Şimdi Ara

İZMİR FOÇA JANDARMA KOMONDO YEDEK SUBAYLAR BURAYA (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
6
Favori
137.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mutluss M kullanıcısına yanıt
    sağol kardeşim hayırlı olsun eğitimler yorucu oluyor ama yapılamayacak kadar değiller spor ağır başlarda koşuları yapamasan bile en kötü dersten kalsan bile kurulla geçersin sıkıntı olmuyor dediğim gibi disiplinsizlik olmadığı sürece sorun çıkarmıyolar yapamasan da gayret göstermen yeterli onların istediği de o zaten yüz kiloluk adamlar vardı bizde koşuyu tamamlayamadılar ama hepsi asteğmen oldular. barfix çoğunda sıkıntııydı zaten çok az etkiler ortalamayı sıkıntı yapma ama yapmaya çalış yapamasan da sorun olmuyor. koğuşlar iyi 10 ar kişilk koğuşlar odada bir kişide anahtar durur kilitler gidersiniz eğitimlere hırsızlık olayı olmadı bizim grupta tuvalet banyo odanızda zaten sıcak su çoğu zaman mevcut siz kursiyer olduğunuz için avantajlısınız arkadaşlar şartlar çok iyi yorgunluk dışında...kilit almana gerek yok ben götürdüm ama hiç kullanmadım çünkü güvenli koğuşların anahtarı sizde duruyor.




  • yorucu derken merak ettim gerçi haftaya görecem ama 10 km koşu filan yok dimi burda tanıdıklarım değişik işkence çeşitlerinden bahsediyor sanki spor yerine sırtında 50 kilo yükle 14.5 dk da koşacakmışım 25 balfix 100 şınav filan dedilerde biraz ürktüm ondan sordum o derece ağır değil dediğinize göre birde çantamı hazırlıyacağımda gerekli birkaç malzeme söylerisiniz oranın havası nasıl oluyor bilmiyorum ne lazım orada en çok.
  • mutluss M kullanıcısına yanıt
    sınavınız 3000 m teçhizatlı ve 3000 teçhizatsız olacak 1500 m koşu ve bomba koşusu oluyor 200 m de sürünme var ki bu pistir biraz. öyle 50 kilo yük filan hikaye9 barfix çeken 100 alır ki çoğu çekemedi zaten ben de 7 yapabildim şınav da 50 yapan 100 alır ben 51 yaptım garanti olsun diye:) çantana pek fazla bişey alma yarım kollu haki renkli fanila al sivil götürme yük etme gelirken bi valiz daha yükün olacak üzerindekilerle idare edersin. termal içliklerden alabilirsin ama önümüz bahar foça da ılık bi yerdir yalnız rüzgarı vardır ki aralık ayında bile ter akıttığımı bilirim yürüyeceksin koşacaksın bayır yukarı çantayla tüfekle tırmanacaksın yorgunum diyeceksin kendi kendine ama tam dinlenemeden diğer eğitim başlayacak yorulurken dinleneceksin insanoğlunun sınırının olmadığını bi nebze de olsa farkedeceksin. ama bunları yaparken de eğleneceksin ki komando eğitimi almıyosun zaten. kendi yatacağın eşofmanın olsun yanında bi de sağlamından spor ayakkabı al kantinde de mevcut zaten temel savaş beden eğitimi derslerinde lazım olacak biraz para bulundur eşofman takımı aldıracaklar orada size 110 liraya ama beş para etmez bi takım olacak.kişisel bakım ürünlerini tıraş takımını köpüğünü götürebilirsin.




  • kurtaytac K kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekkürler spor ayakkabı götüreyim bari aklıma gelmezdi sağol kitap almamı tavsiye edermisin vakit geçirmek için birde koşularda dakika olayı gerçek mi ben hesap yaptımda profesyonel koşucuların koştuğu dakikada koşmalarını istiyorlarmış bana söylenenler doğruysa
  • mutluss M kullanıcısına yanıt
    kitaba pek fazla bakamazsın zaten zaman olsa da ders notlarınız olacak onlara bakarsın koşularda 3000 teçhizatlıyı 15 dk da gelen yüz alır 3000 teçhizatsızı 13 30 da gelen yüz alır zaten çoğu kişi alır profesyonel sporcuların ki gibi tabii ki değil.
  • kurtaytac K kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkürler sen usta birliginde nereye gidiyorsun belki 3 ay sonra aynı yere düşeriz belli mi olur.Gerçi gittiğin yerdeki komutanlara göre değişiyor ama yerin güzel olması inşaALLAH güzel bir yere düşmüşsündür.
  • mutluss M kullanıcısına yanıt
    hataya gidiyorum kardeşim memlekete yakın 7 kişi aldı burası gelirsen haberleşiriz yardımcı olmaya çalışırım ilk 7 ye girersen kendin belirlersin yerini ki ben hatayı seçtim herkes için hayırlı yerler gelir inşallah kolay gelsin sana başarılar dilerim kardeşim
  • kuradan sonra alınacak ortalama maaş ne kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onrgnr

    selam arkadaslar

    vay be bayağı değişmiş ben 313 tüm 2006 aralıkta gittim foçaya heralde ya bizim dönem yada 315 den sonra bidaha doğuya j.komando asteğmen yollamadılar. ben kuramı çektüm bilgöl komando taburu çıktı. 1 -1,5 ay kadar merkezde kaldıktan sonra Genç ilçesi yayla köyü karakoluna gittik tabur olarak. çok şeyler gördük. foça iyidir candır halen eğitimi disiplini aynı ise insana çok şeyler katar. tuvalet kapı arkalarında yazılar vardı bizim dönemimizde önceki dönemlerin yazdığı. genel tatbikatta, hayat-ı idamede, büyük traverslerde nelere dikkat edeceğimizi neler ile karşılaşacağımızı fana yazardı. her yemeğe mutlaka sürünerek giderdik neden mı uygun adımı birisi mutlaka bozardı :) . zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık sabah erkenden kalkar kahvaltı sonrası silahları alıp eğitime çoğu zaman öğlen yemeğe geri dönerdik. sonra tekrar spor sonra yemek gece eğitimi ve tabiki yatmadan önce dersler. hayat-ı idamenin son günü 100 gr et verirlerdi ozaman bilmiyom şimdi varmı? o eti yerken yere oturdum elii yere koydum ve köze denk geldi o yanık elle barfiks çekmek zorunda kalmıştım spor testinde. sürünmeye sıra geldiğinde en sona gelmeden tellerin altında sürünme vardıya oraya gelmeden avuç içim taşa denk geldi refleks olarak kendimi geri kaldırdım. noldu sonra geri bida 50 mt fazladan süründüm :) erhan yüzbaşı vardı ne adamdı ya. " LAN MAL, SEN DEĞİL MAL, SENİN YANINDAKİ MAL. :) LAN MAL HERİFLEN GÜNEYDOĞUDA TERÖRİSTİN GÖTÜNDE LAMBA YANMAYACAK DİYE BAĞIRIRDI GECE ATIŞLARINDA) NEYSEKİ GÜZELCE BİTTİ. usta birliğinde biraz acı şeyler yaşadım ama benden daha kötülerinide yaşayanlar vardı biliyordum şükür ettim hep. bingöl sağ gözede benim timimin askeri gözümün önünde mayına bastı. 2 op. sonra başka biri kendini vurdu. yan timden bir asker şehit oldu vs vs. ama forumda bazı yerlerd yazdıkları gibi para ile yaşayamayacağınız şeyler yaşadık biz doğu ve g. doğuya giden asteğmen arkadaşlar. foçada 1 kere helikoptere binmiş deli olmuştum çok hoşuma gitmişti. usta birliğine gidince skorskyleri talsi gibi kullanmaya başlıyorsun. karakoldasın birden telsizden çağrı geliyor 5 dk içinde toplanın uçar birlik harekapı op.a gidiyoz ne günlerdi be neyse herkese kolay gelsin hayırlı teskereler. @al3sta

    323.dönem

    Hakkari-Çukurca (J.Kom.Atgm)




  • Şubat 11 de ordayım tavsiyeleriniz var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zwenci

    Şubat 11 de ordayım tavsiyeleriniz var mı

    şemsiye açılmış be kardeşim :D

    En önemli konulardan biri botlar, askerde verilen botlar ayağı çok vuruyor,, YDS ydi galiba, onun yumusak botları var, onlardan al öncelikle...sonra kalite traş bıçakları kullan, hergün zor iş..ve sabırlı ol, ben oradan çıkalı 9 yıl olacak neredeyse, girince bitmeyecek gibi geliyor ama bitiyor işte görüyorsun.
    Olabildiğince az revire git, belli bir izin gününü aşarsan dönem tekrarı. Ben 321.Dönem'i ikincilikle bitirdim, ilk 3'e kuralardan seçme şansı vermişlerdi, izmirde bitirdim kalan kısmı.Spor ve derslere önem ver, dersler kolay, o sebeple derslerden kopma, puanları topla, ilk 3'e girmek zor değli....Allah sabır ve kuvvet versin.




  • Yazıların hepsini okudum telefon götürüp götürmemek konusunda arada kaldım telefon sıkıntı oluyomu , Yeni giden arkadaşlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zwenci

    Yazıların hepsini okudum telefon götürüp götürmemek konusunda arada kaldım telefon sıkıntı oluyomu , Yeni giden arkadaşlar ?

    8 sene önce oradaydım, eminimki çok daha katıydı o zamanlar...şimdi o kadar sıkmazlar diye düşünüyorum...bizim zamanımızda bile telefon sokmak mümkündü...içeri girerken daş şaklarının arasına bir yere sıkıştır, ilk girişte bir arama oluyor, sonra yanından ayırma, sessizden çıkartma...ve odada kesinlikle bırakma, hep yanında kalsın, biz iştigalde, eğitimde orda buradayken koğuşları arıyorlardı, ama ilk girişten sonra bir daha üst baş arama yok..koğuşlar sık sık aranıyor, o yüzden telefonunu yanından ayırma, beden eğitimi zamanı üzerindeki dandik eşofmanda belli edebilirsin, bu zamanlarda da bir poşetin içine koy, koğuşların etrafında oturma alanları, çalılık, ağaçlık bol oluyor, oraya bir yere göm.şarj aletini de dışarda (poşet içi gömülü, dışarda bir yerde saklanmış) bırak, koğuşta bırakma.ben mp3 çalar sokmuştum, iştimalarda dinlemek keyifli oluyordu.şimdiden hayırlı teskereler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVATANSEVER -- 6 Şubat 2016; 13:01:19 >




  • Selamlar arkadaslar. Bir konuda goren olursa danismak istiyorum. Askerlik sevk belgemde sinif olarak jandarma brans ise 104 gorunuyorum hatta sevk belgemi de ekledim. Bu durumda jandarma komando muyum yoksa yalnizca jandarma mi ? Ve foca hala doguya mi gonderiyor yoksa daha normal iller var mi ? Bu arada astegmen olarak bu donem foca'ya gelecek varsa taniabiliriz.
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bana da foca nasip oldu kardes...[simage][/simage]
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam kardesim haberleselim o zaman en azindan gittigimizde bi iki tanis okuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen iyi olur. Birlige teslim olma 14 agustos saat 14:00 sonmus sevk kagidinda oyle yaziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sevk kagidinda 13 agustos yaziyor ama ikamet istanbul gorunuyor ondan sanirim 1 gun vermisler. Sen nereden geleceksin dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi bakalım gençler, gidin krallar gibi komando olun, nefret edeceğiniz bu yeri bir süre sonra özleyeceksiniz, sonra benim gibi tekrar gidip göreceksiniz, o keyifsizce geçireceğiniz çarşı iznininde tadını çıkartamadığınız cennet bahçesinin bir de sivil gidip tadını çıkartacaksınız...321. Dönem abinizden hepinize selamlar...hayırlı teskereler....


  • Hocam focadan sonra sizin donemdekileri nerelere dagittilar ayiptir sormasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.