Şimdi Ara

Japonya, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif suyu ne yapacağını tartışıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
10.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Caponya iyilik bize uzak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydaa, yaw bu Japonlar da amma saf ha. Hiç mi Türkiye haberlerini okumuyorsunuz gardaşım, İnternet var yaw! Şimdi o suyu belediye tankerlerine dolduruyorsun, her ilçe de biraz oraya, biraz buraya, olmadı kanalizasyonlara veyahut küçük derelerw döküyorsunuz bitti gitti yaaaa. Büyümenin alemi yok ki canım yani!

  • İngiltere'den çöp satın alan ülkeye satsınlar.

  • Bize gönderin iceriz biz. Bize birşey olmaz çünkü Türküz

  • Konu başlığı altında ki yorumlarda aşağılık kompleksi olanlarla dolup taşmış. Seviye bu kadar mı düştü siteye takılanlarda anlamıyorum ki...

  • Beyinsiz mi? Radyoaktif suyun kendi kendine ısı üretebildiğini (tüm diğer radyoaktif oluşumlar gibi) bilecek kadar beyinleri olsa gerek "akıllı" adam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 13 Ağustos 2019; 17:6:42 >
  • Yorumları okuyunca Japonya dh e sordu sandım bir an ne yapalım diye

  • Niye illa bir şey yapmak zorundalar ki ? Depoladıkları yerde dursun sular. Gerekli önemleri de alıp sürekli kontrol altında tutsunlar. Ta ki çevreye en az zararı verecek ya da hiç zarar vermeyecek bir fikir bulunana kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Çalışan nükleer santralde de olur. Ama kapalı çevrim çalıştığı için fazla oluşmaz. Nükleer santrallerde yakıt çubuklarına su veriliyor, burada ısınan su buhar jeneratöründe başka bir sudan buhar üretmek için kullanılıyor. İlk su sürekli kapalı çevrim kullanıldığı için fazla oluşmaz.
  • Bize versinler cay yapip iceriz. Cay yapmak radyasyonu kiriyor. Hem o suya radyasyonlu diyen kafirdir de derler. Saka bir yana da radyoaktif malzemeyi sudan ayristirip, silisyum ile birlestirip radyoaktif cam uretebilirler. Gunde 1000 m3'u islemeleri gerekiyor. Cozeltideki malzeme yogunlugunu bilmiyorum tabii de cam olarak bu kadar hacmi olmaz herhalde. Onu da kucuk parcalara ayirirlarsa kritik kutle gibi sorunlar cikmaz sanirim. Camin kendiliginden parcalanmasi dagilmasi zor oldugu icin bir yere gomulmesi kolaylasir. Tek sorun isinimi yalitmak olur, rayoaktif materyal dogrudan dogaya karismaz bu sekilde. celik ve kursun bloklarla kaplarlar, onu da soguturlar artik. Sonucta bu haliyle cok buyuk bir kutle, dusunsenize 100 metre kenarli devasa bir kup.

    @kraix Cay esprisi yapanlara takildiysan emin ol asagilik kompleksi yuzunden degil. Cernobil faciasi zamaninda bakanlik yapan bir ahlaksiz bize gelmedi, bakin nasil cay iciyorum demisti. Serefsizin bir de cay da radyasyon var diyen kafirdir demisti. Insanlar bu konulari bildigi icin ironi yapiyor. Bu ahlaksiz anlayis maalesef hala tukenmedi, siyasetin icinde ayni sekilde devam ediyor.

    @ESOES1981TR Kuresel isinma nedeniyle kutuplar eriyor. Cozum degil.

    @Rwenzori Konu arti almak degil, @kraix'de benzer dusunmus ama gecmiste yasanilan, siyasetcilerin cikar icin yaptigi igrenc olaylarin ironisi bu yazilanlar.

    @gun Yuzuk yapip yanardaga atalim, yansin. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 14 Ağustos 2019; 8:39:17 >




  • Çok mu akilliyim diye bi hissiyata kapildim simdi..,,????haberi okuriken nevar okyanusa salsinlar olmadi buharlastirsinlar olmadi yeraltina amma çoooook derinlere versinler doga onu bi sekilde halleder dedim bak elin japon u da aynini dusunmus,??

  • afferin sana, düşünülmeyeni düşünmüşsün !

  • İçip harakiri yapsınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suyu buharlaştıracak bir makine nemi ve buharı gökyüzüne vermeyecek şekilde tasarlanıp tekrar oluşan damlaları muhafaza edecek bi şekilde su miktarı azaltılabilir bu işlem bu şekilde tekrarlanırsa bu sorundan kurtulunabilir.

  • Yarı aktif bir volkanın içerisine dökülebilir mi acaba? Zaten yerleşim yerlerinin olmadığı bölgelerde bulunduğu için volkanlar, eğer bir radyasyon problemi olacaksa da insana uzak bir noktada meydana gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşırı korkutucu bir şey bu . Yöre halkın dedigi gibi ballık kalmaz okyanusta yaşayan o kadar canlı var onları hiçe sayamazlar değil mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanyöndemli

    aşırı korkutucu bir şey bu . Yöre halkın dedigi gibi ballık kalmaz okyanusta yaşayan o kadar canlı var onları hiçe sayamazlar değil mi ?

    Hocam balıklar ölmez. Ama sen o balığı yiyince kanser olursun öyle bir durum var. Radyasyon direkt olarak öldüren bir şey değildir. Zamanla DNA'ları parçalayan ve sonucunda vücuttaki et, kemik yapısını harap eden bir şey. Atomların deli gibi hareket ettiğini ve sürekli olarak DNA zincirlerini koparıp parçaladığını düşünün. O bozulmuş ve zarar görmüş DNA'ya sahip hücreler de sürekli olarak diğer hücreler gibi çoğaldığı için bir zaman sonra vücutta ciddi sıkıntılar baş göstermeye başlıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Yarı aktif bir volkanın içerisine dökülebilir mi acaba? Zaten yerleşim yerlerinin olmadığı bölgelerde bulunduğu için volkanlar, eğer bir radyasyon problemi olacaksa da insana uzak bir noktada meydana gelir.

    Hocam volkana su dökmek çok korkunç bir olay. Bir bardak su bile ciddi bir patlamaya neden olur   Hadi hiç patlama olmasa bile o su lav ile temas ettiği anda buhar olacaktır yani bütün radyoaktif madde atmosfere uçuşacak.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.