Şimdi Ara

İyi Bir Mühendis Olmak İçin Gereken Şartlar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
36
Favori
114.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makina mühendisi olarak 1-2 şey yazayım.

    1-İngilizce şart
    2-Autocad şart
    3-Solidworks öğrenin -ben okurken öğrenmedim çok zorluk çektim
    4-Armut gibi olmayın, aktif görünün.

    Şunlar varsa iş bulunur. Bazı burnu havada olanlar üni seçer, genelde seçilmez. Seçen de zaten şirketin havası yükselsin diye seçiyor, yoksa arada uçurum falan yok.
  • Kendi işinizi yapın. Mühendis arayan birçok kobinin yaptığından daha iyisini yapabilirsiniz. Ömrünüzü kobilerde tüketmeyin.
  • ayrıca bunları bir zorunluluk gibi göstermek ne kadar doğru yazmıssınız oraya o şart bu şart diye

    prezantabl olacak ne demek ???
    görünüşüne dikkat eden temiz bakımlı biri demek
    ya arkadaş zaten sen insan olarak böyle olman gerekir extra birşey değil ki bu

    yok autocad şart solid şart ,sen buna şart dersen zaten kafanda bitirirsin herşeyi
    arkadaşım sen mühendis olabilmek için dersler alıyorsun dimi
    termo -akışkanlar-sayısal analiz fln
    neden alıyorsun bunları zorunluluk olduğu için mi yoksa bir tasarım yaparken hesaplamak, kullanmak için mi ??
    çizim yapacak,hesaplayacak, tasarlayacak isen bunu da biliceksin artık teknooloji geliştiği için bu sana bir kolaylıktır,
    3-5 saat hesap yapacağına herhangi bir programa yazarsın programa, tak sonucu görürsün ,
    yada çizimde kağıtla uğraşacağına koordinatları bulmak fln ,cad de çizersin yollarsın cnc ye, tak model önünde

    öyle abarttığınız gibi birşey değilki bu, paint i düşünün bunun birkaç model üstü ve yapabildikleri inanılmaz :D
    hem zevkli bir iş çizim yapmak
    öğrenimi kolay güzel programlar bunlar solid,cad fln çok hoş programlar bunlar


    zamanla güncellerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ays Ays Beybi -- 21 Nisan 2012; 22:04:03 >
  • tek bir alana odaklanıp işinde iyi olmak. gerisi zaten gelir
  • 3 beyazdan uzak duracaksın!
    1.un
    2.tuz
    3.şeker
  • sırf para için değil Allah aşkına biraz da bilim için çalışalım yaa ne hale düşmüşüz arkadaş bu kadar mı üretkenlikten uzaklaşılır, yazık bize ya düşündükçe kafam bozuluyo, faydalı bir icat(gerçek anlamda icat, bulunan bir icadı modifiye ederek-süsleyerek icat diye geçinmek değil) yapmayı hayal bile edemiyorum nerdeyse, itü'de okuyorum bir de. berbat bir müfredatı var okulumun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiro

    sırf para için değil Allah aşkına biraz da bilim için çalışalım yaa ne hale düşmüşüz arkadaş bu kadar mı üretkenlikten uzaklaşılır, yazık bize ya düşündükçe kafam bozuluyo, faydalı bir icat(gerçek anlamda icat, bulunan bir icadı modifiye ederek-süsleyerek icat diye geçinmek değil) yapmayı hayal bile edemiyorum nerdeyse, itü'de okuyorum bir de. berbat bir müfredatı var okulumun.

    Bölümün ne bakayım senin?
  • Önce,excel yazmayı öğren mühendis
  • Belliki aramızda gayet bilgili insanlar var. Benim sorumlada ilgilenirseniz sevinirim.

    Meslek liseliyim ve iyi bir üniversitede elektrik-elektronik kazanma olanağım yok, varsada 2-3 sene hazırlanmam gerekir.

    Düşük seviyeli bir üniversiteden mezun olanların kendini ne kadar geliştirsede (mesleğimi gerçekten seviyorum, sedece para değil amacım) kaliteli bir mühendis olma olanığı yokmu. Tavsiyleriniz nelerdir.

    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
  • Üst düzey bir şirkette çalışmak için 2. dil çok mu gerekli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk makine 3. sınıftayım. Artık dersler dışında kendimi geliştirebileceğim birşeylerin ucundan tutmak istiyorum. Sanırım ilk tercih olarak fabrika/işletmede part time çalışmak olacak, hem çevre yapmak hemde pratik+teorik bütünlüğünü sağlamak için. Şuradaki yazıyıda paylaşmak istiyorum :http://www.aydoganuzun.com/muhendislik-egitimi-nasil-olmali/
  • bölümüm elektrik müh.
    benim de bişey bildiğim yok, kurduğum hayaller inşallah hayal olmanın ötesine geçer. üretken olabilmek olabilmek olabilmek mesele bu
    çalışkan bir milletiz ama işin amele kısımlarında çalışkanız birileri bişey yapar bize monte ettirir vs. üretkenliğimiz sıfıra yaklaştı psikolojikmen de kafamız buna alıştı inceleme yapmamız lazım, almanya amerika japonya nasıl üretiyo diye her şeylerini incelememiz lazım ama nasıl ?
  • Arkadaş mühendisliğin getirdiği bilgi birikim teknik elemandan fazladır safsatasını okumaya gerek yok. O övünülen teorik hesaplamaları bir meziyet değilde zamanla bir işkence olarak göreceğinizi size garanti edebilirim.
    Olay bilginin kendisi ile değil, bilgiye ne kadar açık olduğunuzla alakalı.
    Ben bu ülkede mühendisin okulda yetiştiğini görmedim.
    Mühendis fabrikada, işletmede yada görev alacağı ofiste yetişir. Önündeki imkanları ve bilgiye ulaşım kolaylığı, aynı zamanda öz güveni diğer kişilerden fazla olduğu için zamanla öne geçer o kadar. Çünkü alınan bilginin kullanımı önemli ve sektörlere göre bu durumlar farklılık gösterir. Dolayısıyla yüzeysel olan bilgi birikim girilen sektöre göre ayrıntılaşır ve ustalık denilen safhaya ulaşılır. Durum tamamen bu, he mühendis olacak arkadaşlara tavsiyem gidecekleri yerlerde işin ustalarına tahsilleri ne olursa olsun saygı duymalarıdır. Size gerçekten işi öğretecek kişiler onlardır. Aynı zamanda muhtaç olduğunuz kişilerde onlardır. Bu kişilerden üstün olduğunuzu kesinlikle düşünmeyin, amiri olabilirsiniz ama bu sadece çalıştığınız şirketteki konumunuz ve şirketin size yatırımı ile alakalı tamamen.
  • bence iyi bir makine mühendis herşey den önce mesleğinin gerektirdiği şeyleri bilmelidir. Zaten autocad , solidwork , catia bilmeyen bir makine mühendisi yok gibi piyasa.
    normal bir iş yerinde çalışmak için ingilizce ye de gerek yok zaten Türkiye de ki çoğu üniversitenin makine mühendisliği bölümü Türkçe. iyi bir ingilizce ile kaliteli firmalarda çalışılabilir hatta iyi bir ingilizceniz olsun meslekten anlamayın önemli değil iniglizcenizin hatrına bile iyi bir firmada çalışabilirsiniz tamamen kişisel görüşüm ve gözlemim bu

    bir de makine mühendisleri tornada çalışıyorlarmış iyi üniversitelerde merak ediyorum hangi üniversitede bir makine mühendisi öğrencisi torna veya freze tezgahını iyi bir şekilde kullanabiliyor madem kullanılabiliyor neden odtu öğrencileri projelerini sanayide yaptırıyor. çünkü kendileri yeterince pratik bilgisine sahip değiller bu gayet normaldir. çünkü tr de hiç bir mühendisten tezğah başına geçip çalışması istenmez.

    merak ettiğim konu ingilizceden sonra ki yabancı dil hangisi olmalıdır bir makine mühendisi için ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haxenkoff

    Sayısalı iyi olmalıdır.

    Güzell konu beyler bayanlar hortlatalım.Ama hortlatırkende konuya limon sıkmayalım.
  • Günümüz şartlarında şu en başta sayılan programların dışında yazılım öğrenmeli diyorum ben.

    Vee en büyük şart iş bulabilmek için yazılıyorsa bütün bu şartar büyük bir şansınız olmalı burdaki şansınız kelimesi kesinlikle kendi kelime anlamında değil buraya Dayı,Ağa,Torpil herşeyi koyabilirsiniz eğerki çok iyi bir üniversiteden mezun değilseniz tabii....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TECHTRONİC -- 14 Şubat 2013; 4:01:26 >
  • Genelde mühendislik eğitimi eleştiriliyor. Ben Avrupadaki mühendislerin eğitiminin nasıl olduğunu çok merak ediyordm. İmalatta da, tasarımda da, bakımda da avrupadaki mühendisleri tanıdım az çok. Ne olduklarını gördüm en azından (makinadan bahsediyorum).
    Orada önce herkes bir güzel teknisyen oluyor. Eline anahtarı alıyor. Ondan sonra mühendisliğin zorlukları başlıyor. Okumaya ve çalışmaya devam ederseniz mühendis olabiliyorsunuz. Fakat bu süreçte de DAİMA teorik bilgi uygulama ile beraber gidiyor, projeler hazırlıyorsunuz, gerçek sorunlarla yüzleşiyorsunuz. Bizde ise bildiğim bütün mak müh bölümlerinde ciddi laboratuar ve uygulama dersleri 4. sınıfta. Mesela en baba denilen dersleri 3. sınıfta alırken zerre kadar uygulama yok (mak müh arkadaşlar beni anlar). 1. ve 2. sınıflarda ise zaten lise ve biraz üstü, biraz da giriş dersleri görüyorsunuz. Dişe dokunur birşey yok. Habire beyine yükleniyorsunuz. Bu yüklenme mühendisliğin zorluğu gibi empoze ediliyor halbuki gereksiz ve adaletsiz. Müh fakültesinin görevi müh adaylarının zekasını-aklını-dayanma gücünü test etmek değil, eğitim vermek..
    4. sınıfta mühendisliğe gerçek anlamda giriş yapıyorsunuz :) gitmeden uğra da bi çayımızı iç hesabı.. Gerçek sorunlarla sadece proje hazırlarken karşılaşıyorsunuz, onu da mecburen sabunlayıp diplomayı almaya bakıyorsunuz.
    Böylece iş ortamı da farklı oluyor. Onlar herşeyi kontrol altında tutarak ilerliyorlar. Bu alışkanlık (kültür) de eğitim sistemlerine yansımış. Çok yavaş ilerliyorlar. Zeka kullanmıyorlar. Hızlı yapma dertleri yok. İsterseniz deneyin. Yeni mezun bir mühendisimizin karşısına bir sorun koyun, sorunu çözüp bir de yanında başka bir işi bitirir, kaçar gider. Bir de mesela Almanyada mühendislik bitirip gelmiş birini aynı problem ile yüzleştirin. Bizimkinin 5 dk da hallettiği şeyi, 1 gün araştırır, 1 gün düşünür, öbürgün de zaten adım atmasına gerek kalmaz, mutlaka sorun birileri tarafından çözülmüştür :))
    Bizim eğitim sistemimizin artıları da bunlar. Almanya, Fransa gibi ülkelerden gelen mühendisler bizim iş ortamımıza ayak uyduramazlar :) Onların sahip olduğu donanımlara bizim sahip olmamıza da gerek yok. Kendimizi geliştirirken şu konuya odaklanmalıyım bunu yapabilmeliyim yerine, mesela şu konuyu şunu yapacak kadar öğrensem yeter dememiz lazım. Tilkinin yeri kürkçü dükkanı :) Acı ama gerçek. Alınmayın. Ha Avrupa'da veya ABD'de çalışacaksanız da zaten tüm eğitim disiplinini oralarda almış olmalıydınız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: galapagos3


    ayrıca bunları bir zorunluluk gibi göstermek ne kadar doğru yazmıssınız oraya o şart bu şart diye

    prezantabl olacak ne demek ???
    görünüşüne dikkat eden temiz bakımlı biri demek
    ya arkadaş zaten sen insan olarak böyle olman gerekir extra birşey değil ki bu

    yok autocad şart solid şart ,sen buna şart dersen zaten kafanda bitirirsin herşeyi
    arkadaşım sen mühendis olabilmek için dersler alıyorsun dimi
    termo -akışkanlar-sayısal analiz fln
    neden alıyorsun bunları zorunluluk olduğu için mi yoksa bir tasarım yaparken hesaplamak, kullanmak için mi ??
    çizim yapacak,hesaplayacak, tasarlayacak isen bunu da biliceksin artık teknooloji geliştiği için bu sana bir kolaylıktır,
    3-5 saat hesap yapacağına herhangi bir programa yazarsın programa, tak sonucu görürsün ,
    yada çizimde kağıtla uğraşacağına koordinatları bulmak fln ,cad de çizersin yollarsın cnc ye, tak model önünde

    öyle abarttığınız gibi birşey değilki bu, paint i düşünün bunun birkaç model üstü ve yapabildikleri inanılmaz :D
    hem zevkli bir iş çizim yapmak
    öğrenimi kolay güzel programlar bunlar solid,cad fln çok hoş programlar bunlar


    zamanla güncellerim

    Güzel şeyler demişsin.Devamını bekliyoruz.Gerçi bir sene önceki konuymuş.
  • Yabancı dile gelinceeee..
    İngilizce bütün kapıları açıyor.. hiç diğerlerine bulaşmaya gerek yok. ama yine yaşadığımız ülkenin şekilciliğini takip edicem diyorsanız, alanınıza göre dil seçin. Mesela üretimde, talaşlı imalatta teknolojiyi üretenler Alman firmaları.. Tarım makinaları, şantiye makinaları gibi makinalarla haşır neşir olacaksanız bunları en çok italyan firmalar yapıyor. Fransızca ve İspanyolca da dediğim gibi çalışacağınız alana göre işinize yarayabilir.

    Eğer 28-30 ları geçmişseniz Almancaya falan hiç bulaşmayın. En temizi iyi bir ingilizce. Diğerlerine ayıracağınız zamanı, akıcı konuşma için harcayın.. Mesela ne kadar iyi bir İngilizce bilirseniz bilin, Avrupalılarla anlaşmak, o ağıza alışmak zaman alıyor.

    Ama ne olursa olsun, insanlıktan çıkmamak lazım :) materyalist olmamak lazım. Bu en tehlikeli meslek hastalığı
  • ben. metalürji-malzeme mühendisiyim.

    size tavsiyem;

    1- mesleki bilginiz.
    2- mesleki tecrübeniz.,
    3- yabancı diliniz. ( ingilizceyi çok iyi veya iyi derecede bilin yeter.)
    4- meraklı olmanız.

    bu şekilde sıralamanız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.