Şimdi Ara

Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya.. (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
25
Favori
78.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wildceno W kullanıcısına yanıt
    Üstad cevabı için teşekkür ediyorum. V6 motorlu olanları demiyorum 2.0 130ps lik dizel motorlu olanlarla ilgiliyim netten resimlerede baktım gercekten direk mk3 mondeo ile ayni motor var arac sahipleriylede 1 2 muhabbetimiz oldu ön takımlar yani yürur aksamda mondeo ile aynı böyle bir durum oluncada parça fiyatlarıda uygun bana çok cazip geldi şuan aklımdaki tek soru ford özel servisleri bu xtypelere bakıyor mu ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enjcoj E kullanıcısına yanıt
    Evet kardeşim bakıyor. Hiç bir sorun yaşamazsın. Sana hayat kurtarıcı bir tavsiye de veriyim, aracın bakım ve onarımı için sadece Bosch yetkili araç servislerine git. Bende bu aracın 3.0 Jaguar üretimi motorlusu vardı zamanında. Çok hassas, dikkatli ve bilgili işçilik gerektiren motorlar bunlar. Bosch servisleri bu tip araçlarda çok bilgili. Ellerinde bu aracın tüm elektronik aksamlarının yedek parçası var. Ford yetkili servisleri bu araç için NGK marka parça satar; ama şöyle bir örnek veriyim sana, ateşleme bobinlerinin tanesi NGK 350 TL iken, Bosch 150 TL. Ve birebir aynı mamuülden bahsediyoruz.

    2.0 dizel da motor güzel de; gerçekten Jaguar keyfi yaşayacağım diyorsanız hiç düşünmeyin 3.0 benzinli motor alın. Tüp taktırmamak kaydıyla büyük bir zevkle binin. Tüp taktırırsanız çok sürmez sürekli motor arızalarıyla mücadele etmek zorunda kalırsınız.




  • Dizel motorulu hiç kullanmadım o sebeple yorumum yok, 2.5 kullanıyorum ve 3.0 da arabanın ne yapacak olduğunu gerçekten merak etmiyor değilim :)

    Usta konusunda çok seçici olmanı tavsiye ederim. Kimi ford ustası olur becerir kimi jaguar ustasıyım der hayatına pişman eder.

    LPG konusunda kesinlikle sonuç ve görüş net. Bu araba ile LGP aynı cümle içinde dahi kullanılmamalı.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. Konuya son girişimden beri aracın mültimedya ve navigasyon sistemini taviri caizse yedim yuttum :) Eğer aracının standart teyp/CD çalarını ekranlı modelle değiştirmek isteyen olursa nasıl yapılacağı konusunda memnuniyetle yardımcı olurm. Eğer satın almak isteyen olursa, kendime iki set getirtmiştim, birini aldığım fiyata verebilirim. Aşağıda sahibinden bağlantısını veriyorum, bu gruptan biri almak isterse fiyat tabii ki ilandakinden düşük olacaktır.

    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-x-type-orjinal-navigasyon-491776659/detay/

    Bunun yanısıra, aracı kilitlediğinizde kapanan, kilidi açtığınızda açılan yan aynalar çok basit bir modifikasyonla mümkünmüş. Kapı kilidinden alınan sinyalle çalışan 10 liralık röle ve 3-4 metre kabloyla yapılabiliyor. Benim sağ aynam yürürken çarpan bir arkadaş sağolsun kırıldı, değiştirdiğimde bu modifikasyonu yapacağım. Tamamladığımda burada ve Facebook grubunda fotoğraflı anlatımını paylaşacağım.

    Geçtiğimiz Haziran Bodrum'da turbomu patlattım. Aracı aldığımda tamirli olduğunu söylemişlerdi ancak 6 ayda elimde kalacağını tahmin etmemiştim :) Ford Türkiye sağolsun, 6bin liralık fiyatını göze almama rağmen aracım Jaguar olduğu için bana turbo satmadı. Satış yetkilisine "yahu verin turboyu, evime salona koyacağım, size ne ne yapacağımdan?" dememe rağmen vermediler. İstanbul'a dönmem gereken gün başıma geldiği için daha da zor durumda kaldım. Neyse ki Milas'ta Kılıç Turbo isimli bir turbo atölyesi buldum. En küçük araba turbosundan gemi turbosuna kadar servis veriyorlarmış. Çalışan arkadaşlar sağolsunlar, 18:30 gibi gittiğim servisten sabah 07:00'de çıkana kadar bir kez yemek molası verip hiç durmadan çalışarak turboyu sadece kasası kalacak, içindeki her şey değişecek şekilde sıfırladılar. Aynı atölyenin İstanbul'da da şubesi varmış, işi olan varsa gözü kapalı tavsiye ederim.

    Yine Bodrum'dan dönerken beklediğim EGR borusu patlamasını da yaşadım. Patlayan boruyu söküp önceki iletilerimde belirttiğim silikon boruyla değiştirmem 40 dakika kadar sürdü. Yeni borudan çok memnunum. Eskisini de tamir ettim, yedek bekliyor. Eğer aynı borusu patlayan ve parça bulamayan varsa yenisini alana kadar bendekini verebilirim, maksat kimse yolda kalmasın. İade istemiyorum, zira silikon borunun patlaması sözkonusu değil.

    İç döşemelerim krem rengi deri. Aldığımda zaten pek temiz değillerdi, tüm yaz ben ve köpeğim canına okuduk. Artık temizleme vakti gelince geçen hafta Würth'ün deri döşeme temizleyicisini aldım ve kullandım. Deri döşemem şu an pırıl pırıl, neredeyse fabrika çıkış temizliğinde, yumuşak ve çok iyi kokuyor. Kesinlikle tavsiye ederim.https://shop.wurth.com.tr/aktif-temizleme-kopugu-500ml adresinden inceleyebilirsiniz, başka sitelerde daha ucuza da satılıyor.




  • https://www.facebook.com/groups/1808677122721222/

    Facebook Grubu'nda kasetçalarlı araçlara nasıl AUX girişi eklenebileceğine dair bir yazı yazdım, kopyalayıp yapıştırıyorum:

    Kasetçalarlı X-Type'a nasıl AUX girişi yapılır?
    Araçlarımızın en büyük sıkıntısı ACM ve bluetooth modülü yoksa harici ses kaynağı bağlanamaması. iSimple adlı FM verici ile 1 yıldır müzik dinleyebiliyordum ancak İstanbul içinde bozulan ses kalitesi artık iyice sinirimi bozmaya başladı ve kolları sıvadım.

    Fotoğrafları sırasıyla takip ettiğinizde sökülmesi gereken toplam 7 vidayı ve kablo lehimlenecek pinleri rahatlıkla görebilirsiniz. 7 numaralı fotoğrafta yuvarlak içine alınmış, sağdan sola doğru 3, 4 ve 5. pinler sırasıyla negatif, sol ve sağ kanallardır. Buraya lehimleyeceğiniz üç kablonun diğer uçlarına 3,5mm jak lehimlerseniz dilediğiniz telefon ve mp3 çalara bağlayabilirsiniz.

    Ben bir bluetooth alıcı kullanmayı tercih ettim. Çakmaktan aldığım 12V'u bir telefon şarj adaptörüyle 5V'a düşürdüm ve BT alıcıyı bağladım. 3.5mm jakı bu alıcıya taktığımda aracıma bluetooth özelliği de kazandırmış oldum.
    Müzik çalabilmek için teybin çalışıyor olması, bunun için de içinde bir kaset olması gerekli. Ucuz bir kaset adaptörü alarak bu sorunu da çözdüm. Aldığım gibi kablosunu kestim ve iç aksamını gresle yağladım. Çıt çıkartmadan, teybe takılı olduğu belli dahi olmadan çalışıyor.

    Aynı işlemi CD çalar için de yapabilirsiniz, yedekte duran CD çalarıma da AUX eklemeye karar verirsem yine burada fotoğraflı anlatımını paylaşırım.

     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..

     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..

     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..

     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..

     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..




  •  Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..
     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..
     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..
     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..
     Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya..




  • Merhabalar

    Herkeste olmayanı almak binmek bende de adet oldu. Bir arkadaşımın kullanmasına müsaade ettiği jaguara bittim. İlandaki aracı benim için yorumlarmısınız? Teşekkürler.



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-cobanoglu-otomotivden-x-type-2.0-d-executive-482988748/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar herkese kolay gelsin. 2007 model 200 bin km de dizel bir jaguar var arkadaşımda. kendi aracım ile kısmen takasa giricem. nelere dikkat etmeliyim. bahsedermisiniz biraz. Birde ne kadar a kadar bir fiyat mantıklı 4 parca hasarı var birisi 2000 bin tl lik digerlerinde rakam yok fakat arkadaşımda ufak tefek işlerdi. Birde executive ve high donanımları var bu aracın . farkları nelerdir bilgisi olan var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fırtına16 F kullanıcısına yanıt
    üstad kusura bakma pm attınız ama pm den dönemiyorum nedense. hocam çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için. işin açığı takasa girişeceğim araç symbol 2013. birazda uygun bir fiyata denk getirdim. satış ağırlığıda aslında şöyle bir durum bir önceki aracım astra h kasa sedan dı. zor satılır dediler 1 haftaya sattım.. seri satılır diye arkadaştan uygun fiyata symbol aldık 1 ayda satamadım hala. birazda nasip kısmet işleri
  • Kısmet bu işler tabiki.

    Benim bir iki kere kullanma fırsatım oldu. Çok keyifli bir araba. Dediğim hususlarla alakalı binmiş bir arkadaşın yorum yapması daha sağlıklı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapı Kilidiyle Otomatik Katlanan Aynalar









    Yukarıda video eklemeye çalıştım ancak başaramadım.https://www.youtube.com/watch?v=OkXk40bQQmw adresinden bana ait olmayan ancak konuyu net anlatan bir diğer video izleyebilirsiniz. Yönergeleri https://www.kepcekirala.com/Jag-X-Type-Otomatik-Katlanir-Aynalar.pdf adresinden indirebilirsiniz. Takılan olursa yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavy_duty -- 12 Aralık 2017; 18:29:26 >




  • Merhblar , 1 ay önce 2003 model bir jaguar xtype, 2.5 benzinli , 4 çeker aldım, aracın altını çok iyi incelemeden aldık ve sonrasında hem motor yağı ve hem de şanzumanda yağ kaçagı oldugunu gördüm



    Ardından , bırkac ustadan farklı fıkırler geldı, motor yağı kaçagı ve şanzuman yağı kaçağı küçük ve eksiltme az, motor yapı kaçağının kaynagını bulamıyorlar



    Şanzuman yağınin ise sol aks keçesinin değişmesiyle kesileceği söyleniyor, istanbul da Makul ve dürüst bir jaguar ustası var mıdır? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum , çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Benzinli bir x type bakmaya başladım.

    İlanlarda 2.0 ve 2.1 litre seçenekleri var ama sanki benzinli motor ülkemizde sadece 2099cc seçeneği var diye biliyorum.

    Nedir acaba gerçek durum ?

    2007-2007 model benzinli seçenekler 2.0 2.1 ve 2.5 litre midir?

    Bir de baktığım arabada executive donanım paketinde sunroof yoktu acaba sadede high donanımda mı vardır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mycepi M kullanıcısına yanıt
    Merhaba aynı sıkıntı benim araç da var ve ben o sarı ışık uyarısının nereden geldigini buldum fan münsurune bağlı munsuru araba çalışırken yerinden çıkar direk cruse not avvilable yazacak 5455220052 den ulasabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blackhawk1905 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle selamlar, bende hayırlısıyla 3 gün önce 2008 model 2.0 d. bir jaguar xtype aldım. araç kmsi düşüktü fakat birkaç bakım yapılması gerekiyordu. enjektörlerin memeleri ve valflerini değiştirttim ve biraz masraflı bir tadilat oldu. sizin yaşadığınız sıkıntı bende de mevcut ve 4 farklı usta araçla uğraştı fakat sorun çözülmedi. araç hareket haline geçtiğinde hararet göstergesi 0 a inmese de sol çeyrekte duruyor ve araba durduğu zaman sıcaklık yükseliyor. termostat değiştirdik çözülmedi, muşurunu dğiştirdik yine çözülmedi, usta sonunda fan devreden çıkmıyor, yüksek ihtimalle onun modülünde sorun var dedi. hangi ustaya gideceğimi de bilmiyorum şuan. sizin sorununuz çözüldümü acaba?

    park sensörü orjinal fakat ses vermiyor. usta baktım gözlerinde sorun yok fakat kartında oksitlenme olabilir dedi, yapamadı. onu nasıl çözdünüz acaba. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle selamlar, bende hayırlısıyla 3 gün önce 2008 model 2.0 d. bir jaguar xtype aldım. araç kmsi düşüktü fakat birkaç bakım yapılması gerekiyordu. enjektörlerin memeleri ve valflerini değiştirttim ve biraz masraflı bir tadilat oldu. sizin yaşadığınız sıkıntı bende de mevcut ve 4 farklı usta araçla uğraştı fakat sorun çözülmedi. araç hareket haline geçtiğinde hararet göstergesi 0 a inmese de sol çeyrekte duruyor ve araba durduğu zaman sıcaklık yükseliyor. termostat değiştirdik çözülmedi, muşurunu dğiştirdik yine çözülmedi, usta sonunda fan devreden çıkmıyor, yüksek ihtimalle onun modülünde sorun var dedi. hangi ustaya gideceğimi de bilmiyorum şuan. sizin sorununuz çözüldümü acaba?

    bir de araç bazen yokuş çıkarken ön ısıtma lambaları yanıp sönmeye başlıyor ve araç devir almıyor, stop edip tekrar çalıştığında sorunsuz devam ediyorum. ustaya baktırdım ve araştırdım, motorda geçici arıza olduğunda bu ışık yanım sönüyormuş. usta aracı bilgisayara bağladığında turbo arızası gösteriyor diyor fakat götürdüğüm 3 iyi turbocu da aracın turbosunun sağlam olduğunu ve kesimnlikle işlem yapılmaması gerektiğini söyledi. bilgisayara bağlanarak sorun çözülür mü acava ne yapmak gerekiyor?

    park sensörü orjinal fakat ses vermiyor. usta baktım gözlerinde sorun yok fakat kartında oksitlenme olabilir dedi, yapamadı. onu nasıl çözdünüz acaba.

    teyibin orjinalliğini bozmadan bluetooth bağlatmak istiyorum. tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır? maliyeti ne kadar oluyor?

    aracın tamponlarında olan krom bantların biri atma yapmış, krom boyatılarak sorun çözülür mü, tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperdurak

    Öncelikle selamlar, bende hayırlısıyla 3 gün önce 2008 model 2.0 d. bir jaguar xtype aldım. araç kmsi düşüktü fakat birkaç bakım yapılması gerekiyordu. enjektörlerin memeleri ve valflerini değiştirttim ve biraz masraflı bir tadilat oldu. sizin yaşadığınız sıkıntı bende de mevcut ve 4 farklı usta araçla uğraştı fakat sorun çözülmedi. araç hareket haline geçtiğinde hararet göstergesi 0 a inmese de sol çeyrekte duruyor ve araba durduğu zaman sıcaklık yükseliyor. termostat değiştirdik çözülmedi, muşurunu dğiştirdik yine çözülmedi, usta sonunda fan devreden çıkmıyor, yüksek ihtimalle onun modülünde sorun var dedi. hangi ustaya gideceğimi de bilmiyorum şuan. sizin sorununuz çözüldümü acaba?

    bir de araç bazen yokuş çıkarken ön ısıtma lambaları yanıp sönmeye başlıyor ve araç devir almıyor, stop edip tekrar çalıştığında sorunsuz devam ediyorum. ustaya baktırdım ve araştırdım, motorda geçici arıza olduğunda bu ışık yanım sönüyormuş. usta aracı bilgisayara bağladığında turbo arızası gösteriyor diyor fakat götürdüğüm 3 iyi turbocu da aracın turbosunun sağlam olduğunu ve kesimnlikle işlem yapılmaması gerektiğini söyledi. bilgisayara bağlanarak sorun çözülür mü acava ne yapmak gerekiyor?

    park sensörü orjinal fakat ses vermiyor. usta baktım gözlerinde sorun yok fakat kartında oksitlenme olabilir dedi, yapamadı. onu nasıl çözdünüz acaba.

    teyibin orjinalliğini bozmadan bluetooth bağlatmak istiyorum. tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır? maliyeti ne kadar oluyor?

    aracın tamponlarında olan krom bantların biri atma yapmış, krom boyatılarak sorun çözülür mü, tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mıdır?
    alperdurak yokuş çıkarken ön ısıtma lambaları yanıp sönmeye başlıyor ve araç devir almıyor aynı problem bende de başladı, sorunu nasıl çözdünüz bilgi verebilir misiniz lütfen.




  • Herkese merhaba aranıza yeni katılıyorum 2008 model jaguar x-type 2.2 kullanıcısım açıkcası tr sınırları içerisinde buradaki platformdan başka bir yer yok malesef buradaki tüm arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya ve fikir beyan etmeye çalışacağım jaguar isminden dahi korkar hale gelmemizin sebebi gerçekten piyasada bu araçlarla ilgili türküyenin gerek servis anlayışı gerekse dist.den kaynaklı yetersizliğinden kaynaklı olduğu kanaatindeyim sektörde çok çeşitli marka model araçlarla gerek işim dolayısı ile gerekse merakımdan dolayı iç içeyim jaguar konusu işin açığı beni çok zorlayan mevzulardan bir tanesi mekanik anlamda çözümü zaman alan bu esnada size çok büyük paralar harcamanıza sebep olacak bir yetersizlik mevcut bakımlar konusunda parça konusunda diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi çok zorluklar yaşanabilmekte.bu anlamda bu platformu güncel tutmak için elimizden geleni yapalım.saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar jaguar xtype 2.5 otomatik benzinve lpg kullanıcısıyım, aracım park halindeyken alarm vermeye başlamiş 2 gün evde olmadığım süre içinde. Geldiğimde aracımı actim çaliştırmak istediğimde marş basmadı,her şey normal fakat aracım çalişmiyor, akü sağlam elektieik aksamında sorun yok ancak calişmiyor, anahtarcıya götürdüm aracı cekici ile 3 haftadır anahtarcıda her yolu deniyolar ama hala aynı sorun devam etmekte araç kendini kişitlemiş kodlama yapıyolar ama halen tık yok , anahtarı tanımıyor konu ile ilgili bilginiz varmıdır , yardım ederseniz cok sevinirim

    Şimdiden teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XR850044 Kodlu ikincil hava pompasını ekonomik olarak nasıl bulabilirim yada muadil olabilir mi. Tam parca kodu “6r83-9a486-aa”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi larves -- 19 Haziran 2018; 23:38:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.