Fizik, Kimya veya ekonomi - maliyet denklerimini iyi bilmeden de bu konuda doğruları elde edebilmek mümkün değil hocam. Ben ne bu bilim dallarında ne de inşaat teknolojileri konusunda çalışan biriyim ne de yeterli bilgiye sahibim fakat içinde oturmak, yaşamak için oturduğumuz 3-5 katlı binaların her katında tonlarca ağırlığındaki "beton" denen malzeme 2022 standartlarında ne kadar çağ dışı kaldığını kanıtlıyor. Ben dairenin içine 10 tonluk eşya, yük doldurmuyorum nasıl bir mantık ile dikey mimarideki 4-5 katlı bir apartman bir uçaktan daha ağır olabiliyor. Tamam uçan veya hareket eden bir araç gibi ağırlık en önemli kaçınılması gereken unsur olmalı demiyorum ama bu kadar ciddi kütlelerin maruz kalacağı ufak hareketlerin bile ne kadar ciddi sonuçları neden önemsenmiyor bilmiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 3 Şubat 2022; 20:16:24 > |
İzmir de konut fiyatları aşırı yükselmiş (14. sayfa)

-
-
Hocam artık onlara bile bakan yok. Ev alırken yakında tek kriterimiz parası olacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
son izmir depreminde Bayraklı daki yanılmıyorsam folkart ın milyonluk daireleri-ofislerinin ne hale geldiğini; duvarlarının kağıt gibi nasıl yırtıldığının dolu videoları var.
Düşünün yani hesapta bunlar en sağlam-en düzgün yapılar -en iyi "müteahhit" lerin yaptığı konutlar..
-
Bİr mimar hatta iç mimar olarak söyleyebilirim ki. Bayraklı ve halkapınar hattındaki gökdelenler izmir in en sağlam yapılarıdır. özellikle mistral kulesinin üzerine sağlam yapı tanımam diyebilirim.
Şimdi bu bazı duvarların yıkılması olayı var . bu yıkılan duvarlar genelde inşaatlar da kısa yol, geçit vs.. olarak kullanılan ve sonradan iş bilmez ustalar tarafından acele ile örülen duvarlar oluyor. Son rötuşlar oldukları içinde en iyi en havalı projeler de bile bunları kimse denetlemiyor .
Folkart ta bir kaç proje yaptığımız için Binaların genelde sağlam olduklarını söyleyebilirim ancak bazı projelerde ucuza kaçılan malzemelerden dolayı sorunlar çıkıyor. hatta özellikle 1+1 dairelerde zaten tuğla duvar diye bir şey yok. bildiğin alçıpan . hem sağlam değillerdir. hemde ses yalıtımları da çok zayıf olur.
Edit: bu arada ben o 7 lik depremi stadyum metro karşısındaki "ater tower " da ofis te yaşadım . ofis 22.katta.
güzel sallandık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 3 Şubat 2022; 23:33:58 >
-
Herkes dolar bazında düşünmüyor ondan öyle. Adam 3-4 sene önce biraz peşinat gerisi kredi 200 bine ev aldı.Tabi ortada ev yok yapılacakta olacak. Ev bitti müteahhit sattı buna başka projeden ev verdi. 350 bine. O bitmeden bir daha sattı şimdi alacağı ev 700 binmiş.
Ortada ev yok, nasıl oluyorsa kira var. Parayı takla attırıyorum diyor. Adama diyorum ki senin 3-4 sene önce verdiğin 250 bin bugünkü 700 binden büyük para anlamıyor. Dolara göre bakarsak zararda ama kime anlatacaksın?
Herkes herşeyi bilmesin. Boşverin. Bugünkü 700 bini önceki 250 binden büyük sansın. Ne kadar uğraşsanda karşındaki anlayamayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 3 Şubat 2022; 23:57:19 > -
Bu tarz büyük projelerde bu tarz küçük kısa vadeli hatalar yapmayı kimse kolay kolay göze alamaz hocam. Zira her ne kadar konutlar, insanlara satılsa da bir çok ofis, plaza dairesini kiralayan kurumsal ofislerin - işletmelerin bu plazalardaki ofislerine ödedikleri astronomik rakamlar bu tarz yapıları yapan şirketler veya bu tarz plazalardan toplu alım yapan büyük emlak gruplarının gelirleri için önemli, azımsanamayacak, uzun vadeli bir gelir modeli. Yani yapım aşamasında düz mantıkla farzı misal 10-15 milyon dolar maliyet tasarrufunu ciddi bir risk alarak yapayım derken projenin erkenden ömrünü, faaliyetini yitirmesine vesile olmak demek bütünüyle farzı misal 400-500 milyon dolar tutan bir yatırımı 10-15 milyon dolar için kısa sürede çöp etmeye neden olabilir.
Yıkılan, ciddi zarar gören yapılar daha küçük ölçekteki firmaların daha bireysel müşterilere hitap ederek yaptığı gereğinden fazla lüks gözükmeye çalışan orta halli yeni konutlar ile yaşlı konutlardır.
Plaza yapacak kadar büyüyen bir şirket için o plaza ciddi bir reklam ve referans olur. Haliyle yapacağı ciddi bir hatanın bedeli uzun vadede o şirkete hem iç piyasada hem dış piyasada çok ciddi bir imaj ve müşteri kaybına sebep olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 4 Şubat 2022; 0:19:13 >
-
Mistral'de yaşayabilmeyi isterdim. Folkart'a göre çok daha çekici ve güzel bir dış tasarımı var.
( İçini bilmiyorum tabi )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 4 Şubat 2022; 0:22:32 > -
toprağın değeri yoksa veya olmayacaksa devletler 10 milyonlarca askeri niye besliyor? Bill gates bile Trakya'da tarla alıyor haberleri çıkmıştı... Tabii bazı kimseler veya ülkeler tarlalar ve/veya toprak değersizdir kuru toprak nedir ki deyip toprağın değerini düşürür sonra orayı ucuza alınca bir kilo dometesi 50 lira yapar ve seni sadece gıda ürünü alabilmek için köle yapar. Yahudiler filistini alabilmesi filistindekilerin borçlu olması ve toprağı değersiz görmesi gerekiyordu. Şu an da Türkiye borçlu ve doları baskılamak için toprak satıyor konut arsa arazi adı altında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkede iş ortamı, fabrika kurma, üretim yatırımı yapma ortamı yok ki... Ancak olanı koruyacaksın ve üstüne biraz kazanç sağlarsa ne ala... Ayrıca evin değerinin yarıya yakını arsa değeridir şehir merkezindeyse tabii toki konutuysa arsa payı çok azdır . Bu nedenle ev yıkılsa ağır hasar alsa sigortası yoksa ve devlet yardım yapmasa bile kayıp %100 olmaz hiçbir zaman... insanlar birikimi dolar-euro alması ülkeye daha çok zarar verir hatta altın bile konuta nazaran zararı olabilir ülkeye. İnsanların konut yatırımı yapması kiracıların ve 2.elde olsa ev sahibi olmak isteyenlerin yararınadır
Zaten Demirel'in 6 kez gelip 7 kere gitmesinin Erdoğanın 20 senedir üstelik son 2 seçimde kazanmasının nedeni bu zaten. İnsanlar eflasyonun yüksek olduğu yerde fiyatları algılama yeteneği yok oluyor birde %30-40 zam yapılınca durumun iyi olacağı ümidini taşıyor veya sanıyor. Oysa zamlı maaşın ortala satın alma gücü düşmüştür senin dediğin 700bin liranın 3-4 sene önceki 250 bin liradan daha değerli olmaması gibi
Devlet bankaları 1.29 dan devam ediyor görünüyor kredi hesap siteleriinde. Ben geçen ay cektim ziraat ten. Onlara baktınız mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ziraatin kendi sitesinde de 1.29 devam ediyor. Maaşıni ziraat ten alan çalışanlar 1.29 diğerleri 1.34.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
mistral de uzun kule ofis kulesi. kısa beyaz olan konut kulesi onunda yarısı otel olarak kullanılıyor. Gerçi ben iki kulenin de tasarımını beğeniyorum.
Folkart A-B kuleleri tasarım olarak güzel değil zaten ama izmir in bu seviyedeki ilk göz ağrıları olduğu için herhalde göze batmıyor
-
Ofisin büyük bölümü arkasa ait diye biliyorum,acaba konut kısmında doluluk nasıl oturanlar var mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
ofis kısmında hapag lloyd gib çeşitli firmalar var. konut kısmının zaten yarısı Four point sheraton oteline ait. tabi konut olarak da oturan çok . bilidiğim kadarı ile iranlılar ve istanbullulardan talep oluyor. mesela araplara da çok satıyorlar o bölgede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 5 Şubat 2022; 0:23:26 > -
Millet yemiyo içmiyo arsaya inşaata gömüyor.
3.000.000 villa satıldı, adam tutmuş parayı altında, dolarda lak alıyor.villa dediğimde bakmayın 120m2 oturum alanlı taş çatlasa. Bahçesi falan var işte.deniz kenarına 150-200 mt falan.
Öyle para edecek şekilde bir yer değil.
Bu kriz fakirlere özel haberiniz olsun. Çünkü tlden başka mal varlığı yok. Gittikçe değersizleşen...
Seyrek Köyü dedıgımız yer dımı :D delırıyorum yatırımlık ev alıyorum dıyo nerden dıyorum Seyrek Dıyo Balatcık dıyo senelerce babam Eshotcuydu garaja yakın dıye Egekette oturduk Evka 5 ınde ustunde o zamanlar merkezı yerlerde kıra 250 300 200 lıraydı bız en pahalı ev dıye 70 lıra kıraya ordan ev tutmustuk koskoca yerde 2 bakkal vardı suan orda evler 500 600 700 bın mıs kurtların bıle ınmedıgı İzkente havuzlu sıte yapmıslar 1 milyon dıyolarmıs :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X