Şimdi Ara

İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
14
Favori
102.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h.topdas

    yukarıdaki yazıların çoğunu okudum hepimizin düşüncesi az yakıtla çok ısınmak kombiyi balkona koymuşlar çok güzel kabin yaptırmışlar bunun eve hiç faydası yok sadece ısı kaybını en aza indirmek için ben ise kombinin ısınmasından bile faydalınıla bilir diye düşünüyorum evdeki bir lambanın etrafına ısı vermesi gibi saygılar

    Sizinle aynı fikirde olan bir forumdaşımız (kim olduğunu şu an hatırlıyamıyorum) mutfaktaki kombinin, alttaki resimde olduğu gibi kapaklarını ızgaralı yaptırıp ısıtmada faydasını gördüğünü söylemişti.

     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi




  • balkon altı çok güzel yapılmışlar ısı kaybını en aza indirmek için ilerde borusunun ısısından yararlanılır yoğuşmalı kombilerde olduğu gibi saygılar
     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi
  • Arkadaşlar evime yaklaşık olarak 15 gün önce doğalgaz bağlattım.(Yeşilyurt kooperatif evleri) Bu süreçten önce yapmış olduğum araştırmalar ve tavsiyeler üzerine EFEKAN MÜHENDİSLİK üzerinde karar kıldım. Evin iç tesisatı hemde apartmanın kolon tesisatını bu firmaya yaptırdık ve çok memnun kaldım. işin her aşamasında sorumlu olan Mühendis Tuncay bey ve ekibi titiz bir çalışmayla tesisatı yaptılar. Bu forumda okuduğum bir çok şeyi ben söylemeden uyguladılar. Çok memnun kaldım tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tefennili

    Arkadaşlar evime yaklaşık olarak 15 gün önce doğalgaz bağlattım.(Yeşilyurt kooperatif evleri) Bu süreçten önce yapmış olduğum araştırmalar ve tavsiyeler üzerine EFEKAN MÜHENDİSLİK üzerinde karar kıldım. Evin iç tesisatı hemde apartmanın kolon tesisatını bu firmaya yaptırdık ve çok memnun kaldım. işin her aşamasında sorumlu olan Mühendis Tuncay bey ve ekibi titiz bir çalışmayla tesisatı yaptılar. Bu forumda okuduğum bir çok şeyi ben söylemeden uyguladılar. Çok memnun kaldım tavsiye ederim.

    arkadaş sorması ayıp ev kaç m2 kaç mt radyotör ve kalitesi kaçlık kombi markası ve aşağı yukarı ortalama kolon ve tesisat fiyatı bende bornovadan araçtırıyorumda ondan sordum. tesisatınız hayırlı olsun




  • METİN DOĞALGAZ M kullanıcısına yanıt
    Mesajını vurgulama yapmadığın için yeni gördüm..

    17 yılda 4 bin tane bakır işi yaptım, henüz sararan ve akan görmedim, çünkü bakır sarı-beyaz olmaz, bakır oksitlenmez, siz beyaz plastik borunun 4 yıl sonra gri, 10 yıl sonra füme reng,ne gelmesine ne yorum yaparsınız.

    neyse bakır boru piramitlere bile su getirmiş, vaktiniz olursa Mısıra giderseniz bakarsınız,

    bakır boru imkanı olanlar plastik boru yaptırırlarsa,

    1-evleri 4 misli yavaş ısınır
    2-kombi ömürleri %50 azalır
    3-evler %20 az ısınır
    4-en az %15-25 arası yakıtı fazla öderler.

    BAKIR BORU,
    SANCO özelliklidir, bir nevi ince sır ile kaplıdır, boru su nem, ile kararmaz, ancak hava nemi ile üzerinde MİKRON kalınlığında ince tabaka oluşur, bu TABAKA PAS DEĞİLDİR. insanımız PAS değince demir pasızanneder, olaydan anlamayanlar da kabuk kabuk demir pasını akla getirir, bir süngerle, temizleyici sıvı deterjan ile bu kararma ALTIN GİBİ PARLAMAYA anında dönüşür,meraklısı bunu siler, parlatır, devamlı olsun diye vernikle kaplar, yada yağlı boyayla boyar, biliyorsun(!) boyada kararır bir müddet sonra, buna boya oksitlendi mi diyorlar.

    neyse bakırın kaynak noklarında ısının etkisiyle SANCO tabakası bozulabilir, işte bu kaynak yerleri daha çok kararır, kararan aslında KAYNAK TELİ içindeki KALAY maddesidir, ıslak bir ortamda su altında kalırsa YEŞİL renk görülebilir, ama bunlar koruyucu MİKRON KALINLIĞINDADIR, boruyu etkilemez. BAKIR BORU yıllardır, hastanelerde YAŞAM GAZLARININ iletiminde kullanılan TEK BORUDUR, daha hızlı öldürmeye değil YAŞATMAK için kullanılır. Neden Plastik den yaşam gazı boruları olmaz, neden KOMBİNİN İÇİ BAKIRDIR, üreticiler, tesisat usta veya pazarlamacılardan daha az mı zekaya sahip ki BAKIR Kullanıyorlar,

    you tube de boiler (kombi) araması yapın 10 bin videonın tamamında tesisatlar bakırdır, Dünya Bakır, biz ise mualefet, işte bilmeden incelemeden tu kaka yapmanın sonucu bu, lazım değil diye cep telefonu da renkli tv de 20 yıl geç gelir bu şekilde...

    bu Avrupa kökenli Bakır boru sitesini inceleyiniz, biz yaptığımızı yazıyoruz, isterseniz buradan da okursunuz.

    saygılar..

    http://www.coppereurope.org/images/pubpdf180.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 5 Eylül 2013; 11:10:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: h.topdas


    arkadaş sorması ayıp ev kaç m2 kaç mt radyotör ve kalitesi kaçlık kombi markası ve aşağı yukarı ortalama kolon ve tesisat fiyatı bende bornovadan araçtırıyorumda ondan sordum. tesisatınız hayırlı olsun

    1metre doğalgaz borusu 13 tl , işçilik metre 22 tl ödüyoruz, yani 1 metre kolon borusunu firmalara maliyeti 40-50 tl arası, kar yapmasalar, 20 metreyi 1000 tl ya mal ederler, tabi yanında proje harçları, vana vs olayları da var, çok daireli binalarda birime düşen maliyet azalır, son yıllarda iflas eden firmalara baktığımızda çoğunun pazarlamacılarının bu maliyet hesabından bi haber ezbere 200 TLden yaparız, 2 aya kadar batarız mantıksızlığını gördük.

    daire içleri mal hırsızlığı olmadıkça minimum 4500 ün altında çıkmaz ama işin içine kalite girerse, yani tam yoğ.kombiler, izopanlar, ter.vana ve bakır boru, belki fiyat 6000-6500 leri bulur ama, en pahalısu bile 2-3 yılda yakıt tasarrufu ile fiyatı dengeler..

    mesela bakır yoğuşmalı ile ayda 120 tl gelmiş daireler var ki, hemen yan daireler de 180-250 arası faturalar gözlemleniyor.

    mal hırsızlığı dediğim şeyide açayım, mesela 8 metre petek giden eve 5 metre takmak, dar ve kalitesiz, boru,vana kullanmak, 3.sınıf kombi takmak

    bunlar fiyatı 4000 in altına çeker ama aylık faturayı da 500 e vurabilir.

    2850-2800 gibi full fiyat yazan aldatmaca pankartlara da kanmayın, tüketici birini 2850 diye çağırmış ki, izmirgaz yetkisi bile yokadama sadece kombi montajı için 3400 demişler, o fiyat yani 2850 küçük ev için demişler yahu dedim, teklifte boru da yok, radyatörde daha neyin küçük evi, çağır 2800 e anlaş 4800 e, bu tiplere kanmayınız, geçen yıl sadece ,inönü mahallesinde 150 aile dolandırıldı, yetkisiz firmalarca..

    Bornovadan saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 5 Eylül 2013; 9:32:54 >




  • Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    Orijinalden alıntı: h.topdas


    Bornovadan saygılar...

    cevabınız için teşekürler bizdende saygılar
  • h.topdas H kullanıcısına yanıt
    Merhaba Arkadaşlar

    İzmir-Bornova-İnönü Mah oturuyorum. Biraz yüksek ve rüzgarlı bornova merkeze göre 3-4 derece sıcaklık farkı oluşuyor evde.
    evim 102 m2 camlar çift cam salon ve yatak odası çift camlı 2 metre kapı var yana açılır toplam.
    bana yapılan teklifler şöyle ( yapı iç tesisat hazır kombi yeri hazır)

    vaillant 226-3 ecotec pro tam yoğuşmalı kombi

    7 metre petek (tip 22 pkkp performans slim)
    vaillant dolap
    beyaz havlupan
    içtesisat ocak+ kombi gaz hattı
    yatay baca uzatma 1 mt.
    gaz kaçakları için selenoid alarm
    cam elektirik menfez işleri
    3 adet eca termostatik vana
    v oda kumandası cihazı vrt-40
    bu fiyat 4900 tl
    turbo tec 202 3-5 modeli ile 4600
    202-3 pro modeli ile 4200

    fiyat normalmi ayrıca ekletmem ve sormam gereken birşey varmı.

    vaillant 236-3 modelimi 226-3 mü hangisini önerirsininiz arasındaki fark nedir. ve slim petekmi normal petekmi daha iyidir.




  • Merhaba,

    Karsiyaka Bahcelievler de bir daire icin dogalgaz tesisati ve ic tesisat ve kombi olarak sizden bir fiyat almak istiyorum. Kiraci oldugum icin cok fazla masraf yapmak istemiyorum acikcasi. Fakat ev sahibine de daireden cikarken masraf cikartmayacak bir kombi ve tesisat birakarak cikmak gerek.


    fiyati pesin ve vadeli olarak iki turlu verirseniz cok memun olurum.

    Ev 90mt2 ara bina iki cepheyi goruyor. (kuyez guney)

    •Kombi : ECA Confeo Plus Hermetik 20.640 kcal/h ( fiyati daha uygun olan varsa eklenebilir)
    •Petek :DemirDöküm Protherm Panel Radyatör (6Mt)
    •Havlupan (Beyaz)-(100luk)
    •Vana : ECA Radyatör Vanası
    •Gaz tesisat borusu : Borusan Doğalgaz Borusu
    •Gaz Vanasi : ECA Doğalgaz Vanası
    •İzmirgaz Proje Onayı
    •Gaz Açımı
  • mss80 kullanıcısına yanıt
    Evimizin doğalgaz işlerini İzmir buca ARİS doğalgaza yaptırdık. 4500 tl ye anlaştık. 2000 tl peşin 2500 tl si ayın 15 ine senet imzalattılar babama. Ayın 15 i hafta sonu olduğu için 17 sinde saat 11:30 da aradılar ve günü gelmiş senediniz var dediler. Ben de iş bitmeden ödeme nasıl yapılacak dedim. Senedi imzalamışsınız ödeme yapacaksınız dendi. Neyse bugüne kadar leke sürmediğimiz adımıza bunun için mi lekeleyeceğiz dedik. Saat 11:45 gibi taksi çağırdım şirketlerine gitmek için çıktım ki babam yolda aradı yetkililer yemeğe çıkmış öğleden sonra gidersin dedi. Geri döndüm 25,00 tl taksi ücreti ödedim. Öğleden sonra yine taksi tuttum gittim 15,00 tl taksi ücreti ödedim. Neyse gittim ödememizi yaptım fatura yok mu dedim biz de faturalar ayın 15 i ve 30 unda kesiliyor dendi. Kesilince biz size temsilci aracılığı ile ulaştırırız dendi. Bir ay geçti ne gelen var ne giden. Neyse Cuma günü izmirgaz gelecek gazınız açılacak dendi. Perşembe akşamı arizgaz temsilcisi eve geldi. Gaz kaçağını kontrol etti ve kaçak olduğu belirlendi. Tesisatı kontrol etti bulamadı. Yarın sabah ustalar gelir kontrol ederler dedi gerçekten sabah erkenden geldiler. Uzun bir uğraş sonunda benim de fark etmem sonucu kaçak bulundu.sayacın üstünde bağlantı yerini yeniden söktü ilaçladı taktı hala aynı yerden kaçırıyor. Ondan sonra şirkete gitti yeni bir bağlantı borusu taktı hala kaçırıyor. O anda da izmirgaz gazı açmak için geldi ve tesisatın projeye uygun yapılmadığını 6 adet dirseğin eksik olduğunu söyledi. Gaz açılmadan gitti. Neyse gaz hala kaçırıyor derken sürülen ilaç kurudu ve kaçak kayboldu. İzmirgaz temsilcisi giderken arisgaz temsilcisi biz size gün içinde ne olacağı hakkında bilgi veririz dedi. İki gün geçti hala arayan yok. ben aradım açmadılar telefonu sonra mesaj yazdım. Geri dönüş yaptılar projeyi düzelterek geri gönderdiklerini bir hafta daha beklememiz gerektiğini söylediler. Ayrıca biz aradığımız zaman telefonlar açılmıyor. Neymiş şirket toplantısı var. Neymiş afyona şube açıyoruz. Neymiş işler yoğunmuş. Bahane var da var yani. Ayrıca şunu da unuttum taktıkları peteklerden birini öyle bir çizmişler ki son anda fark ettim üzerini boyamışlar. Sonra aradık şu gün geleceğiz yok bugün geleceğiz yok. Neyse onu da değiştirdik zor bela. Bir hafta sonra izmirgaz geldi tesisatı kontrol etti ve gazı açtı. Kombinin borusu bacadan verildiği için çatıya da çıkılmıştı. Daha sonra karşı komşuların çatıda işi çıktı anahtar da bizde ya. Ara ara yok anahtar. Arisgaz temsilcisinde kalmış. Bu arada gaz açmaya gelen temsilci ile bizim sözleşme imzaladığımız temsilciler farklı kişiler. Neyse anlaşma imzaladığımız temsilciyi aradık bizim anahtar sizin gazı açtırmaya gelen personelde kalmış dedim. Verdiği cevap ‘ben kemalpaşadayım gelmem 2-3 saati bulur. Şirketi aradım verdiği cevap’ evet anahtar burada ama personel başka yere gitti getiremeyiz’ ben başka bir ilde çalışdığım için eşim kadın başına taksi tutup anahtarı almaya gitti ve o personel hiçbir yere gitmemiş orda oturuyor. Üstüne üstlük bir de çok komik gibi gülüyor. Neyse daha sonra havalar soğudu petekleri açalım dedik 7 adet petekten 2 si ısınıyor 5 i ısınmıyor. Pazartesi Sabah Aradım şirketi akşam saat 18:00 gibi arayın yardımcı olalım dedi. Saat 18:00 de aramaya başladım saat 20:00 ye kadar kısa aralıklarla bir umut çıkarlar diye aradım kimse cevap vermedi. Salı günü sabah 08:00 de aradım şirketi yetkili olmayan biri açtı mesai 08:30 da başlıyor dedi. 08:30 aradım çıkan kişi teknik personel saat 09:00 da geliyor yönlendirme yapacağım dedi. Öğleden sonra aradım cprs sistemine göre araç sizin ev tarafında gözüküyor bugün mutlaka gelirler dedi. Saat 23:00 e kadar bekledik gelmediler. Çarşamba günü sabahtan akşama kadar belki 70 kez aramışımdır kimse telefonu açmadı. Perşembe günü öğleye kadar aradım yine açmadılar. Daha sonra yan komşu da doğalgaz tesisatı yaptırıyordu onun ustalarına rica ettik yaptırdık arızayı. Şimdilik yaşadığımız macera böyle. Takdir bu satırları bıkmadan okuyanların. @mss80 @mss80 @mss80




  • mekankozağaç M kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun epey sabırlıymışsınız.
  • emraxi kullanıcısına yanıt
    malzemeleriniz orta kalite olmakla birlikte, normal izmirin dandik işçiliğiyle 4000-*4200 arasına..kaliteli malzemelerle. örneğin eca yerine >GK marka vana, plastik yerine prinç vanalarla, proterm yerine plus ile, dandik altı kesi kutu yerine büyük dolap ile 5000 i bulur, 2 iş arasında senelik 500 tl yakıt farkı ödeyebilirsiniz.

    hayrınıza olsun....
  • Merhabalar.Önümüzdeki aylarda 'Güney cephesi ve izolasyonlu binadaki daireme dogal gaz yapilacak sifirdan. Yer : Izmir / Bornova
    120 metre kare 3+1
    Kombi Balkonda olacak ve dolap yapilacak.
    Kombi olarak Demirdöküm nitromix 24lük
    Kalorifer petekleri Demirdöküm plus olacak. Toplam 8-10 metre petek kullanilacak.
    Radyatör borulari bakir kullanilacak ve siva üstü olacak.
    Apartmanda dogal gaz tesisati var.Dogal gaz acma fiyati da dahil anahtar teslim fiyat istiyorum.Ve is süresi kac gün olur ?
  • davutkerim86 D kullanıcısına yanıt
    kombi, radyatör ve bakır borunun toptancıdaki fiyatı 4500 tutar.
    üzerine doğalgaz, vana, iyi yada kötü dolap, işçilik ve aksesuar gelecek, en kötüsü 1500, en iyisi 3000 tutsa..

    dediklerinizle kendiniz bile yapsanız 6000 tl tutar, kaliteli aksesuarla 7500 ü bulabilir.

    tabi izmirgaz ında alacağı bir bedel daha kalıyor....

    8-10 metre hesabı yanlış olabilir, pazarlamacı yerine bir uzman bakmalı dairenize
  • İzmir'de doğalgaz yaptıracak arkadaşlar ÜÇAY MÜHENDİSLİK firmasından uzak durun derim. Ben yaptırdım pişmanım işçiliği kötü olduğu gibi ilgisiz bir firma bilginiz olsun.
  • Slm.Geçen ay bende doğalgaz döşetmek için birkaç firmayla görüştüm.Evim 5 katlı binanın beşinci katı 3+1 olup salon 28 metre kare ,odalar 3x4=12 metrekare,banyoda havlupan takıldı. Teras köpük+şap+fayans ile izolasyonludur.Pencereler pimapen ve ısıcamdır.Güney ve Batı cephelidir.Kuzeye bir pencere var.97 M2 dairedir.Bir firma ile anlaştım.Bosh tam yoğuşmalı 24W kombi+3Katlı yalıtımlı plastik boru+ECA normal vana+7 Adet Sanica petek(Toplam 8.5 metre)Oda termostatı,İzmirgaza sayaç dahil 780 tl ödendi.Elektrik işi,tesisat işçilik tüm harcamalar dahil 5500.-TL yaptılar.Bütün işçilik ve gaz açılması bir haftada yapıldı.Havaların iyi olması dolayısiyle kalorıfer çok sık yanmadı.Mutfak kullanımı-Banyo kullanımı ve kullanım sıcak suyu dahil.11-25 ekim arası 25 ekim de 29 TL fatura geldi.Kombi 60 Dereceye,oda termostatı 22 derece kullanım suyu 40 dereceye ayarlıdır.Bugün itibariyle son endekse göre 72 m3 oldu.Bakalım yine 25 inde sayaç bakılırsa kaç yazacak.




  • merhaba arkadaşlar ferroli marka kombim arıza yaptı yeni kombi almaya karar vedim bir kaç firmayla görüştüm maktek ruby ,bosh,kimiside öce kullandığım
    ferroli domıtec i almamı önerdi birde her kombinin bacasının bir birine uymadığını söylediler (kombim banyoda dikey olarak takılı) böyle bir şey varmıdır varsa eğer başka kombi alırsam ferroliya uyan kombi hangisidir sizce aynısınımı almalıyım yoksa başka öneriniz varmı bütçem en fazla 1500 tl.dir yardımlarınıza teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RKIRLI

    Slm.Geçen ay bende doğalgaz döşetmek için birkaç firmayla görüştüm.Evim 5 katlı binanın beşinci katı 3+1 olup salon 28 metre kare ,odalar 3x4=12 metrekare,banyoda havlupan takıldı. Teras köpük+şap+fayans ile izolasyonludur.Pencereler pimapen ve ısıcamdır.Güney ve Batı cephelidir.Kuzeye bir pencere var.97 M2 dairedir.Bir firma ile anlaştım.Bosh tam yoğuşmalı 24W kombi+3Katlı yalıtımlı plastik boru+ECA normal vana+7 Adet Sanica petek(Toplam 8.5 metre)Oda termostatı,İzmirgaza sayaç dahil 780 tl ödendi.Elektrik işi,tesisat işçilik tüm harcamalar dahil 5500.-TL yaptılar.Bütün işçilik ve gaz açılması bir haftada yapıldı.Havaların iyi olması dolayısiyle kalorıfer çok sık yanmadı.Mutfak kullanımı-Banyo kullanımı ve kullanım sıcak suyu dahil.11-25 ekim arası 25 ekim de 29 TL fatura geldi.Kombi 60 Dereceye,oda termostatı 22 derece kullanım suyu 40 dereceye ayarlıdır.Bugün itibariyle son endekse göre 72 m3 oldu.Bakalım yine 25 inde sayaç bakılırsa kaç yazacak.

    yalıtımlı plastik boru diye bir ürün yoktur bunu baştan belirteyim.

    ayrıca petek arkasına izopan
    kombi balkonda ise bütün boruların izocamla sarılması ve gömülmesi
    kombinin altının dahi soğuk havayı almayacak şekilde büyük dolapta olması
    kombi alt vanalarının kesinlikle plastik olmaması
    yakıt için kar bile yağsa kombinin 55 derecey, geçmemesi
    tercihen termostatik vana takılması.
    rad. girişlerinin üsten dönüşlerin alttan olması 140 cm geçiyorsa diğer köşeden olması
    rad.vanalarının eca olması halinde rv2 den daha az jalitede olmamaı ( aslında eca piyasadaki en kötü rad.vanası sayılır, yarısı kapalı kalıyor) ve dönüşe reglaj vanası takılması.
    halinde yakıtınız %25*40 arası azalacaktır.

    borular bakır olsa idi kombi ömrü de 7-8 yılla sınırlı kalmayıp 18-20 yıla çıkabilirdi.

    fiyatınız işçilik iyi ise normaldir.

    şu an tam yoğ. kombi.. ddplus rad. bakır boru, siemens vana ve saydığım şeylerle 6500-7000 arasına çıkıyor fiyatlar.

    tabi sonradan yaptırmaya kalksanız şu anki tesisat için 3000 den az fark çıkmıyor maalesef.

    hayırlı olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 14 Kasım 2013; 1:36:53 >




  • ksklim K kullanıcısına yanıt
    forumda bizi takip ediyorsanız, size söylenen şeylerin saçma olduğunu anlarsınız. bütçenizi 2000 e çıkararak izmir için yoğuşmalı kombiyi şart olarak öneririm. ferroli merroli diye bişey yok, her kombi çıkıp yerine her kombi konulur, normal kombi ömrü iyi malzemeyle 18-20 yıl iken , neden 5-6 yılda değiştirildiğine yorum ve analiz yapmak lazım.

    buradaki birçok kişi 5-6 yılda arızanacağını bilse ne o ustayı çağırır, ne o markayı önerir, nede o çeşit malzeme kullanır , değil mi..
  • ÜÇAY MÜHENDİSLİK'İ TERCİH ETMEMENİZ İÇİN YAŞADIĞIM SIKINTILARDAN 1 TANESİ :
    Gaz alarmının montajını yaptıklarında kabloyu elektrik bantı ile sarma gereği duymadan uçları açık halde buatın içine tıkıştırdılar (Ustalarla sabahtan beri çok fazla yüz göz olduğumdan ve işlerini temiz yapmadığından firmaya söyleyip başka biri ilgilenir diye o sırada söylemedim.) bu durumu kendilerine bildirdiğimde kısa sürede dönüş yapıp kontrol ederek hatalarını düzeltirler diye bekledim ama hiçbir şekilde dönüş yapılmadı.

    Bu sebeple kendi elektrikçimi çağırıp baktırdığımda elektrikçim "bu kabloyu bantla sarmadığını geçiyorum, düzgünce birbirine sıkmamışlar, bu şekilde yapılan bağlantı tüm tesisatı yakar. " şeklinde söyledi.

    Kaliteli ve kurumsal firmadır, işlerini düzgün bir şekilde yaparlar diye düşünerek doğalgaz işini yaptırmaya çalıştığım firma 0 işçiliğinden dolayı neredeyse evin yanmasına hatta canımıza mal olacağını gördüm.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.