Şimdi Ara

Japonya’nın yeni nesil savaş uçağı F-X için ana yüklenici, Mitsubishi oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Japonya, artık yaşlanmaya başlayan savaş uçağı filosunun modernizasyonu adına hayata geçirmeye karar verdiği F-X projesi için ana yükleniciyi seçti. 2030’lu yıllarda uçması öngörülen uçak, Mitsubishi Heavy Industries liderliğinde geliştirilecek.



    Japonya Savunma Bakanı tarafından 30 Ekim tarihinde duyurulan anlaşma ile üretilecek uçak, ülkenin halihazırda kullandığı ve ABD ortaklığı ile geliştirilen F-2 savaş uçaklarının yerini alacak. Çin ve Kuzey Kore kaynaklı tehdidin giderek arttığı bir dönemde F-X projesi Japonya için fazlasıyla önem arz ediyor.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk, Starlink’in Avrupa macerasının Şubat veya Mart ayında başlayabileceğini söyledi



    Proje için 2021 yılı bütçesinden yaklaşık 556 milyon dolar talep eden Savunma Bakanlığı, bir yandan da ABD üretimi F-35’lerle filosunu güçlendirmeye çalışıyor. F-4 savaş uçaklarının yerini alacak F-35’ler ileriki dönemde F-X ile müşterek görev icra edecek.






    F-35’ler havadan karaya ve havadan havaya çok rollü görevleri icra ederken F-X’in havadan havaya muharebeye odaklanması bekleniyor. Ülke sınırlarını en etkin şekilde koruyabilmek adına F-X’in uzun menzilli bir uçak olmasına özel önem verildiği paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.  





    Mitsubishi, geliştirme sürecinde elektronik sistemler, motor ve diğer bileşenler için kimlerle birlikte çalışacağına karar verecek. Proje için İngiltere ve ABD merkezli şirketlerle de iş birliğine gidilebileceği belirtiliyor.



    Kaynak:https://apnews.com/article/japan-mitsubishi-stealth-fighter-e29eb732826af3270b760ff578990311
    Kaynak:https://interestingengineering.com/japan-to-develop-next-gen-stealth-fighter-jet-with-mitsubishi







  • bunun kliması iyi olur

  • Amerika'nın Türkiye'yi F35'den dışlaması güven kaybettirdi, ülkeler kendi savaş sanayisini geliştirme yoluna gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ah evet Mitsubishi gene uçak işine giriyor. Acaba Nagasaki 2 electric boogaloo mı geliyor. B-52'nin sesini duydum şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitsunun havacılık uzay end. nerde olduğunu bilmeden yorum yapmayın.
    f35 in hava-yer görevini bir seyir füzesi(atmaca vb) yerine getirebilir.
    hava-havada f22 kral kabul ediliyor onuda vermiyorlar. bunun muadilini yapmak bizim gibi çoğu ülkenin hayali. mitsu küçüğünü yaptı 200 civarı japon başka şirketle beraber.
    f35 keşif amaçlıda kull. nitelikli iha (male sınıfı) idare eder. rezervlerini eksiye düşürmüş bir ülke mecburen ekonomik ylu izlemek zorunda. bizde kafa olsa
    nükleere ,gese(güneş en.) rüzgar gülüne onlarca milyar doları dışarı vereceğimize ar-ge ye yatırırdık kendimiz yapar sonra ihraç ederdik.
    herşeyden önce kafalar yerli milli olmalı.(en kibar böyle anlatabilim)
    şunuda yazmasam olmaz pisrailinf35 leri suriyde cirit atmadan evvel
    ordaki ruslara es400 leri kapattırıyorlar.

  • Hem bizim TFX, hem Koren ni KFX hemde bu aynı render ı mı kullanıyor, çok benziyorlar birbirlerine.
    yoksa biz bu adamlarla beraber (en azından gövde kısmını) uçak mı yapıyoruz

  • Japonya uçakları geliştiriyor ama üretmiyor. Sonra ya proje iptal oluyor yada ABD uçağı alıyorlar. Bunun seri olarak üretileceğini sanmam...

  • 5. nesili yakalamamız için yüzlerce jet motorlu siha yapmamız gerekli. 5. nesil uçak bu ekonomiye ağır gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Japonya X-2 ile motoruna kadar tüm sistemlerini kendi tasarlayıp prototip üretip uçurarak çok büyük bir iş başardı. X-2 sadece teknoloji gösterimi olarak kaldı ama. 5. nesil muadillerine kıyasla küçük gövdesi, yetersiz silah kapasitesi ve düşük menziliyle büyük de bir handikapı vardı aslında. Belki de bu yüzden iptal ettiler kim bilir.
    Ha Japonlar 6. nesil uçaklarını yaparlar. İstediği kadar F-35 -üretim bandı tekrar açılırsa belki F-22- alırlar. Onların öyle bir derdi yok zaten. ABD ile aralarının bozulması gibi bir ihtimal de yok. Ama bence bu tür platfomları geliştirip uçurup seri üretip hizmete alıp kullanarak teknoloji geliştirme kabiliyetlerini kaybetmek istemiyor da olabilirler.

  • F35 alamadık bari bundan alalım. Ne dersin TSK ? ??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: celik44

    Amerika'nın Türkiye'yi F35'den dışlaması güven kaybettirdi, ülkeler kendi savaş sanayisini geliştirme yoluna gidiyor.

    Yalnız Japonyanın bu projesi f35 projesi kadar eski.

    Kimse sizin gibi tüm dünyayla düşman olamıyor.


    Bu arada kesin akplisindir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: celik44

    Amerika'nın Türkiye'yi F35'den dışlaması güven kaybettirdi, ülkeler kendi savaş sanayisini geliştirme yoluna gidiyor.

    :D

  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    direk pay çıkartmış olumsuzu olumlu yapmış :D bence de aqepe ;)

  • celik44 kullanıcısına yanıt
    Oyalın Türkiye' ye uygulanan ambargo ile yakından uzaktan alakası yok. Konu tamamen F35 projesinin ne menem bir hal aldığı ve maliyetlerine ne boyutlara ulaştığı ile alakalı. Bu uçak bir gün "olursa" çok güzel bir uçak olacak, fakat olana kadar hem çok can yakacak hemde üye ülkelerin cebini. Konu ile ilgili bir kaç belgesel bile var. İlgili siteleri tarayarak izleyebilirsiniz.

  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Hayatımda aldığım en iyi ürüns

  • NnightWalkerr N kullanıcısına yanıt
    Menzil ve boyut bence Amerika baskısı. Japonlardan korkmasalar bile korkulacak bir ülke olmalarını istemiyorlar.

  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Tam olarak sayılmaz. Tamamen kendi bütçeleri ve kendi sistem/alt sistemleri ile geliştirdikleri bir platformda Amerikan baskısından bahsedilmez. Tamamen uçağın tasarımının arkasındaki felsefe ile alakalı bence. Uçak küçük, dahili silah istesyonları kısıtlı, menzili/harekat yarıçapı biraz daha kısa ancak küçük boyutu nedeniyle daha stealth. Uçağın radar görünürlüğünü düşük tutmaya öncelik göstermiş olabilirler. Tabi bunlar benim fikrim. Uçağın bu tür teknik verileri yayınlanmadığı için bilemeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NnightWalkerr -- 6 Kasım 2020; 16:7:43 >
  • NnightWalkerr N kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim 2’nci dünya savaşı öncesinde büyümek için toprak genişletme stratejileri vardı. 2’nci dünya savaşında sağlam kayaya çarptılar ve yapılan anlaşmalar gereği sadece kendilerini koruyabilecekler şekilde silah üretiyorlar.
    Tamamen savunma amaçlı bir orduları var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Her ülkenin kendine göre bir tehdit algısı var. Silah/platform alım/geliştirme planlarını buna göre yapıyorlar. Mesela Japonya için mevcut koşullarda en büyük tehdit Çin sonra Kuzey Kore. Bunlar Japonya'ya çok yakın sınırları olan ülkeler. Japonya öncelikli bunu tehditleri göz önüne alarak bölge ülkeleriyle anlaşmalar, silah alımları/geliştirmeleri vs. yapıyorlar. Koca helikopter gemileri var. (Küçük bir uçak gemisi boyutunda. 2.DS anlaşmaları nedeniyle uçak gemisi yapmıyorlar ama bu HG'yi dönüştürme planlarıyla ilgili haberler vardı.) ABD ile ortak SM III B2B anti balistik füze geliştirip, ABD'den Aegis Ashore alıyorlar. Kendi platformlarını buna göre geliştiriyorlar. İsteseler çok kısa sürede nükleer güç olabilirler ama henüz gerek duymuyorlar.
    Yanin uçak 5. Nesil olsa da platformu geliştiren her ülke önce kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirir. F-22, F-35, J20, SU-57(tartışmalı olsa da) hepsi 5. nesil uçaklar. Ancak geilştirildikleri ülkelerin yaklaşım biçimleri, hatta geilştirdikler zaman dilimleri bile farklılıkları oluşturuyor. Aynısı bizim MMU için de geçerli. Kendi F-22'mizi yapmayı beklemek yanlış olur. MMU öncelikle kuvvetin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilip olgunlaştırılan bir platform. Ha isteyen olursa satılır ya da satılmaz.
    Ayrıca Japonya prensip olarak savunma ürünlerini ihrac etmiyor. Mesela alternatör geliştimede teknik destek sağlayıcı olarak bir Japon firmasıyla görüştüğünde "Siz savunma ürünleri de üretiyorsunuz. Bu teknolojiyi orada kullanmayacağınızdan emin olamayız" deyip reddedebiliyor.
    Har bir de her ordu silhaları kendi ülkesini ve ülkesinin çıkarlarını korumak için alıyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NnightWalkerr -- 6 Kasım 2020; 16:33:35 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.