Şimdi Ara

İZMİR MARŞININ ALINTI OLMASI! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tastarakay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Exnuc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tastarakay

    Başlığı açan eleman Türk mü bilmiyorum. (Ama muhtemelen kafası karışık bir Arap sevici)
    İzzeddin Hümâyî Elçioğlu hayatı boyunca dini eserleri dışında, hatta bunlardan daha çok Türk ve Türklük üzerine eserler yazmıştır. Bu eserinin Enver Paşa'ya hitaben yazılması ile, Mustafa Kemal Atatürk'e göre yeniden uyarlanması arasında tartışma yaratacak bir fark yoktur.(Beğenmediğiniz İsmet Paşa için de eseri vardır) Sizin gizliden gizliye yapmaya çalıştığınız şey Türk düşmanlığı, Atatürk düşmanlığıdır. Ama söz konusu İzzeddin Hümâyî Elçioğlu ve eserleri olunca bu hareketiniz havada kalıyor.
    İzmir Marşı bir Türk-Osmanlı subayı olan Mustafa Kemal Atatürk'e karşı azmi, başarısı, vatan sevgisi vs. sayesinde halkın gönlünde taht kurması sebebi ile, kendisine karşı sevgi, saygı gösterisi bağlamında bu duyguları hissettirebilmek için uyarlanan marştır.
    Bu tartışmaya çalıştığımız mevzu o kadar saçma ki, yazıya nasıl daha kısa ve sizin anlayabileceğiniz düzeyde bilgi içererek dökerim bilemiyorum.

    Bu Marş milli değerler içeren bir marştır. Bu Marşın atıyorum; çok çok önceleri Ertuğrul Gazi'ye yazılıp sonraları Fatih Sultan Mehmet'e göre değiştirilip, daha sonraları Enver Paşa'ya göre yeniden uyarlanıp ve yine bir başka paşa olan Mustafa Kemal Paşa'ya uyarlanması arasında en ufak bir abes durum, kötü bir şeymiş gibi lanse edilecek bir durum yoktur.
    Daha da ileri giderek şunu söyleyebilirim ki, gelecekte bir gün en yakın örnek olarak, Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider çıkıp da Türklüğü ve Türkiye'yi canlandırmak için benzer mücadelelere girerse aynı marş onun adına da yeniden uyarlanabilir ve bunda bir sakınca olmaz.

    Boş insanlara laf anlatmaya çalışarak muhtemelen hata yapıyorum. Belki aklı başında bir kişinin işini görür umuduyla kendimi avutuyorum.


    Keşke muhalif arkadaşlar da senin gibi karakterli olabilse. Mesele de zaten bu konuyu açma amacımı insanların farklı görüyor olması beni ilgilendirmiyor. Niyetimi Allah bilir sadece.

    Türklüğümle gurur duyarım ama bunu bir ırk üstünlüğü olarak asla taşımam. Tereddütsüz emirlerine uyacağım tek insan Hz.Muhammed(s.a.v)'dir. Allah'ın emrettiği gibi kavmiyetçilikle de sonuna kadar savaşırım.

    Sende Müslüman mısın bilmiyorum ama İslam'da emredilen budur.

    Araplara küfürler yağdırırken Peygamberimizin de Arap olduğunu umursamayan Müslümanlar öbür tarafta nasıl hesap verecekler acaba..

    Ben insanlara ırkları, dilleri, renkleri üzerinden yaklaşan bir adam asla olmadım, olmayacağım da.



    Niyetini tam olarak elbet bilemeyiz ama yazdıklarına, fikirlerine, düşüncelerine ve takip ettiğin, desdeklediğin kişi ve kişilere bakarak az-çok, doğru/yanlış tahmin edebiliriz.

    Türklüğün ile gurur duyuyorsun ama bu kimliğini başka ırk ve milletteki insanlardan üstün görmediğini söylüyorsun. Bu düşünce iyi, güzel ve olması gereken bir düşünce. Ama işin içine başka ırk ile kendi ırkın arasında fikri olarak seçim yapma girince burada önceki yazdığın düşüncelerin ile çelişiyorsun. Senin kanından olan, senin ırkından olan, senin milletin için canını dişine takmış insanları yine senin ırkına küfür eden, yok etmeye çalışan insanlar için satıyorsun. Bu gibi milletleri, kişileri, fikirleri destekleyerek onların emellerine çanak tutuyorsun.
    İnandığınız din ile o dinin hakim olduğu coğrafyanın kültür, fikir, düşüncelerini ayırt edemiyorsunuz. Mezopotamya bölgesine hakim bir dine elbet inanabilirsiniz bunda yanlış bir şey yok. Ama o coğrafyanın senin ırkına, milletine ve ırkından/milletinden olan insanlarına düşmanlığını da dini ile birlikte almanız aşırı saçma bir durum. Siz bu bahsettiğim şeyin bilinçli olarak farkında değilsiniz.İşte bu nokta benim çok komik bulduğum nokta. (Maalesef ülkemizde bu düşüncede olan insan sayısı rahat %50 vardır)

    "Araplara küfürler yağdırırken Peygamberimizin de Arap olduğunu umursamayan Müslümanlar öbür tarafta nasıl hesap verecekler acaba"

    Bak bu düşünce biçimin çok yanlış. Bahsettiğim şey işte bu. Sen şuan ARAP IRKINI bilmeden de olsa üstün ırk ilan ettin. Araplara küfür etmenin günah olduğunu ima ettin. Arap ırkını "hak din İslamdır" da olduğu gibi "hak ırk Araptır" gibi gösterdin. Kurmuş olduğun cümleyi iyi niyetle kurmuş olabilirsin ama altında yatan onca anlamdan haberin bile yok.
    Bu noktada sorarım sana; "hani Muhammed peygamber tüm insanlığa, tüm aleme gönderilmişti? Sen bu söylemin ile Muhammed peygamberin Araplara özgü gönderildiğini kabul etmiş oluyorsun. Nerede kaldı tüm insanlığa, tüm ırklara, tüm milletlere gönderildiği düşüncesi?"
    Bilinçsiz olarak söylediğiniz bu ve onlarca düşünceye biz "beyin yıkama" diyoruz.


    Kendi ırkımızın, milletimizin, değerlerimizin yozlaşdırılmasına izin vermeyin. Cumhuriyet düşmanlarının bu sinsi oyununa gelmeyin.

    Ben herhangi bir dine mensup değilim. Bazı şeylerin farkında olmak için, bir dine mensup olmam da gerekmiyor zaten. Dinsel öğretiler olmadan da doğruyu-yanlışı ayırt edebileceğime inanıyorum.


    Bak güzel kardeşim insanca yazmışsın aynı şekilde cevap veriyorum sana. Yazdıklarımı iyi oku anla. Bu forumda defalarca tekrar etmek zorunda kalıyoruz ne demek istediğimizi ne yazık ki..

    Başka bir ırk ile kendi ırkım arasında neden seçim yapayım?

    Bu seçimi yapmamı gerektiren bir durum mu var bu memlekette?

    Bana bu seçimi ırklar değil en başta insanlık yaptırır bunu bir kere aklının bir köşesine yaz.

    Sen bütün Arap milletinin Türklere düşman olduğuna nasıl kendini inandırmışsın bu pek enteresan.

    Bir topluluğa, kuruma, kültüre her gün burada küfürler saçanlar sadece kötü olanlarına çirkin hakaretler ve davranışlar sergiliyorlar? Hayır hepsine tümden nefret güdülüyor, küfrediliyor..

    Farzı misal;

    "Arapların Allah belasını versin" dediğinde o ırka ait herkese bunu söylemiş oluyorsun ve sen inanmadığını söylediğin için söylüyorum bunun ağır bir vebal olduğunu bilemeyebilirsin ama bizim inancımıza göre bu sıkıntılı bir durum. Bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Yani Arapları birilerinden üstün tuttuğum dan falan da değil.

    Efendimiz(s.a.v) kavmiyetçiliği ayaklar altına aldığında kendi ırkı içinde aynı şeyi dile getirdi ve o şekilde yaşadı. O bunu yaparken ben kim oluyorum da Araplara ya da farklı başka ırklara üstün gözüyle bakacağım!

    Kesinlikle kabul etmiyorum ve kurduğum cümleden farklı bir anlam çıkarıyorsun. Hadi diyelim ben yanlış cümle kurdum bak tekrar ediyorum. Evet peygamberimiz insanlık için gönderilmiştir. O'nun o coğrafyaya gönderilmesinde farklı hikmetler vardır bu da başka bir meseledir. Yoksa o cahiliye döneminde, rezil bir hayat anlayışları olanlar bunu hak ediyor diye asla değil.

    Niyet okuyorsunuz niyet. Her birinizin kafalarında berbat bir imaj var ve her şeyi o imaja göre şekillendiriyorsunuz.

    Beyin yıkama falan böyle komik laflarını hiç yazmadın farz ediyorum zira herhangi bir dine mensup olmadığını söylediğin halde insanca konuşan (özellikle sosyal medyada) gördüğüm nadir birisin. Kullanıcı adını da burada ilk defa görüyorum.

    Umarım anlamışsındır. Bırakın niyet okumayı sadece yazılanları anlamaya çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 26 Nisan 2017; 21:4:13 >
  • Bundan neden rahatsızlık duyalım? Türk'ün marşı, Türk'e uyarlanmış neticede.
  • Hocam bunu da dinlemelisin. Eminim bu da agzina dolanacaktir.



    https://youtu.be/J8d5g2sOnSY

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav ne olacak sanki arkadaş, uyarlama yapıldıysa ne olmuş ?

    referandum günü arabada 4 kişiyiz 2 evetçi iki hayırcı. önce izmir marşı açtık sonra dombıra, her şey bittiğinde yine biz bizeyiz gençler boşverin böyle saçma şeyleri...
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Al iste. Bu mars da aslinda kopya bir mars oldugu icin soylemistim. Ne bileyim kopya butun marslar agzinda dolandigi icin buna da ihtiyacinin oldugunu dusundum. Bu akplilere de iyilik yaramiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.