Şimdi Ara

İTÜ (ve) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği hakkındaki sorularınızı cevaplıyorum (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
247
Cevap
19
Favori
21.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam cevap bekliyorum
  • Güzel sorular gelmiş, yarın müsait olduğumda cevaplayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    Güzel sorular gelmiş, yarın müsait olduğumda cevaplayacağım.


    Hocam sıralamam 10500 matematik ve fizik e ilgim var itü den uçak ya da makine istiyordum fakat sıralama uçağa yetmiyor bu yüzden tercihe 1.olarak makine yazacağım bir yerlerde okuduydum galiba ilk tercihe yerleşince bir öncelik oluyor yurtlarda felan diye bu doğrumu?

    Uçak yazmama gerek var mı zaten gelmez de bir de makine ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler yarın cevabınızı bekliyor olacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astronomy1997

    Öncelikle merhabalar,

    Ben de İtü ehb düşünüyorum. Bu bölümde haberleşme değil de daha çok elektroniğe yönelmek istiyorum. Kendimi geliştiren öğrencinin ortalama bir öğrenci karşınıda ÇOK büyük bir üstünlüğü olur mu? Örneğin neredeyse 4 ortalama ile bitiren, 4 dil konuşan, üniverste hayatı boyunca sürekli ekstradan bilgi edinen, sürekli sosyal aktivitelere katılan öğrenci ortalama bir öğrenciye göre ne kadar avantajlı olur?

    Bir de sınıfta öğrencilerin aralarındaki ilişki nasıl oluyor onu merak ediyorum. Muhabbetler tamamen not, ortalama odaklı mı yoksa eğlenceli takılan tayfalar da var mı?

    Merhabalar,

    Şimdi dediklerine yakın olanı gördüm de, o kadar dört dörtlüğünü görmedim ne yalan söyleyim.

    Neredeyse 4 ortalama yapan birinin, sürekli sosyal aktivitelere katıldığını nadiren de olsa gördüm. Ha 4 dili yoktur, orası ayrı.


    Şimdi ortalaması 4 civarında olanların geneli asosyal, fakülte dışında işi olmayan insanlar oluyor genelde. Bunların bir kısmı kuru kuru inekleyen, sürekli ezberleyip yalayıp yutma, çıkabilecek tüm soru tiplerini çözme üzerine kurulu olanlarının yanında, harbiden derin okumalar yapan, akademik açıdan öğrenmeye çalışanları da oluyor, onlara ayrı saygı duymaktayım.


    Şimdi açık açık konuşalım. 4.0 ortalamaya yakın ortalama yapmak zor mu? Çok çok zor. Yapan var; ama inanılmaz zor. Ayrıca bu insan eğer ki akademik kariyer yapmazsa, direkt sektöre atılırsa kendine yazık etmiş olur. Bunu net söyleyebilirim. Tamam gayet iyi ortalaman olabilir; ama bu kadar üst seviye çalışma yaptıysan yükseğini de, doktoranı da sağlam yerlerde yapıp akademik hayata atılman çok daha mantıklı bir hareket olur.


    4 dil meselesi biraz anlamsız. Dünya'nın hemen hemen her yerinde İngilizce işinizi görür. İngilizce'nizi mükemmelleştirmeden, ilgi dışında, sırf fazla dil öğrenmek için Fransızca, Almanca, İspanyolca vs. öğrenmeye çalışmak mantıklı değil. Tamam Avusturya, Almanya'da çalışmalıyım derseniz Almanca işe yarayabilir; ama İngilizce de şirketten şirkete değişebilir ama genel anlamda yeterli olacağını söyleyebilirim. Siz tercüman, rehber vs. değilsiniz. İngilizce kasın. Eğer mükemmel hale getirdiyseniz, özellikle çalışmak istediğiniz yer varsa, oranın dilini de öğrenmeniz fayda sağlayabilir. Bunun dışında çok çok önemli bir mevzu değil.


    Çok çok sağlam bir ortalama ve sosyallik konusunda bir dengesizlik var. Bunu başarabilen insanlar maalesef bir elin parmağını geçmiyor. Bir yandan kendini akademik olarak geliştirip diğer yandan çok ciddi okumalar yapan, enstrüman çalan, bir sürü hobisi olan insanlar var. Bazıları bunların bir kısmını gerçekleştirebilirken, çok nadir de olsa böyle donanımlı insanlar çıkabiliyor; ama böyle bir insanın ben tamamen akademik yolda ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda daha sıradan, düz bir öğrenci olup akademide ilerlemek isteyen öğrenciye göre inanılmaz farkı olur. Mesela Ali Yapar gibi bir hocamız var. Erken yaşta profesör oldu. Her dersi, hiçbir kağıt getirmeden eli cebinde rahatça anlatıp yazıp çizebilen bir adam. Herkes kendisine inanılmaz saygı duyuyor, sınıfları her zaman doludur.

    Tabii yurtdışında çok sağlam üniversitelerde yüksek, doktora yapıp çok çok iyi yerlere gelebilirsin. Hani çok büyük bir fark oluşturursun, sıradan bir mezuna göre.


    Özel sektöre bakarsak, özel sektörde birçok parametre devreye giriyor. Senin girişkenliğin, yeteneklerin, şans faktörü vb. gibi birçok alan devreye giriyor. Mezun olduğunda da sürekli kendine bir şeyler katarsan, ileride net aranan insan olacağına eminim.

    Uzun lafın kısası, ister elektronikçi, ister telekomcu ol. Eğer sadece inekleyen değil, girişken, sosyal biriysen; önün çok çok açık olur. Net fark yaratırsın, bu konuda şüphen olmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prostagma

    Merhabalar hocam. Sıralamam İtüdeki bütün Türkçe bölümlere yetiyor.

    İtü bilgisayar düşünüyorum ama bilgisayara karşı şimdiye kadar bir ilgim olmaması düşündürüyor beni. Yazılım vs. hoş geliyor gerçi ama ehb yazmadığım için pişman olmak da istemiyorum.

    Fizik dersinde elektrik konularında hep zorlanmışımdır. Ama manyetizma vs. çok zevkliydi. Elektromanyetik dalgalar filan kulağa çok güzel geliyor. Ehb seçersem haberleşme okurum. Sırf bu yüzden ehb seçmeli miyim sizce. Yoksa bilgisayardan sonra ilgi duyduğum bir alanda yüksek yapmam daha mı iyi olur?



    Aslında en ilgi ihtimalinin olma ihtimali olanlar genelde bilişime yakın bölümlermiş gibi duruyor. Atıyorum yazılımla hiç ilgilenmedim, bilgisayar tercih etmemeliyim. Veyahutta daha komiği, bilgisayar oyunları oynuyorum, yok bilgisayar topladım, bilgisayar mühendisliği tam bana göre algısı da tamamen yanlış. Yani ne bileyim, kimya mühendisi olacak birinin kimyaya ne kadar ilgisi olabilir ki? Haydi ilgisini geçtik, kimya hakkında ne kadar temel bilgisi olabilir ki YGS-LYS dışında? Haydi o YGS-LYS konusu, onu da anladık. İnşaat mühendisliği tercih edecek birinin, şantiyede filan mı çalışması gerek?

    Direkt ilginin olup olmamasıyla karar verme. Şimdi yazılım sektörünün şöyle bir artısı var. Kolayca ulaşılabilir olması. Yazılım hoş geliyorsa, biraz aşırı temel şeyler yapmaya başlayın isterseniz, algoritma mantığına vs. bakın. Hoşunuza gideceğinizi hissediyorsanız tercih edebilirsiniz. Hoşunuza gidip gitmediğinden emin değilseniz de sıkıntı değil. İşin içine girmedikçe neyi sevip sevmediğinizi, ilginizin oluşup oluşmayacağını anlayamıyorsunuz.

    EHB konusunda bayağı bir şey karaladım, şimdi tekrardan aynı şeyleri yazmayım. İki bölümde de temel elektrik dersleri var. Bilgisayar'da daha sonra ayrışıyor. EHB'de haberleşmeden ilerlesen de Elektrik Devre Temelleri, Devre ve Sistem Analizi, Elektronik I, Elektronik II, Elektrik Devre Temelleri Lab, Elektroniğe Giriş Lab gibi dersleri mecburen alman gerekiyor, bunun dışındakiler seçmeli oluyor.

    Yalnız önemli bir nokta belirteyim, hiç bahsetmemişim. Artık elektronik ve haberleşme diye ayrılmıyor. Mezun olduğunuzda EHB mezunu olarak çıkıyorsunuz. Önceden 3. sınıfta bir alan seçmek zorundaydınız. Şimdi istediğiniz şekilde gidebilirsiniz. Bayağı haberleşmeden gidip son sınıf son dönemde araya elektronik dersi de sıkıştırabilirsiniz. Kimse size aa bu elektronikçi, bu haberleşmeci demiyor. Tamamen Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak geçiyorsunuz. Hani mezun olurken neyden fazla ders alırsanız alın, yeteri kadar elektronik dersi veya haberleşme dersi de almış oluyorsunuz. Ben seçmeli derslerimi ağırlıklı olarak telekomünikasyon derslerinden seçiyorum. Arada elektronik de oluyor.

    Elektrik, elektronik derslerinde zorlanman, burada da aynı şekilde olacağın anlamına gelemiyor. Lisede YGS-LYS'de elektrik sorularında çok zorlanan bir arkadaş Elektrik ve EHB beraber okuyor. Elektrik, elektronik gibi alanlarda da bayağı iyi şu an. Yani oradaki çok çok temel bir şeydi zaten, o aşamayı kolayca atlatırsın. Yine de elektrik, elektronik dersleri zordur, kolaydır demiyorum. Yalnız büyük bir yalan da var. Haberleşme dersleri de kolay değil. Hani birileri telekomünikasyon daha rahat, kek muamelesi yapıyor da epey zorlayan hoca var. Genel olarak o alan da kolay diyemem. Hatta bana kalırsa elektronikten hiç aşağı kalır yanı yok zorluk açısından ama elektronik hocaları biraz daha acımasız.

    Eğer derslere ilgi gösterirsen keyif alırsın. Verdiğin örnekten yola çıkarsak, elektromanyetik dalgalar dersi, elektromanyetik alanlara giriş dersinden sonra alınıyor. Eğer Ali Yapar vb. iyi hocalardan alırsan, ilgi de gösterirsen, düzgün kaynak da kullanırsan keyif alırsın; ama o kadar çok ders alınca bir yerden sonra çalış, öğren, geçe dönüyor. Elektromanyetik derslerini ben de severdim; ama işaretler ve sistemler gibi derslerle başlayan, daha sonra analog, sayısal haberleşme gibi giden dersleri daha zorlayıcı olmasına rağmen daha fazla severdim. Fakat, samimi duygularımı belirtmem gerekirse 2. 3. sınıfta derslere biraz daha duygusal yaklaşırken, daha sonra neyi aldığınızı, içeriğini umursamıyorsunuz. 4. sınıf biraz daha kariyer düşünme, bitirme vs. odaklı olduğu için biraz daha sektöre hazırlıyorsun kendini. E kendini biraz daha akademik kariyerden uzak, daha çok özel sektöre yönelik görüyorsanız çok da önemsemiyorsunuz dersleri. Bu yüzden her senenin havası, düşünce yapısı farklıdır.

    Hazırlıktayken, bölümü vs. pek düşünmezsiniz. İngilizce öğrenme, İstanbul'u tanıma, arkadaş edinme, takılma vs. üzerine kurulu. 1. sınıfta ders yapılarından dolayı biraz YGS-LYS havasında geçer, tabii çok daha ileri versiyonu. 2. sınıfta da bölüm dersleriyle yüzleşmeye başlayınca biraz tokat gibi çarpmaya başlar gerçekleri. Birçok ön şart derslerini 2. sınıfta almaya başlarsınız. Dersler zor olmasa da, ilk defa bu tarz şeyler göreceğiniz için zorlayacaktır. Tabii bu dönem dersleri sevip sevmediğinizi kıyaslamakla da geçer. 3. sınıfta artık daha ileri, spesifik dersler almaya başlayınca daha da işler zorlaşsa da alışmaya başlarsınız. Bazı arkadaşları genelde buralarda kaybediyoruz. . Bazı arkadaşlar da 2. sınıfın acemiliğini bu dönem de atıp 3. sınıfta daha da toplayabiliyorlar. Genelde bu sene hafif hafif ileride ne yaparım, ne ederimi düşünmeye başlıyorsunuz. 4. sınıfta da açıkçası bitirme, kariyer, son staj, sektör vs. odaklı olacağı için artık şu dersi severim, bu dersin konusu ilgimi çekti, çekmediye bakmadan mezuniyet için programınıza uygun dersleri alıp bitirmeye başlıyorsunuz. Hatta biraz programı boş olanlar part-time da çalışıyorlar bu dönem. Bazıları, benim mühendislikle alakam yok daha pazarlama, satış vb. alanlara dalmam lazım derken, bazıları hardcore mühendislik alanlarına yöneliyorlar. İkisi için de problem yok. Hiçbiri ayıp değil. Mühendislik yapmak istememeniz başarısız olduğunuz anlamına gelmez, hatta birçok başarılı arkadaş da bu alanlara yöneliyor.

    Yüksek konusunda ilgi alanınıza göre değişir. Açıkçası okumadan yüksek planı yapmak biraz yersiz geliyor bana. Hatta mezun olmadan da çok anlaşılacağını düşünmüyorum. Akademi dışında, sektörel olarak yüksek yapacaksanız lisans olarak EHB okuyup yükseği telekomda veya bilgisayarda yapmanızı tavsiye edebilirdim. Eğer lisans olarak Bilgisayarı tercih ederseniz de, bilgisayardan devam edin derim. Tabii iki alanda da mühendislikten daha uzaksanız, MBA, Pazarlama, Endüstri Müh. gibi yüksek fikirlerini de düşünebilirsiniz.




  • Hocam ben makina mühendisliğini tercih edeceğim.Ama aynı zamanda kod yazmayı da öğrenmek istiyorum.Bir mühendisin iyi seviyede kod yazabilmesi gerektiğini düşünüyorum bilmiyorum siz ne dersiniz bu konuya.Makine mühendisliğinde kod eğitimi ne kadar veriliyor bir fikriniz var mı?Okulda bilgisayar mühendisliğinde olmayıpta kod yazmak için kendini geliştirme imkanı sunuluyor mu?Yazılım kursudur,konferansıdır bunu bilgisayar mühendisliği dışından bir bölümden katılınabiliyor mu?Son olarakta sadece böyle bilgisayar mühendisliği değilde her bölümden öğrenci kabul eden,yazılım konusunda kendimizi geliştirebileceğimiz bir kulüp var mı?Teşekkürler.

    Not:Sıralamam itü bilgisayar mühendisliğine de tutuyor ancak bilgisayar mühendisliğinin yanlızca yazılım kısmı ilgimi çekiyor ve makina mühendisliğinin çalıştığı sektörler daha çok hoşuma gittiğinden dolayı tercihim itü makina olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sencermog -- 29 Temmuz 2016; 15:25:29 >




  • elektrik mühendisliği nasıldır? elektrikten ehbye geçmek çok zor mu?
  • Hocam selamlar buyuk ihtimalle bu bolum gelicek. Benim merak ettigim nokta ise bolumun yurtdisi olanaklari. Sizin de yurtdisinda yuksek lis. yapan ya da calisan/staj yapan tanidiklariniz var mi ? Bir de eger bu bolumun diplomasini alirsam yurtdisina cikmam kolay olur mu ? Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92

    Bu bolum mezunlari tam olarak ne is yapar?


    Dostum sektörel bazda yapılacak o kadar çok şey var ki, elbet yazılarımda yazmışımdır ara ara. Genel olarak da her yerde arayıp bulabileceğin şeyler.

    Özellikle yapılacak bir iş modeli yok. Şunu bunu yapar diyemem. Atıyorum Network'te de, IT alanında da bulunurlar; ama yapabilecekleri o kadar farklı iş modelleri var ki. Marketing'e, CRM'e vs. girebilirler. VAS alanında çalışabilirler. Hani bir elektronik ve haberleşme mühendisi şu işte şu pozisyonda şu işi yapar gibi bir genelleme yapmak pek mümkün değil, yapılır; ama iş hayatı pek öyle değil.




  • hocam itü geomatik hakkında fikriniz var mı?
    ve itü içi yatay geçiş zorluğu hakkında ne düşünüyorsunuz mesela itüde 3 ortalama yapmak cok cok zor mudur?
    teşekkürler
  • Hocam kapsamlı cevabınız için teşekkür ederim tercihin yanı sıra üniversite yaşantısına dair önemli bilgiler de vermişsiniz. Değerlendirmemi yapıp tercih yapacağım artık. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92

    Bu bolum mezunlari tam olarak ne is yapar?


    Dostum sektörel bazda yapılacak o kadar çok şey var ki, elbet yazılarımda yazmışımdır ara ara. Genel olarak da her yerde arayıp bulabileceğin şeyler.

    Özellikle yapılacak bir iş modeli yok. Şunu bunu yapar diyemem. Atıyorum Network'te de, IT alanında da bulunurlar; ama yapabilecekleri o kadar farklı iş modelleri var ki. Marketing'e, CRM'e vs. girebilirler. VAS alanında çalışabilirler. Hani bir elektronik ve haberleşme mühendisi şu işte şu pozisyonda şu işi yapar gibi bir genelleme yapmak pek mümkün değil, yapılır; ama iş hayatı pek öyle değil.

    Is alani genis diyebilir miyiz ozet olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92

    Bu bolum mezunlari tam olarak ne is yapar?


    Dostum sektörel bazda yapılacak o kadar çok şey var ki, elbet yazılarımda yazmışımdır ara ara. Genel olarak da her yerde arayıp bulabileceğin şeyler.

    Özellikle yapılacak bir iş modeli yok. Şunu bunu yapar diyemem. Atıyorum Network'te de, IT alanında da bulunurlar; ama yapabilecekleri o kadar farklı iş modelleri var ki. Marketing'e, CRM'e vs. girebilirler. VAS alanında çalışabilirler. Hani bir elektronik ve haberleşme mühendisi şu işte şu pozisyonda şu işi yapar gibi bir genelleme yapmak pek mümkün değil, yapılır; ama iş hayatı pek öyle değil.

    Is alani genis diyebilir miyiz ozet olarak

    Bence gayet geniş. Hani bir şirketin satış, satın alma, pazarlamasından tut, en teknik bölümlerine kadar mezunları tercih edilebiliyor. Tabii biraz daha telekom alanında konuştum. Direkt hardcore elektronik mühendisi olmak isterseniz, e haliyle biraz daha dar bu alan. Sonuçta kendi işlemcimizi, anakartımızı üretmiyoruz, ürettirmiyoruz da. Bu nedenle hayali bir elektronik alanı için yurtdışı gerekebilir. Bunun dışında da elektronik için sektör var; ama Network, IT gibi alanlar kadar geniş değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92

    Bu bolum mezunlari tam olarak ne is yapar?


    Dostum sektörel bazda yapılacak o kadar çok şey var ki, elbet yazılarımda yazmışımdır ara ara. Genel olarak da her yerde arayıp bulabileceğin şeyler.

    Özellikle yapılacak bir iş modeli yok. Şunu bunu yapar diyemem. Atıyorum Network'te de, IT alanında da bulunurlar; ama yapabilecekleri o kadar farklı iş modelleri var ki. Marketing'e, CRM'e vs. girebilirler. VAS alanında çalışabilirler. Hani bir elektronik ve haberleşme mühendisi şu işte şu pozisyonda şu işi yapar gibi bir genelleme yapmak pek mümkün değil, yapılır; ama iş hayatı pek öyle değil.

    Is alani genis diyebilir miyiz ozet olarak

    Bence gayet geniş. Hani bir şirketin satış, satın alma, pazarlamasından tut, en teknik bölümlerine kadar mezunları tercih edilebiliyor. Tabii biraz daha telekom alanında konuştum. Direkt hardcore elektronik mühendisi olmak isterseniz, e haliyle biraz daha dar bu alan. Sonuçta kendi işlemcimizi, anakartımızı üretmiyoruz, ürettirmiyoruz da. Bu nedenle hayali bir elektronik alanı için yurtdışı gerekebilir. Bunun dışında da elektronik için sektör var; ama Network, IT gibi alanlar kadar geniş değil.

    Haberlesme icin genis elektronik icin dar diyebilirmiyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Barman hocam ben senin sınav senesi konularını hatırlıyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92


    quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92

    Bu bolum mezunlari tam olarak ne is yapar?


    Dostum sektörel bazda yapılacak o kadar çok şey var ki, elbet yazılarımda yazmışımdır ara ara. Genel olarak da her yerde arayıp bulabileceğin şeyler.

    Özellikle yapılacak bir iş modeli yok. Şunu bunu yapar diyemem. Atıyorum Network'te de, IT alanında da bulunurlar; ama yapabilecekleri o kadar farklı iş modelleri var ki. Marketing'e, CRM'e vs. girebilirler. VAS alanında çalışabilirler. Hani bir elektronik ve haberleşme mühendisi şu işte şu pozisyonda şu işi yapar gibi bir genelleme yapmak pek mümkün değil, yapılır; ama iş hayatı pek öyle değil.

    Is alani genis diyebilir miyiz ozet olarak

    Bence gayet geniş. Hani bir şirketin satış, satın alma, pazarlamasından tut, en teknik bölümlerine kadar mezunları tercih edilebiliyor. Tabii biraz daha telekom alanında konuştum. Direkt hardcore elektronik mühendisi olmak isterseniz, e haliyle biraz daha dar bu alan. Sonuçta kendi işlemcimizi, anakartımızı üretmiyoruz, ürettirmiyoruz da. Bu nedenle hayali bir elektronik alanı için yurtdışı gerekebilir. Bunun dışında da elektronik için sektör var; ama Network, IT gibi alanlar kadar geniş değil.

    Haberlesme icin genis elektronik icin dar diyebilirmiyiz

    Aslında öyle bir şey de demek istemedim. Haberleşme mükemmel, süper, her iş var; elektronik ı ıh gibi bir durum yok. Bir işi iyi yapıyorsan her türlü alıcısı vardır. Türkiye'de elektronik mühendisi olarak da iyi işler yapılabilir. Ha sektör genel anlamda dar olsa da iş yok, alan değersiz gibi bir anlam çıkmamalı kesinlikle. Sadece şunu belirteyim elektronikçi arkadaşlar daha fazla idealist oluyorlar. Bu nedenle akademik olsun, sektörel olsun her türlü yolunu bulacaklarına eminim. Şunu daha fazla belirtmek istedim. Eğer hayaliniz çook çook büyük şeylerse, uluslararası firmalara göz kırpmanız gerekebilir. Hatta yurtdışında sağlam firmalar sizin için daha iyi tercih olabilir. Eğer gerçekten iyi bir elektronikçiyseniz, alanınıza hakimseniz; zaten yükseğinizi hatta doktoranızı yapıp çok iyi yerlerde de çalışabilirsiniz yurtdışında. Hani direkt Türkiye odaklı bakarsak telekoma göre daha kısıtlı; ama bunun anlamı telekom çok geniş, elektronik çok dar değil. Zaten mezun olduğunuzda iki alanda da rahatlıkla çalışabilirsiniz. Telekomcuyum diye dolaşırken kendinizi tamamen bir elektronik işinde de bulabilirsiniz. Sıkıntı edilecek bir konu değil.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 30 Temmuz 2016; 0:10:39 >




  • hocam beni atlamışsınız bende itü inşaat yazıcam ama ehmye geçmek istiyorum geçmesi kolay mıdır ? kuralı nedir ? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melih-C

    hocam beni atlamışsınız bende itü inşaat yazıcam ama ehmye geçmek istiyorum geçmesi kolay mıdır ? kuralı nedir ? :)

    İlk kural İTÜ'de EHM değil, EHB denir.

    Şaka bir yana EHB'ye geçmek için inşaat yazman hata olur. Çünkü eğer bölümde kalırsan bambaşka bir hayatın olacak. Bu nedenle İTÜ İnşaat'tan da öte, hani etiketi de bir kenara bırakırsak, inşaat mühendisliğini iyice düşünmeni, tartmanı tavsiye ederim. İTÜ İnşaat'ın ortamı sağlamdır onu söyleyebilirim. Fakültesi de, kantini de canlıdır, cıvıl cıvıldır. EE fakültesi biraz daha soluk, ruhsuz bir ortamı varken, inşaat bana daha canlı gelmişti. Neyse, bu çok da önemli değil. Eğer ki inşaatı düşünüyorsan, kesinlikle tavsiye ederim. Kulüpleri çok iyi çalışıyor. Civilcon diye özel haftaları oluyor. Bölümde efsane sayıda öğretim üyesi, hatta profesör vardır. Hani inşaat mühendisliği istiyorsan, İTÜ'yü tercih etmeni öneririm. Fakat, yatay için basamak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çok çok farklı bir alan. Eğer geçemezsen, mutsuz olabilirsin inşaatı istemiyorsan. Eğer geçersen ilk sene lineer cebir almadığın için biraz ön şart sıkıntın olabilir. Tabii geçeceğine emin olursan, yaz okulunda vs. fazladan lineer cebir alınırsa kurtarabilirsin. Eğer yatay düşünüyorsan geliyorsa elektrik, kontrol vs. yazmanı tavsiye ederdim de, gelmeyeceğini düşündüğün için inşaat dedin muhtemelen.

    Bizim zamanımızda geçmesi daha zordu. İngilizce EHB kapatılmıştı. Topu topu 4 kişi alıyordu diye hatırlıyorum. Şimdi ingilizceyle beraber 7 kişi alıyor sanırsam, emin değilim. Ortalama için de belli bir sınır, kural yok. Kim başvurursa o ortalamayla yerleşir. Taban 3.70 de olabilir, 2.70 de. EHB, Bilgisayar, Endüstri, Uçak vb. bölümler çok yatay planlanan alanlar olduğu için biraz ortalama yüksek olacaktır. Tabii EHB'nin kontenjanı fazla olduğu için bir nebze daha rahatlamış olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ronald07

    elektrik mühendisliği nasıldır? elektrikten ehbye geçmek çok zor mu?

    Bir yukarıda yazdığım elektrik durumu için de geçerli. İlk sınıftan hangi bölümde olduğunuzun zorluk açısından çok da bir önemi yok. Sadece EHB'de ilk sınıfta lineer cebir alındığı için diğer derslere ön şart olabileceği için ilk sene lineer cebir almak lazım geçilecekse ki elektrikte de öyle. Mesela inşaatta 2. sınıfta alınıyor olması lazım. Eğer almadan yatay yaparsan, elektrik devre temellerini zamanında alamıyorsun. Her neyse, genel olarak ortalama yapmak kolay veya zor diyemem. Çünkü bazen maden, jeoloji gibi düşük sıralamalı bölümlerden çok kasıp iyi ortalama yapanlar çıkabiliyor. Çok iyi bölümlerden de bayağı gözetime giren 2'nin altında ortalaması olan insanlar da olabiliyor. Hani sen yaparsın koçum gibi bir şey diyemem; ama üniversite ortamına alışılırsa, dersleri ağır bulmazsanız ilk aşamada, özen gösterirseniz yapılabilir; ama normal tercih gibi başvurulduğu için olabilir de olmayabilir de. Sonuçta bir sürü insan aynı düşüncelerde bölümlere geliyor; ama yapanlar bir elin parmağını geçmiyor.

    Elektrik mühendisliği için bir şeyler eminim ki karalamışımdır bu sayfalarda da, tekrar bir şeyler yazayım. Elektrik mühendisliği, öyle yatay için tercih edilecek bir bölüm değil. Başlı başına bir disiplindir. Elektrik, elektronik dersleri alıp elektrik kısmını daha çok seven bir sürü insan olabiliyor. Bu yüzden elektroniği daha çok seveceksiniz diye bir durum da söz konusu değil. Bölüm de zordur, kesinlikle kolay değil. Eğer, bölüme ağırlık verirseniz başarılı olacağınıza eminim. Eğer değerini bilirseniz, fırsatları değerlendirirseniz gayet tercih edilebilecek bölüm. Sektörde de birçok alanda tercih ediliyor. Şimdi tek tek her şeyini detaylı anlatmayacağım elbette. Forumda bir sürü elektrik mühendisliğini anlatan konu var. Eğer hoşunuza gittiyse, çekinmeden tercih edebilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.