Şimdi Ara

Japonyada Hayat Kurmak ile ilgili Olan Herşeyi anlatıyorum [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
366
Cevap
56
Favori
29.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi geceler ve merhaba,bugün Japonyadaki yaşamı veya okumayı merak eden insanlar için rehber yazacağım, aramızda merak edenler olabilir, internetten bakanlar olabilir, ama ben bizzat abimden öğrendiklerimi yazacağım.

    JAPONYA'DA OKUMAK 1.

    Animeler'den veya Japon dizileri izleyen insanlar az çok oradaki okul ortamını bilir, ''Onlar gerçek değil yea,kurgu kurgu'' demeyin, japonyanın şuanda teknoloji devlerinden birisi olması ve bu kadar çabuk toparlanan bir millet olması okumaya ve disipline bağlı.

    Şintoizm inancına göre yani japonların dininde, çalışmak ibadet sayılıyor,ne olduğu önemsiz işte çalışmak, okulda çalışmak, ders çalışmak ve çalışmak üzerine olan her şey, bunun için Japonyadaki okullarda büyük disiplin ve tüm dünyanın neredeyse imrendiği bir özellik vardır ''Öğrenciler Arası Rekabet'' her öğrenci her dalda birbirleri ile yarış içerisindedir, her okulda ve özellikle liselerde her dersin sınav biricinlerinin olduğu bir tablo vardır bu tabloya girebilenler başarılıdır.

    En büyüklerden bir tanesini daha es geçtim,Japonya hükümeti öğrencilerine değer veriyor.Bunu kesinlikle bilin,dünyanın neresinden gelirseniz gelin öğrenci olarak japonlarla aynı değeri görüyorsunuz, fakat tabikide Üniversite puanları ve sizi oraya almaları için gereken şeyler biraz zor...Ayriyetten biraz masraflı,lisans eğitimi 4 yıl,1,5 sene hazırlık okumanız gerekli,eğitim dili japonca,fakat kalıcak ev bulması çok kolay, kalacağınız yerde öğrenci olduğunuzu söylemek bile size nasıl indirimler getiriyor bilmelisiniz ve eğitim gerçekten sıkı, yurt dışından gelen öğrenciler genellikle normal tempoyla üniversiteye kadar başarılı gelse bile hızlı tempoya ayak uyduramazsalar çok zor, abim üniversitesinde ilk senesini japonyada okuduktan sonra türkiyeye geri döndü maalesef, zar zor geçebilmişti ve çok zorlanmıştı.Fakat internetteki çoğu meblaya inanmayın,hepsi uçuk rakamlarda ve tahmin sonucunda oluyor,abimin üniversite masrafı 15.000 lira tutmuştu,ev parasınıda boş zamanlarında markette çalışarak rahatça ödediğini söylemişti,günlük masrafları da normalin altında.

    Ayrıcalıkla üniversite öğrencisiyseniz çalışma hakkınız bulunuyor veya lise, eğer harbiden ineklemeyi seviyorsanız ve ders çalışmak boş kalmamak benim hayat tarzım diyorsanız japonya size burslarını ve kapılarını açıyor,normal tempodan üste çıkamıyorsanız abim tarafından önerilmiyor.

    JAPONYA'DA YAŞAMAK 2.

    Üniversiteniz bitti ise, sağlam bir diplomanız ve Japoncanız varsa,okuduğunuz bölümler teknoloji ile ilgili veya bilişim ile ilgili ise iş bulmakta sıkıntı çekmezsiniz, üniversite okumadan hatta lise terk türk insanlarının bile orada restaurant açtıklarını biliyormusunuz? Ortalamanın üstünde kanji bilip (Japonyada günlük hayatta kullanılan söz öbeklerine kanji denir) türkiyede restaurant açan insanların 3 katından daha fazla maaş alıyorlar, restaurantların %90'ı türk yemekleriyle ilgili oluyor, hatta abimin Osaka'da gördüğü türk restaurantında adam mutfağın bir arkasındaki odada yaşıyormuş.

    İşin aslı japonya'ya lisansınızla gittiğinizde gerçekten işsiz kalmıyorsunuz, yurt dışından gelen yetenekleri iyi kullanıyorlar,abim 3 senedir bir bilişim şirketinde çalışıyor, yurt dışı veya yurt içi web tasarımlar,programlar,temalar ve şirket veri tabanı satışı yapıyor.

    Orda yaşamaya karar verdiyseniz ve saydığım özellikler sizde varsa,karşınıza bir engel çıkıyor,aslında türkiyedeki kadar değil fakat biraz masraf gerekli,oraya yüklü miktarda bir para ile gideceksiniz,abimin miktarını size söylemek gerekirse 390.000 lira ile gitti, bunun 300.000 lirası eve gitti, Saitama şehrinin Iwatsuki-ku semtinde kente azcık uzak bir yerde 300.000'e 2+1 dubleks bir ev alabiliyorsunuz,dubleks dediğim öyle lüks olanlardan değil, biraz geleneksel bir ev,ilk katında ortalama büyüklükte salon,mutfak ve bir banyo var,üst kat ise neredeyse yok gibi, sadece odalar var.

    Geldiğinde ilk 4 haftada iş bulduğu için biraz sıkıntı çekti ve alışma süreci gerçekten zordu, öyle zamanlar olduki arayıp geri dönmeyi düşündüğü bile oldu,en az 6 ayı böyle geçti,ama ilk senesinden sonra Japonya'nın gerçekten rahat bir yer olduğunu anca alışınca anladı.

    Günlük alış verişler ve hayat harcamaları türkiyede yaptığınızdan daha ucuz, heleki teknolojik aletler kat kat ucuz veya gerçekten ucuz meblağlara ev eşyası bulmak isterseniz abim gibi ikinci el eşya satan toptancı gibi yerler japonyada bol,türk lirasına göre 25 liraya pirinç pişirme makinesi bulabiliyorsunuz.

    Arabanız yoksa gitmeyin bile diyebiliyor bazen abim, ulaşım o kadar zor ki,metroya binen insanlar insan demiyor abim,yaratık diyor, genelde metrolar durağa geldiğinde 2 dakika sonra kalkar, o 1 dakikası binme, geriye kalan 1 dakika ise kapıda kalan yolcular içeri iten görevlilere verilen dakikalar.

    İş hayatınız ofislerde ve tokyo da olacaksa veya işi bulduğunuz yer,kesinlikle kalıcak yer olarak Saitama'da yer bulmaya çalışın, çünki insanlar Saitamada tokyoya yakın olduğu için yaşıyor,yani çoğu öyle.

    Vatandaşı olmak için 5 sene orada olmalısınız veya Japon bir kadın/erkek ile evlenmek zorundasınız, abim5 senesi dolmadan yani 4 sene japonyada yaşamışken şirketi sayesinde vatandaşlık almıştır, bu konuda şirketlerde ilgili.

    ''Şirkette çalışamam,market veya restaurantlarda çalışarakta yaşayabilirmiyim?'' Kesinlikle evet,bu sizi hem büyük kentlerde yaşamanızı gerektirmeyecek (Ne kadar metropollere yakında o kadar para artıyor) hemde meblağdan kurtaracak, 300.000 liradan çok daha düşük bir miktarla ev alabilir, hatta 750 lira gibi bir kira masrafı ödeyebilirsiniz,genellikle evler 1+1 ve küçük olur.Ancak yaşamaya karar vermeden önce kesinlikle ve kesinlikle gelin, iş arayın,bulduktan sonra gelin yaşayın.Ne gibi işler olur,Markette part time çalışabilirsiniz, Restaurantta garson olabilirsiniz, güvenlik görevlisi olabilirsiniz, kurye olabilirsiniz ama bana en mantıklı ve abimin dediği gibi en kolayı Markette çalışmak,maaşı iyi ve kolay olduğunu söyledi.

    Fakat aldığınız para miktarı değişecek,azalacak diyelim,ama kesinlikle önemli bir miktarda azalmak değil,ama markette çalışan birisiyle özel şirkette programcılık ile uğraşan arasında tabikide büyük para farkı var.

    Evlenme mevzusu ise aslında japonyadaki kızlar sayesinde biraz güzelleşiyor, çalıştığınız yerde sizinle iletişim kuruyor ve çeneleri türk kızlarının bazıları gibi çalışmıyor yan gel yat osman modundada değiller.

    Kısacası Japonyaya okumak için gitmek yerine yaşamak için gitmek daha kolay geliyor, eğer sizde isterseniz bu aslında görünürden daha kolay,hedef koyun ve şunu unutmayın bir şeyi hedeflemek başarmanın %50'sidir.


    sorusu olan varsa sorsun hepsini cevaplarım.



    YENİ BİLGİLER AKLIMA GELDİKÇE EDİTLEYECEĞİM

    Japonyada Restaurant işiyle ilgilenecekseniz,turizm otelcilik liselerinde aşçılık,gastronomi ve üniversitede'de ilgili bölümlere girerseniz, metropollerde büyük Restaurantlarda çalışmanız o kadar kolay olacakki, ayrıcalıkla yüksek ve dolgun bir maaşa sahip olursunuz.

    Kendi Restaurantınızı açmak istersenizde, yüksek miktarda meblağlarla metropollerde açabilir,tokyo Kyoto Osaka gibi,50.000 veya 70.000(En çok önerdiğim meblağ 70.000'dir) metropollere yakın şehirlerde ulaşımın en yoğun olduğu yerlere açabilirsiniz,Restaurantçılığın + özelliği ise eğer başkasının iş yerinde çalışacaksanız şehire yakın olmayan yerlerde çok rahat şekilde çalışabilirsiniz,hem kiranızın bedeli düşük olur,hemde çalışma koşullarınız hafifler.

    Vatandaşlık mevzusunda vatandaş olmak için gereken önemli sebeplerden herhangi birini yerine getirdiyseniz

    – Ard arda 5 yıl Japonya’da ikamet edenler.
    – 20 yaşını doldurmuş ve ülkesindeki kanunlara uymuş. (Bu her iki yer için geçerli,hem türkiye hem Japonya)
    – Ahlaklı davranışları olan.
    – Kendi geçimini sağlayabilen ya da eşi ya da diğer akrabalarıyla ortak yaşam harcamalarında bulunacak şekilde yaşaması.
    – Japon anayasası veya mevcut hükumet uygulamalarına karşı herhangi bir parti ya da örgütte ya da organizasyonda bulunmamış olmak.

    Konsolosluklar ile görüşüp vatandaşlık işlemlerini yaptırabiliyorsunuz,konsolosluk büyük dere caddesi, tekfen tower,4. leventte bulabilirsiniz.

    EV KONUSUNDA

    Ev satın almak aslında türkiyedekine çok benzer,para konusunda anlaştıktan sonra neden orayı seçtiğinizi ve ne işle meşgul olduğunuzu size sorabilirler,söyleyin onlara,ayrıcalıkla siz kesinlikle şunları sorun;

    1.Burada deprem ne sıklıkla oluyor?
    2.Deprem olduysa burada ne gibi hasarlar oldu?
    3.Ev deprem riskine karşı yapıldı mı?Güvenilir mi?

    Japonya deprem bölgesi olduğundan ev alırken bu yazdıklarımı kesinlikle sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueExorcist -- 1 Şubat 2016; 17:05:32 >







  • reserved
    belki japonyaya giderim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tony Stark

    reserved
    belki japonyaya giderim

  • japonyanin öteki yüzü adli yazi buraya eklenecek

    edit
    https://eksisozluk.com/entry/57639992



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorradam -- 3 Şubat 2016; 12:04:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam

    japonyanin öteki yüzü adli yazi buraya eklenecek

    Usta konuyu karıştırmayalım, buraya merak edenleri yazdım soruları cevaplıyacağım o kadar.
  • Madem çalışmak bu kadar önemli niye ülkede bu kadar çok hikikomori ve neet var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Madem çalışmak bu kadar önemli niye ülkede bu kadar çok hikikomori ve neet var?

    Psikolojik sorunlar her yerde var hocam ayrıcalıkla o kadar çok dediğin meblağ fazla bile değil, okula giden öğrencilerin bulunduğu grafiklere bakarsan anlarsın.

    Küçük bir edit,Hik lerin ve neetlerin olması böyle şeylerin normal olarak gösterilmesi ile başlamıştır ve tek japonyada yoktur,her ülkede vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueExorcist -- 1 Şubat 2016; 5:00:21 >
  • Japonyada egitim acentasinda mi calisiyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Valbilken

    Japonyada egitim acentasinda mi calisiyorsun

    Hayır nerden çıkardın hocam
  • Merhaba, Türkiyede Gastronomi okuyup Japonyaya nasıl yerleşebilirim ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

    Merhaba, Türkiyede Gastronomi okuyup Japonyaya nasıl yerleşebilirim ?

    En şanslıları ve en niteliklilerinden birisi olabilirsin,sana hemen yardımcı olayım.

    Uğraştığın iş Restaurant olacak zaten, aşçılık bilginde varsa GR sayesinde kesinlikle mükemmel bir işe sahip olacağının garantisini verebilirim, eğer çok büyük meblağlarla Restaurant açmak istersen, Kyoto ve Tokyo taraflarını düşün, paraya para demezsin, veya Saitama gibi Osaka gibi metropollere yakın şehirlerde ulaşım alanlarının yanında bir restaurant açman yeterli sen kendi işini istemiyorsan büyük aşçılık yerlerinde şef veya patron olarakta çalışabilirsin veya ünlü bir restaurantta da aynı şekilde şef veya patron olursun, ama Japonya gibi yemek kültürünün çok geniş olduğu bir yelpazeye başarıyla atılırsan çok rahat şekilde yaşayabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlueExorcist

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

    Merhaba, Türkiyede Gastronomi okuyup Japonyaya nasıl yerleşebilirim ?

    En şanslıları ve en niteliklilerinden birisi olabilirsin,sana hemen yardımcı olayım.

    Uğraştığın iş Restaurant olacak zaten, aşçılık bilginde varsa GR sayesinde kesinlikle mükemmel bir işe sahip olacağının garantisini verebilirim, eğer çok büyük meblağlarla Restaurant açmak istersen, Kyoto ve Tokyo taraflarını düşün, paraya para demezsin, veya Saitama gibi Osaka gibi metropollere yakın şehirlerde ulaşım alanlarının yanında bir restaurant açman yeterli sen kendi işini istemiyorsan büyük aşçılık yerlerinde şef veya patron olarakta çalışabilirsin veya ünlü bir restaurantta da aynı şekilde şef veya patron olursun, ama Japonya gibi yemek kültürünün çok geniş olduğu bir yelpazeye başarıyla atılırsan çok rahat şekilde yaşayabilirsin.

    Üniverste çok farkediyor mu peki ?
    Birde Japonca'ya zaten kulak aşınalığım baya var, kendi imkanlarımla Japonca öğrenebilir miyim ? :d
    Orada restoran falan açmaya param yetmez ama orada şef-yardımcı şef olarak çalışmayı isterdim. (Gerçi bölümümle çok ilgisiz bir iş yapsam bile sıkıntı olmaz benim için orada...)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji


    quote:

    Orijinalden alıntı: BlueExorcist

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

    Merhaba, Türkiyede Gastronomi okuyup Japonyaya nasıl yerleşebilirim ?

    En şanslıları ve en niteliklilerinden birisi olabilirsin,sana hemen yardımcı olayım.

    Uğraştığın iş Restaurant olacak zaten, aşçılık bilginde varsa GR sayesinde kesinlikle mükemmel bir işe sahip olacağının garantisini verebilirim, eğer çok büyük meblağlarla Restaurant açmak istersen, Kyoto ve Tokyo taraflarını düşün, paraya para demezsin, veya Saitama gibi Osaka gibi metropollere yakın şehirlerde ulaşım alanlarının yanında bir restaurant açman yeterli sen kendi işini istemiyorsan büyük aşçılık yerlerinde şef veya patron olarakta çalışabilirsin veya ünlü bir restaurantta da aynı şekilde şef veya patron olursun, ama Japonya gibi yemek kültürünün çok geniş olduğu bir yelpazeye başarıyla atılırsan çok rahat şekilde yaşayabilirsin.

    Üniverste çok farkediyor mu peki ?
    Birde Japonca'ya zaten kulak aşınalığım baya var, kendi imkanlarımla Japonca öğrenebilir miyim ? :d
    Orada restoran falan açmaya param yetmez ama orada şef-yardımcı şef olarak çalışmayı isterdim. (Gerçi bölümümle çok ilgisiz bir iş yapsam bile sıkıntı olmaz benim için orada...)

    Üniversitede aşçılıkla ilgili bölümlerden birinde okuman senin metropollerde iş bulmanı sağlar,önemli bir unsur bu,internetten bile japonca öğrenebilirsin çok kolay bir dil ve türkçeyle benzerliği çok,normal şehir restaurantlarında çalışacaksan Kanji öğrenmek gerekecek, ayrıyetten japon yemek kültürünü çok iyi bilmelisin, kolay aslında.

    Bölümü sev,seviyorsan oku,hayatını berbat etme sakın sevmediğin bölümde olarak, Markette part time çalışarak bile rahat geçinebildiğin bir yerden bahsediyoruz, heleki aşçılık çok önemli, zaten kendi işini açmakta o kadar masraflı değil aslında, 50.000 lik bir sermaye ile açabilirsin, ancak çalışanları tanıdığın olmalı tabikide,lisedeki bölümünde ve üniversitedeki bölümünde güvenilir arkadaşlar edinmeye çalış senin gibi Japonyaya aşina olan




  • Sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz hepsini cevaplarım
  • uchiha madara'yı görebiliyir muyuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

    uchiha madara'yı görebiliyir muyuz

    Tabi lan, hatta japonyada ay çıkmıyor hep mugen tsukuyomi oluyor
  • Yeni bilgiler aklıma geldikçe konuyu editlerim
  • İngilizce öğrenirken hafif hafif japonca öğrenmeye devam etsek sıkıntı olur mu? Türkçe ile aynı cümle yapısına sahip olduğu için olmaz gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G.House M.D

    İngilizce öğrenirken hafif hafif japonca öğrenmeye devam etsek sıkıntı olur mu? Türkçe ile aynı cümle yapısına sahip olduğu için olmaz gibi geliyor.

    Kesinlikle olmaz, hatta daha mükemmel olur, çünkü gerçekten kolay bir dil, ezber ve pratiğe bağlı, eğer düzgün ve güvenilir bir çevirmen bulursanız internetteki animeler ile konuşma dilinin %50'sini öğrenmek mümkün
  • Japonyada Restaurantçılık ve Vatandaş olma hakkında bilgileri editledim okuyabilirsiniz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.