Şimdi Ara

JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
10.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NOT: Bu inceleme 1440P çözünürlüklü bir monitörde hazırlanmıştır. İncelemenin en düzenli şekilde görüntülenebilmesi 1440P ve üzeri çözünürlük içeren monitörlerde sağlanacaktır. İncelemedeki küçük ön izleme sunan fotoğraf ve SS'lerin üzerlerine tıklayarak, upload ettiğim site üzerinden büyük boyutlu hallerini görebilirsiniz.



    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]




    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar ve iyi forumlar.

    Klasik bir giriş yapmadan önce bu incelememin benim için ayrı bir yeri olduğunu söyleyebilirim. İnceleme yaptığım süreç içerisinde ve genel manada konularımda beni dikkatle takip edenlerin bunun farkına varacağını düşünüyorum. Kendim yıllardan beri internet ortamında ''REDSTONE'' kullanıcı ismini kullanmaktayım ve ''RS'' ile de kısaltma olarak belirtmekteyim. Şu cümlemden sonra fark edemeyenlerin de anladığını düşündüğüm olay, bu üründe model ismi olarak kullanılan ''325RS'' isminin benim ürünü almadan önce ayrı bir ilgimi çekmiş olmasıdır. Ürünü tasarlarken beni mi düşünmüşler diye içimden geçirmeden edemiyorum.

    Bundan bir önceki incelememde ''JAMES DONKEY 619-104 Mekanik Oyun Klavyesi İncelemesi'' ile sizlerin karşısındaydım ve 1.5 yıl sonra tekrar PC dünyasının çevre birimleri kısmında naçizane incelememi sunmuştum (bilgisi bulunmayanlar için imzamdan incelemelerimin tümüne ulaşabileceğinizin bilgisini iletmiş olalım). Şimdi ise arayı soğutmadan, PC dünyasında çevre birimleri kısmında yer alan ve oyuncu ekipmanları olarak tabir edebileceğimiz oyun faresi incelemesi ile çevre birimleri dünyasında kalmaya devam ediyorum. Akabinde bu incelemem içerisinde de; bir önceki incelemelerimde başlatmış olduğum yeni ''İnceleme Özeti'' başlığımı devam ettiriyor olacağım. Önce incelemenin özeti şeklinde bir başlığın sonrasında, detaylı şekilde ürüne bakmaya çalışacağız. Bu çalışma ile ''incelemenin detayına inmek istemeyenler ve isteyenleri'' aynı çatı altında toplamayı amaçladığımı belirteyim. Değişik ve ilgi çekici olacağını düşünüyorum. Artık birkaç inceleme sonrasında da bunun anonsunu yapmasam iyi olacak herhalde.

    Direkt olarak incelememiz hakkında ise (619-104 incelememdeki bazı kısımları alıntılayarak),

    Yurt dışında bu tarz oyuncu ekipmanlarını ve genel manada elektronik ürünleri inceleyen sitelerin, kuruluşların, bireysel inceleme yazarlarının, youtuberların vb. ilgisini çeken bir markanın, yani inceleme başlığından da gördüğümüz üzere ''James Donkey'' markasının ''325RS'' kodlu oyun faresine yakından bakacağız. Açıkçası James Donkey yurt dışında incelemelerde denk geldiğim ve gerek fiyatlarıyla gerekse dış görünüşleriyle merak ettiğim ürünleri olan firmalardan biriydi. Lakin yurt dışından alışverişe hem garanti açısından hem de yerine ve ürününe göre ülkemiz ile aşırı fiyat farkı olmaması açısından pek yönelmeyi tercih etmiyorum. Altını çizerek tekrar edeyim ''fiyat farkının minumum'' olduğu ürünler direkt olarak etken bu konuda (yoksa değerlendirilen ürünler oluyor/olabiliyor tabii ki). Ürünün elime geçme aşaması da sevdiğim bir arkadaşımın geçen günlerde forumda inceleme başlığını açtığı başka bir James Donkey ürününü görmem ve ülkemize de artık bir distribütör tarafından getirilmesi ile beraber bir site tarafından satışa sunulması ile oldu. İncelememin sonunda her zamanki gibi ''güncel satış linki için tıklayınız'' yazısı ile birlikte link veriyor olacağım.

    James Donkey, Çin merkezli bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Kısaca piyasada kendi isimlerinin de zikredilmesini isteyen bir grup endüstriyel tasarımcının açmış olduğu bir firma/marka olarak tabir edebiliriz. Çevre birimleri dünyasında; orta-üst seviye oyuncu ekipmanlarını her zamanki gibi ''Bir Çinli Mantığı'' ile uygun fiyata sunmayı amaç edinmişler. Tabii bu noktada çoğu yerden duyduğunuzu düşündüğüm, ''iki farklı kalite ile Çin'de üretilen ürün (kaliteli ve maliyet odaklı günü kurtaran olarak ayırabileceğimiz)'' meselesinin burada da geçerli olduğunu belirtmem gerekli. İnceleme içerisinde de iyi kalitede bir Çin üretimi ürün sunulduğunu hep beraber görüyor olacağız.

    İsterseniz öncelikle (özellikle fiyatları yüksek olan farelerde denk geldiğimiz) oyun faresi söz öbeğinin bize ne anlattığı konusunda bir takım bilgiler edinerek incelememize giriş yapalım. Giriş yapmadan hemen önce, James Donkey 325RS modelinde tam olarak ''Avago ADNS-3050 lazer sensörü, Omron sağ-sol anahtarlar, 7200 DPI'a kadar çözünürlük'' gibi desteklerin sunulduğunu belirtelim (detaylarına değineceğiz).

    | Oyun Faresi Nedir ? Gerekli midir ? |

    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Aslında bir ''oyun faresi / oyuncu faresi'' dediğimiz zaman ilk aklımıza gelen bileşenler; ''DPI, fare üzerinde kullanılan sensörler ve akabinde farede kullanılan anahtarın/anahtarların (switch) tıklama ömrü (kendi aramızda, sağ-sol düğmelerin kaç kez tıklanabildiği dediğimiz)'' gibi şeyler diyebiliriz. Bunların yanında tabii ki ''fare tutuş şekilleri'' olarak tabir edebileceğimiz bir başlık da mevcuttur. Keza yazılımsal kontrol, yoklama oranı (polling rate) ve makro tuşlar gibi başlıklar da. Bu kısmın başlangıç kısmına üstteki SS'yi almamın nedeni samimi olmam gerekirse; ''görsel uyumluluk'' başlığı altında değerlendirdiğimden dolayı diyebilirim. Yoksa ilk aklımıza gelenlerin karması bir kolaj çalışması da fena olmazdı. Birazda olsa tebessüm ettiğinizi düşünerek, isterseniz bu detayların kısaca/kabaca üzerinden geçelim.

    Buradaki kısımlara detayına girmeden ve şu an için kabaca girdiğimi belirteyim. Konu istenilirse revize edilebilir. Lakin şu an için bu kadarın yeterli olduğu kanaatindeyim.

    DPI (çözünürlük) ve Polling Rate (yoklama oranı), dediğimiz zaman en kaba tabirle ''arttığında (500>1000>2000) fare imlecinin hızlanması ve ''daha az hareket ile daha fazla yol katetmemizi sağlayan'' bir bileşen aklımıza gelmekte. Bu bileşen de; aslında ''istisnai durumları'' bir kenara bıraktığımız zaman optik sensörlerin farelerde kullanılmaya başlanmasıyla hayatımıza girdi diyebiliriz. Lafı fazla uzatmadan ''peki bu bileşenin bir oyuncu için ne önemi var ?'' sorusunun cevabını ise; en basitinden oyuncu olarak tabir ettiğimiz kitlenin her zaman daha az hareketle daha fazla hıza (doğru hıza da tabii ki) ihtiyacı olduğu gerçeğini verebiliriz. Bunun yanı sıra, geçmişten günümüze kadar ''online bilinen çoğu çeşit, MMO, FPS vb.'' tarzdaki oyunların katlanarak artışı ve genellikle fare tabanlı oynanışların benimsenmesi de yine bir başka sebeptir. Polling Rate (yoklama oranı) daha çok (hatta genel olarak) yazılımsal kontrol desteği sunan, bir nevi oyun fareleri olarak tabir edebileceğimiz farelerde karşımıza çıkmaktadır. PR genel olarak ''125>250>500>1000>2000 Hz'' şeklindeki değerler ile farenin yazılımı üzerinde ayarlanabilir olarak gördüğümüz bir değerdir. Basit bir tabir ile bu değerin artmasıyla beraber fare imlecindeki titreme oranı da bir o kadar düşmekte ve imleç tam olarak istediğimiz yerlere gitmekte diyebiliriz. DPI artışı ile yapacağımız hız artışını PR değerini de artırarak tam olarak destekleyebiliriz. Örneğin; 3000 ve üzeri DPI değeri kullanımı ile beraber 1000 Hz PR değeri kullanımı gibi. Bu da bize olabildiğince az titreme, gecikme süresi ve daha kaliteli bir fare kullanımı ile beraber daha kaliteli bir oyun deneyimi yaşatacaktır.

    Fare üzerinde kullanılan sensörler ve anahtarlar, kısmının sensör başlığı DPI ile yakından alakalıdır diyebiliriz. Sensörün kalitesi, çeşidi vb. özellikleri kaliteli ve doğru fare imleci hızlanmasını birebir olarak etkilemektedir. İlk başlarda sadece belirli yüzeylerde (mouse pad gibi) çalışabilen optik sensörlü fareler görmemize karşın şu zamanın şartlarında neredeyse yüzey ayrımı yapmayan, genellikle lazer sensör içeren fareler ile karşılaşmaktayız. Yüzey ayrımından kastım ise; ahşap, seramik, cam vs. gibi diyebiliriz. Oyuncu kategorisinde ise bu durum; DPI kısmını yakından ilgilendirdiği için önemli bir yer tutmaktadır. Yani her zaman ''yüksek DPI=kaliteli veya doğru anlamda hızlanan bir fare'' demek değildir. Sensör kalitesi de bu noktada önem arz etmektedir. Anahtar (switch) konusu ise; oyuncu nezdinde daha çok ''ne kadar tıklama ömrü var bu farenin ?'' sorusu ile karşımıza çıkmaktadır. Bu yanlış değildir tabii ki. Tıklama ömrünün fazla olması oyuncular için en önemli etkenlerden olmakla beraber, firmaların da ürünlerine güveninin ve kullanılan malzemenin kalitesinin bir göstergesidir. Akabinde farelerin en çok etkileşim içinde olduğumuz kısımlarının anahtar kısımları olduğunu düşünürsek, bu kısımların farenin tümüyle olan etkileşimi, terleme yapması veya terleme yapmayan kauçuk vb. yüzeyden oluşması, dayanıklı olması vb. gibi detaylar karşımıza çıkmaktadır.

    Fare tutuş şekilleri, dediğimiz zaman genel manada üstteki SS'de de gördüğümüz 3 farklı tutuş şekli var diyebiliriz. Başka alt başlıklara indirgenmiş tutuş şekilleri de mevcuttur. Ama en baştada dediğim gibi sizleri çok fazla detaylarda boğmadan, bu üç başlığa kısaca değinelim. SS üzerinden ilerlersek, ilk olarak; Avuç İçi Tutuşu'nda (Palm Grip), tutuş pozisyonu genel manada kolumuzdan, az miktarda da bileğimizden etkilenir. Avuç içimiz ve parmaklarımızın iç kısmı fare ile temas eder vaziyettedir. Pençe Tutuşu'nda (Claw Grip), tutuş pozisyonu genel manada kol ve bileğimizden etkilenir. Avuç içimiz ve parmaklarımızın ucu fare ile temas eder vaziyettedir. Parmak Ucu Tutuşu'nda (Fingertip Grip), tutuş pozisyonu genel manada parmaklarımızdan ve bileğimizden etkilenir. Avuç içimiz fareden bağımsız, parmaklarımızın iç kısmı fare ile temas eder vaziyettedir. Lafı geçmişken belirtmem gerekirse; bu tutuş şekillerinden ''Pençe Tutuşu'' kısmı da benim tutuş şeklim olmaktadır.



    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Detaylarda boğulmak ve tüm incelemeyi okumak istemeyenler için; hemen incelememizin başında yerine göre kısa cevaplı sorularla incelemenin özetini geçelim.

    |1| JAMES DONKEY 325RS, günümüzdeki bir oyun faresi için istenilen tüm özellikleri karşılar mı ?

    Neredeyse tüm özellikleri karşılıyor diyebiliriz. Tabii ki kullanıcısına göre eksikleri olacaktır. Oyun faresi tercih sebepleri olarak baz aldığımızda; 7200 DPI'a ve 1000 Hz'e kadar PR desteği, kullanılan sensör ve anahtarların işlevlerini sorunsuzca yerine getirmesi, herhangi bir ghosting durumuna yol açmadan basışlarda direkt olarak tepki alınması vb. özellikler tam olarak veriliyor denebilir. Günümüz normal fare özellikleri olarak incelediğimizde ise; hatırı sayılır switch ömrü (aslında oyun faresi kısmına da giriyor bu durum), RGB led arka fon ışığı ve çeşitli ışıklandırma animasyonları sunulması (karanlık ortamda gayet iyi düzeyde), yazılım ve mevcut tuşlar üzerine konumlandırılabilen makro desteği ile beraber gerekli, istenilen tuş konumlandırmalarının yapılması gibi.

    |2| JAMES DONKEY 325RS'de hangi sensör teknolojisi kullanılmaktadır ?

    325RS, günümüz koşullarına uygun olarak ''lazer'' sensör teknolojisini kullanmakta ve 7200 DPI'a kadar destekle beraber gelmektedir. Kullanılan sensör modeli ''Avago ADNS-3050'' dir.

    |3| JAMES DONKEY 325RS'nin switch ömrü ne kadar ?

    Firma tarafından belirtildiğine göre ''20 milyon tıklama ömrü'' ibaresini görüyoruz. Kullanılan switch ise ''Omron'' dur.

    |4| JAMES DONKEY 325RS, nasıl bir led arka fon ışığı içeriyor ?

    RGB ışıklandırma/aydınlatma içeriyor. Birkaç farklı ışık animasyonu da mevcut. Fare içerisindeki bellek ve çip sayesinde bu animasyonlar yazılım üzerinden kontrol edilebiliyor ve yazılım kapalıyken bile kayıtlı kalıyorlar.

    |5| JAMES DONKEY 325RS, kaç adet tuşa/anahtara sahip ve özelleştirilebiliyor mu ?

    Ayarlanabilir makro tuşlarıyla beraber 7 adet tuş içermekte. Yazılım üzerinden gerekli ayarlamalar yapılabiliyor.

    |6| JAMES DONKEY 325RS, başka birtakım aksesuarlar içeriyor mu ?

    Ekstra herhangi bir aksesuar fare ile beraber gelmiyor.

    |7| JAMES DONKEY 325RS, hangi renk/renkler ile satışa sunuluyor ?

    RS eki bu modeli diğer 325 modellerinden ayırmakta. Bundan dolayı 325RS modeli için tek renk (gri) mevcut.

    |8| JAMES DONKEY 325RS, el terlemesine neden olan bir fare mi ?

    Aslında bu sorunun cevabı biraz göreceli olsada kısmen hayır diyebilirim. Farenin üst yüzeyinde kauçuk bir yapı kullanılmasada, daha az terlemeye yol açması amaçlanan bir yapı tercih edilmiş. Bundan dolayı tamamen terletmez olarak göremem fakat parlak bir yüzeye sahip ve terleme yapan bir fareye göre daha az terlettiğini/terleteceğini kesinlikle söyleyebilirim. Zaten firmanın da ''bu ürünümüz el terlemesine yol açmaz'' gibi bir iddiası yok.

    |9| JAMES DONKEY 325RS, sıvı teması-toza dayanıklılık için bir koruma içeriyor mu ?

    Hayır. Fakat genel itibari ile belli kısımlara bir sıvı temasında akıp gideceği bir yapısı var. Tabii denenecek bir durumda olmadığını ve sorumluluk kabul etmediğimi belirteyim. Tozlanma için de; normal elektronik ürünlerdeki gibi bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

    |10| JAMES DONKEY 325 RS'de kullanılan malzeme bakımından anahtarların ömrü, yazılarda-simgelerde silinme durumu veya led arka fon ışıkta sıkıntı olur mu ?

    Firma tarafından malzeme kalitesi için; yüzey montaj teknolojisi (ingilizce olarak SMT diye geçer) olarak FR-4 standartı kullanıldığı, kaplama da ise alüminyum ve abs materyallerin tercih edildiğinden bahsedilmiş. Bu standartlara baktığımız zaman üretim kalitesinin üst seviye olduğunu görmek mümkün. Fakat firma tarafından ''yazılar silinmez veya led arka fon ışığında sıkıntı olmaz'' gibi bir iddia yok. Bundan dolayı garanti süresi içerisinde veya sonrasında böyle bir şey kesinkes olmaz gibi bir çıkarımda bulunamam tabii ki. Ancak garanti süresi içerisinde böyle bir durum olduğunda firmanın veya en azından ülkemizdeki distribütörün gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum. Ürünün kalitesini baz aldığımızda böyle bir durum görülmez gibi geliyor şahsen.



    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Teknik özellikler kısmında bu seviyede bir üründe görmek istediğimiz çoğu şeyin var olduğunu görüyoruz. Akabinde bu model içerisinde bize ''20 milyon tıklama ömrü'' sunan switchler sunulduğunu da görmek güzel. İncelememizin giriş kısmında switch konusuna da değinmiştik. Tabii RGB led detayı, 7200 gibi yüksek DPI değerinin sunulması vb. özellikler de çoğu kullanıcı için önem arz etmekte.



    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Öncelikle ürünün gelmiş olduğu kutudan bahsedersek; fotoğraflardan görüldüğü üzere bu seviyedeki ürünler için standart sayılabilecek bir kutu ile geldiğini görüyoruz. Ekstra veya başka markalarda denk geldiğimiz ilginç bir tasarım kullanılmamış olsada açılış bakımından bir nebze farklı bir tasarım kullanıldığını dile getirebilirim. Ancak fareyi kutu içerisinde korumak için her türlü önlem düşünülmüş tabii ki (düşme, çizilme vs. durumlara karşı).

    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Kutu içeriğinde ise kullanıcılara;

    - Hızlı başlangıç kılavuzu

    sunuluyor.

    | Yakından Bakış |

    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    325RS tasarım anlamında güzel çizgilere sahip. Tabanda metal pad tercihini üstte daha yakından görebiliyoruz. Keza makro tuş konumlandırmalarına da tam olarak bu fotoğraflar ile hakim olmaktayız. Elimizin oturduğu yüzeyde faremizin model yazısı bizi karşılıyor.

    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Bu kısımda hemen ilk fotoğrafta; DPI ayarı için anahtarlarımızı, tırtıklı yapıya sahip olan fare tekerleğimizi görmekteyiz. Hemen sonrasında örgülü, kırılmaz, altın kaplama USB çıkışlı kablomuzu görüyoruz. Keza RGB ledden bir kare de bizlere eşlik etmekte.

    | Led Arka Fon Işığı ve Işık Animasyonları |





    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    | Performans |

    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Faremizin aslında en merak edilen kısmı hiç kuşkusuz ''performans'' noktası olsa gerek.

    | Tıklama Hassasiyeti |

    Öncelikle yumuşak bir tıklama hissiyatı aldığımızı söylemem yanlış olmaz. Direkt olarak verilen etkiye, tepki olarak karşılık buluyorsunuz denebilir. Ama tabii buradan yanlış bir anlam çıkmaması da önemli. Yani; her sağ-sol switch üzerine dokunuşta direkt olarak ve yanlışlıkla bir tıklama olmadığı da bir gerçek. Net olarak el yormayan bir tıklama hassasiyeti olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Fare tekerleğinde biraz sertlik baz alınmış denebilir.

    | Tıklama Sesi |

    Ortalama bir tıklama sesi almaktayız. Aşırı rahatsız edici bir ses yansımıyor. Hatta bazıları için bu ses iyi olarak da karşılanabilir.

    | Makro Tuş Ayarlamaları |

    Oyuncular için önemli bir noktadayız (nihayet der gibileri duyuyorum).

    325RS'nin ''Ayarlanabilir makro tuşlarıyla beraber 7 adet tuş içermekte'' olduğundan bahsetmiştik. Aslında buradan ziyade makro tuşlar ile alakalı bilgilere hemen yazılım kısmında detaylı olarak değineceğim. Bu kısımda başlığına uygun olarak; her türlü ayarlamanın mevcut anahtarlar üzerine yapılabildiğini belirtelim. Bunun yanı sıra yazılım üzerinden mevcut anahtarlar üzerine; kısayollar, multimedya vb. atamaları da yapabiliyoruz.

    | Yazılım |

    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]

    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    - YAZILIMI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ -

    Yazılım kısmına giriş yapmadan hemen önce; kısaca yazılıma (yazılımın ürünümüzü görmediği durumlarda) model eklemeyi ve birtakım bilgilendirmeleri de anlatalım (üstteki SS'lerde bunları görebiliyoruz):

    1) ''+Add device'' sekmesinden kullandığımız modeli bulup, yazılıma ekliyoruz. ''Device Found'' yazısını yeşil olarak gördüğümüzde eklenmiş olduğunu anlıyoruz.

    2) ''FWlib'' sekmesinden kullandığımızın modelin güncel FW sürümünü indirip, kolaylıkla yükleyebiliyoruz.

    3) ''ConfLib'' sekmesinde ise; kullandığımız modeli kullanan dünya üzerindeki diğer kullanıcıların özel ayarlamalarını yazılım üzerine ekleyip, o ayarlamalar ile modelimizi kullanabiliyoruz. Açıkçası bu da güzel bir detay.

    __________

    Yazılım konusunda JAMES DONKEY firmasının daha gelişmeye açık olduğu ortada. Hatta yazılımlarını yeni yeni ortaya çıkardılar desek yanlış olmaz. Bundan dolayı bazı eksikleri ve sıkıntıları en başta tolere etmek gerekli.

    İnceleme konuğumuzda tam bir oyun faresi karakteristik özelliklerinin yer aldığını görmekteyiz. Yazılım üzerinden mevcut anahtarlar üzerine; makro görevleri, kısayollar, multimedya vb. atamaları yapabiliyoruz. Akabinde DPI, Polling Rate (yoklama oranı), acceleration (hızlanma) gibi ayarları da direkt yazılım üzerinden kontrol etmek mümkün.

    Başka bir detay ise; RGB ledlerin hız oranını, parlaklık şiddetini yine yazılım üzerinden kontrol edebiliyoruz. Keza DPI ve genel RGB ledinin de 3 farklı ışık animasyonu mevcut. Bunların detaylarını da hemen yukarıda ''Led Arka Fon Işığı ve Işık Animasyonları'' başlığımız altındaki videoda görme fırsatını yakalıyoruz.

    Bu ayarlamaların; ''yazılım kapalı olsa dahi'' faremizde bulunan bellek sayesinde kayıtlı kaldığını da belirtmeden geçmeyelim.



    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]


    Bir incelememizin daha son noktasına ulaşmış bulunmaktayız.

    Birçok husustan incelememiz içerisinde yeterince bahsettiğimi düşünüyorum. Bu gerekçeyle; aslında sonuç kısmında ''artı ve eksi'' kısmını belirtmekten ziyade yazacak pek fazla bir şey kalmadı da diyebiliriz. Tabii ki bugüne kadar yapmış olduğum incelemelerde sonuç kısımlarını boş bırakmaktan hoşlanmadığım da anlaşılıyordur.

    JAMES DONKEY firmasının piyasamızda ve dünya piyasasında yeni bir firma olduğunu incelememiz içerisinde de birkaç kez belirttim. Buna dayanarak; 325RS modelinin ortalama bir düzeyde hatta iyiye giden bir noktada iş çıkardığını söyleyebiliriz. Gerek tasarım çizgileriyle, gerekse malzeme kaliteliyse zamanla dahada iyi ürünler görebiliriz gibi duruyor. Bunun yanı sıra, gelişen yazılım desteği de daha iyi seviyelere gelecektir. Kim bilir belki ülkemizdeki ilginin artması dolasıyla İngilizce dil desteği sonrası bir Türkçe dil desteği de görülebilir. Sözlerimi bitirirken incelemekten ve kullanmaktan keyif aldığım bir üründü demeyi de ihmal etmeyeyim. Bir başka ürün incelememizde görüşmek üzere.


    İnceleme tarihindeki ortalama satış fiyatı: 199 TL (KDV Dahil)

    - JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi Güncel Satış Linki İçin Tıklayınız -



    | Bu Ürünün Artı Özellikleri |

    + Hassas oyun için 7200 DPI'a kadar ayarlanabilir çözünürlük desteği ve 1000 Hz'e kadar PR ayarı
    + Omron Switch (Anahtar) ile beraber 20 milyon tıklama ömrü
    + Yazılım desteği ile mevcut tuşlar üzerine makro tuş ayarlamaları
    + Tak - çalıştır donanım modu ve dahili bellek ile yazılım kapalı bile olsa ayarların fare içerisinde saklanması
    + RGB LED arka fon ışığı, ışığın şiddetinin ayarlanması (3 düzey) ve farklı ışık animasyonları
    + Örgülü, kırılmaz, altın kaplama USB çıkışlı kablo
    + Kullanılan yüksek standartlara dayanan malzeme kalitesi ile premium ürün kullanış hissiyatı ve tabanda metal pad tercihi



    | Bu Ürünün Eksi Özellikleri |

    - Aşırı olmamakla birlikte kısmen terlemeye müsait yüzey
    - Aslında eksi kısmına alıp almamakta kararsız olduğum bir durum olsa da, daha güncellemelere ihtiyacı olan yazılım desteği
    - Alt taban yapısı kaynaklı bazı durumlarda istenilen tıklama geri bildirimi alınamaması


    Teşekkürler.



    # İncelemeyi Yapan: REDSTONE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 12 Kasım 2020; 16:22:50 >







  • Elinize sağlık güzel inceleme olmuş.

    Ancak FPS oyuncuları lazer farelerden uzak dursunlar. Ve bu farenin lazeri bana güven vermedi. Sanırım optik sensörlüsü de var, o tercih edilebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loiloyse

    Elinize sağlık güzel inceleme olmuş.

    Ancak FPS oyuncuları lazer farelerden uzak dursunlar. Ve bu farenin lazeri bana güven vermedi. Sanırım optik sensörlüsü de var, o tercih edilebilir.

    Yorumunuz için teşekkürler. Birkaç yazılacak kısmı daha eklemem lazım aslında. İlk fırsatta diyelim.

    Sensörler konusunda bilginiz olduğunu varsayarak; günümüzde çoğu üst seviye üründe lazer sensör kullanıldığını biliyorsunuzdur. Optik sensörler genellikle biraz daha uygun fiyatlı ürünlerde tercih ediliyor denebilir. Düz ''325'' modelleri evet optik sensör içermekteler.

    ''Bu farenin lazeri bana güven vermedi'' derken, nasıl bir eksikliğini gördünüz veya ürünü deneyimleyebildiniz mi ? Eksi kısmında belirttiğim bir husus var, ondan yola çıkarak yorum yaptıysanız, aslında o dediğim gibi biraz ergonomik yapı ile alakalı bir durum. Direkt olarak sensörle alakalı bir sıkıntı değil.




  • Ooo hocam gene döktürmüşsünüz maşallah



    Açıkçası bu mousu böyle görünce alasım geldi ve internette siteleri az araştırdım aliexpressde resmi satıcıda 325RS indirimde 30dolara buldum verdim Şiparişi bakalım nasıl bi mouse gelecek Elimde halı hazırda Razer Deathadder 2013 3.5g mevcut bakalım ona göre nasıl bir izlenim verecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makro ayarlama hakkında yardım edebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crysef

    Ooo hocam gene döktürmüşsünüz maşallah



    Açıkçası bu mousu böyle görünce alasım geldi ve internette siteleri az araştırdım aliexpressde resmi satıcıda 325RS indirimde 30dolara buldum verdim Şiparişi bakalım nasıl bi mouse gelecek Elimde halı hazırda Razer Deathadder 2013 3.5g mevcut bakalım ona göre nasıl bir izlenim verecek.





    Yorumunuz için teşekkürler.

    Artık bazı kısımlar standart olsada, elimden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

    Geldiği zaman yorumlarınızı beklerim. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Ama yazılım kısmında daha gelişme kaydetmesi lazım James Donkey markasının. Bunu da yeni yeni yazılım tarafına ağırlık verilmesine bağlıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProGhosts

    Makro ayarlama hakkında yardım edebilir misiniz?

    Merhaba,

    PM üzerinden yardımcı olmaya çalıştım. Buradan da cevapsız kalmış gibi görünmemesi açısından tekrar yazıyorum. Eğer bahsettiğiniz sorun ile alakalı kesin çözüm bulursanız, burada paylaştığınız zaman herkese yardımı dokunacaktır.
  • Makro kullanmaktan vazgeçtim :) fakat şuan csgo da iyi bir ayar tutturmaya çakışıyorum. Önerebileceğiniz güzel dpi ayarı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProGhosts

    Makro kullanmaktan vazgeçtim :) fakat şuan csgo da iyi bir ayar tutturmaya çakışıyorum. Önerebileceğiniz güzel dpi ayarı var mı?

    Ben şahsen denetim masasında fare ayarlarından, fare hızını en sona getiriyorum öncelikle. Sonrasında 3000-3600 DPI arası bir değer ve PR oranı (yoklama oranı) 1000 Hz'de kullanıyorum. Tabii kullandığım monitör 2K@144Hz destekli bir monitör. Daha alt çözünürlükteki ve yenileme hızındaki bir monitörde fazla gelebilir hız açısından. Şu an benim işimi tam anlamıyla görüyor denebilir.
  • incehesap' ta kupon promosyon bölümüne UNLOST kodu yazınca 40 ile 75 tl arasında indirim veriyor ürünün fiyatına göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attila_khan

    incehesap' ta kupon promosyon bölümüne UNLOST kodu yazınca 40 ile 75 tl arasında indirim veriyor ürünün fiyatına göre.

    Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Türkiye'den 2 yıl garantili bir şekilde ürün almak isteyenler için indirim koduyla beraber daha iyi bir fiyat skalası oluşuyor denebilir. Ürünü almak isteyenler ve merak edenler için güzel bir fırsat.
  • Merhaba hocam. JamesDonkey 112 model isimli fareyi kullanıyorum. Hatta bir video incelemesini paylaşmıştım forumda :) 9 aydır sıkıntısız severek kullanıyorum.

    Şimdi Gearbest indirimlerini gördüm. JamesDonkey 325 20 dolara, 325RS'de 25 dolara düşmüş mükemmel fiyatlar gerçekten.

    10 dolara aldığım modelden bu kadar memnun kaldıysam 325 veya 325RS beni çok çok daha memnun eder diyorum. Almayada karar verdim gibi. Siz kullanıyor musunuz hala? Bir sorun, değişiklik var mı?

    Birde sizce 325 mi almalıyım 325RS'mi? 20 dolar düz mükemmel fiyatı var 325'in. 325RS'ye 5 dolar fazla (25 dolar) istiyorlar. Sizce verilmeli mi?

    Fare kullanımım: H1Z1 KOTK ve ETS 2 de direksiyon kontrolü. Bazende Photoshop'da vakit geçiriyorum.

    İnceleme içinde teşekkürler bu arada




  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben teşekkür ederim.
    __________

    325RS ve 325 arasındaki en belirgin farklardan birisi DPI'dır. 325RS'de bu değer 7200'e kadar artırabilirken, 325'te 3000'de kalmaktadır. Bu değer ve değer farkı tabii ki kişiden kişiye göre kullanım hissiyatı açısından az veya çok olarak değerlendirilebilir. Üstte yazdığım mesajlarımdan birinde bu konuyla alakalı bir detayı da belirtmiştim. Buraya da alıntı yapayım:

    ''Ben şahsen denetim masasında fare ayarlarından, fare hızını en sona getiriyorum öncelikle. Sonrasında 3000-3600 DPI arası bir değer ve PR oranı (yoklama oranı) 1000 Hz'de kullanıyorum. Tabii kullandığım monitör 2K@144Hz destekli bir monitör. Daha alt çözünürlükteki ve yenileme hızındaki bir monitörde fazla gelebilir hız açısından. Şu an benim işimi tam anlamıyla görüyor denebilir.''

    Aslında yine yukarıda yazdığım başka bir mesajımda bahsettiğim; 325RS'de lazer sensör kullanılırken, 325 de ise optik sensör kullanılması durumu da var. Bu da tabii kullanıcıya göre önemli farklardan birisidir. Görebildiğim birkaç detay daha ise; 325RS'de kullanılan metal pad kısmının ve dış düzeyin (daha az terleten, kauçuğa yakın) 325'e göre daha iyi olması denebilir.

    Bu gibi farkları baz aldığımız zaman aradaki fiyat farkına değiyor diyebilirim. Tabii 325RS özel bir model olduğu için tek renk seçeneği mevcut. 325 modelinde farklı renk seçenekleri de var. Bu durum da belki kullanıcı seçimi açısından direkt etkiye neden olabilir.

    325RS'yi ara ara kullanıyorum tabii. Yaptığım işler gereği; fare değiştirme durumlarım olabiliyor. İncelemede belirttiklerim harici bir durumla karşılaşmadım şu ana kadar.
    ___________

    Başka sorularınız olursa yazabilirsiniz. Yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Temmuz 2017; 16:58:0 >




  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler cevabınız için, tam yarım saat önce sipariş verdim 325RS'yi. 20-25 dolar az fark diyerek aldım. Bakalım umarım 112'den geçtiğime değer :D



    Zamanında mekanik klavyeleri ucuz olsaydı MantisTek GK2 yerine klavyeyide James Donkey alıp sizin gibi kombo yapmak istiyordum ama MantisTek GK2'yi alırken 65 dolardı James Donkey klavyesi.



    Neyse bakalım renkleri uydu ama yinede klavyemle. Turuncu sırıtıyordu.



    Teşekkürler yardımlarınız için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    Uyumlu olacaklardır az çok. 325RS elinize ulaştığı zaman siz de 112'den geçtikten sonraki izlenimlerinizi buradan veya ayrı bir konu ile belirtirseniz bu gibi geçişler yapacaklar için yardımı dokunacaktır. Memnun kalacağınızdan şüphem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Temmuz 2017; 17:29:46 >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Arkadaşada 325 aldık. Bakalım bende bir inceleme hazırlayacağın inşallah. Hayırlı günler, tekrardan teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    325 incelemesi güzel olabilir.
  • 112S aldım da yazılım falan hiç o resimdeki gibi değil ne olmuş buna böyle hiçbir ayar yapılmıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efeakin123

    112S aldım da yazılım falan hiç o resimdeki gibi değil ne olmuş buna böyle hiçbir ayar yapılmıyor?

    Merhaba,

    Add drive kısmından falan ekleme yaptınız mı ? 112S modelini birebir olarak deneyimlemedim. Hiç mi ayar ile alakalı bir şey çıkmıyor karşınıza ? Her fare için ayar nitelikleri ve detayları farklı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDSTONE


    quote:

    Orijinalden alıntı: efeakin123

    112S aldım da yazılım falan hiç o resimdeki gibi değil ne olmuş buna böyle hiçbir ayar yapılmıyor?

    Merhaba,

    Add drive kısmından falan ekleme yaptınız mı ? 112S modelini birebir olarak deneyimlemedim. Hiç mi ayar ile alakalı bir şey çıkmıyor karşınıza ? Her fare için ayar nitelikleri ve detayları farklı olabilir.


    3 tane site var internette. Jamesdonkey.com, jamesdonkey.co ve jamesdonkey.my diye. Neden böyle ve hangisi orijinal site bilmiyorum ama hepsinden yazılımı indirdim. Senin verdiğin linkteki kurulu şu an.
    Arayüz böyle: JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    Mouse otomatik ekliydi oraya ben bir şey yapmadım. Mouse'a tıklayınca "Now Setting" diye mavi buton çıkıyor. Tıklayınca giriyor ama "Initializing" diye yuvarlak dönüp yazılım kendini kapatıyor. Neden bilmiyorum. Diğer sitelerdeki yazılımları da kurdum. Onlarda böyle bir sorun yok, o yer açılıyor ama hiçbir şey çalışmıyor.
    JAMES DONKEY 325RS Oyun Faresi [inceleme] | [RS'nin asaleti-TR'de ilk]
    Burada tuşa gelip sağ üstteki çarka basıyorum hiçbir şey olmuyor. Alttaki DPI falan ayarlanıyor ama onlarla da işim yok.
    Caps Lock tuşuna basılı tutunca da mouse kendi kendine hareket ediyor bunu da çözemedim neden...
    Bu arada yeni config eklemeyi deniyorum ama ismi falan girdikten sonra kaydetmiyor.. İyi ki 1 TL vermişim mouse'a yoksa kötü olacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeakin123 -- 25 Temmuz 2017; 15:6:50 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.