Şimdi Ara

Java ve C#

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler diliyorum.Size çok önemli bir sorum olacaktı.Şimdiden zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.1 ay önce Java öğrenmeye başladım şu an if/else gibi koşullu durumları öğreniyorum ama aklıma takılan bir şey var.Benim "java" öğrenmedeki en önemli amacım gelecekte mobil uygulamalar geliştirmek özellikle de "oyunlar" üzerinde çalışmak istiyorum.
    Bu işe epey zaman ayıracağım.Ama okuduklarıma göre C# öğrenmek bu planlarıma göre daha uygunmuş.Çünkü Unity 3D gibi video motorları
    bu C# programlama dilini kullanıyor.Sizce "java"yı bırakıp "C#"la mı devam etmeliyim ? Java oyun yazmak için C#'a göre elverişsiz mi ? C#'da oyun harici uygulamalar da yazılabilir mi ? Yoksa ikisini de mi öğrenmeliyim ?



  • yani, john carmack olmani java engellemiyor. programlama dili sadece arac. istedigini ogren.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 4 Eylül 2018; 21:7:33 >
  • Oyun ise C#

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • javacıı kullanıcısına yanıt
    Biraz daha açar mısın lütfen ?
  • akahramn A kullanıcısına yanıt
    Genel olarak oyun alanı için konuştum. Java ile o iş olmaz. Ayrıntılı bilgim yok ama olmayacağını biliyorum. Tabi yapan buyurur yapar ama 3d oyunlar falan o iş C# ile daha performanslı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun için C#, program için java.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu x icin y ornegini vermeyin. Yok oyle birsey. Ihtiyaclari neyse ona gore secimini yaparsin. programlama kucuk tarafi zaten. asil yol burda.
    https://github.com/miloyip/game-programmer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 5 Eylül 2018; 4:54:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek game engine unity değil.
  • Eğer yeni yeni öğreniyorsanız, muhtemelen unity kullanacaksınız(çünkü kaynak fazla) onun içinde c# lazım.
    O yüzden c# dan devam edin bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de ilk başlarda java öğrenip eclipse ile oyun yapmaya çalışıyordum. Sonradan Unity geçtim. Şimdi dönüp bakınca yeni başlayanlar için javanın tam bir hamallık olduğunu görüyorum.
  • İşin aslına bakarsan pek farketmez. Sen bu noktada java öğrenmiyorsun aslında. Programlama öğreniyorsun. Devamında da object oriented programming öğreneceksin. Yani en azından yapman gereken bu. Burada mühim olan beynine programcı olarak çalışmayı öğretmek. Örnek bir konu,olay önüne geldiği zaman kafandan otomatik olarak; nasıl bir yapı kurman gerektiği, ne gibi class'lara ihtiyaç duyduğun, bu classların birbiri arasındaki ilişkinin nasıl olacağı gibi gibi şeylerin oturması... ne zaman interface ne zaman inheritance kullanacağını öğrenmek. Bunlar için de java c# farketmez. Mühim olan bunları yorumlayabilmen. Eğer if else'lerde isen direk c# üzerinden kaldığın yerden devam edebilirsin dostum. Şöyle düşün okumayı öğrenmeden kitap yazamazsın. Ve okumayı hangi okulda öğrendiğinin bir önemi yok.

    Başarılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.