Şimdi Ara

İyi Parti'nin seçime girmesini sağlayan teklife Bahçeli engeli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 24 Haziran baskın erken seçim kararının ardından İyi Parti'nin durumu tartışma konusu oldu. Yükse Seçim Kurulu (YSK), Ocak ayı içinde yayınladığı listede seçime yeterliliğine sahip partiler arasında İyi Parti’ye yer vermemişti.

    İHA'nın bildirdiğine göre, seçim tarihinin 24 Haziran olarak belirlenmesiyle birlikte YSK, İyi Parti’nin durumunu tekrar Yargıtay’a sunacak.

    Ancak, YSK yetkilileri, yasal bir değişiklik yapılmaması durumunda, İyi Parti’nin seçimlere altı ay kala belli orandaki ilçe kongrelerini tamamlamadığı gerekçesiyle 24 Haziran seçimlerine katılamayacağını dile getirdi.

    Bunun üzerine AKP, "mağdur rolü" oluşmaması için İyi Parti’nin seçimlere katılmasını sağlayacak yasal değişiklik yapmaya hazırlandı. 6 aylık sürenin 3 aya indirilmesi için öneri hazırlığına başladı. Ancak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu öneriye itiraz etmesi üzerine AKP'nin bu formülden vazgeçtiği belirtildi.

    AKP Sözcüsü Mahir Ünal, İyi Parti'nin seçime katılma yeterliliği ile ilgili tartışmalarını, “Biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk, bu çerçevede seçime girmek için yasalarla belirlenmiş şartları taşıyan partilerin 24 Haziran’da seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Ama kendi eksikliklerini bize fatura etmeye kalkışmasınlar” sözleriyle değerlendirmişti.https://www.aydinlik.com.tr/iyi-parti-nin-secime-girmesini-saglayan-teklife-bahceli-engeli-politika-nisan-2018-1







  • Bu durum açığa kavuşmalı artık. İyi parti girebiliriz diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %30lara çıkar artık iyi parti demokrasi engelleri yüzünden
  • Yahu bu iyi parti gladyocu fetocu amerigancı değil miydi lolo paşa? Ne olursa olsun dış güçler bu partiyi sokarlardı, Allah Allah ne oldu acaba? Acaba gerçekten milli bir parti olduğu için mi bu kadar engelle karşılaşıyor? Olabilir mi böyle bir şey? İmkansız ama yine de sorayım dedim :)

    Şaka bir yana seçime sokmazlarsa eski chp zihniyeti dedikleri döneme laf bile söylemesinler, bir farkları kalmadı. Yok bahçeli istememişmiş geçin bunları, Erdoğan neyi istiyorsa son söz onun ağzındadır, Bahçeli istemediği için değil Erdoğan da istemediği için seçimlere sokulmayacak. IYI parti seçmeni de Meral hanımın işaret ettiği partiye yüklenir, yine girilir ancak bu mağduriyet de unutulmaz. Tabi Türk milleti yine siyonist basından öğrendiği kadar bilgilenecek. Buna da güzel bir kılıf uydururlar...
  • Bahçeli Meral'e uyuz olmuş bayağı.
  • Engelleme olursa oy vermeyi dusunmedigim merale oyumu veririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 21 Nisan 2018; 14:26:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük hata ederler. Mağduriyet yaratırlar. İyi parti bir şekilde seçime girer.
  • AKP'nin Bahçeli'ye rağmen böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum. İYİ Parti'yi seçime sokmazlarsa Akşener'in eline çok büyük bir koz vermiş olurlar.
  • Öyle bir şey yok be kardeşim, burada algı yapıp mağdurum ben moduna girmeyin. İP seçime katılacak %100 ve net.
  • Ya anlamadığım konu . Bu kararı neden AKP ve MHP veriyor ? Mhp kim ? Muhafelet partisi.Mhp ye neden söz düşüyor.Hee mecliste takıldıkları için derseniz o da olmaz.
  • Oh, oh.



    Akp magduruz da diyemeyecek.



    Cunku gercek magdur iyi parti olacak. meydanlarda bizden korktuklari icin secimi one cektiler, bizden korktuklari icin secimlere sokmadilar diye oy toplayacaklar.



    iyi parti akpyi indirmeye buyuk adimlarla geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.