Şimdi Ara

İzmir Depremini ALLAH göndermiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
7.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu söyleyen yandaş medyada kalem oynatan bir İslamcı.


    Molozların altında can veren çocukların ailelerine, ya da ailelerini kaybeden çocuklara ailelerinin ölümünden allahın sorumlu olduğunu söylersiniz artık. Sonra bu ülkede islamcılara neden önyargı var - dindarlık neden azalıyor.


    Göçük altında kalan el kadar çocukların ne günahı vardı ki inandığınız yaratıcı onları böyle bir sınava çekti? Ayıp ayıp. Zaten insan değildiniz ama iyice canavara benzemeye başladınız artık.


    -

    Yeni Şafak yazarının deprem 'yorum'u: Tam olarak “ne yapalım Allah’tan geldi” diyeceğimiz bir şeydir


    Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, deprem için “Bilinmeyen bir şeydir, ne yapalım Allah’tan geldi” denilebilecek birşey olmadığını söyleyen Prof. Dr. Naci Görür'ü "Müslümanların inançlarına hakaret"le suçladı.

    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yeni-safak-yazarinin-deprem-yorumu-tam-olarak-ne-yapalim-allahtan-geldi-diyecegimiz-bir-seydir-1788092



    İzmir Depremini ALLAH göndermiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 3 Kasım 2020; 16:3:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • burda mesele Allah meselesi değil. Bağıra bağıra gelen birşey için önlem almama meselesi. Binaya çürük raporu vermişler adamlar yıktırmamış. Yıktırmamalarına Allah mı vesile oldu şimdi? İnşaatta deniz kumu kullanılmasına Allah mı vesile oldu? Beşerin hatasını Allaha havale etmeye çalışıyorlar o kadar

    Konu dinci şizofrenlerin ve parti trollerinin rehabilitasyon alanına dönmüş resmen.

    - Tren kazası olur topu allah’a atarlar
    - Sel olur, top gene hooop allah’a
    - Deprem olur “ Allah’tan geldi “

    Kabeyi kaç kere su bastı, deprem oldu yıkıldı herhalde o da allah’tan geldi. 2020 yılında depremlerden tüm dünyada 190 kişi ölmüş - 150’si Türkiye’den.

    En basit doğa olaylarını bile mistisizm ile açıklamaya çalışıyorlar. Ya cahiller ya da aman hükümetimiz zorda kalmasın diye topu havaya atıyorlar.

    Herkes istediği şeye inanmakta özgür. Başınıza gelen her belada sorumlunun hayali arkadaşınız olduğuna inanıyorsanız hay hay, bizim için bir sakınca yok. 100 kişi ölmüş - milletin çoluğu çocuğu göçük altındayken sizin şizofrenler gibi konuşup milletin sinirlerini hoplatmaya hakkınız yok. Olay bu kadar basit.

    Bu kafayla devamke. Yukarıda Japonya örneğini yazan arkadaş 12’den vurmuş. Bravo onlara. Demek ki doğaüstü güçleri bile yenmeyi başarmışlar.

    Düşünmeyi bile beceremeyen, kendi kapasitesinin anlamaya yetmediği şeyi başkaları anlayamaz zanneden, şartsız koşulsuz tapmayı bünyevi bir muhtaçlık haline getirmiş, en küçük eleştiri ve sorgudan bile "şeytan söyletiyor" deyip kaçan, inandığı masala inanmayan herkesi bir kaşık suda boğacak kadar nefret dolu, bir din mensubu forum üyesi,


    "şu yazdıklarını dışarı çıkta söyle yiyorsa.ödlek herif"

    Ne yapacaksınız, hayırdır? Kafamızı mı keseceksiniz? Sonra da dengin fertler çıkıp gerçek islam bu değil mi diyecek?



    Sorsan forumdakilerin %90 ı kendine müslüman der mi? Kendine bir çimcik at, fazla rüyaya dalmışsın. Olsa olsa bilmem ne kolları wp grubunuzdur o. Platformları karıştırmışsın.


    Taptığınız şeyi eleştiren, sevmeyen, ona inanmayan kim varsa nefret ede durun böyle, sonra tüm dünya bize neden düşman diye ağlarsınız.


    Varsa inancına bir hakaret -bence her ne olurda olsun sözlü hakaret suç olmaktan çıkarılmalı- şikayetini edersin.


    İnanmayan adam soru sormayı bildiği için inanmıyor, kendini kandıracak cevapları duymayı reddettiği için inanmıyor, eleştirmenin yanlış bir şey olmadığını düşündüğü için inanmıyor.


    Konu sahibi arkadaşa oldukça katılıyorum. Hiçbir şey kendi yarattı diye o şeyin tüm haklarına sahip olamaz. Anlamaya kapasitemin yetmeyeceğini söylediği şeyleri doğru kabul etmemi bekleyemez. Kendine göre mükkemmel olduğunu düşündüğü bir düzen kurup masum bir canlıya acı çektiremez / çekmesine vesile olamaz. Bunların hiçbirine hakkı yok.


    Bugünlerde açılacak bir konu mu dersen, konu gördüğü bir yazıdan buraya gelmiş, ki insanlar genelde bu tarz kötü olaylar yaşadığında, duyduğunda daha çok sorgulama ihtiyacı duyarlar. Ben de sorguluyorum. Evet, çünkü zoruma giden şeyler var. İnanmadığım halde keşke tanrı var olsa dediğim çok oluyor. Bir şeyler istemek için değil de kurduğu bu vahşi düzenin ne kadar gaddarca bir fikir olduğunu haykırabilmek için.




    Yazdım böyle ancak düşünmeyi teraziye 10 ton araba koyma örneğine benzetmişsin. Seni aşacak yine diye düşünüyorum.

  • buna yolda çarpacaksın sonrada ne yapalım allahtan geldi diyeceksin. bu gazeteleri okuyan falanda yok hangi belediye yada devlet kurumlarından nemalanıyorlar bilmiyorum ama iktidar değiştiğinde kapılarına kilit vuracaklar

  • o zaman japonlar ebedi cehennemlik. Allahın gönderdiği her depreme kafa tutan binalar inşa ediyorlar. Bu resmen şirktir İzmir Depremini ALLAH göndermiş 

  • herşey tabiki allah dan. kitapsız inançsızlar anlamaz. allah hidayet versin ne diyim

  • Bir yanda dünyaları yiyip doymayanlar bir yanda 4 gündür aç olan 3 yaşındaki bir çocuğun köfte ayran isteği

    İzmir Depremini ALLAH göndermiş

    91 saat sonra bulunan Ayda, köfte ve ayran istedi.

    Bulunduğu sırada "Biz iyiyiz " diyen Ayda'nın annesi Fidan Gezgin'in ise cansız bedenine ulaşıldı. Fidan Gezgin, buzdolabı ile bulaşık makinesinin yanında enkaz altında kalmıştı. Ayda bebek ise, annesinin bacakları arasında bulunmuştu.

    Yapılan çalışmalar sonucu Anne Fidan Gezgin'in cansız bedeni de enkaz altından çıkartıldı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 3 Kasım 2020; 15:58:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bildiğin Odun kullanıcısına yanıt

    Kışın 4 mevsim lastik kullanıp kaza yapanlara ne demeli :((

  • Naci Bey belli ki hem profesör hem de müslüman. Ondan rahatsız olmuştur.


    Hakaretmiş... Bunların temel rahatsızlığı bu. Tanzimattan sonra da özgürlük gelince matbaaya, tekniğe, hızlı üretime, sosyal gelişmelere, intibak edemediler. Giderek kazançlarını ve refah çevrelerini yitirdiler. Üretime, kaliteye hep şüpheyle bakmaları bundan ileri gelir.


    Eğer genç olanlarımızdan biriyseniz ara sıra, akademik, sosyal, nesnel veya mesleki başarılarınıza sebepsizmiş gibi görünen böyle saldırılar görebilirsiniz. Benim gibi anlamaya çalışarak zaman kaybetmeyin. Biz onları anlayamayız, anlamak için bütün yeteneklerimizden vazgeçmemiz gerekir.

  • ispirliyik İ kullanıcısına yanıt

    "ben ak partiye veriyorum oyumu" diyen zihniyet sen allahmısın kimin allah kitap inancı olduğunu sorguluyorsun burada ?

  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Annesinin sesi duyulduğunda canlı olduğu haberi nerede var ? Hiçbir yerde görmedim. Veya çocuğunun annesinin kucağında olduğu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ispirliyik İ kullanıcısına yanıt

    burda mesele Allah meselesi değil. Bağıra bağıra gelen birşey için önlem almama meselesi. Binaya çürük raporu vermişler adamlar yıktırmamış. Yıktırmamalarına Allah mı vesile oldu şimdi? İnşaatta deniz kumu kullanılmasına Allah mı vesile oldu? Beşerin hatasını Allaha havale etmeye çalışıyorlar o kadar

  • Kimden geldiğinin ne önemi var ha insandan gelmiş ha Allahtan sonuçta küçücük bebeler çıkartılıyor altından, düşünün 3-4 yaşındaki bir çocuğun 4 gün boyunca taş altında yattığını insan düşününce bile kötü oluyor. Bu günaha Belediyesi de Mütahidi de o kolonları kesip dükkan açanlarıda bunu bile bile o binada yaşayan ana babalarda ortak tır. Eğer bir gram adalet varsa hepsi kanun önünde tek tek hesap verir kendi yaptığı hatalarla ilgili ama sanırım o da Allahtan olacak Allah soracak hesabını bizim sormamız zor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

    Annesinin sesi duyulduğunda canlı olduğu haberi nerede var ? Hiçbir yerde görmedim. Veya çocuğunun annesinin kucağında olduğu

    "Annesinin sesi duyulduğunda canlı olduğu haberi" diye bir şey yazmadım ki ben

    Ama çocuk bulunduğunda annesinin yanındaymış haber bu :

    https://m.haberturk.com/son-dakika-haberi-tunc-soyer-acikladi-ekipleri-bir-bebege-canli-ulasti-2857124


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden sadece İzmir.. Van Elazığ buralara olanların sebebi neymiş soralım cevap versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 3 Kasım 2020; 16:47:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların amacı suçu Allah'a atıp kendi kusurlarını, suçlarını, almadıkları önlemleri örtbas etmek. Başka bir şey değil.

  • Japonya'da hep büyük depremler oluyor, biz de ki gibi küçük değil ama yıkım biz de oluyor, bu yazarın söylediğine göre Japonya >Allah, her seferinde daha büyük deprem gönderip başarısız oluyor sonuçta, derin düşünmüyorlar kafalarına geleni yazıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deprem, mağduriyet ve insanların acılarımdan algı kasıyorlar. Bu zor ve acı dolu günlerde bile propaganda pesindeler. Birde bunlara insan mı diyeceğiz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.