Şimdi Ara

Japon teknoloji devi fabrika kapattı. (Nikon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Optik ekipmanlar ve görüntüleme cihazları alanında uzmanlaşmış Japonya merkezli dünya teknoloji devi Nikon akıllı telefonların artan gücüne daha fazla dayanamayarak Çin’deki dijital kamera fabrikasını kapattığını duyurdu.

    Çin’in Jiangsu eyaletindeki Wuxi şehrinde 2002 yılından bu yana faaliyette bulunan fabrikada dijital kameraların ve DSLR lenslerin üretimi yapılıyordu. Fabrikada geçen ay itibarıyla 2 bin 285 kişi çalışıyordu.

    Nikon tarafından yapılan açıklamada kararın akıllı telefonların kamera işlerine zarar vermesi nedeniyle alındığı belirtildi.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son yıllarda artan akıllı telefon kullanımı taşınabilir dijital kamera pazarının hızla daralmasına neden oldu. Bu da operasyonlarımızı hızla düşürürken ticaretimizi de daha zorlu hale getirdi.”

    Nikon’un dijital kameralar için böylece sadece Japonya ve Tayland’da fabrikaları kaldı.

    Bir zamanlar dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olan Nokia da akıllı telefonların ortaya çıkması sonrasında değişime ayak uyduramamış ve bu birimini Microsoft'a satarak pazardan çıkmıştı.

    Kaynak:http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/japon-teknoloji-devi-fabrika-kapatti/75000/75344/







  • Büyük ihtimalle sadece kompakt makina üretimi yapan bir fabrikaydı. Yakında diğer markalar da (varsa) bu tür kompakt cihazları üreten fabrikalarını birer birer kapatmaya başlar.
  • Çok normal. İnternet üzerinde foto görüntüleme genelde mobilden yapılıyor ve bu konuda basit bir cep telefonu uygulamasının ürettiği fotoğraflar şaheser şeklinde görüntülenebiliyor.
  • Belliydi böyle olacağı
  • Akıllı telefonların bu şekilde gelişmesiyle sıradan insanların günlük kullanımı için tasarlanan kompakt makinelerin üretiminin daha fazla sürdürülmesinin bir manası yok.
    Orta ve üst sınıf dslr hitap ettiği kesimin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.