Şimdi Ara

İzinsiz Kimlik Bilgileri Kullanımı ve Yasal Takip Başlatılması Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, vodafone tarafından eşimin kimlik bilgileri kullanılarak 4 adet hat açılmış. Bu hatları e-devlet sorgusunda çıkıyor. Konuyla ilgili BTK sitesinden 4 ayrı şikayet yazdım hepsine hatlarla ilgili sorumluluğumuz olmadığı bilgisini dönüyorlar. Ancak hatlar hala eşimin üzerinde kayıtlı gözüküyor.
    Ayrıca geçen hafta bu 4 hattan 3 ünün kapatıldığı ve ocak dönemine ait fatura borcu bulunduğu iddia edilerek yasal takip başlatmışlar. Hem hatların kendileri tarafından yasa dışı olarak açıldığını kabul ediyorlar hem de utanmadan ödeme ihbarı gönderiyorlar.

    Konuyu en başında savcılığa taşıdık ancak bir dönüş olmadı o taraftan. Ne yapmak lazım?



  • Öncelikle geçmiş olsun. BTK'ya başvurmanız iyi olmuş ama bu olayı asıl çözecek kurum savcılık. Operatör savcılığa başvurmayın diye gazınızı almak için yalan söylemiş. Hatlar size ait gözüktüğü için aksini ispat etmediğiniz takdirde (yazı ve imza analizi ile evrakların sahte olduğunun tespiti) maalesef sorumluluk size ait oluyor. Bu işin ucu prim kota sistemi nedeniyle bayilere/taşeronlara göz yumduğu için operatöre de dokunacaktır. Savcılık dosya numaranız ile icra takibini durdurabilirsiniz belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Öncelikle geçmiş olsun. BTK'ya başvurmanız iyi olmuş ama bu olayı asıl çözecek kurum savcılık. Operatör savcılığa başvurmayın diye gazınızı almak için yalan söylemiş. Hatlar size ait gözüktüğü için aksini ispat etmediğiniz takdirde (yazı ve imza analizi ile evrakların sahte olduğunun tespiti) maalesef sorumluluk size ait oluyor. Bu işin ucu prim kota sistemi nedeniyle bayilere/taşeronlara göz yumduğu için operatöre de dokunacaktır. Savcılık dosya numaranız ile icra takibini durdurabilirsiniz belki.

    Teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.