Şimdi Ara

Jabulani kavgası sürüyor! ( 2010 DÜNYA KUPASİ RESMİ TOPU ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 14 Haziran 2010; 1:11:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FbA3*

Top dediğin falso alıcak

Bu noktada adidas olayı ileri götüreyim derken eline yüzüne bulaştırmış. Top ya çok falso alıyor aslında falso bile değil bu çok garip bir şekilde yön değiştiriyor aniden. Yada düz gitmesi gereken yerde birden yön değiştiriyor . Topta bir enteresanlık var. Adidas acaba nasıl test etti topu? TeamGeist topundan sonra Jabulani rezil bir top.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeRo-34

quote:

Orijinalden alıntı: FbA3*

Top dediğin falso alıcak

Bu noktada adidas olayı ileri götüreyim derken eline yüzüne bulaştırmış. Top ya çok falso alıyor aslında falso bile değil bu çok garip bir şekilde yön değiştiriyor aniden. Yada düz gitmesi gereken yerde birden yön değiştiriyor . Topta bir enteresanlık var. Adidas acaba nasıl test etti topu? TeamGeist topundan sonra Jabulani rezil bir top.

Ayni şeyi bende düşündüm.. Bence adidas Nike90'i bu konuda geçmeyi düşündü ama eline yüzüne bulaştirmiş.. Jabulani bence rezil ötesi bi futbol topu oldu..
    Eger bu futbol topunun yankisi daha çok büyürse HİÇ SANMİYORUM Kİ bi daha ki dünya kupasinda futbol topunu adidas'a üretsinler.. Nike'a üretebilirler..

Fifa ile adidas arasindaki sözleşmeyi bilmiyorum belki de 2020 yilina kadar sürüyodur, Fifa bu sefer test aşamasini daha geniş tutar bi daha problem olmaz..

Ama şu kesin ki Adidas bu dünya kupasinda baya tepki toplayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 14 Haziran 2010; 2:15:26 >

• Jabulani yede vuvuzela ya da HAYIR
  • Gerçekten de haklılar. Bugün topu yakından görme fırsatım oldu. Topu yere attım başka yöne gidiyor Hani top yamuk olur ya, yere atarsınız başka yöne gider, aynen öyle. Gerçekten de çok hafif bir top. 2 çeşiti var sanırım, birisi hakikaten çok berbattı. Diğeri ilkine göre daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

Jabulani yede vuvuzela ya da HAYIR

Şu vuvuzela yi kaldirsin varya şu maçlar o kadar zevkli olucakki..

Futbolcular bi kere maça konsantre olamiyo o tribündeki öküzler yüzünden.. Staddaki insaninda evinde maçi izleyen insaninda keyfinin içine ediyolar.. İnş yasaklanir.. bi site vardi orda oyumu kullandim yasaklansin diye ama bakalim artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 14 Haziran 2010; 2:31:19 >

• maç izlerken ızdırap resmen vuvuzela değil sanki kabir azabı. o nasıl bi ses...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moskva

Gerçekten de haklılar. Bugün topu yakından görme fırsatım oldu. Topu yere attım başka yöne gidiyor Hani top yamuk olur ya, yere atarsınız başka yöne gider, aynen öyle. Gerçekten de çok hafif bir top. 2 çeşiti var sanırım, birisi hakikaten çok berbattı. Diğeri ilkine göre daha iyi.

oynadığın top çok büyük olasılıkla replica'sı dır.
  • Normalde izliyemiyorum,öyle bir özetine bakayım dedim o 2-3 dakikalık vuvuzela sesi bile başımı ağrıtmaya yetti hakikatten,aşırı rahatsız edici birşey yani uzun süreli olmasıylada alakası yok birşeylik var o çalgıda.

Topa gelirsek videoyu izledim ve şok oldum hakikatten,özellikle 2.videodaki o yerden vurduğu şut.Resmen sağa attığı top sola gitti adamın dış falso felanda yok.İçine etmişler bildiğin topun.
  • Sabah spor haberlerinde izledim Adidas hala topun sorunsuz oldugunu ve 100 lerce testten geçtigini savunuyo..

Tüm otoriteler ise bu testlerin nasil test sistemi oldugunu merak ettiklerini soyledi.. Şahsen bende..

Misal diyelim Hadi biz toptan maçtan anlamiyoruz diyelim futboldan anlamiyoruz diyelimn YİLLARİN deneyimli futbolcularida mi anlamiyo..

Bence Adidas yaptigi hatayi üstlenmek yerine s.çtiklarini sivamayi tercih ediyolar..
  • Vallahi topun kötü olduğunu maçları izleyerek bile anladım. Adidas'ı bilirsiniz önemli kupalarda teknolojiyi her zaman üst düzeyde tutmaya çalışır. Burdada öyle yapmak istemiş. 2006 dünya kupası öncesinde bir belgesel izlemiştim top nasıl yapıldı filan diye. Testlerinide gördüm. Adamlar her olasılığı gerçektende test etmişlerdi... Zaten 2006 dünya kupası topu kusursuzdu bence. Euro 2008 topuda çok çok iyiydi. Ama bu topta gerçekten bir gariplik var.İzlerkende belli oluyor. Üstelik Cezayir ve İngiltere kalecilerinin yediği goller aynı. Adamlar çok çok iyi kalecilre olmasada hep antrenman yapıyorlar.

Demekki topun ilk başta yerden dümdüz geldiğini görmüşler ki topu yerden almak için ellerini dümdüz açmışlar ama iki golde aynı şekilde yenildi...

Şutlarda çok komik. Bi dün Almanyada çok güzel şutlar oldu. Müller ve Podolski gerçekten mükemmel vurdu onun dışında şutlarda bir güzellik göremedim.

Profesyonel oyuncular her gün antrenmandalar bu topla... Ve eğer şikayet ediyorlarsa bir bildikleri vardır. Adidas bence fazla ısrar etmeden 2 hafta içinde değiştirmeli topu. Ne ekledilerse çıkarsınlar Euro 2008 topuyla aynı olsun hatta mümkünse

Edit: Euro 2008 topunun ismini hatırladım Europass. Birazdan resimler konuyu desteklicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome -- 15 Haziran 2010; 10:42:45 >

• Resimlerle kendimce anlatım.

Jabulani tasarımı buymuş.

Jabulani yüksek çözünürlüklü. Bakın topun üstündeki küçük çıkıntılara. Eminim bir bildikleri vardır ama işe yaramamış.

http://www.adidas-group.com/en/spiritofsports/assets/SoS_Original/JABULANI_Post.jpg

Buda tasarımının yüksek çözünürlüklü hali

http://team.invicto.mx/wp-content/uploads/2009/12/JABULANI-exploded-drawing.jpg

Bu efsane 2006 WC topu. (Yüksek çözünürlüklü.) Teamgeist Farkettiyseniz üstü dümdüz... Sadece yapboz gibi yapmış Adidas. İyi falso alabilmesi ve gerektiği zaman dümdüz gidebilmesi için bu şekilde parçalardan yapıldığını söylemişti belgeselde...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/Soccer_ball.jpg

Buda benim favorim ve hiç şikayet gelmeyen Europass. 2006 tasarımını biraz değiştirmişlerdi... Resim yüksek çözünürlüklü.

http://www.sportstechreview.com/Images/Europass%20gloria.jpg

Büyük resimleri koymadım kotalılar için. İsteyen tıklayıp, büyütüp, küçültüp inceleyebilir.

• fevernova güzeldi ya
  • ingilterenin yediği golde bir acaiplik vardı zaten.. top defansa çarptı zannettim yön değiştirir gibi oldu ama çarpmamış.. futbolcular bol bol uzaktan şut çekmeli
  • belki de kasten goller artsın heycan artsın reyting artsın diye özel tasarlanmıştır
    hakkaten de amerikanın golü yeterli acayiplikte
    leo franco yeseydi onu heralde linç ederdik adamı maç çıkışı
  • İngilterenin yediği golde zaten topta bir sorun olduğu açıktı. Yukarıda bir arkadaşında dediği gibi bu dünya kupası tam bir rezalet. 2.Dünya savaşı esnasında düzenlenen kupaların bile daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Saçma sapan takımlar, kalitesiz organizasyon, kalitesiz seyirci...
  • bu dunya kupasını hic sevmedim.top feci sekilde berbat.vuvuzella lar beyin torpuluyor.turkiyeye verselerdi su dunya kupasını varya tum dunya ağzı acık bizi konusuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

fevernova güzeldi ya

+1

Bir mikasa bir fevernova gerisi hikaye
  • bu top tam SABRİ için
  • eminim burda herkes 1998 den beri dünya kupası izliyor

hayatımın en kötü dünya kupası

berbat bir organizasyon

Ayrıca bu topla gol kralı olcak biri vardı fakat o da Afrikada değil

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.