Şimdi Ara

İyi doktor - kötü doktor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçen akşam çocuğumu yüksek ateş nedeni ile doktora götürdüm. yeni yetme küçük kızcağız doktor olmuş acilde görevlendirilmiş... çocuğuma ilaç yazacak ilaç ismi aklına gelmedi. açtı pc yi googleye sordu ... şaşırdım nasıl kullanılacağını hatırlayamadı.. onuda google ye sordu..iyice afalladım.. bende : olmadı muayeneyine google yapsaydı dedim ... nedir bu sağlıkçıların durumu yahu..bunlara niçin 2-3 yıl prof yada doçenlerin yada uzman doktorların yanında staj yaptırmazlar ki ? bu insanlar denek mi ?

    oxata beye değerleri yorumunlarında ötürü teşk.
    Alıntı

    Doktorlara puanlama sistemi getirilmesi gerek türkiye de puanlamalarıda bizzat hastaların yapması lazım düşük puanlı doktorlar puan seviyesine göre cezalandırılmalı 2 3 ay meslekten men para cezası birinin hayatına mal olacak büyük hatalarda kanıtlanmışsa o doktorun hekimlik diplomasını elinden alma egitim düzeyini lise seviyesine indirme ve hiçbir şekilde saglık sektöründe çalışamaması saglanmalı







  • her mesleği iyi yapan var kötü yapan var. çok iyi doktorada denk geldim çok kötüsünede. 30 yıllık doktor beni süründürürken 4. sınıf öğrencisi hayatımı kurtardı hayat işte herkes işini aynı özveri ile yapmıyor.
  • Puanlama sistemi , öğretmen ve doktorlara getirilmek için meclise girdi fakat, bir kaç eylem ile meclisten geri döndü diye biliyorum . Durumunuza yapacak birşey yok maalesef . Bulunduğunuz yerin de önemi var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garanti meslek gözüyle yeteneği/isteği olan olmayan herkesi doktor yaparsan sonucu fena olur. bu falan bişey değil hocam baş ağrısı şikayetiyle gidip tabutta çıkanlarda oluyor
  • Zaten bu sağlık sektörüne girenlerin çoğu bu işte para var diye giriyor.Mesleği sevdiğinden girmiyor bu işe.Mesleğin zorluklarını filan araştırmıyor,bilmiyor.
    Sınavdan yüksek puan alan hemen tıp düşünüyor.Sanki yapacak başka iş kalmamış gibi.
  • İlk ve acil yardım okuyorum üniversite öğrencisiyim ve bir devlet hastanesinin acilinde staj yapıyorum ve söylediklerinize katılıyorum çok iyi müdahale ve teşhis yapanlarda var bitsede gitse modunda olanlarda . Ama bi yönden onlarında işi zor ishal olup hastanede yaygara yapanı mı dersin polikinikten sıra alamamış diye ufak şeyler için geleni mi 5 dakika bekledi diye devlete millete söveni mi zaten hasta yakınları ile uğraşmak daha zor günde en az bir doktor 300 hasta bakıyor acilde ayrıca yakınları da eklenince sağlıkçıları da anlamak gerek işe yeteri zamanı ayıramadığından layığı ile de yapamıyosun.
  • Zaten tıp öğrencilerine 3 yıl staj yaptırılıyor. 3 yıl teorik, 3 yılları da hastanede geçiyor. 6 senelik eğitim bir ateş düşürücünün adını ve nasıl kullanılacağını bilmeyi gerektirir. Ama şöyle bir durum var. Tıp fakültelerinde ilaçlar etken maddeleriyle öğretiliyor, müstahzar adları yani firma adlarıyla değil. Mesela antiinflamatuar bir ilaç gerekiyordur hastaya, doktor diklofenak potasyum vereceğini bilir ama müstahzar adının Kalidren olduğunu bilmeyebilir. Bunlar zamanla olacak bir şey ki yeni atanmıştır. Tüm olay budur.
  • Sikayet edin cocuk doktor calistiriyorlar diye.



    Haklısın. Cünkü ortada cocugunun sagligi soz konusu. Her baba gibi cocugunun sacinin teline zarar gelsin istemezsin.



    Hakizsin. Cünkü doktorlar ilac yazarken en temel faktör ilac firmalaridir. Google simdilik hastaligin nedenini saptayamaz. Doktor, hastaligi saptar, etken maddeli ilac yazar. Piyasada da o etken maddeli ilaci ureten bir cok firma var hepsi de farkli isimle. En basiti pek cok agri kesici var. Minoset, parol, dolven, dolorex gibi. Yani google'dan bakmasi cahilligini gostermez. Tecrubesizligini gosterir. O iyi doktor dediklerin de, aslinda sana A ilaci daha faydali olacakken, sirf firmayla anlasmasi var diye gider B ilacini yazar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece doktorlar için değil tüm memurlar için puanlama gelmeli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • + suriyeliler eklendi.





    Geçen ayak parmağımı vurdum ve çok kötü bir hal aldı parmağım. Hemen acile gittim bir doktors yönlendirdiler kırık varmı diye baktı yoktu. Ardından tırnağım ile ilgili işlem yapılacaktı. Abartmıyorum hastanedeki hastaların %90 ı suriyeli idi. Doktor şu suriyelilerin işini halledeyim sana bakacağım dedi. Bana bakmaya başlarken söylenmeye başladı "ulan hem bedava muayene oluyorlar hemde hastaneyi beğenmiyorlar" diye söylendi. Kısaca sen 6 yıl tıp oku 4 yıl uzmanlık yap dilini bilmediğin adama hizmet et kendi milletine hizmet ederken onun parası alınsın yabancı beleşe tedavi olsun üzerine bir arabın nazını çek. Gerçekten kötü durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.