Bildirim
Japonya Tatili için Tavsiye Lütfen
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
merhaba bileti gidişdönüş ne kadara aldınız acaba ,biletler çok pahalı oluyor -
Hocam biraz üstünkörü cevap vereceğim.
Uzakdoğu ülkelerinde bulundum fakat Japonya'da bulunmadım. Yalnızca edindiğim seyahat tecrübelerine dayanarak birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
Otel için Booking, Agoda veya hostel tercih etmek isterseniz Hostelworld sitelerinden arama yapabilirsiniz. İstediğiniz kriterlere göre otelleri arayabilirsiniz.
Metro kartı için Tokyo metrosunun web sitesine göz atabilirsiniz.
http://www.tokyometro.jp/en/ticket/ adresinden all tickets kısmına tıklayarak gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
Tüm metro istasyonlarındaki otomatlardan bilet temin edebileceğiniz yazıyor. Yalnız dikkat edilmesi gereken husus, Japonya'da herşey İngilizce açıklamalı olmayabiliyor. Bence bazı cümle kalıplarını ezberlerseniz seyahatiniz süresince size faydası olacaktır.
Gezilecek yer hususunda ise siz zaten belli bir güzergah oluşturmuşsunuzdur fakat size tavsiye edebileceğim birkaç yer var.
Genel hatları ile;
Tokyo Tower, Akihabara, Shibuya gibi yerler zaten listenizde vardır. Fakat yerel halkın arasına karışabileceğiniz yerleri tercih etmenizi de ayrıca tavsiye ederim.
Mesela ara sokaklar, küçük yerel kafe ve lokantalar, pazaryerleri, internet kafeler vs.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Seyahat açısından faydalı olabilir mi bilmiyorum fakat imzamdaki blog sitesine tıklayarak da Japonya hakkında az çok bilgi sahibi edinebilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
normalde ekonomi biletler 2 kişi gidiş dönüş 7.000 TL civarıydı , business ise 29.000 TL civarı.
Benim birikmiş millerimi ile 2 kişi business gidiş dönüş 29.000 TL yerine 180.000 Mil +2000 TL vergi ödedim.
Ekonomi gitseydim 120.000 mil + 1000-1500 Tl civarı vergi ödeyecektim.
Heralde hayatımda birdaha business uçmam , 1 kez uçayımda deneyim olsun :) -
Teşekkürler dostum. daha bilet almak dışında hiçbirşey şekillendirmedim aslında. planı zaman içinde sizin gibi tecrübeli arkadaşlar sayesinde yapmayı düşünüyorum. tavsiyeler için teşekkürler. -
İzmir'deyseniz eğer Jikad (Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği)'ne uğrarsanız Japonya'da yaşamış, yüksek lisans yapmış ya da Türkiye'de yaşayan Japon arkadaşlarla irtibata geçip yüz yüze bilgi de alabilirsiniz. Derneğin sitesi:
http://www.bizimlejaponya.com/
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X