2.si Hyundai'ın motor daha güçlü , kesinlikle kalitesiz bir araç değil. İçine dahi binmeyip internetten resimlerini görüp kalite kontrol yapan arkadaşları şiddetle kınıyorum.
Hyundai tip olarakta bence güzel. Dün İzmit dönüşü bi ix35'ten sellektör yedim kuğu gibi süzüldü gitti.
Bu iki araç arasında kalsam kesinlikle ix35 tercihim olurdu. En azından marka takıntım yok
Kiraz kırmızı bir Hyundai ix35 harika bir seçim olacaktır.
o hızda devam etsin bi kaza yaparsa(allah korusun)ama eğerki yaparsa o hyundain malzeme kalitesini biliyomusunuz? araba kağıt gibi büzüşcektir yada kazayı geçtim sık sık araziye girersenizde aracn parçaları artık hasar görmüş olur
O zaman güvenliklerini kıyaslayalım. Bakalım çarpışma testlerinde ne yapmışlar.
BMW X1 - 87 ile 5 yıldız almış. VW TIGUAN - 87 HYUNDAI ix35 - hay allah bi yanlışlık var galiba.. 90 almış 90!
Diğer konularda kıyaslanmaya gerek yok zaten bu iki aracı. Tiguan'ı 2.0 dizel, otomatik, dört çekerli ve ful donanımlı istediğinizde 105'e geliyor!! Dolayısıyla ix35 ne pahalı, ne de daha kötü.
hiç VW kullandın mı?
Tiguan kullandım. Çok değil ama. Birkaç sefer. Manueldi gerçi ama performans olarak ix35'den bile iyiydi. Gayet iyi arabaydı. Çok eleştiremem. Ama açıkçası içine girdiğimde ruhum sıkılan arabaları sevemiyorum. İçi o kadar sıradan ki. Sade değil bence sıradan. Sadeyi BMW yapıyor. Ancak herşeyi manuel, herşeyi opsiyon yapan bir markaya o paraları vermek bana çılgınca geliyor. Tiguan daha güvenli sonuçta diye düşünüyordum o yüzden saygım büyüktü ama öyle de değilmiş bu örnekte. Dolayısıyla şüphem kalmadı.
Alman'ın pahalı yedek parçası ve kısa garantisinden de bıkmış biri olarak, ucuz yedek parça ve 5 yıl garanti de tuzu biberi açıkçası.
Zaten bu marka takıntısını da anlamıyorum. i20, Polo'dan kötü tabii. Ya da i30, Golf'ten. Bu Tiguan'ın ix35'ten iyi olduğu anlamına gelmez.
Kullandıysan, sana kötü veya gereksiz gelen şey başkalarına güzel gelebilir. Bizim gibiler için donanım evet önemlidir, ama kimisine göre gereksizdir, ne kadar çok aksesuar o kadar çok problem demektir.
VW fiyatları Doğuş grubu dolayısıyla çok yüksek ve donanımsız oluyor ama daha önceki mesajımda dediğim giib, VW'den inip QQ alan birisi olarak, keşke param yetseydi de Tiguan alabilseydim diorum. Sorun mu yaşıuorm QQ'de, hayır. Ama işçilik ve malzeme çok farkediyor, Nissan VW'e yaklaşamıyor bile. Ayrıca 2. elde edeceğim zararı kestiremiyorum, Passat aldım 32bine, 2 yıl kullandım 30bine sattım (takas fiyatı) QQ ne kadar zararım olur bilemem ama ix35'in de çok zarar ettireceği ortada..
Malzeme kalitesinde ve ikinci elde açıkçası çok haklısınız. Ama bugün test sürüşüne götürdüm pederi, ikna turlarındayım da :D Sürdüğümüz araç 13 bine gelmişti ve korktuğum gibi kasislerde filan takırtı, çıtırtı gelmedi. Tabi asıl 113 binde görmek lazım Ama açıkçası biz alırsak uzun yıllar satmayı düşünmediğimiz için ikinci eldeki kayıp çok kriter olmuyor şu anda. Onun dışında araba gerçekten çok iyi ve sürüş zevki de harika. Umarım alabiliriz ama hayırlısı tabi :)
Hadi bakalım, inşallah ikna edebilirsin.. Sıfır alacaksanız ve İstabul'da ikamet ediyorsanız yardımcı olabilirim; çalıştığım galeriye yönlendirebilirim.
Bu arada konuyu açan arkadaş halen karar veremedi mi acaba veya son düşünceler nelerdir?
quote:
Orijinalden alıntı: gozden84
Hadi bakalım, inşallah ikna edebilirsin.. Sıfır alacaksanız ve İstabul'da ikamet ediyorsanız yardımcı olabilirim; çalıştığım galeriye yönlendirebilirim.
Bu arada konuyu açan arkadaş halen karar veremedi mi acaba veya son düşünceler nelerdir?
Yok Ankara'da oturuyoruz malesef. Zaten 4 bayi var burda ama 2'si aynı aslında. Ona gittik yarın da bir başkasından fiyat, takas ve kredi imkanlarını konuşucaz. Ya ben bayılıyorum arabaya da işte o yetmiyor malesef
quote:
Orijinalden alıntı: tanernu
tiguan sonuçta VW
ix35 sonuçda Hyundai
7 yıldır, manuel ve otomatik getz, şuan da benzinli otomatik i10 ve dizel otomatik i30 kullanıcısı olarak VW fanatiği olanları anlamıyor ve marka takıntım olmadığı için şükrediyorum. Daha donanımlısı, daha güvenlisi varken neden daha fazla para vereyim ki... Üstelik bakım masraflarının uygunluğu ve 5 yıl garanti de insana güven veriyor. Hyundai'yi tanımayanlar biraz okusunlar lütfen. Dünyada 3. sırayı yer edinen, ABD başta olmak üzere Avustralya vb ülkelerde yılın otomobili seçilen, Yine ABD'de sigorta birliğinin her yıl hazırladığı raporlarda en güvenli otomobil ünvanını mercedesle paylaşan, Tüketici kuruluşlarının ise en sorunsuz otomobil kategorisinde 1. sıraya yükselttiği bir markadır artık Hyundai. Umarım bunlar Hyundai'yi diğer markalar gibi ne oldum delisi yapmaz...
quote:
bu nasıl bir çelişki oldu bende anlatamam. tiguana bakıyorum aracı incelerken işcilik ve malzeme kalitesi beni teselli edip tamam bu kesin bu olmalı diyorum hesaplıyorum estra donanımlarla (FULL OLUYOR) 1.4 tsı 150 hp düz vites araç 88.000 TL.
İX35'e bakıyorum her donanımı full (dokunmatik ekranlı navigasyon dvd sistem hariç 2600 tl ekstra hariç,diğer donanımlar full)opsiyon ekleyecek donanım yok 2000 dizel 184 hp otamatik vites araç 88.500 TL fiyatı var.86.000 TL'bırakıyorlar
bu çelişki içinden çıkamadım
tıguan daha ıyı gıbı ama bı de kugayı unutmamak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: turati
quote:
bu nasıl bir çelişki oldu bende anlatamam. tiguana bakıyorum aracı incelerken işcilik ve malzeme kalitesi beni teselli edip tamam bu kesin bu olmalı diyorum hesaplıyorum estra donanımlarla (FULL OLUYOR) 1.4 tsı 150 hp düz vites araç 88.000 TL.
İX35'e bakıyorum her donanımı full (dokunmatik ekranlı navigasyon dvd sistem hariç 2600 tl ekstra hariç,diğer donanımlar full)opsiyon ekleyecek donanım yok 2000 dizel 184 hp otamatik vites araç 88.500 TL fiyatı var.86.000 TL'bırakıyorlar
Benzer sıkıntıyı bende VW - QQ arasında yaşadım ama QQ dizel olması doalyısıyla tercih ettim. Eğer fazla km yapıyorsanız dizeli tercih edin derim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: turati
quote:
Benzer sıkıntıyı bende VW - QQ arasında yaşadım ama QQ dizel olması doalyısıyla tercih ettim. Eğer fazla km yapıyorsanız dizeli tercih edin derim
benim yıllık yapacağım 10.000 km fazla olmaz.bu açıdan bakarsam tiguan mantıklı geliyor
arkasında vw var, bilmem ki var gibi önerilere bu saatten sonra bu iki marka için kulak asmamak gerekli. bırakın da modeller konuşsun, markalar değil. eğer ix35 tiguan'dan iyi ise vw hyundai'den iyi olsa ne olur olmasa ne olur? hyundai kabul bilmem kaç yıldır çok da iyi arabalar üretmiyordu. son yıllarda kaliteyi arttırdı. ama kalitesini bir bmw, mercedes seviyesine getirse bile bunun farkedilmesi, takdir görmesi bir 3 4 yıl alır en azından. hyundai bu açığı da fiyatıyla kapatmaya çalışıyor. ne zaman ki fiyatını vw gibi daha köklü ve mazisinde her zaman bir çizgide giden, kalitesinde dalgalanma olmayan bir markayla eş tutarsa işte böyle tartışmalar çıkar. sonuç olarak diyeceğim şu ki markalar artık 1 2 gömlek üstün gibi tabirlerle kıyaslanamayacak araçlar. ha yılların ortalamasını alırsanız vw gerçekten üstün. ama günümüze bakarsanız arada fark ya vardır ve çok azdır ya da yoktur. o yüzden sadece modellere bakın. hoşunuza gideni, aklınıza yatanı alın. markaları kafanızdan silin, sanki aynı markanın iki modeli gibi düşünün...
benim yakınımda nissan quascai ile ix35 arasında kaldı ben ve arkadas cevrem sürekli hyundai kullandıgımız için birde taksici arkadasımız dizel erası suan 397 binde ve daha hiç motor yapılmadı bile birde hyundai dizel motorda en iyi motor olarak ödül almıs bir marka olarak ix35 aldırdık sanırım 86 bin tl ye aldı ve suan nereden gecsek fena ilgi cekioruz aracın çekişi gidişi süper sanki bir spor araba kullanıyorsunuz en ufak bir kusur bulamadık herkese gönül rahatlıgı ile tavsiye ederiz birde şunu söylemek istiorum asla iki markayı kıyaslamak istemem sadece başımıza gelenleri anlatıyorum arkadasımıza sıfır full jetta aldık daha bayiden cıkıp eve gelmeden arıza ışıgı yandı geri gittik egr valfini degiştirdiler inanmayan varsa mail atsın bayiye gidelim birde dayıma sıfır transporter aldık araba daha 36 binde arka bilyalar dagıldı 800 tl masraf allaha sükür aracım suan 86 binde tek yaptıgım masraf rot aşı oda 16 tl :) kim ne derse desi hyundai ı cok seviyorum ya tam ülkemize göre araclar üretiyor hem fiyat hem kalite zaten 2011-2012 yılları arasında süper modeller geliyor piyasayı fena sarsacak
quote:
Orijinalden alıntı: 9997
benim yakınımda nissan quascai ile ix35 arasında kaldı ben ve arkadas cevrem sürekli hyundai kullandıgımız için birde taksici arkadasımız dizel erası suan 397 binde ve daha hiç motor yapılmadı bile birde hyundai dizel motorda en iyi motor olarak ödül almıs bir marka olarak ix35 aldırdık sanırım 86 bin tl ye aldı ve suan nereden gecsek fena ilgi cekioruz aracın çekişi gidişi süper sanki bir spor araba kullanıyorsunuz en ufak bir kusur bulamadık herkese gönül rahatlıgı ile tavsiye ederiz birde şunu söylemek istiorum asla iki markayı kıyaslamak istemem sadece başımıza gelenleri anlatıyorum arkadasımıza sıfır full jetta aldık daha bayiden cıkıp eve gelmeden arıza ışıgı yandı geri gittik egr valfini degiştirdiler inanmayan varsa mail atsın bayiye gidelim birde dayıma sıfır transporter aldık araba daha 36 binde arka bilyalar dagıldı 800 tl masraf allaha sükür aracım suan 86 binde tek yaptıgım masraf rot aşı oda 16 tl :) kim ne derse desi hyundai ı cok seviyorum ya tam ülkemize göre araclar üretiyor hem fiyat hem kalite zaten 2011-2012 yılları arasında süper modeller geliyor piyasayı fena sarsacak
evet ya bu volkswagen'ler o kadar dandik ki aldınmı servisten çıkamıyorsun, satmaya kalktın mı satamıyorsun, konfor desen zaten hyundai ile yarışamaz, teknoloji daha çok çalışması lazım. Bu almanlar zaten arabadan hiç anlamıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: DayLight66
quote:
Orijinalden alıntı: 9997
evet ya bu volkswagen'ler o kadar dandik ki aldınmı servisten çıkamıyorsun, satmaya kalktın mı satamıyorsun, konfor desen zaten hyundai ile yarışamaz, teknoloji daha çok çalışması lazım. Bu almanlar zaten arabadan hiç anlamıyorlar.
+1905
volkswagen tiguan
20 yıl önce kimse Volkswagen'in yüzüne bakmazdı, şimdi yere göğe sığdıramıyorlar...
quote:
Orijinalden alıntı: xuye
20 yıl önce kimse Volkswagen'in yüzüne bakmazdı, şimdi yere göğe sığdıramıyorlar...
Asıl 5 sene önce kimse hyundainin yüzüne bakmazdı(gerçi şimdi de ucuz diye bakılıyor ya neyse), şimdi tutmuşlar vw ile kıyaslayıp utanmadan daha iyi bile diyorlar.
Şimdi ben de sana hâlâ utanmadan Volkswagen iyi diyorlar desem ne olacak. Bu tür sözler yerine günümüz araçlarını elle tutulur verilerin varsa karşılaştır. Örneğin euro ve us NCAP verileri gibi.
quote:
quote:
Asıl 5 sene önce kimse hyundainin yüzüne bakmazdı(gerçi şimdi de ucuz diye bakılıyor ya neyse), şimdi tutmuşlar vw ile kıyaslayıp utanmadan daha iyi bile diyorlar.
Kargalar bile güler
quote:
Şimdi ben de sana hâlâ utanmadan Volkswagen iyi diyorlar desem ne olacak. Bu tür sözler yerine günümüz araçlarını elle tutulur verilerin varsa karşılaştır. Örneğin euro ve us NCAP verileri gibi.
quote:
quote:
vw tiguan
Of ya, bu nasıl fanatizmdir arkadaşlar! VW Hyundai'yi döver, yok Hyundai tokatlar.. Ne yapıyorsunuz siz?
Verilen paralar küçük değil, ve de herkesin aynı paraya daha iyi bir araç satın almak gibi haklı bir amacı var. Marka fanatizmi yapmaya lüzum yok. Bir fanatik kağıt gibi demiş, kol gibitesti gözüne sokmuşlar, artık susun, fanatizm değil veriler konuşsun! Hyundai'yi eski Hyundai belleyip burda ahkam kesmeyin..
Hyundai, CEO'sunun Amerikan spikeri tarafından aşağılanmasının hemen ardından, çok ciddi bir atılım yaptı. Malzeme kalitesinde ve güvenlikte ciddi yükselişler oldu. Hala tasarım bakımından özgünlüğü yakalayamasalar da, ciddi bir gelişim göstererek dünya liderliğine oynuyorlar. Sadece araç değil, bir çok endüstriyel ürün (Beyaz eşya, kamyon, vinç vb) üreterek kendilerini kanıtlıyorlar. Eskilere dalıp mantıksız konuşmayın bence.
VW'yi daha iyi hale getirmeyen tek suçlu Doğuş Grubu'dur. Araçları kaliteli, fakat en boşları bile fahiş fiyatlarla satılıyor.
Bu iki araç arasına, Ford Kuga'yı da ekler ve tercihimi öyle yapmayı yeğlerdim; fakat ikisi arasında Hyundai'yi seçerdim. piyasası iyice oturdu ve tercih edilen bir araç oldu.
1- oldu bundan sonra yazmdan önce senden izin alırız 2- hyundai'nin beyaz eşya üretmesinden bize ne. beyaz eşya üretmek araç kalitesini nasıl artırıyor acaba? 3- tiguan alırsan satarken de rahat edersin. 4- doğuş konusunda haklısın. ama bu vw'nin daha kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmez.