Şimdi Ara

Japon ve Kore araçlarını mı tercih etmeliyiz? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
12.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankarametinerr

    temel fıkrasını biliyormusun.

    temel otobana girmist ters yola.

    radyoda anons. dikkatdikkat bi tane trafik canavarı otobanda ters yola girmis cok tehlikeli.

    temel de demis "ya biridegilki hepsi ters"

    vw ciler de boyle. bu forumda en fazla antipatik marka neden vw. neden fiat degil toyota degil ford degil.

    temel fıkarındaki gibiler.

    f/p oranınca aveo tavsiye edildii diye aveo kullananlara olmadık hakaretler yapıldı.neymıs musteri temslcisi.

    vw cilerin aveo dusmanlıklarını anlamıyorum. begenen begenir begenmeyen begenmez gider bombos poloya 35 bin verir.





    Eline sağlık güzel yazı olmuş. Ben de aynı fikirlere sahibim, canavar gibi tasarıma sahip, iyi donanımlı ve içi çok daha geniş olan yeni Kia Rio ya 45.000 TL ye alınmaz deniyor ama her ne hikmetse bomboş, içi nispeten daha dar ve bebiş Golf Poloya bu fiyatın normal olduğu söyleniyor, garip. B sınıfı bir araç için 45.000 TL kesinlikle çok yüksek bir fiyat, savunulacak bir yeri yok ama bana göre tarafsız olunamıyor maalesef.

    Kat-i olmamakla beraber VW sevenlerin amansız bir savunma hissi var nedense. Saygı duyuyorum düşüncelerine lakin bazen tadı kaçmıyor değil.

    Edit: Mesajım hiç kimseye ithafen yazılmamıştır, genele hitap etmektedir. Lütfen kişisel olarak algılamayınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZSARA -- 18 Ocak 2012; 10:31:46 >




  • hepimiz japonuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 18 Ocak 2012; 14:01:40 >
  • Güney Kore'nin bitmeyen vefası...

    Güney Kore, kendi topraklarında canlarını veren Türk şehitleri ve gazileri unutmuyor. Birçok kez Türkiye'ye jest yapan Güney Kore devletinin yanında bazı Koreli şirketler de sosyal sorumluluk kampanyaları ile 60 yıl sonra bile Kore gazileri ve şehitlerine yardım ediyor.

    Geçtiğimiz günlerde Güney Kore merkezli POSCO'nun Kocaeli'de kuracağı yassı paslanmaz çelik haddeleme tesisine alacağı bin kişi için önceliği Kore şehit ve gazi yakınlarına vereceklerini açıklamasının ardından bu kez de Samsung Kore gazileri torunlarına burs vereceğini duyurdu.

    Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile sağlanacak eğitim bursuna Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'taki üniversitelerde (önlisans, lisans, yüksek lisans veya doktora seviyesinde) eğitim gören ve Kore gazisi torunu olan gençler başvuruda bulunabilecek.

    Firma, 100 Kore Gazisi torununa ayda 250 TL olmak üzere 10 ay süreyle burs verecek.

    Geçtiğimiz yıl bir diğer Kore firması olan Hyundai de Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ne araç bağışında bulunmuştu.

    LG Electronics de Kore Savaşı’nda yer alarak büyük fedakarlık gösteren Kore Gazileri’ne duyulan minneti dile getirmek ve kahramanlıklardan ötürü bir kez daha teşekkür etmek adına, düzenlediği iftar yemeğinde ağırlamış ve duygulu anlar yaşanmıştı.

    ŞEHİTLİK GÜLLERLE ÇEVRİLİ

    Kore Savaşı'nda şehit olan askerlerimiz 7 bin kilometre ötede Türk Bayrağı'nın dalgalandığı güllerle çevrili şehitlikte yatıyorlar. Güney Kore'de "Kahramanlar" olarak anılan şehitlerimizin mezarlarını her gün binlerce Koreli ziyaret ediyor.

    7 BİN KİLOMETRE ÖTEDEKİ TÜRK ŞEHİTLİĞİ - FOTO GALERİ

    721 TÜRK ASKERİ ŞEHİT DÜŞTÜ

    25 Haziran 1950'de Kuzey Kore'nin, Güney Kore'li askerlerin sınırı geçtiğini öne sürerek başlattığı saldırı kanlı bir savaşın başlangıcı oldu.
    Bunun üzerine ABD'nin çağrısıyla BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye saldırmasıyla daha önce yapılan barışın bozulduğuna karar verdi. BM'nin saldırıyı durdurmak ve anlaşmazlığı barış yoluyla çözmek amacıyla yaptığı girişimleri hiçe sayan Kuzey Kore, Seul'e kadar ilerledi.

    Gelişmeler üzerine BM tarafından üyelerine yapılan acil çağrıda, Güney Kore'ye yapılan saldırının durdurulması ve bölgedeki barış ve güvenliğin sağlanması için yardımda bulunulması istenildi.

    Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 16 ülke BM'nin çağrısına cevap verirken, bu ülkelerin gönderdiği birliklerce “BM Kuvvetleri” oluşturuldu.

    Genelkurmay Başkanlığı, Kore'ye gönderilmek üzere bir komutanlık karargahıyla, üç piyade taburundan ve gerekli yardımcı birliklerden meydana gelen bir tugay ile 241'inci Piyade Alayı'nı görevlendirdi.

    İskenderun Limanı'ndan gemilerle Kore'ye uğurlanan Türk askerleri, eşlerini ve kucağında henüz 1 yaşını doldurmamış çocuklarını, babalarını, annelerini ve kardeşlerini geride bırakarak, 7 bin kilometre ötedeki yardım çığlığına ses vermek için yola çıktı.

    Büyük çoğunluğu 20-25 yaşları arasında olan Türk askerleri, 21 günde Kore'nin güney doğusunda bulunan Pusan Limanı'na ulaştı. BM Kuvvetlerine katılmasıyla her gittiği bölgede kahramanca mücadele eden Türk askerleri, Kanuri'de dört bir yanını saran düşman tümenine büyük zayiat vererek, alandan çıkmayı başardı.

    Ayrıca Sunchon Boğazı'nı da koruyarak BM ordusunu imha edilmekten kurtaran Türk tugayına, başarısından dolayı ABD Kongresi tarafından “Mümtaz Birlik Nişanı ve Beratı”, Güney Kore Cumhurbaşkanlığı tarafından da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne “Birlik Nişanı” verildi.
    Kore Savaşı ancak 27 Temmuz 1953'te Sovyetlerin, ABD'nin önerileri kabul etmesiyle son buldu. Savaşın başından itibaren stratejik noktalarda görev alan Türk tugayı kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdi ancak katıldığı muharebelerde 37 subay, 26 astsubay, 658 er olmak üzere toplam 721 şehit verdi.

    Ayrıca savaşta 2 bin 147 asker yaralandı, 346 asker hastalandı, 234 asker esir düştü ve 175 asker de kayboldu.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19715501.asp




  • En azından göstermelik ve formalite icabı sıcak davranmıyorlar bize.. Denecek bir şey yok millet var, millet var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tapdk

    japon için değil kendim için japon'u tercih ederim...

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    Japon halkı, Koreli'lerle birlikte Dünya üzerinde en çok saygı duyduğum, sempati beslediğim, imkanım olursa bir gün mutlaka gidip görmek hatta bir süre kalmak istediğim bir ülkenin halkı...

    Avrupa'lılar da tam tersi, Türk halkına zerre önem vermeyen, bütününe bakıldıgında bir Egoistler topluluğu.

    Buraya kadar herşey doğru. Fakat, iş otomotiv sektörüne girince çekik gözlü arkadaşlarımız Türk halkına hiçbir zaman tam olarak hitap etmeyi başaramadı ki... Sence bu kadar insan nazi hayranlığından mı gidip VW alıyor, yada Sarkozy'ye bayıldıgı icin mi Renault alıyor, veya Fiat...?

    Ülkemizdaki vergi sistemi farklı olsaydı, eminim bu markaların değerini daha iyi bilecektik. Fakat, genel artışa rağmen satışları azalan japonların esasında pazar olarak ne kadar umrundayız?

    Adam, Golf TSI-DSG ayarında araç üretse ben niye gidip onu almayayım? ama yok...

    Yada, üstte birkaç arkadaşın dediği gibi, benim gidip japon tercih etmem için ya Type-R gibi, s2000 gibi çok özel bir model olcak, ya YENI CIVIC gibi çok uygun fiyatlarla piyasaya gircek Yada, birtakım japon karakteristiklerinden vazgeçmeliler;

    - Sert ve kalitesiz plastik fetişi
    - 4-ileri otomatik şanzıman kullanımı (tamam sorunsuz ama nereye kadar ya...)
    - benzinli motorlar için düşük hacimli turbolar (170hp'lik giulietta 5.8 yakıyor, 125'lik civic in ortalaması kac? tamam sorunsuz ama yine nereye kadar....)
    - düşük hacimli dizel motor
    - Mercekli xenon far
    - AYDINLATMASI olmayan cam açma kumandaları, özellikle gece sürüşlerinde hepsine birden basmak zorunda mıyım ben ya!
    - Tek dokunuşta açılan ön-arka camlar
    - pek çok japon aracının tavan aydınlatma lambasının olduğu bölgenin aşırı dandin ve kalitesiz olması (infiniti-lexus ları tenzih ederim...)
    - kendilerini çok geliştirmelerine rağmen hala kompakt araçlarının inatla YALITIM MALZEMESİNDEN çalmaları, yeni civic kullanmadım ama yine de bir golf veya c4 ayarında oldugunu sanmıyorum...
    - inatla, Torpido gözlerine D segmentinde bile yalıtım malzemesi kullanmamaları, ARKADAŞ KAÇ PARADIR Kİ ŞU SÜNGER KAPLAMA!
    - Yıllar boyu, cep düşmanı ekmek bıçağı kıvamında anahtar üretmeleri
    - Hala 2012 model araçlarında bile bagajı, bagajdan açamıyor oluşumuz ve oraya cücük gibi kilit mekanizması koymaları (bkz: Lancer, Corolla,)
    - Çoğu japonun veya korelinin orta konsoldaki havalandırma ızgalarının açma-kapaması yoktur, yine beni fitil eden bir Cost-Cut. !
    - Toyota gibi firmaların, Auris gibi enkazlık modellerine sırf sorunsuz diye kanımca daha kaliteli üretimler olan Auris-Golf'ten DAHA PAHALI fiyat çekmesi. (sorunsuz tamam ama nereye kadar!!!!!)
    - Hyundai gibi firmaların 2-3 sene içinde birden bire biz Premium olduk havasına girip, Dogus Oto'yu örnek almaları... Bkz: Accent Blue-Elantra fiyatlandırması.
    - Mazda dışındaki japonların, özellikle Toyota'nın tasarım özürlü olması (görecelidir kabul ederim)
    - Kia Rio'nun fiyatının şu an B segmentinin en pahalı aracı olması!!!!

    vs. vs. Bunlar tamamen KİŞİSEL, BANA AİT VE KİMSENİN HAK VERMEK ZORUNDA OLMADIGI görüşlerimdir.

    Japon araclari hakkindaki gozlemlerinin neredeyse hepsine katiliyorum. Subaru sahibiyken neyseki tum cam acma dugmeleri isiklandirmali ama tek dokunus sadece surucuye var bu da bana yetmiyor demistim:) gecen gun infinitiye bindim ex e dedim guzel yapmislar bazi eksikler olsada fena degil. Kafami havaya kaldirmamla tavandaki o 90lardan kalma aydinlatma ile karsilastim. Ayrica bu aracya bile tek dokunuslu arka cam yok bildigim kadariyla. Bari luks diye sattigin arabaya koy.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2006 model corolla terra de esp ve 4 cam tek dokunus otomatik cam standart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984
    Japon araclari hakkindaki gozlemlerinin neredeyse hepsine katiliyorum. Subaru sahibiyken neyseki tum cam acma dugmeleri isiklandirmali ama tek dokunus sadece surucuye var bu da bana yetmiyor demistim:) gecen gun infinitiye bindim ex e dedim guzel yapmislar bazi eksikler olsada fena degil. Kafami havaya kaldirmamla tavandaki o 90lardan kalma aydinlatma ile karsilastim. Ayrica bu aracya bile tek dokunuslu arka cam yok bildigim kadariyla. Bari luks diye sattigin arabaya koy.

    Hiç kullanmadığım bir otomobil olduğu için şaka yapıp yapmadığınızı anlayamadım.

    Gerçekten tek tuşla cam açma yok mu infinity ex de?

    Benim mazda 3 de 4 cam da da var çünkü.
  • Kore devinden gazilerimize vefa!
    Dünyaca ünlü teknoloji devi 62 yıl öncesini unutmadı
    18 Ocak 2012 Çarşamba, 17:11:08

    Güney Kore'nin dünyaca ünlü teknoloji devi Samsung, Kore Savaşı'na katılan savaş gazilerinin torunlarına eğitim bursu vereceğini duyurdu.

    Bu kapsamda Samsung Electronics, Türkiye'de yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile işbirliği yapan Samsung, Kore gazilerinin torunlarına eğitim bursu vereceğini duyurdu. Türkiye veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bağlı bir üniversitede öğrenim gören Kore gazisi torunu öğrencilerin bu bursa ancak online başvurabilecekler. Duyurda son başvuru tarihi 12 Şubat olarak açıklandı.

    Kore gazilerine karşı bir minnet duygusu içinde olduklarını ifade eden Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong-hong, bu burs projesi ile iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Sung açıklamasında "Kore Savaşı'ndan sonra Güney Kore ile Türkiye arasında özel bir bağ oluştu. Samsung Türkiye olarak biz de 60 yılı aşkın süredir devam eden bu bağı daha da kuvvetlendirmek, Kore Savaşı gazilerini onurlandırmak ve minnetle anmak adına, gazilerimizin torunlarının eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

    Cihan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    Kore devinden gazilerimize vefa!
    Dünyaca ünlü teknoloji devi 62 yıl öncesini unutmadı
    18 Ocak 2012 Çarşamba, 17:11:08

    Güney Kore'nin dünyaca ünlü teknoloji devi Samsung, Kore Savaşı'na katılan savaş gazilerinin torunlarına eğitim bursu vereceğini duyurdu.

    Bu kapsamda Samsung Electronics, Türkiye'de yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile işbirliği yapan Samsung, Kore gazilerinin torunlarına eğitim bursu vereceğini duyurdu. Türkiye veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bağlı bir üniversitede öğrenim gören Kore gazisi torunu öğrencilerin bu bursa ancak online başvurabilecekler. Duyurda son başvuru tarihi 12 Şubat olarak açıklandı.

    Kore gazilerine karşı bir minnet duygusu içinde olduklarını ifade eden Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong-hong, bu burs projesi ile iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Sung açıklamasında "Kore Savaşı'ndan sonra Güney Kore ile Türkiye arasında özel bir bağ oluştu. Samsung Türkiye olarak biz de 60 yılı aşkın süredir devam eden bu bağı daha da kuvvetlendirmek, Kore Savaşı gazilerini onurlandırmak ve minnetle anmak adına, gazilerimizin torunlarının eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

    Cihan


    Helal olsun adamlara. Evde en az 4 tane samsung cihazım var ve iyiki de var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Toorop

    quote:

    Orijinalden alıntı: berk984
    Japon araclari hakkindaki gozlemlerinin neredeyse hepsine katiliyorum. Subaru sahibiyken neyseki tum cam acma dugmeleri isiklandirmali ama tek dokunus sadece surucuye var bu da bana yetmiyor demistim:) gecen gun infinitiye bindim ex e dedim guzel yapmislar bazi eksikler olsada fena degil. Kafami havaya kaldirmamla tavandaki o 90lardan kalma aydinlatma ile karsilastim. Ayrica bu aracya bile tek dokunuslu arka cam yok bildigim kadariyla. Bari luks diye sattigin arabaya koy.

    Hiç kullanmadığım bir otomobil olduğu için şaka yapıp yapmadığınızı anlayamadım.

    Gerçekten tek tuşla cam açma yok mu infinity ex de?

    Benim mazda 3 de 4 cam da da var çünkü.

    Valla anahtar olmadigi icin deneyemdim ama donanim listesinde su dikkatimi cekmisti ordan biliyorum.
    Power windows with illuminated switches and front-window one-touch auto-up/down with auto-reverse feature

    Bu arada cam dugmelerinin isiklandirmaligi oldugunu ozellikle belirtmisler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    Kore devinden gazilerimize vefa!
    Dünyaca ünlü teknoloji devi 62 yıl öncesini unutmadı
    18 Ocak 2012 Çarşamba, 17:11:08

    Güney Kore'nin dünyaca ünlü teknoloji devi Samsung, Kore Savaşı'na katılan savaş gazilerinin torunlarına eğitim bursu vereceğini duyurdu.

    Bu kapsamda Samsung Electronics, Türkiye'de yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile işbirliği yapan Samsung, Kore gazilerinin torunlarına eğitim bursu vereceğini duyurdu. Türkiye veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bağlı bir üniversitede öğrenim gören Kore gazisi torunu öğrencilerin bu bursa ancak online başvurabilecekler. Duyurda son başvuru tarihi 12 Şubat olarak açıklandı.

    Kore gazilerine karşı bir minnet duygusu içinde olduklarını ifade eden Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong-hong, bu burs projesi ile iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Sung açıklamasında "Kore Savaşı'ndan sonra Güney Kore ile Türkiye arasında özel bir bağ oluştu. Samsung Türkiye olarak biz de 60 yılı aşkın süredir devam eden bu bağı daha da kuvvetlendirmek, Kore Savaşı gazilerini onurlandırmak ve minnetle anmak adına, gazilerimizin torunlarının eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

    Cihan


    valla iyiki bende kore malı araba aldım gerçi tasarımı almanyada, üretimi çek cumhuriyetinde yapıldı ama olsun parası korelilere gidecek bu arada kuzey kore güney kore savaşırsa koşa koşa gitmek lazım bari çocuklarımız torunlarımız rahat etsin




  • Alman-Japon-Kore araçlarını detaylı karşılaştıracak kadar bilgim yok ama Japonlarla uzun seneler çalıştım, Japonları iyi tanırım. Hep olumlu bir algımız var Japonlara karşı ama tanıdıkça gerçek biraz farklı. Bir defa Japonlar dünya üzerinde görebileceğiniz en ırkçı ve ayrımcı millettir. Batı tarzı nefret ırkçılığı değil ama kendilerinden olmayana nefret beslemezler, bilinçli olarak zarar vermezler, çok da kibar davranırlar haklarını yemeyelim de.... Kendilerini tanrı gibi, diğer insanları aşağı seviye beyni olan hayvanlar olarak görürler. Japonlara güvenmek yapılacak en büyük hatalardan biridir, kesinlikle güvenilmez bir millettir en ufak bir şeyde, işlerine gelmedimi menfaatlerine uymadımı hemen kıvırırlar anında satarlar (birbirlerini bile). Batılılarla karşılaştırırsanız batılıların ağzından çıkan söze güvenilir (en azından %80 güvenilir diyelim), Japon "aa ama ben öyle demek istememiştimki" der anında satar.

    Sözün özü bir Japon'a karşı temkinli olmakta ipi sağlam kazığa bağlamakta her zaman fayda var.

    Koreliler de Japonlar'ı hiç sevmezler, Korelinin yanında Japonları övmeye kalkarsanız alerjik reaksiyonlar gösterebilirler bu arada ekleyeyim.




  • Bu forumla tanıştığımdan bu yana avrupanın arabalarını sevmemeye başladım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Briskhan

    Alman-Japon-Kore araçlarını detaylı karşılaştıracak kadar bilgim yok ama Japonlarla uzun seneler çalıştım, Japonları iyi tanırım. Hep olumlu bir algımız var Japonlara karşı ama tanıdıkça gerçek biraz farklı. Bir defa Japonlar dünya üzerinde görebileceğiniz en ırkçı ve ayrımcı millettir. Batı tarzı nefret ırkçılığı değil ama kendilerinden olmayana nefret beslemezler, bilinçli olarak zarar vermezler, çok da kibar davranırlar haklarını yemeyelim de.... Kendilerini tanrı gibi, diğer insanları aşağı seviye beyni olan hayvanlar olarak görürler. Japonlara güvenmek yapılacak en büyük hatalardan biridir, kesinlikle güvenilmez bir millettir en ufak bir şeyde, işlerine gelmedimi menfaatlerine uymadımı hemen kıvırırlar anında satarlar (birbirlerini bile). Batılılarla karşılaştırırsanız batılıların ağzından çıkan söze güvenilir (en azından %80 güvenilir diyelim), Japon "aa ama ben öyle demek istememiştimki" der anında satar.

    Sözün özü bir Japon'a karşı temkinli olmakta ipi sağlam kazığa bağlamakta her zaman fayda var.

    Koreliler de Japonlar'ı hiç sevmezler, Korelinin yanında Japonları övmeye kalkarsanız alerjik reaksiyonlar gösterebilirler bu arada ekleyeyim.

    Batılıların sözüne %80 güvenilir demişsiniz.

    Evet gerçekten çok güvenilirler 50 yıl olmuş biz Avrupa Birliğine başvuralı ve 50 yıldır her sene sizi aramıza alacağız diye söz veriyorlar.

    ''Japonlar dünya üzerinde görebileceğiniz en ırkçı ve ayrımcı millettir'' demişsiniz. O asil duruş Japonların onurundan şerefinden ve kafalarına atom bombası yemelerine rağmen dimdik ayakta durmalarından geliyor.

    Bir zamanlar bizde öyleydik. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün dediği gibi ''Türkiye Türklerindir.'' ''Ne mutlu Türküm diyene'' sözlerini 7 den 70 e her insanımız her gencimiz sık sık telaffuz ederdi. Şimdi insanlar sokaklarda özgürce Türküm demeye korkuyorlar. Her köşe başında elinde taş ve molotof kokteyli olan insanlar var. Bu ülke Türklerin değildir. Atatürkünüz sizi kandırmış boşa savaşmışınız siz diyorlar.

    Yani demek istediğim ırkçılık Japonlar gibi abartılmadan kıvamında benimsenirse bir ülkenin bölünmez bütünlüğü ve geleceği için çok önemli bir kavramdır. Ama anlayana

    Aşırı ırkçılığa bende kesinlikle karşıyım. Eminim Japonlar da karşıdır. Onuruna ve şerefine sahip çıkabilen bir ülke azda olsa ırkçıdır. Bunu ister kabul edin ister etmeyin.

    Azerbaycan halkından sonra en yakın dostlarımız olan G. Kore ve Japonya halkı bugüne kadar batılı devletler gibi hangi ülkeye zulüm etmişler. Hayatlarında kaç masum ırkı öldürmüşler ve yok etmişler.

    Neyse bu iş uzar gider. Türkiye adam olmaz. Batıya in Uzak doğuya out demeye devam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Briskhan

    Alman-Japon-Kore araçlarını detaylı karşılaştıracak kadar bilgim yok ama Japonlarla uzun seneler çalıştım, Japonları iyi tanırım. Hep olumlu bir algımız var Japonlara karşı ama tanıdıkça gerçek biraz farklı. Bir defa Japonlar dünya üzerinde görebileceğiniz en ırkçı ve ayrımcı millettir. Batı tarzı nefret ırkçılığı değil ama kendilerinden olmayana nefret beslemezler, bilinçli olarak zarar vermezler, çok da kibar davranırlar haklarını yemeyelim de.... Kendilerini tanrı gibi, diğer insanları aşağı seviye beyni olan hayvanlar olarak görürler. Japonlara güvenmek yapılacak en büyük hatalardan biridir, kesinlikle güvenilmez bir millettir en ufak bir şeyde, işlerine gelmedimi menfaatlerine uymadımı hemen kıvırırlar anında satarlar (birbirlerini bile). Batılılarla karşılaştırırsanız batılıların ağzından çıkan söze güvenilir (en azından %80 güvenilir diyelim), Japon "aa ama ben öyle demek istememiştimki" der anında satar.

    Sözün özü bir Japon'a karşı temkinli olmakta ipi sağlam kazığa bağlamakta her zaman fayda var.

    Koreliler de Japonlar'ı hiç sevmezler, Korelinin yanında Japonları övmeye kalkarsanız alerjik reaksiyonlar gösterebilirler bu arada ekleyeyim.

    Batılıların sözüne %80 güvenilir demişsiniz.

    Evet gerçekten çok güvenilirler 50 yıl olmuş biz Avrupa Birliğine başvuralı ve 50 yıldır her sene sizi aramıza alacağız diye söz veriyorlar.

    ''Japonlar dünya üzerinde görebileceğiniz en ırkçı ve ayrımcı millettir'' demişsiniz. O asil duruş Japonların onurundan şerefinden ve kafalarına atom bombası yemelerine rağmen dimdik ayakta durmalarından geliyor.

    Bir zamanlar bizde öyleydik. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün dediği gibi ''Türkiye Türklerindir.'' ''Ne mutlu Türküm diyene'' sözlerini 7 den 70 e her insanımız her gencimiz sık sık telaffuz ederdi. Şimdi insanlar sokaklarda özgürce Türküm demeye korkuyorlar. Her köşe başında elinde taş ve molotof kokteyli olan insanlar var. Bu ülke Türklerin değildir. Atatürkünüz sizi kandırmış boşa savaşmışınız siz diyorlar.

    Yani demek istediğim ırkçılık Japonlar gibi abartılmadan kıvamında benimsenirse bir ülkenin bölünmez bütünlüğü ve geleceği için çok önemli bir kavramdır. Ama anlayana

    Aşırı ırkçılığa bende kesinlikle karşıyım. Eminim Japonlar da karşıdır. Onuruna ve şerefine sahip çıkabilen bir ülke azda olsa ırkçıdır. Bunu ister kabul edin ister etmeyin.

    Azerbaycan halkından sonra en yakın dostlarımız olan G. Kore ve Japonya halkı bugüne kadar batılı devletler gibi hangi ülkeye zulüm etmişler. Hayatlarında kaç masum ırkı öldürmüşler ve yok etmişler.

    Neyse bu iş uzar gider. Türkiye adam olmaz. Batıya in Uzak doğuya out demeye devam.



    Politikacılar ile halkı -sıradan sokaktaki insan- birbirine karıştırıyorsunuz. Irkçılık ile vatanseverliği de birbirine karıştırıyorsunuz. Japonların tarihini de pek bilmiyorsunuz sanırım.

    Neyse konu otomobillerle ilgili, konuyu saptıracak tartışmaya çevirmeyelim şimdi...




  • kisa bir arastirmayla dunyanin en cok satan markasinin Toyota oldugunu gorebilirsiniz.
  • Japon ve G. Kore halkları ırkçı mı? Bu kadar disiplinli, zeki, çalışkan, ahlaklı ve vefakar bir ülkeye bunu en son söyleyecek ülkelerden biriyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: colsuwin

    kisa bir arastirmayla dunyanin en cok satan markasinin Toyota oldugunu gorebilirsiniz.


    Sanırım o bu yıl değişti... Geçen öyle okumuştum forumda VW almış birinciliği.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Japon ve G. Kore halkları ırkçı mı? Bu kadar disiplinli, zeki, çalışkan, ahlaklı ve vefakar bir ülkeye bunu en son söyleyecek ülkelerden biriyiz.

    Aaa sen bilmezsin Görkem sus bakıyım ırkçıdır onlar

    2006 yılında iş gereği iki Japonla tanışmış, epeyce zaman geçirmiş ve kaynaşmıştık. Ayrılırken onların usülünce selam verdikten sonra, bir de bizim usülle sarılmayı öğretmiştim adamlara. Bir kaç ay sonra tekrar geldiklerinde bu güne kadar hiçbir Türkün bana sarılmadığı kadar sıkı ve candan sarılmıştı adamlar. Çok ırkıçılardır evet sen bilmezsin.

    Keşke görüşebilseydik tekrar onlarla, bir daha nasip olmadı işte :((




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.