< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İzmir'e hızlı tren ne zaman gelecek! (2. sayfa)
-
-
İzmir'de doğdum büyüdüm, annem babamda orada.
18 yaşımda lisansı kazanınca İzmir'den bir ayrıldım, yaşım 30 oldu evlendim barklandım. Daha da dönmedim. Bayramdan bayrama gidiyorum. Her geldiğimde SIFIR gelişimle ve daha kötüye gitmiş halde buluyorum şehri. Yahu yıllardır hiçbir gelişim gösteremez mi bir kent? Türkiye'nin açık ara en kötü yönetilen ve hizmet alamayan şehri. Şehir leş gibi.
Ha diyeceksin nerelerde yaşadın da kıyaslıyorsun.
Burdur-Antalya (5 yıl), Ankara (3 ay), Tekirdağ (9 ay), Muğla (3 ay), Denizli (1.5 yıl), İstanbul (2.5 yıl), Bandırma (1.5 yıl ve devam)
Buralar İzmir'den sonra yaşadığım (gezdiğim değil bakın, orada oturduğum ve hizmeti gözlemlediğim) yerler. Bunun haricinde zaten şehirleri gezen herkes İzmir'in ne kadar geri kalmış, kentleşme noktasında ne kadar kötü bir şehir olduğunu görür. Şehir mega bir köy, baştan aşağı gecekondu. Sahil kokuyor. İnanılmaz kötü bir halde cidden.
Hayatta dönmem bir daha, resmen varlık içinde yokluk çekiyor oradaki insanlar.
Konu sahibinin sorusuna gelince, hem siyasi nedenler hem de şehrin ve şehir halkının inatla gelişmek istememesinden ötürü İzmir'e bırakın hızlı treni, bu tip başka bir projenin yapılma ihtimali sıfır. En azından yakın tarihte böyle bir olasılık yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 29 Ekim 2025; 20:6:48 >_____________________________
-
Konudaki en guzel cevap diyebilirim hocam. Hizmet'in onceligimiz oldugunu, halkin en yukardaki kurum oldugunu bu millete boyloe boyle anlatacagiz iste.
Bizlerin sectigi memurlar bize hizmet getirmiyor, biz de bu memurlara destek cikmak zorunda degiliz. Hesap sormaliyiz. Kim olursa, hangi partiden olursa, hangi taraftan olursa olsun.
_____________________________ -
Sen uzakta oyna.
Senin izmirle bir ilgin yok birşeyin yok. Tek derdin böyle polemik çıkaracak konu açıp mesaj almak. Hızlı tren olsa sen yine burada olmayacaksın. Parayı bırakıp adım atamazsın. Amerikan vatandaşlığı için uğraşıyordun zaten. Vatandaş olsan ne olmasan ne? Soyun kurumuş. Ölüp gitsen mezar yapmalarına gerek yok ziyaretçin olmaz.
Ülkeye gelmek için ise hızlı treni bekliyordun ya tren olmayınca gelemedin.
Hepsi bir yana 40 yaşına gelmiş evli barklı birinin bu forumda konu açarak ilgi çekmeye, birileriyle mesajlaşıp vakit geçirmesi zavallıktır. Bunu ilgi çekmeye çalışan ergen tayfa yapıyor konu dışında. Para için dağ başlarında çalışa çalışa kafayı kırmışın. Ülkeyle ilgin yokken türk sitesinden çıkmıyorsun. Normal biri olsan abdde kimsesiz olmazdın.
Bir tane daha böyle konu aç daha çok mesaj atarlar ilgi çekersin. Sen önce doktora git baksınlar sana tedavini yapsınlar sonra bu meselelere atlarsın. Daha belediye, kamu kurumu ayrımını bilmezsin. Türkiyedeki ne kanunu ne de sistemi bilmezsin sallar durursun. Yaşamadığın ülke hakkında yorumlarında bitmiyor. Sen daha ankara-izmir tren güzergahını bilmeden sallarsın. Hemen de konuyu belediye-hükümet meselesine çevirmişin. Sanki afyon-uşakta hızlı tren vardı ya izmire gelemedi siyaset yüzünden.
Cem Alim 2.0...
Artik kendiyle ilgili hikaye anlatmanin otesinde baskasiyla ilgili hikaye anlatma geldi foruma. Bunun 3.0 versiyonu umut vaadediyor.
Ben buna yatirim yaparim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 30 Ekim 2025; 1:43:1 >_____________________________ -
Yok bu daha çok bizdeki yavaş banliyö trenlerinin bir tık hızlı olanı o kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bence 2028-2029 dan önce hayal
Bu tiplere çok gülüyorum şehrin gelişmesi için malum partiye ihtiyaç varmış da izmir halkı malum partiyi seçmeyerek gelişmemeyi tercih ediyormuş. Saydığı illerden mesela denizliyi bilmesek inanacaz. Yol yok denizli de mahalle aralarından gidiyorsun yıllarca malum partininin saçmalıklarından bıktılar. Bunun gibiler de gelişimi alt geçit yapmak, her yere beton dikmek sanıyor. Mesela İzmir de ki sosyal yaşam seviyesinin hayal bile edecek seviyeleri yok. Evden işe işten eve giden tipler bunlar. Mesela malum parti olsa fuar alanı harika bir rant merkezi yaparsın 100 konutluk lüks site yolunu bulursun. Halk için de bir kaç alt geçit var kaç yol yeterli. Mesela izmire çevre yolu yapıldı 3 şeritli. Çok değil 20 sene olmadı daha. Altınyol da 3 şeritli. Bu şehire bu çevre yolunu 3 şeritli kim yaptıysa trafiğin sorumlusu odur. Metro yapmayıp izban denen saçmalığa mahkum edildi. Bunların hepsini yapan sözde kurtarıcı olan parti. Konu açan da yüksek hızlı tren istiyormuş. Sanki istanbul izmir otoyolunu kullanabiliyor tek yön 2000 verip. Projeyi yapması gereken de belli yıllardır yapmayan da . Bunu gibiler de siyasi şantaj olarak kullanıyor. İzmir malum parti ve yancılarının kısır zihniyetine mahkum olmayacak kudurarak günlüğüne yazabilirsin
Klasik yobaz partizan zihniyeti, son cümlende her şeyi ele vermişsin. seni adam yerine koyup cevap bile vermem. Denizli diye küçümsediğin şehir, şehirleşme anlamında bile İzmirden iy kaldı ki ben onları her yer bile gelişiyor, izmir aynı diye yazdım. Ama kime ne anlatıyorum ki gecekonduların sardığı şehirde bok kokusuyla yaşayan bir adamsın
Bugun itibariyle muhalefetten hicbir itiraz duymadim bu konuda. Izmir'in hizli treni nerde Ozgur Ozel? Ulastirma Bakanligi yapmiyor iste, bu konuda muhalefet olarak 2 cift laf etsene!
Izmir Halki neden hizmetsiz birakiliyor diye ortaligi ayaga kaldirsana!
Boyle etkisiz bir muhalefetin oldugu ulkede, hicbir sey degismez!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 31 Ekim 2025; 16:32:47 >_____________________________ -
Adam yerine koyacak kimsin sen? Önce kendin adam ol. Senin gibiler kültürel etkinliklerden anlamaz. Betondan anlar. Hızlı treni hizmet sanıyor. bu ülkede hızlandırılmış tren kazasında kaç kişi ölmüş bunun derdi hızlı tren. Konunun da belediyeyle alakası yok bu arada. Ankara Eskişehir hızlı treni çok hızlı mesela. Bu arada saydığı illerin büyük kısmı da izmir ile aynı partide. git yozgatta falan yaşa bak orda deniz yok koku da yoktur. Hızlı tren niye yok diye oraya sorarsın. Bunun gibilerin izmire gelmemesi lazım zaten. Madem beğenmiyorsun gelme hızlı tren olan yerde yaşa.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı