5-9400F 2,90 GHz Maks Turbo 4,10 GHz -- MSI Nvidia GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC 4 GB -- MSI H310-A PRO -- KINGSTON 2x8 GB DDR4 CL16 Bellek -- WD BLUE 1 TB 7200 RPM HDD -- CRUCIAL 480 GB SSD -- FRISBY FC-8930G
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_007

quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Yav he he. Bişey olmaz devam.

Bu güven nerden geliyor antivirüs varmı ve hangisi ? AVG ve Eset kullanıyorum deme sakın.

Eset kullanıyorum. Ne oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Seyyah

Bende açık varmış, javayı kapattım moka benzedi herşey. Smile bile kullanamıyom :'(

Javascripti değil Javayı kapatıcaksınız. Zaten ön tanımlı olarak kapalı gelir. Yani hiç bir şey yapmayın!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

Bende açık varmış, javayı kapattım moka benzedi herşey. Smile bile kullanamıyom :'(

Javascripti değil Javayı kapatıcaksınız. Zaten ön tanımlı olarak kapalı gelir. Yani hiç bir şey yapmayın!

Açtım zaten sonradan çaktım durumu
    "İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlardan uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi."
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.