Şimdi Ara

İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzur evine %50 zam yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampusü olarak tanıtılan alanı 2 yıl önce açtığı kampus bünyesindeki huzurevi ücretlerini 650 liradan bir anda 950 liraya çıkardı. Yapılan yüzde 50'lik zam yaşlıları zor durumda bıraktı.

    Eleştiri noktası şu; Her fırsatta hükumetin zam politikalarını ve zam oranlarını eleştiren CHP, kendi bünyesinde ki bir belediyenin yaşlılarının barınma ihtiyacını karşılayan bir huzur evine, emeklilerin hakkını savunurken onlara hangi mantıkla %50 zam yapar.

    AKP'nin emekli maaşlarına zammını eleştir, eleştirirken emekliler kan ağlıyor de, yaptığın zamla sende ağlat.

    Haberi yapan yandaş medya olması tabi haber dilinin az biraz yanlı yapıyor ama ben sadece uygulama ve alınan karar doğrultusunda eleştiriyorum CHP belediyesini
    https://www.yeniasir.com.tr/surmanset/2018/01/13/insafsizlar

    @xchg, bu konuyla ilgili özellikle haberin olsun istedim bir İzmirli olarak







  • Cok farkli konulardan bahsediyorsun yalniz. Mesela yolsuzluk varsa elestirmek lazim yada benzer olaylari soylemek lazim.

    Ama butun etkenleri goz onunde bulundurup ona gore elestiri yapmak lazim. Yoksa koru korune savunmak gibi koru korune elestirmek de dogru degil.

    Daha onceki mesajlarindan da hatirladigim kadariyla izmir belediyesinde hic hoslanmiyorsun. Bu yuzden tarafsizligini kaybettigini dusunuyorum.

    Belediyeler butce olusturmak icin, projeler yapmak icin bir yerlerden para bulmasi lazim. Devlet tarafindan ekstra destek almiyorsa bir seylere zam yapmasi lazim. Zam yapmasini da istemiyorsun. Enflasyon oranlari gercek gider artisini yansitmadigi da var. Bir yerden ekstra para kazanip onlari bazi projelere aktarmasi gerekli.

    Eskisehir ile direk karsilastirma yapmak da yanlis. 2 sehrin nufus, olusumu ayni degil.

    Belediye daha cok calisabilir, soyle proje yapabilir diyebilirsin mesela.

    Seni akpli sanmalari herhangi baska etkeni kabul etmeyip, ayni olmayan seyleri bire bir karsilastirma yaptigin icindir buyuk ihtimalle. Dunyanin genelinde olan olumsuz bir olay Turkiyede de oldu diye direk butun sorumluluk akp hukumetinde olmayacagi gibi devlette olan seyler de belediyeleri etkiler. Ki yukarida da dedigim gibi pek cok sey 1 kisinin agzindan cikana bagli.
  • Aziz Kocaoğlu yerine Yılmaz Büyükerşen gibi adam lazım. Bu ne kardeşim sürekli İzmir reklamları felan önce belediyeciliğini düzelt reklamı sonra yaparsın.
  • Kardeş, CHP savunuculuğu yapmıyorum lakin bugün Edremit'te bile huzur evi ücretleri 1600 liradan başlıyor. İstanbul - Ankara ve diğer illerin fiyatını araştırdınmı da bu fiyata yüksek diyorsun? Fiyat ülke şartlarına göre makul bana göre...
  • mrduran321 kullanıcısına yanıt
    illere göre fiyat durumu değil bu bak fiyatın makullüğünü tartışmıyorum konuyu saptırıyorsun.

    MTV'ye orantısız zam yaptı hükumet, CHP neden eleştirdi, böyle zam oranı olur mu?

    Asgari ücret 2000 TL olsun dedi CHP. Sarıeroğlu feda deyince eleştirdi mi? evet neden? alım gücü düşük kalacak, senin hükumetin maaşlardaki prim kesintilerini ve gider zamlarını %30 lara kadar dayarken sen maaşlara %16 zam yapıyorsun diye eleştirdi.

    Emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirdi, emekli ölsün mü dedi?

    çeşitli nedenlerden dolayı huzur evine yerleşen ve emekli olan.

    Emekliklerin durumunu savunan bir partinin, kendi idaresinde olan bir belediyeye emeklinin barınma tesisinin ücretine %50 zam yapmasına bir şey yapmamak ne demektir?

    Bak paranın değer kısmını irdelemek değil olay,

    Abartı zam oranlarını eleştirdiğin AKP'den ne farkın kaldı?

    Mantık budur, eleştirilmesi ve sorulması gereken budur?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    illere göre fiyat durumu değil bu bak fiyatın makullüğünü tartışmıyorum konuyu saptırıyorsun.

    MTV'ye orantısız zam yaptı hükumet, CHP neden eleştirdi, böyle zam oranı olur mu?

    Asgari ücret 2000 TL olsun dedi CHP. Sarıeroğlu feda deyince eleştirdi mi? evet neden? alım gücü düşük kalacak, senin hükumetin maaşlardaki prim kesintilerini ve gider zamlarını %30 lara kadar dayarken sen maaşlara %16 zam yapıyorsun diye eleştirdi.

    Emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirdi, emekli ölsün mü dedi?

    çeşitli nedenlerden dolayı huzur evine yerleşen ve emekli olan.

    Emekliklerin durumunu savunan bir partinin, kendi idaresinde olan bir belediyeye emeklinin barınma tesisinin ücretine %50 zam yapmasına bir şey yapmamak ne demektir?

    Bak paranın değer kısmını irdelemek değil olay,

    Abartı zam oranlarını eleştirdiğin AKP'den ne farkın kaldı?

    Mantık budur, eleştirilmesi ve sorulması gereken budur?

    Hocam,

    Ben seni takip ediyorum da; senin 1-CHP 2-İzmir BŞB ile büyük problemlerin var. Bu sebeple de gereksiz ve manüpüle edici bilgiler ile forumu kirletiyorsun. Benim nacizhane görüşümdür.




  • mrduran321 kullanıcısına yanıt
    Ben İzmirliyim kardeşim ve İzmir'de yaşıyorum.

    Manipüle edici dediğin bilgiler, kaynak göstererek belirtilen ve belediyenin uyguladığı bilgilerdir.

    Problem dersen de, CHP muhalefet partisi olarak, elinden geldiğince iktidar partisi AKP'ye muhalefet yapıyor. ve evet özellikle ekonomi, şehircilik ve rant gibi konularda muhalif olduğu noktaları ve fikirlerini gerekçelerini beğeniyorum, haklı buluyorum

    Problem ise şu; CHP İzmir Büyükşehir belediyesi partisinin muhalif olduğu ve eleştirdiği her uygulamayı İzmir'de yapıyor.

    Mesela bu Haberde olan durumun nesi manüpüle edici?

    Emekli maaş oranlarını eleştirmedi mi CHP, bu maaşlar zaten az, enflasyon çok, gıda, barınma (kira) yakacak maliyetlerine zammı yüksek baremlerde yapıyorsun, emeklinin maaş zammını neden düşük baremde yapıyorsun diye eleştirmedi mi?

    Haksızmı haklı

    Pekiii;

    Kalkıp emeklilerin çeşitli nedenlerle bir huzur evinde hayatlarını idare ettirken, senin partin o emeklinin maaşının hakkını savunup azlığından dem vururken

    Sen hangi mantıkla %50 zam yapabiliyorsun?

    Ne farkın kaldı AKP'den?

    Bu mu gereksizlik, bu mu manipilasyon? Ben zam yapma mı diyorum, yaparsın tabi, ama partinin emeklinin hakkını savunurken, emeklinin durumunu göz önünde bulundurarak ona göre yapaersın

    hükümetin yaptığı %5 emekli maaşı zammını eleştirip,

    huzur evine %50 zam yapmak ve bunu foruma taşımak manüpülasyon değildir.




  • Akpnin yaptığı zamlar bütün Türkiye'yi etkiliyor.İzmir bağımsız bir bölge değil ki.
  • Akp tüm Türkiyeye yapınca güncelleme veya israf önlemek için Chp bir tane huzur evine "güncelleme" yaptı diye zam diye haberler çıksın oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin yaptigi bir zam ile belediyelerin yaptigi zammi bir tutman cok yanlis. Yani oradaki zamlari elestiriyor kendi yapiyor gibi bir mantik cok duz olur.

    Belediyeler devletten bagimsiz degildir. Devletten aldigi butcelerin yani sira devletin yaptigi elektrik, su gibi zamlar belediyeleri de etkiler. Devletin akpli olan ve olmayan belediyelere yaptigi ayrim belli. O yuzden akpli belediye soyle yapiyor, bu boyle yapiyor demek de olmaz.

    Yapilan zammin oranina degil, baska huzur evlerinin ucretlerine bakmak lazim. Yani ilk 100 lira olsa sonra 300 lira olsa %200 zam yapti diye elestirmek yanlis. Belki az zarar ederek idare etmeye calisiyorlardi ama simdi edemiyorlar.

    Burada "baskalari benzer tesisi su fiyata calistiriyor, o belediyenin butcesi de benzer, ek para almiyor, destek almiyor sen niye fazla yapiyorsun" diyebilirsin. O zaman haklisin.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Hala daha zam, ücret, belediye, devlet bütçe konuları üzerinden tartışıyorsunuz.

    Konuyu açtığım ilk mesajdan itibaren söylüyorum

    Hükümete uygulamaları yönünden eleştiride bulunup, kendi planlarını veya uygulamalarını öneri olarak sunan bir partinin

    Kendi belediyesinde ise o uygulamalar yerine, eleştiride bulunduğu uygulamaların aynısını kendi idaresinde yapmasının tutarsızlığından bahsediyorum.

    Zam yapmasın mı diyorum ben? Hayır. AMa şunu dersin, Biz CHP belediyesi olarak, partimizin, hükumetin zam politikalarını eleştirirken, kendi idaremizde ki belediyeler de, ekonomik, maliyet vs. gibi durumlardan ötürü yapmamız gereken zammın oranını, tıpkı partimizin ana politikasını oluşturan etmenler ışığında gerçekleştiriyoruz şeklinde bir mantıkla ona göre yaparsın, işte o zaman iktidara oynarken de bu senin için bir katma değer olur.

    O zaman derim ki evet Bu adamların olayı bu.

    Belediyenin devletten bağımsız olmadığı kısmına katılmıyorum. İzmir'de Metro, İzban, Tramvay gibi temel belediye hizmetlerini, kendi imkanlarımızla, bağımsız olarak ve kendi kaynaklarımızla yapıyoruz açıklamasında;

    Devletin yoksullara verdiği yoksul maaşını, Belediye olarak sende belirli bir bütçe olarak kendi uygulamanla, Merkez idarenin veya devletin zorunlu yaptırımı değil de kendi kararınla yapabiliyorsan, demekki bağımsızsındır.

    Mesela bir şehirde imar planlarını, inşaat izinlerini, bina ruhsatlarını veren kurum belediyedir.

    CHP parti olarak, AKP'li belediyelere hep bağımsız olmadığı ve yandaşa verdiği, bundan rant elde ettiği ve şehir plancılığı, yaşam düzeni, trafik unsuru gibi etmenlerin hiçe sayılarak uygulandığı noktasında eleştiri de bulundu. Haklı mı? Haklı. Hatta bu eleştiriler sonrasında RTE bile itiraf etmek zorunda kaldı. Aslında RTE'nin yaptığı bir gaz alma konusuydu o ayrı.

    AMa sen CHP İZmir Belediyesi olarak partinin muhalif olduğu imar, izin, ruhsat, çok kat, gökdelen, AVM gibi noktalarda nasıl bunlara kendi idarende, Parti merkezinin tutumu belliyken, eleştirdiği AKP belediyesinden farksız uygulamalara imza atabiliyorsun?

    Gökdelen konusunda İzmir'in ne farkı kaldı (Bayraklı'ya bakmanı öneririm)

    AVM'ler şehir dışında olmalı, trafik, kalabalıklık kaosunu oluşturuan unsur olmamalı, AVM'ye erişebilirlik açısından orta ve küçük ölçekli esnafın rekabet etmesi için ona göre şehir dışında olmalı fikrini sunarken

    Nasıl olur'da İzmir'de 30 Küsur AVM'nin %85'ini şehrin içinde hatta göbeğine imar izni verebiliyorsun?

    Anlatabiliyor muyum?

    CHP, AKP belediyelerine muhalefet ettiği her konuda

    kendi idaresinde ki belediyelerde aynı uygulamaları gerçekleştiriyor.

    İşte tutarsızlık bu. Partinin ideolojisi, politikası, düşüncesi, planı, neyse bütün birimlerinde, MYK sı, parti içi meclsi, TBMM içinde ki grubu, İl ve ilçe örgütleri, idaresinde ki belediyeleri her şeyiyle tek noktada ve aynı doğrultu da ilerlersin.

    Sen rakibinin gittiği yolu eleştirip, rakibinin gittiği yoldan ilerliyorsun.

    Ondan sonra CHP neden iktidar olamıyor, söylediği ile yaptığı bir birini tutmuyor ki?

    Şimdi ben bir AVM çalışanı eşi olarak nasıl inanayım CHP'ye. CHP AVM çalışma düzeni değişmeli, 12 saat (10: - 22:00) açık olmamalı, çalışanların koşulları denetlenmeli, diğer esnafla haksız rekabet unsurunu kaldırmak için yerleri belirlenmeli diye bir fikir ortaya atıyorsun. SOnra İstanbul'un göbeğinde ki AVM'yi ona ruhsat veren belediyeyi, o AVM yüzünden çevresindeki esnafın indirdiği kepenklerden görsellerle söylediklerini kanıtlamak için veriler, fotoğraflar koyuyorsun.

    Beni bir umut kaplıyor, diyorsun ki bu duruma bir çözüm bulunacak, ama bir bakıyorsun, ELeştirdiği AVM'nin (İstinye Park) İzmir'deki şubesinin açılışı için şehrin tam göbeğine ve 2 Büyük ilçenin tam da kesiştiği tek nokta üzerine yani trafiğin en yoğun olduğu yerine (Fahrettin ALtay Meydanı Balçova-Konak ilçelerini bağlayan ana meydan) ruhsat veriyorsun.

    ee pes derler adama.

    İşte bu zam olayı da öyle, Emekli maaşlarının azlığına ver yansın, emeklinin bir maaşı ile barındığı tesise ise %50 zam.

    Bunun adı kendi bacağına sıkmaktır başka bir şey değil.




  • emrehan09 kullanıcısına yanıt
    sen AKP 100 yapmış, CHP 1 yapmış ama CHP'nin yaptığını göstermek için mi bu haber yapıldı sanıyorsun.

    Haberin başında, aldığım kaynakta- ki bu kaynak bölgesel gazete ve Yandaş medya organı olduğunu belirtmişim, o medya organının da yaptığı haberde güttüğü gaye belli, ona çanak tuttuğumu mu sanıyorsun.

    Aziz Kocaoğlundan İzmir için şunu beklerdim;

    Hükümetin emeklilerimize reva gördüğü %5 zam, çalışanlarımıza reva gördüğü %14 zam doğrultusunda

    Temel belediyecilik hizmetinde, ulaşım, su, atık su, kanalizasyon, çöp, belediyemizin sosyal tesisleri ve diğer bilumum hizmetlerimiz de yapacağımız fiyat güncellemesi oranları;

    Partimizin, hükumete yapmış olduğu haklı eleştiriler ve iktidara talip olduğu vaat veya sözler doğrultusunda yapacağımız güncelleme, İzmirli hemşehrilerimizin kazançlarına yapılan güncelleme ayrıca enflasyon oranları ve son olarak vatandaşın üzerinde olan MTV, KDV, ÖTV gibi vergi kalemlerinin aşırı artışı göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

    Dese var ya İşte o zaman CHP'ye olan algı değişir.

    Sen meclis kürsüsünde emekliye yapılan %5 zammı eleştireceksin

    o emeklinin o maaşıyla senin sosyal tesisinde barınan adamın barınma giderine %50 güncelleme yapacaksın.

    Sonra diyeceksin ki zam diye haber çıksın?

    Burada haber olan konu CHP'li belediyenin yaptığı zam değil, yada en azından benim bu konuyu buraya açma sebebim zam yapması değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 13 Ocak 2018; 13:38:20 >




  • sen AKP 100 yapmış, CHP 1 yapmış ama CHP'nin yaptığını göstermek için mi bu haber yapıldı sanıyorsun.

    Haberin başında, aldığım kaynakta- ki bu kaynak bölgesel gazete ve Yandaş medya organı olduğunu belirtmişim, o medya organının da yaptığı haberde güttüğü gaye belli, ona çanak tuttuğumu mu sanıyorsun.

    Aziz Kocaoğlundan İzmir için şunu beklerdim;

    Hükümetin emeklilerimize reva gördüğü %5 zam, çalışanlarımıza reva gördüğü %14 zam doğrultusunda

    Temel belediyecilik hizmetinde, ulaşım, su, atık su, kanalizasyon, çöp, belediyemizin sosyal tesisleri ve diğer bilumum hizmetlerimiz de yapacağımız fiyat güncellemesi oranları;

    Partimizin, hükumete yapmış olduğu haklı eleştiriler ve iktidara talip olduğu vaat veya sözler doğrultusunda yapacağımız güncelleme, İzmirli hemşehrilerimizin kazançlarına yapılan güncelleme ayrıca enflasyon oranları ve son olarak vatandaşın üzerinde olan MTV, KDV, ÖTV gibi vergi kalemlerinin aşırı artışı göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

    Dese var ya İşte o zaman CHP'ye olan algı değişir.


    Sen meclis kürsüsünde emekliye yapılan %5 zammı eleştireceksin

    o emeklinin o maaşıyla senin sosyal tesisinde barınan adamın barınma giderine %50 güncelleme yapacaksın.

    Sonra diyeceksin ki zam diye haber çıksın?

    Burada haber olan konu CHP'li belediyenin yaptığı zam değil, yada en azından benim bu konuyu buraya açma sebebim zam yapması değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Hala daha zam, ücret, belediye, devlet bütçe konuları üzerinden tartışıyorsunuz.

    Konuyu açtığım ilk mesajdan itibaren söylüyorum

    Hükümete uygulamaları yönünden eleştiride bulunup, kendi planlarını veya uygulamalarını öneri olarak sunan bir partinin

    Kendi belediyesinde ise o uygulamalar yerine, eleştiride bulunduğu uygulamaların aynısını kendi idaresinde yapmasının tutarsızlığından bahsediyorum.

    Zam yapmasın mı diyorum ben? Hayır. AMa şunu dersin, Biz CHP belediyesi olarak, partimizin, hükumetin zam politikalarını eleştirirken, kendi idaremizde ki belediyeler de, ekonomik, maliyet vs. gibi durumlardan ötürü yapmamız gereken zammın oranını, tıpkı partimizin ana politikasını oluşturan etmenler ışığında gerçekleştiriyoruz şeklinde bir mantıkla ona göre yaparsın, işte o zaman iktidara oynarken de bu senin için bir katma değer olur.

    O zaman derim ki evet Bu adamların olayı bu.

    Belediyenin devletten bağımsız olmadığı kısmına katılmıyorum. İzmir'de Metro, İzban, Tramvay gibi temel belediye hizmetlerini, kendi imkanlarımızla, bağımsız olarak ve kendi kaynaklarımızla yapıyoruz açıklamasında;

    Devletin yoksullara verdiği yoksul maaşını, Belediye olarak sende belirli bir bütçe olarak kendi uygulamanla, Merkez idarenin veya devletin zorunlu yaptırımı değil de kendi kararınla yapabiliyorsan, demekki bağımsızsındır.

    Mesela bir şehirde imar planlarını, inşaat izinlerini, bina ruhsatlarını veren kurum belediyedir.

    CHP parti olarak, AKP'li belediyelere hep bağımsız olmadığı ve yandaşa verdiği, bundan rant elde ettiği ve şehir plancılığı, yaşam düzeni, trafik unsuru gibi etmenlerin hiçe sayılarak uygulandığı noktasında eleştiri de bulundu. Haklı mı? Haklı. Hatta bu eleştiriler sonrasında RTE bile itiraf etmek zorunda kaldı. Aslında RTE'nin yaptığı bir gaz alma konusuydu o ayrı.

    AMa sen CHP İZmir Belediyesi olarak partinin muhalif olduğu imar, izin, ruhsat, çok kat, gökdelen, AVM gibi noktalarda nasıl bunlara kendi idarende, Parti merkezinin tutumu belliyken, eleştirdiği AKP belediyesinden farksız uygulamalara imza atabiliyorsun?

    Gökdelen konusunda İzmir'in ne farkı kaldı (Bayraklı'ya bakmanı öneririm)

    AVM'ler şehir dışında olmalı, trafik, kalabalıklık kaosunu oluşturuan unsur olmamalı, AVM'ye erişebilirlik açısından orta ve küçük ölçekli esnafın rekabet etmesi için ona göre şehir dışında olmalı fikrini sunarken

    Nasıl olur'da İzmir'de 30 Küsur AVM'nin %85'ini şehrin içinde hatta göbeğine imar izni verebiliyorsun?

    Anlatabiliyor muyum?

    CHP, AKP belediyelerine muhalefet ettiği her konuda

    kendi idaresinde ki belediyelerde aynı uygulamaları gerçekleştiriyor.

    İşte tutarsızlık bu. Partinin ideolojisi, politikası, düşüncesi, planı, neyse bütün birimlerinde, MYK sı, parti içi meclsi, TBMM içinde ki grubu, İl ve ilçe örgütleri, idaresinde ki belediyeleri her şeyiyle tek noktada ve aynı doğrultu da ilerlersin.

    Sen rakibinin gittiği yolu eleştirip, rakibinin gittiği yoldan ilerliyorsun.

    Ondan sonra CHP neden iktidar olamıyor, söylediği ile yaptığı bir birini tutmuyor ki?

    Şimdi ben bir AVM çalışanı eşi olarak nasıl inanayım CHP'ye. CHP AVM çalışma düzeni değişmeli, 12 saat (10: - 22:00) açık olmamalı, çalışanların koşulları denetlenmeli, diğer esnafla haksız rekabet unsurunu kaldırmak için yerleri belirlenmeli diye bir fikir ortaya atıyorsun. SOnra İstanbul'un göbeğinde ki AVM'yi ona ruhsat veren belediyeyi, o AVM yüzünden çevresindeki esnafın indirdiği kepenklerden görsellerle söylediklerini kanıtlamak için veriler, fotoğraflar koyuyorsun.

    Beni bir umut kaplıyor, diyorsun ki bu duruma bir çözüm bulunacak, ama bir bakıyorsun, ELeştirdiği AVM'nin (İstinye Park) İzmir'deki şubesinin açılışı için şehrin tam göbeğine ve 2 Büyük ilçenin tam da kesiştiği tek nokta üzerine yani trafiğin en yoğun olduğu yerine (Fahrettin ALtay Meydanı Balçova-Konak ilçelerini bağlayan ana meydan) ruhsat veriyorsun.

    ee pes derler adama.

    İşte bu zam olayı da öyle, Emekli maaşlarının azlığına ver yansın, emeklinin bir maaşı ile barındığı tesise ise %50 zam.

    Bunun adı kendi bacağına sıkmaktır başka bir şey değil.

    Insanlar zam, belediye, devlet uzerinden tartisiyor cunku onlar da etken. Onlari yok sayarak sanki izmir farkli ulkeymis gibi bakarsan yanlis olur deniyor.

    Hala hukumeti elestiyor sonra kendi yapiyor demek yada iktidar partisinin belediyesi ile muhalif belediyeleri baska hicbir etken yokmus gibi karsilastirmak olmaz.

    Eger belediyeler icin butce ayriliyorsa, bir cok konu icin devlet kurumlarin izin alinmak gerekiyorsa bagimlidir. Eger dedigin gibi bagimsiz olsa onun adi ozerklik oluyor. Izmirin ayri bir ozerklik oldugunu mu dusunuyorsun yani?

    Yanlislar varsa elestir ama butun etkenleri goz onune alarak elestir.

    Bagimsiz konular dar var. Mesela bir proje yapilirken ihaleyi akrabaya verirlerse bu bagimsiz bir olaydir. Yani aksini yapmak tamamen kendi ellerinde. Boyle bir konu varsa buna "iktidari elestiriyorsun ama kendin yapiyorsun" denmeli zaten.

    Ayrica resmi durum disinda bu ulkede pek cok proje tek kisinin 2 dudagi arasinda. Izni, ruhsati belediye veriyor kismi gorunur olan yani. Bizzat bazi projelerin saraya gittigini, "beyefendi begenmedi, degisiklik istedi, onayladi" dendigini, sirf ruhsat almak icin nasil ugrasildigini, oradan gelen "bu proje yapilacak" denmesine karsi bir sey yapilamadigini cok iyi biliyorum.

    Bu ulkede mahkeme tarafindan ruhsatlari iptal edilen, yikim karari cikan pek cok projeye dokunulamiyorsa olayin sadece belediye olmadigi acik degil mi?




  • CHP Belediyesi Huzur evine %50 zam yaptı huzurmu bıraktınız ey CHP

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Dedi ulke genelin de huzur birakmayan parti mensubu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huzur evinin maliyetlerine bakalım soba yakamıycaklarına göre büyük ihtimal ısıtma sistemi vardır çalışanlara 1603 lira ve üzeri maaş 3 liraya iddaa yapçaklar 1604 olsa 4 liraya sistem 2-3 yapıp zengin olabilirlerdi bunu istemeyiz elektrik var yani gaz lambası yoktur heralde dimi yemekhanesi vardır yemek yapmak için ne lazım?sebze un yağ falan filan şimdi kar amacı gütmeyen bu huzur evinin kendini çevirmesi lazım dimi peki gıda doğalgaz elektrik su işçilerin maaşına gelen zamları(güncelleme demeyen vatan haini olmaz heralde) izmirbüyükşehir belediyesi nasıl karşılayabilir?
    adam izmirde rant var diyor ya idrakını sevdiğimin anadolulusu hee izmir kötü sadece muhalefet iyi şeyler yaptılar yol yabdı akp
  • Bizim hallaoglu zeytinburnunda zabita 4.800 aliyor ek gelirlerle. Bu kadikoyde 5.200 vede ustu anladigim kadariyla belediye donersermayede bi kisim parayi fazlasini devlette oduyor mecburen akp hukumet olduguw icin akp oduyor ama chp muhalefet oldugu icin odemiyor diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Belediyeler, bütçeleri, meclisi, yönetimi, başkanı ile bağımısız kuruluşlardır. Özerk değil.

    İzmir farklı bir ülke değil yada özerk de değil, Tıpkı Eskişehir gibi.

    2 side CHP belediyesi, 2 sinin bile arasında bir tutarlılık yok. Birisi şehire stat yaptırmak için kolları sıvarken, diğeri kulüplerin kendi imkanları ile yapacağı stada engel oluyor.

    Birisi 2018 ulaşım zammını 2017 Aralık ayı enflasyon oranına göre bir miktarla oranlarken diğerinin neye göre yaptığı belli değil, dahası, her toplu taşıma unsuruna aynı fiyat politikasından çıkıp, gittiğin kadar öde diye saçma bir sisteme sokmaya çalışıyor.

    Evet bu konuda İzmir'in idaresinde bir özerklik olduğunu düşünüyorum hemde nasıl bir düşünce biliyor musun?

    Nasıl ki AKP, ben bu siyasi islam ideolojisiyle Dini kavramalar üzerinden seçiliyorum, ceketimi assam %30-35 im garanti diye hareket ediyor ve çıktığı her yolsuzluk, yaptığı her zam, söylediği açıklamalar aklımızla dalga geçecek kadar pişkinken hala savunuluyor.

    İşte İZmir Seçmeni de aynı şekilde, eleştiriden, protestodan, yoksun tıpkı AKP'nin çomar seçmeni gibi, siyasi ideolojiden, Atatürkçü düşünceden ötürü ona oy veriyor.

    ve bu duruma bir son vermek adına eleştiride bulunan beni de CHP'yi sadece AKP'liler eleştirir düşüncesiyle beni de AKPli sanıyor.

    Devletin emeklisine %5 zam yaptığı bir yılda, sen belediyenin yaşlılar için olan sosyal tesisinin aylık kirasına %50 zam yapmak insafsızsındır. Hele ki devletin emeklisine %5 zam yapmasına insafsızlık diye eleştirip, kendini haklı çıkarmak için ee maliyetler demek daha büyük insafsızlıktır.

    Yılmaz Özdil bütün AKP belediyeleriyle ilgili eline geçen kanıtlar doğrultusunda yolsuzlukları, rantları yazdı. Bunu da yazsa ya. İzmirli kendisi. Yazsın hadi. Yahu CHP sen ne yapıyorsun desin. Ama anca TV'de şaklabanlık yapsın, Nuh mesaj atmış oda izliyor programı diye.

    Uğur Dündar İzmir'de yaşıyor, zamanında kendisi sosyal bakım evlerinde ki zulümleri, işkenceleri yaptı, bu da bir nevi ekonomik işkencedir, hadi yapsın haberi.

    CHP seçmeninin AKP çomarından

    CHP medya mensubunun, ROK ve onun gibilerden farkı yok.

    İnsan yeri geldiğinde tarafı olduğunu da eleştirmeli

    Hala daha beni AKP li sanıp ta CHP'ye ondan yüklendiğini sanan var.

    Yazık.

    Cok farkli konulardan bahsediyorsun yalniz. Mesela yolsuzluk varsa elestirmek lazim yada benzer olaylari soylemek lazim.

    Ama butun etkenleri goz onunde bulundurup ona gore elestiri yapmak lazim. Yoksa koru korune savunmak gibi koru korune elestirmek de dogru degil.

    Daha onceki mesajlarindan da hatirladigim kadariyla izmir belediyesinde hic hoslanmiyorsun. Bu yuzden tarafsizligini kaybettigini dusunuyorum.

    Belediyeler butce olusturmak icin, projeler yapmak icin bir yerlerden para bulmasi lazim. Devlet tarafindan ekstra destek almiyorsa bir seylere zam yapmasi lazim. Zam yapmasini da istemiyorsun. Enflasyon oranlari gercek gider artisini yansitmadigi da var. Bir yerden ekstra para kazanip onlari bazi projelere aktarmasi gerekli.

    Eskisehir ile direk karsilastirma yapmak da yanlis. 2 sehrin nufus, olusumu ayni degil.

    Belediye daha cok calisabilir, soyle proje yapabilir diyebilirsin mesela.

    Seni akpli sanmalari herhangi baska etkeni kabul etmeyip, ayni olmayan seyleri bire bir karsilastirma yaptigin icindir buyuk ihtimalle. Dunyanin genelinde olan olumsuz bir olay Turkiyede de oldu diye direk butun sorumluluk akp hukumetinde olmayacagi gibi devlette olan seyler de belediyeleri etkiler. Ki yukarida da dedigim gibi pek cok sey 1 kisinin agzindan cikana bagli.




  • 1. Chp’li belediyeler çok ciddi kaynak sıkıntısı çekiyorlar

    2. Ülkedeki zam ortamını hazırlayanlar chp’li belediyeler değil

    3. 950 Tl gayet uygun bir ücret. İstanbul’da 1600 de var

    2000 de var. Fazlası da var.

    Muhtemelen o dediğiniz gibi çok düşük zamlarla ve sübvanse edilerek 650 idi. Artık imkanı kalmamıştır. Ha 650 iken bir konu açıp helal be chp dediniz mi merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eleştirdiğin şey zam yapılması mı, zammın oranı mı yoksa zammın miktarı mı?

    Zam yapılmasını eleştiriyorsan çok net aktroll'sün. Zam oranı ya da miktarı ise tartışılır, uzlaşılır, gerekirse tepki gösterilir.

    Bu arada zam değil "GÜNCELLEME". Bi öğrenemediniz gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.