Şimdi Ara

İzlediğim filmleri ve okuduğum kitapları unutuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir kitabı 2 kez okuyayım, filmi 3 kez izleyeyeyim fark etmiyor. 1 sene sonra ne var ne yok resetliyor kafa
    ne yapacağım ben bu neden oluyor, bir şey yapasım da gelmiyor böyle olunca

• sonuçta bilgisayar değiliz günlük hayatta binlerce şey görüyoruz ama birkaç tanesini hatırlayabiliyoruz
  • Dikkat eksikliği falandır belki, o anda tam olarak dikkat etmediğin bir şeyi istersen 100 kere izle veya dinle aklında kalmaması normaldir. Birde nasıl film izliyorsunuz, açıp karşısında uzanarak falan yada rahatlayarak zevkine izliyorsanız belki konuya ve olaylara cidden odaklanamıyor olabilirsiniz.

Zevkine yanlış bir tabir oldu tabiki zevkine izleyeceksiniz de, ben de mesela bazen film veya dizi izlerken konuşulan diyalogları vs. kaçırıyorum. Filmi dikkatle izliyorum sanıyorum ama kafam ben farketmeden başka şeyleri düşünüyor o ara sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 19 Mayıs 2019; 22:55:1 >
  • ne güzel lan işte matrixi istediğin kadar 0dan gibi izleyebiliyorsun
  • Niye ezberlemek istiyorsun ki anlamadım
    Sen beyninden iyi mi bileceksin neyin unutulup unutulmaması gerektiğini.
  • Not al kagida telefona yaada pc ye

omega. 3 devam
  • Aynısını yaşıyorum. Tekrar aynı filmi izlediğimde diyorum bu film bir yerden tanıdık geliyor acaba fragmanını izlediğim sahne mi denk geldi diye içimden geçiriyorum. Sonuçta filmi izliyorum saydamlaşmış hafızamı netliyorum :D
  • film izleme kültürüm olmadığı için bilmiyorum fakat kitabı unutmak istemiyorsan hızlı okuma yöntemini bilmen lazım ayrıcı kitap okurken başka şeyle ilgilenmemeli (elini yüzünü bile kaşıma),45 dk okuyup 10 dk okuduklarını düşünüp 10 dk da hiç birşey yapmadan dinlenmen lazım hafif aç iken daha rahat anlarsın okuduğunu, yemekten sonra zorlamamlısın kahve,kuru üzüm deneyebilirsin hatta akşamdan bir bardak su hazırlayıp içine birkaç ceviz atıp sabaha aç karna yiyebilirsin,okuduğun bazı önemli yerleri isimleri yanında bulundurduğun bir kağıda not al, pop müzik dinleme, asitli içecek içme,öğrendiğin birşeyi birilerine anlatmaya çalış (akılda kalması için) daha aklıma gelirse yazarım :D

dün bir hayat hikayesinde okudum bir tarihçimiz okuduğu kitaplara başladığı ve bitirdiği tarihleri yazıyormuş bu belki teşvik için iyi olabilir ben daha bugün bitirdiğim kitapda yaptım bunu :D

• Aynı durumdan muzdaribim hatta ben isimleri günlük yaptığım seyleri söyleyeceğim kelimeleri bile unutuyorum.
    doktor testlerden geçirdi tertemiz.
    Beyin bazen error verebiliyormuş kafanıza sürekli taktıgınız seyler stres sıkıntı vs. varsa..
    hafıza kuvvetlendirici şeyleri araştırıp uygulayın derim.
  • Dikkatsizlikten dolayı değilse bence önemli bir sorun bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.