Şimdi Ara

İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
14
Favori
102.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kim nederse desin İzmirde bu isi hakkıyla yapan firma sayisi bence o kadarda az değil sadece ne istediğinizi bilin ve herkesin kar marji ayni değil kimisi az kazanıyor kimisi ise fazla önemli olan içinden ayırabilmek şuanda kendinde bir kaç ekleme yaparak sistemi tamamladım sağolsun yapan firma yardımcı oldu ve en son uygulamam balkona havlupan koymaktı ona bile dannfoss termostatik vana uyguladik
     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: necmierkek

    Kim nederse desin İzmirde bu isi hakkıyla yapan firma sayisi bence o kadarda az değil sadece ne istediğinizi bilin ve herkesin kar marji ayni değil kimisi az kazanıyor kimisi ise fazla önemli olan içinden ayırabilmek şuanda kendinde bir kaç ekleme yaparak sistemi tamamladım sağolsun yapan firma yardımcı oldu ve en son uygulamam balkona havlupan koymaktı ona bile dannfoss termostatik vana uyguladik
     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi

    mesele zaten siz istemeden en iyisini size sunabilmeleri. siz krom havlupan, danfoss gaz sensorlu termostatik vana, donus vanasi taktirmissiniz ama size bunlari takalim boyle olmali diyen oldu mu? :)

    siz demeseniz donus vanasi takarlarmiydi? sanmiyorum. eger takmislarsa tebrik ederim.

    termostatik radyator vanasi sart diyen oldu mu?

    bunlari bile hala standart yapamayan, su sizdirmasin yeter mantiginda calisan insanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzmirde dogalgaz yaptiracak Arkadaşlar ozelden soruyorlar ama firmanın ismini buradan vermek dogrumu tam bilmediğim için veremiycem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi

    evet çok kaliteli işler var izmirde, mesela bu iş A sınıfı !) bir firma yapmış

     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi

    bazıları da bunları yapabiliyor.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Termostatik vanalarla ilgili kısa dip not:
    Termostatik vanalar çok ısınan petekleri kapatıp stabil sıcaklık oluştururlar, 5 konumunda çalıştırılırlarsa tam açık konumda olurlar, radyatörlerin dönüş hattına takılmazlar, gazlı olanları daha hızlı tepki verir,ancak her evde kombinin minimum ısıl gücü kadar peteğe takılmamalıdır, örneğin kombinin demirdöküm nitromix ise 6 kw min gücü vardır, bu güç 3 metre petek eder, ancak uzun tesisatlarda borularda 1 metre petek sayılır ve 2 adet peteğe takılmaması yeterli gelir, kombinizin alt ısıl değeri yüksekse, dur kalklar artacağı için termostatik vananın by-pass özelliği olan gövde tipleri seçilmelidir, UK tipi yan köşe modellerine bu özellik bulunur,

    Havlupanlarla ilgili dip not:
    Havlupanlar genelde piyasa da yükseklik boyutuyla alınır satılır ancak, 110 cm bir havlupanın çubuk sayısı 10 -15-20-25 olabiliyor, boru çapları da 17-22 mm olabiliyor, boru ne kadar çoksa ve kalınlık ne kadar fazlaysa o kadar çok ısı veriyor,mesela 10 çubuklu bir beyaz havlupan 200 kcal enerji verirken, 25 çubuklu ve kalın borulu bir havlupan 900 kcal enerji verebiliyor, bu rakam krom kaplamayla 700 kcal lere geriliyor.havlupanın boru çapı ve adedi, ısıyı etkilediği g,bi satış fiyatını da etkiliyor, markadan bağımsız alınan fiyatlarda, 10 çubuklu beyaz bir havlupan piyasada 30 tl ya bulunabilirken, 25 çubuklu krom bir havlupan 220 tl ya kadar çıkabiliyor,en iyi havlupanlar bakır kaynağı ile yapılırken, eski usul elektrik kaynağı yapan firmalarda hala bulunabiliyor.



    Arap saçı gibi tesisat böyle adamlara ruhsat vermemek lazım, yazık.




  • Geçen sene 8 metre demirdöküm plus petek, havlupan, viesmann vitodens 100 yoğuşmalı kombi, gaz alarmı, kombi dolabı, evin tesisatı (önceden evde hiç tesisat yoktu) toplamda 5000 TL yaptırdım. Ayrıca 12 taksit yapıldı. Tam 1 sene geçti ve toplam 270 TL doğalgaz parası ödedim. Tabi bunda evimin öğleden sonra güneş görmesinin etkisi var. Ayrıca mutfak, koridor ve oturma odası çalışıyor. Diğer yerleri kapatıyorum. Sonuç olarak gayet memnunum. İşi de Ankara merkezli bir doğalgaz firması yaptı. Yapan yapıyor yani burada tutunmak için yapmış olabilir. Diğer yaptıran arkadaşımız gibi şimdi asıl sorum şu diğer evime doğalgaz yaptırmak istiyorum. Evde tesisat hazır toplamda en fazla 8 metre petek gider. Daha ekonomik bir şey yaptırmak istiyorum. Kendim oturmadığım için demirdöküm yoğuşmalı yaptırayım dedim 5binden fazla fiyat veren arkadaş oldu. Ee bu evin tesisatı var ve viesmann vitodens 100 gibi bir kombide istemiyorum. Bu nasıl bir iştir. Bence Ankara merkezli firmalar daha uygun yapıyorlar ve işi daha iyi biliyorlar. Siz sormadan ben söyleyim geçen sene yaptırdığım firma izmir şubesini kapattı. Aradım kendilerini izmirden istedikleri verimi alamadıkları için kapatmışlar. Bu arada gayet güvenilir bir firma kombi firmalarının yetkili bayisi netteki adreslerinde sonuç olarak bende firma arıyorum. Ama geçen seneki yaptırdığım işle bu seneki yaptırmak istediğim iş arasında uçurum olmasına rağmen daha fazla fiyat isteniyor:)




  • civic2011 C kullanıcısına yanıt
    sizin Ankara merkezli firma belki de toplama hatası yapmış olabilir , gerçi İzmirde açılan toplam 700 kadar firmanın 520 kadarı kapattı gitti, bunun %90 ı iş bilmez macera için bu işe atılıp da milletin evini rezil edenler veya bilmemne yarışına girip de 1500 e aldığı malı 1200 e verenler yada işin içine personelini katmayı unutanlar olabiliyor.

    Ankarada birçok şey EGOnun fiyatının içinde olabiliyor ve iş kabul edilmeyebilir. Burada bir gaz tesisatını 500 e mal edip, bunun farkında olmadan 200 tl ye yapan bile var. Bu sizlerin ucuz bulması değil, aklını kaybetmiş birinden tasarruf etmek gibi birşey oluyor.

    Bazen şu şekil işler bile var sen 5000 e yapan var diyorsun vatandaş hemen 4500 e yaparım diyor , neyse sadete gelirsek.

    siz sadece kombi bedelini öne sürüyorsanız sizi maalesef kısa ömürlü işler karşılıyor bu piyasa da.

    örneğin bu sabah baktım üst komşum vitodens 100 ü ile 7. ayında 1215 m3 ü geçirmiş, ben çok eminim ki 40 m2 lik salonu açmadı bile, alt daire de oturan biz demirdöküm le 9 ayda 690 m3 yaktık ve salonda açık dı..(!)

    8 metre radyatörü demirdöküm ile başka marka arasında 300 tl farkla taktırabilirsiniz.
    kombi alt bağlantılarının plastik olması, dolabın %99.9 oranında altı üstü açık boruları gizlemez dandik bişey olması ve bittabi rad. vanalarının yanlış takılması adedinin az olması ECA rve gibi dar geçişli olması da toplam da 1200 tl civarında etki ediyor.

    yani siz plastik ile 5000 e yaptırdığınızı beyan ettiğiniz iş ,bakır boruyla ve daha kaliteli malzemelerle en az 7000 tutacaktır. ama 270 tl beyan ettiğiniz rakkam doğruysa (!), diğer iş de %30 daha az fatura çıkacaktır.

    geçen sene ile bu sene arasında, memleketimizdeki bazı kısım da katkılarıyla mallesef %20 den fazla fiyat ertışları oluşdu, bunlar esa sezon dediğimiz eylül ayında ortaya çıkacak, geçen sene vitodens i 1800 e alırken şu an demirdöküm nitromix i 1700 e alır olduk, yani siz geçen senenin fiyatını söyleyip bu sene daha az çıkmalıydı dememelisiniz.

    kaliteli iş isterseniz şu an 6000 i bulacak fiyat çıkabilir. Ancak standart işler 4500 civarı çıkmaktadır.

    saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 18 Temmuz 2014; 17:41:51 >




  • Merhaba,

    bu işlerden hiç anlamayan biri olarak yardımınıza ihtiyacım var, cevaplayan olursa çok sevinirim

    Tokat ilindeki 140 m2 lik ev için hangi marka/model ve kaç m uzunlukta borular vs ile kaç kw değerinde tesisat taktırmamız lazım ? bilenler lütfen genel olarak yardımcı olsun...
  • the_japan kullanıcısına yanıt
    merhaba forumda biray beye sorarsanız sıze yardımcı olabılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazan743

    merhaba forumda biray beye sorarsanız sıze yardımcı olabılır


    sağolun hocam görüştüm kendisiyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalnız ziya

    mavi yansıma firmasından ; dürüstlük ve güleryüz için ümmü hanımı.iyi düzgün.tesisat için hüseyin usta ve ekibini izmirlilere tavsiye ederim..

    Hayırlı olsun benim tavsiyem metin mühendislik işçilik ve fiyat on numara bende yaptıracak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    İzmir Karşıyaka'da oturuyoruz. Mevcut kat kaloriferi sistemimiz var. Borular demir, petekler 7/10 durumda.

    1) 6. katta dairemiz. Üstü çatı.
    2) Girişten itibaren arka balkona kadar 15 metre civarı doğalgaz borusu çekilecek.
    3) Banyodan arka balkona kadar 4-5 metre su dolum, soğuk su giriş ve sıcak su çıkışı yapılacak. Duvarda bunların geçeceği yerler kırılacak, kapatılacak.
    4) Mevcut olarak bulunan toplam 7 metre civarı petek kullanılacak.
    5) Mevcut kat kaloriferi ve yakıt deposu sökülecek. İçindeki yakıt üstlenici firmada kalabilir ;)
    6) Viesmann, Bosch, Demirdöküm yada Termoteknik markalardan birine ait tam yoğuşmalı bir kombi kullanılacak.
    7) 110cm beyaz orta kaliteli havlupan takılacak.
    8) 5-6 adet Termostatlı vana peteklerin çıkışlarına takılacak.
    9) Yakıt tasarrufu için düzgün işçilik/planlama yapılacak.
    10) Tüm bunlar + açma ücreti + vs. ücreti dahil olacak.

    Bunları göz önünde bulundurarak ne kadar bir fiyat çıkar, bu işi en iyi/en hesaplı kim yapar tavsiye istiyorum. Önümüzdeki hafta nasipse yaptıracağım.

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 18 Ağustos 2014; 18:14:43 >




  • Merhabalar.
    Neden doğalgaz tesisatçılarının çoğu dönüşe gidiş vanası koyuyorlar acaba ? maliyet açısındanmı yoksa başka bir sebebi varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckolik17

    Merhabalar.
    Neden doğalgaz tesisatçılarının çoğu dönüşe gidiş vanası koyuyorlar acaba ? maliyet açısındanmı yoksa başka bir sebebi varmı ?

    1-kesinlikle bilgisizlik, birçok firmanın dönüş vanasından haberi bile yok
    2*stokta fazla çeşit bulundurmama
    3*gidiş ile dönüş vanasını incelemediği için aynen eca nın en iyi vana olduğunu zannedenler gibi, aynı şey olduğunu zannetmek
    4-toptancıda bulamamak, araştırma yapmayı bilmemek


    daha ne diyeyim, kombi yanlamasına asan var , bunu görünce şaşmamak lazım...




  • Bircan bey iyiki varsınız sayenizde çok şey öğrendik bir sorum daha olacak yeni taşınacağım evde kombi mecburen balkonda olacak doğalgaz tesisatı mobil sistem olacak, yatak odası ve çocuk odası kombiye uzak mesafede kalıyor kollektörleri kombiden ayrı olarak merkezi bir yere koydursak faydası olurmu acaba yoksa kombi ve kollektörler aynı yerdemi olmalı ?

    kombinin altına resimdeki vana ve pislik tutuculardan hangisini takmak gerekiyor ölçüsü nedir acaba ?

     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi

     İzmir'de Kombi ve doğal gaz tesisatı tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckolik17 -- 20 Ağustos 2014; 23:32:16 >




  • Merhabalar;

    Bende burayı uzun süre takip ederek bir kaç firma çağırdım. Karkşıya'da olduğum için madde, ferterm, metin mühendislik ve dersa mühendisliği çağırdım. İstediğim şeyler belli olduğu için fiyatlar zaten benzer çıktı. İş bi' yerden sonra kime güveneceğinize kalıyor. Dersa mühendislikten Erkan bey gayet bilgili ve kibar tavırları ile o güveni bana sağladı. Tesisat sıkıntısız şekilde bitti. Ustalarda paldır küldür çalışmadan hallettiler işi. Verilen sözler tutuldu. Tavsiye edebilirim.
  • quote:

    Sevgili arkadaşlar bu dığalgaz işini 25 yıldır yapan biri olarak sadece şunu belirtmek isterim, unutmayın ucuz iş yapan veya pahalı iş yapan firma diye baktığımızda en fazla 500 tl fark oluyor. geri kalan farklar firmanızın olaya bakış açısından başka bişey değil,

    firmalarınızdan kalem kalem her mala kaç tl yazıyor isteyiniz, en üste kombi markasını yazıp DAHİL DAHİL DAHİL YAZAN, alta 4500-5000 yazarak verilen teklifler her türlü suistimale açıktır, unutmayın, ayrıca firmanızın yaşaması için kar etmesi gerektiğini de unutmayın, herkese saygılar ve sezonda iyi işler yaptırmaları dileğimle....


    Üstadım yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyor ve altına imza mı da atarım.Ama gel gelelim piyasada sadece rakam kısmına bakan o kadar çok kişi var ki. İşin sonunda da hep ver yansın ederler. Yok yaptığı iş bu kadar bu usta milletinin , yok bu Türkiye de bu işler hep böyle.Yok adam kaçtı gelmiyor.Şu sözünüz çok yeride ve usta adam ,işinin ehli ve sorunsuz iş istemek ,bulmak için ''ayrıca firmanızın yaşaması için kar etmesi gerektiğini de unutmayın''

    Bizim yaz sezonu çırt geçti, İnşallah sizin sezon bereketli olur..




  • pckolik17 P kullanıcısına yanıt
    mavi saplı vanalar SOĞUK SU vanasıdır.
    kırmızı saplılar SICASU vanasıdır.
    keza sarı saplılar DOĞALGAZ vanasıdır.

    siz GK markasını arayın kırmızı saplı TAM GEÇİŞLİ dişi-erkek çıkışlı KELEBEK vana almalısınız, filitreler koyduğunuz resimdekiler ama imalat kalitesi açısından GK marka diyoruz, ECA da olabilir ama 2 misli fiyat...
  • arkadaşlar selamlar hepinize izmirde ara kat 100m2 dairemde kat kaloriferi ni söküp dogalgaza geçmek istiyorum yaptırdığım keşfe göre gidecek malzemeleri yazıyorum fiyat ve dikkat etmem gereken nedir dönüş vanası denen şey ne işe yarar neden takalım ,yogusmalıya gerek yok diye dusunuyorum cok kalmıyorum evde, peteklerim ve tesistatı hazır demir borulu. sadece gaz tesisatı yapılacakve kombi montajı arka balkona balkon camlı kapalı , firma tavsiyesi yaparsanız sevinirim ev güzelyalıda

    Vaillant 202-3 kombi
    50*110 beyaz havlupan
    2 adet eca rad vanası
    25 mt borulama
    Vrt 15 vaillant oda termostatı
    Cam menfezi
    Elektrik işleri
    Gaz tesisatı
    İşçilik
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.