Arkadaşlar 1.sıraya bu bölümü yazacağım yazacak olanlar varsa kaçıncı tercihine ve kaç sıralamayla yazacak acaba (2.1k ile yazıyorum) |
İTÜ Yapay Zeka

-
-
Yapma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden hocam
-
@stevennpaulJobs
Tanıyanınız varsa oktay arslan ile konuştum yapay zekaya pek sıcak bakmıyor.
-
Ne dedi hocam
Killing road yine noktayı koymuş
quote:
Orijinalden alıntı: pandieNe dedi hocam
Daha çok bilgisayarı kazanamayanların yazması için açılmış bir programa benziyor dedi. ayrıca lisansta bu kadar spesifik alandan girmeye gerek yok dedi . ee elektronik veya bilgisayar yazıp o alanda uzmanlaşmak daha doğru olur dedi. ilk dediğine katılıyorum oraya gidecek insanlar yapay zekadan çok yazılım öğretip öğretmediğine bakıyor
-
Bölüm bilgisayar alternatifi değil bu birinci
Yapay zekada kararliyim diyorsan da mufredat bilgisayara kiyasla sana inanilmaz ustun bir sey (gelismis mat altyapisi veya asiri ozellesmis ai dersleri) sunmuyor sana. Ulkenin en iyi mathcilarini ve aicilarini toplasan bile dolu dolu bir 4 yillik ai programi acmaya yetecek bir program ve ders havuzu cikarabilir misin ondan bile emin degilim (duz yapay zeka bolumu aciyorum bu senaryoda data kanadi yok). Bolumlerdeki kadrolara ve acilan derslere bakarsan hala cs yazip ai derslerini iceren bir yol izleyip oyle master yaparak uzmanlaşmak daha mantikli.
Dataci olmak icin de benzeri gecerli, bilkent veya koc math istisnalarini (master yapicam dersen odtu istatistik de eklenir buraya) saymazsan dataya yonelik belki de ulkenin en saglam mufredatini sunsa da (yine gelismis bir mat altyapisi veya sadece burada olan lisans dersi gibi iyi ki dataci olmak icin bu bölümü okuyorum dedirtecek bir sey yok mufredatta orasi ayri) dataci olmak icin 4 yil boyle bir egitime ihtiyacin yok. Mezun olunca bir ieci veya csci ile asiri farkin olmayacak eger bu ieci ve csci datada uzmanlasmak icin derslerini aldıysa.
Uzun uzun yazdim kisaca ana fikrim su, bu bölümün yaptiklarini zaten cs ile ayni sekilde yapabileceksin, cs te daha fazla secenegin olacak ustelik. Bolum de cok yeni, ne olacagini bilmiyoruz, yazmak gereksiz bir kumar, hele ki o siralardan.
Bonus: itu ai itunun en hafif bolumu olabilir, adamlar freshman senesine ve ileri secmelilere acacak ders bulamamislar cunku.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam yazdıklarınız için düşüneceğim biraz daha
bilgisayara girebilecekken yapay zekaya girmek ileride yapabileceğin iş sayısını 10'da 1'e indirir. bilgisayar okuyan adam biraz özelleşerek ve üstüne giderek oyun da yazar, sitelerin front-end'ini de yapar, back-end'ini de yapar, masaüstü uygulaması da yapar, siber güvenlik de yapar. isterlerse bir master yapıp senin düzeyinde hatta daha üst düzeyde yapay zeka bilgisine de sahip olabilirler. 4 yıl içinde uzmanlaşmak istediğim alan bu değilmiş dersen bilgisayarda karşında daha onlarca seçenek varken yapay zekada kalırsın öyle. ayrıca killing road'un söylediği gibi yapay zeka ve veri mühendisliği kesinlikle 4 yılda okunacak bir mevzu değil. herkes evde yazılımcı oluyor 500000 lira kazanıyor babında söylemiyorum ama ortalama bir yazılımcı 6 ay - 1 yılını youtube'dan video izleyerek öğrenmeye adasa machine learning'in kitabını yazar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gongeegoog -- 12 Ağustos 2021; 1:38:27 > -
hocam dediklerinizin ben de coguna katılıyorum ama bence bolumun ismiyle curriculumu birbirine uyusmuyor.sanki yapay zeka degil de bilgisayarın donanım kısmı cıkarılmıs ve bazı spesifik alanlarının hafiflestirilmis hali gibi. o yuzden bence bu bolum lisansta okunmaz demek cok dogru olmuyor cunku ileri seviye derslerin cogu 3 ve 4 electivede.son dediginize katılıyorum bu bolumden cıkanın yapabilecegi cogu seyi cs'tekiler de yapar o yuzden ne kadar mantıklı yazılması kisiye kalmıs.sırf itu actı diye yazılmaz bence mesela bilkent acsa bu bolum bilgisayar yerine benim aklımı celebilirdi.riskli bir is ama ne olacagı da belli olmaz.
-
son yazdıgınız cumleni altına imzamı atarım hocam valla mizyaz'ı dinleyin adam hep haklı
mesela bir yapay sinir agları dersi goremedim ben almak isterdim yani cok guzel bir ayrıcalık olurdu ama yok iste
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 12 Ağustos 2021; 8:23:57 > -
İtü ehb yazacağım 2.7k
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Su 3 ve 4teki secmeliler zenginlesse lisansta okutma fikrine ben de katilabilirim. Ancak o secmelilerin zenginlesmesinin bolumu inanılmaz agirlastiracagini dusunuyorum, bu yüzden bölüme cekimserim.
Bi de donanim kismi diyince aklima duyduğum su sey geldi, bu bölümün acilma sebeplerinden (sebep değil de motivasyon daha doğru olabilir) birisinin sizin departmandaki bazi hocalarin donanım tarafini hafifletilmis bir yeni mufredata karsi olmalari oldugunu duymustum bu bolum daha açılmadan önce -basta bu lisansustu olucak diye konusulurken itu hukukla (parantez icinde parantez oldu ama bundan tamamen vazgectiler sanirim boun hukuk mevzusundan sonra) beraber bu bolumu acacak diye konustuklarinda duymustum-, ne kadar dogrudur bilmiyorum tabi.
O dediğiniz hafifletilmis bölüm (veya bilisim fakultesini genisletmek, nasıl yorumlamak isterseniz) icin -hikayeyi anlattim sonunda yazabilirim gorusumu
- bence en basta yazilim muhendisligi acarak deneyebilirlerdi. Hem bu itunun müfredati antika diyenlerin on yargisini giderirdi hem de asiri spesifikles(eme)mis yapay zeka bolumu öncesinde csin buyuk bir altdali ile tecrube kazanmis olurlardi. Gerci yazilim muhendisligi acma fikirleri fikir asamasinda da olsa var sanırım.
Bi de son olarak bizim okul elinde olsa ai-ml vs tarafini gectim tum csi bizim bolume baglicak ne yapay zeka muhendisligi acmasi
Bunu top okullardan ilk deneyecek bir okul varsa boun olmaliydi bu bence, ai kadrolari gerçekten cok iyi
-
yapay zeka bölümleri gereksiz bence lisans seviyesinde
-
quote:
Orijinalden alıntı: richardfeymanınsaçıyapay zeka bölümleri gereksiz bence lisans seviyesinde
Neden uzaklaştırıldığını iyi anladım
-
O.arslan AI’ye sıcak bakmıyorsa bi sebebi vardir. Nedenini soyledi mi? Lisans seviyesinde olmasi sebebiyle mi?
En Beğenilen Yanıtlar

Yapma
|
Killing road yine noktayı koymuş
![]() |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X