Şimdi Ara

İTÜ (ve) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği hakkındaki sorularınızı cevaplıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
19
Favori
21.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İTÜ'de bildiğiniz gibi aynı zamanda Fizik Mühendisliği de var, puanım İTÜ Elektriğe yetmiyor ama en yakın Fizik Mühendisliğini seçebilirim. Size sorum şu; Ben Fizik Mühendisliğini araştırdığım zaman ileri ki senelerde seçmeli ders olarak elektronik seçebildiğimizi öğrendim (Ayrıca tanıtım videosunda İTÜ Fizik Mühendisliğinde zorunlu elektronik dersleri ve bilgisayar ağırlıklı eğitim verildiği söylendi). Şimdi ben her dersi elektroniğe göre seçsem, daha doğrusu mesela haberleşme alanında seçsem (Var mı bilmiyorum seçmeli ders olarak sadece örnek verdim) Haberleşme alanında yoğunlaşmış olan Elektrik ve Haberleşme Mühendisiyle farkım ne olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuzlu Çubuk

    Bu sene açılacak olan İTÜ eh ingilizce bölümünü yazmayı planlıyorum fakat ilk sene olduğu için puan olarak çok geride kalmasından korkuyorum. Sizce puan olarak hangi seviyede olur ve ayrıca Türkçe olan bölümün puanı düşermi ?

    Öncelikle size şunu hatırlatayım. 2010'da 35 kişilik İngilizce bölümü açıldığı zaman ODTÜ ile çok yakın sıralamalardaydı. Öncelikle ygs-lys gençliğine şunu hatırlatmakta fayda görüyorum. sıralama=bölüm kalitesi anlamına gelmiyor. İlk 1000'le alması ile ilk 5000'le alması arasında fark görmüyorum. Elbette herkes seçtiği bölümün çok iyi sıralamayla kapatmasını istiyor; ama inan ki gereksiz bir istek. Size de şunu söyleyim Türkçe bölümün sıralaması pek oynamaz. Çünkü İngilizce açıldığı zaman Türkçesi şu zamandan bile daha ilerdeydi diye hatırlıyorum. İngilizce bölüm de Endüstri İngilizce ile yakın sıralarda kapar. Ortalama 3000-3500 arasında oynar diye tahmin ediyorum. Yine de bunlara takılmayın, bölümün kalitesi, hocası, herhangi bir şeyi değişmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Jak

    İTÜ'de bildiğiniz gibi aynı zamanda Fizik Mühendisliği de var, puanım İTÜ Elektriğe yetmiyor ama en yakın Fizik Mühendisliğini seçebilirim. Size sorum şu; Ben Fizik Mühendisliğini araştırdığım zaman ileri ki senelerde seçmeli ders olarak elektronik seçebildiğimizi öğrendim (Ayrıca tanıtım videosunda İTÜ Fizik Mühendisliğinde zorunlu elektronik dersleri ve bilgisayar ağırlıklı eğitim verildiği söylendi). Şimdi ben her dersi elektroniğe göre seçsem, daha doğrusu mesela haberleşme alanında seçsem (Var mı bilmiyorum seçmeli ders olarak sadece örnek verdim) Haberleşme alanında yoğunlaşmış olan Elektrik ve Haberleşme Mühendisiyle farkım ne olur?

    Ben anladım demek istediğinizi. Öncelikle elektronik ve haberleşme mühendisliği matematik ve fizikle yakın temastaki bölümler. Fizik mühendisliğinin de müfredatı yeniden hazırlandı, önceden elektronik dersi yoktu diye biliyorum. Açıkçası fizik mühendisi olarak yola çıkıp elektronik ve haberleşme mühendisliği yolunda gidebileceğinizi düşünmüyorum. Tabii aldığınız derslerle akademik yolda giderseniz, yükseğinizi, doktoranızı bu bölümlerle yaparsanız, bu yolda ilerleyebilirsiniz; ama fizik mühendisliği mezunu olarak telekomünikasyon sektöründe bulunabileceğinizi sanmıyorum. Ha tabii verdikleri eğitimin amacını, ne odaklı verdiklerini bilmiyorum. Müfredatına bakınca elektronik mühendisliği öğrencisi ile birebir aynı güzergahta dersleri yok, bana daha akademik amaçlı gibi geldi; ama gerçekten bilemiyorum. Bu soruyu bence daha iyi bilen birine sormalısınız.




  • barman B kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim

    Peki bu yatay geçiş olayı nasıl oluyor, yani her hangi bir bölümden başka bir bölüme geçebiliyor musunuz yoksa mesela Elektronik belli bölümlerden mi yatay geçişi kabul ediyor?
  • ehb nin %90 ı erkeklerden oluşuyor diyebilir miyiz? Fakültedeki çoğu kişi asosyal midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Jak

    Cevabınız için teşekkür ederim

    Peki bu yatay geçiş olayı nasıl oluyor, yani her hangi bir bölümden başka bir bölüme geçebiliyor musunuz yoksa mesela Elektronik belli bölümlerden mi yatay geçişi kabul ediyor?

    Çap konusunda sınır var; ama yatay konusunda bildiğim kadarıyla herhangi bir sınır yok. 1. sınıfta bölümünüzdeki tüm dersleri vereceksiniz, ondan sonra üniversite tercihi gibi başvuracaksınız. Fizik mühendisliğinden geçiş yapabilirsiniz; ama 3.60-3.70 civarı ortalamaya ihtiyacınız var minimum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahane94

    ehb nin %90 ı erkeklerden oluşuyor diyebilir miyiz? Fakültedeki çoğu kişi asosyal midir?

    Diyebiliriz. Asosyallik konusunda da sana katılıyorum. Hatta bölümden çok tanıdığım, yakın olduğum insan da pek yok, tabii herkes böyledir diye bir anlam yok; ama inşaatta, makinada gördüğün adamlar gibiler çok olmuyor. Biraz daha ders, ortalama odaklı öğrenciler oluyorlar. Benim bölüm dışı daha fazla arkadaşım olduğu için genelde biraz fakültedeki insanlara uzak da sayılırım.
  • Benim mf4 siralamam 7252 gecen yil 7250 ile kapatmis. EHB gelme ihtimali sizce nedir 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamirci84

    Benim mf4 siralamam 7252 gecen yil 7250 ile kapatmis. EHB gelme ihtimali sizce nedir 😊

    Bölümün İngilizcesi daha önce kapanmıştı. Şimdi yeniden açılmış, sürpriz olmazsa bence gelme ihtimali yüksek.
  • InsaALLAH :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Lisans Programı hakkında bildiğin ne varsa söyler misin internetten de araştırıyorum fikirlerini öğrenmek istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adam Etmeye Geldim

    İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Lisans Programı hakkında bildiğin ne varsa söyler misin internetten de araştırıyorum fikirlerini öğrenmek istiyorum

    Açıkçası bu bölümden pek arkadaşım yok. Kimya-Metalurji fakültesiyle de çok bağlantım yok. İTÜ'de bu bölüm böyledir, şöyledir şeklinde bir şey diyemem; ama genel olarak çalışma şartları konusunda zorlu bir meslek olduğunu duyuyorum. Fakültesi bence güzel, sınıfları güzel. Ayrıca bol kız da var fakültede. Bunlar dışında pek bir şey diyemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahane94

    ehb nin %90 ı erkeklerden oluşuyor diyebilir miyiz? Fakültedeki çoğu kişi asosyal midir?

    Barlarda Diskoteklerde Takılan Adamın İtüde Ne İşi Var
  • Hocam elhab mühendisleri mezun olunca iş bulma durumları nasıl ve hangi alanda çalışıyorlarlar bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Itu pc turkce dusunuyorum. Is imkanlari ve yurt disi imkani nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse kontrol ve otomasyon mühendisliği hakkında bişey sormamış :) kontrol ve otomasyon mühendisliği ile aynı fakülteye bağlısınız hocam az çok bilginiz vardır ne düşünüyorsunuz kont. ve ot. hakkında geleceği olsun iş imkanı olsun birde hocam bugün klavuza bakarken bir şey dikkatimi çekti artık yeni klavuzlarda bölümün yanında prof. doç. ve yar. doç sayısı yazıyor.İTÜ de makina mühendisliğinde 35 profesör 8 doçent ve 22 tane yar. doçent varken
    kontrol ve otomasyon mühendisliğinde 9 profesör 1 doçent ve 7 yar.doç var.
    Neden bu kadar fark var hocam
    İnşaattada mesela 41 profesör 22 doçent 30 tane yar.doç var.
  • Çap ve Yatay geçiş olayları nasıl işliyor hocam şehir ve bölge planlama yazıp mimarlığa geçiş yapmak istiyorum gerekirse çap veya mümkünse yatay geçiş yapıp. Kriterlerini inceledim kendi sayfasında fakat bunun oluru nedir senin bilip gördüğün sıralama farklılıkları olan ama aynı fakültede olan bölümler arası geçiş diploma notun iyiyse kolay gerçekleşir mi?
  • Elektronik haberlesmeye gidin, kontrole gidin, elektrige gidin ama bilgisayara gelmeyin ITU'de, adam yerine konmuyorsunuz cünkü fakulte tarafindan. EE fakultesinden bilgisayar fakultesi olarak ayrildigindan gerek ders acilmasinda gerekse kisitlamalarda vb her zaman geri planda kaliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü inşaat nasıl ? mezunların durumu , iş olanağı filan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cwr

    Elektronik haberlesmeye gidin, kontrole gidin, elektrige gidin ama bilgisayara gelmeyin ITU'de, adam yerine konmuyorsunuz cünkü fakulte tarafindan. EE fakultesinden bilgisayar fakultesi olarak ayrildigindan gerek ders acilmasinda gerekse kisitlamalarda vb her zaman geri planda kaliyorsunuz.

    Harfi harfine doğru tespit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.