Şimdi Ara

İTÜ öğrencilerinin geliştirdikleri otomobil 1 litre benzinle 300 km gidebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İTÜ öğrencilerinin geliştirdikleri otomobil 1 litre benzinle 300 km gidebiliyor 
    İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen -adını Latince’de kolaylaştırmak anlamına gelen "Facilis" kelimesinden alan- İTÜ Facilis Otomobil Takımı, 2011 yılında Shell Eco-marathon yarışmasına katılmak üzere kurulmuş bir proje ekibi niteliği taşıyor.
     
    Shell Eco-marathon ise yakıt tüketimini minimuma indirerek geleceğin otomobillerini tasarlayan mühendis adaylarının bir yıl boyunca süren çalışmalarını yarıştırdığı dünya çapında bir organizasyon. Etkinliğin Avrupa ayağında beş yıldır Türkiye’yi başarıyla temsil eden Facilis, farklı mühendislik fakültelerinden 40 kişilik öğrenci grubundan oluşuyor.
     

    Yeni hedef 1 litre benzinle 500 kilometre 

     
    Kuruluşundan bu yana dört farklı otomobil tasarlayıp üreten ekip, en son geride bıraktığımız ekim ayında İstanbul’da düzenlenen Shell-Eco-marathon Türkiye yarışında 1 litre benzin ile 300 km yol giderek benzin kategorisinde Türkiye birinciliğini elde etti. Genç mühendis adayları diğer taraftan üç yıldır yarışmalara katılan ve geliştirmesine devam edilen otomobil Macaw ile mayıs ayında Londra’da düzenlenecek Avrupa yarışına hazırlanıyorlar.
     
    2017 Avrupa yarışlarında kendilerine en az 500 km/litre hedefi koyan Facilis, yaşanan maddi zorlukları aşabilmek için sanayinin desteğini bekliyor. Kendilerini ifade ederek maddi ve manevi destek arayışına giren öğrenciler, hedeflerine ulaşarak ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyorlar. İTÜ Facilis Otomobil Takımı hakkındaki detaylara dilerseniz buradaki sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.
     







  • Çöp
  • Xeblion X kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleceğin yakıtı artık elektrik. Benzinin çok bir ömrü kalmadı artık arabalar için. Elektrikli otomobiller üstünde çalışsalar daha iyi olur.

  • Otomobolin fiyatı ne kadar acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Forum üye kalitesi yorumlara yansıyor

    0-10 yaş kesimde yorum yapıyor burda fazla takılmamak lazım hocam
  • Başarılarının devamını dilerim. Herkese örnek olmaları temennisiyle.

  • macaw adı güzelmiş:) daha başarılı olmalarını diliyorum.

  • sponsora bakıyorsun akaryakıt firması.
    konuya bakıyorsun 1 litre yakıt ile 300 km-500 km yol yapılması.
    peki bu akaryakıt firması 1 litre=4,5 tl yakıt ile 500 km yapınca nasıl para kazanacak ?
    bu ne lahana bu ne perhiz ?

    bu gibi çalışmalara da artık Tubitak gibi kurumlar ! sponsor olmalı,destek vermeli,ingiliz,amerikan firmaları değil..

  • Son yıllarda hibrit araçların haberi çok çıkmaya başladı. Elektrikli araçlar falan derken yakın zamanda fosil yakıtlar ile çalışan araçların piyasadan çekileceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok. Petrol baronları, elektrikli araçların ve hibritlerin kendilerine göre alt yapısını oluşturmadan, bu kaymaktan kolay kolay vazgeçmez. Hal böyle olunca da, yakın zamanda fosil yakıtlara olan rağbet azalacaktır. Hatta; dünyadaki mevcut petrol kaynaklarına bakıldığında rezevrlerde erimelerin olduğu, fosil yakıtların çok çok olsa 50 yıl kadar daha tüketimde olabileceğine ilişkin daha önce haberler yayımlanmıştı. Dolaysıyla, fosil yakıtlara olan rağbetin azalmasından zararlı olacak olan ülkelerin durumu düşünüldüğünde; petrol üreten ülkelerden sonra Türkiye'de bu işten zararlı çıkan taraf olacaktır. Şöyle ki; Hatırlayanlar varsa, geçen yıllarda milli araba söylemi ortalıklarda dolaşıyordu.Sonra anlaşıldı ki, başka markanın giydirilmiş şekli bize yerli olarak giydirilmeye çalışılmıştı. Demem o ki; biz yerli araba enerjimizi, elektrikli arabalara yönelik harcamalıyız.




  • Helal olsun bu ülkede bizi gururlandıracak adam da var olduğunu hatırlatan bir haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞamlıReis


    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris




    Evde oturma organı büyütürken,İTÜ'nün zeki ve parlak gençlerine muhahahah yazmak... Adamlara imkan verilmiyor bu ülkede,buna rağmen güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar.Peki sen ne yapıyorsun?

    Mühendislik okumuyorum ama okusam ağırıma gider şahsen... Sen çalış,çabala,oku birisi gelip evindeki klavyeden muhahah yazsın,biride çöp yazsın

    Görüşe katılıyorum. (+) yıda bastım. Yinede şunu yazmadan duramayacam:
    Ortaya konulan ürünü, yapan kişiden bağımsız olarak eleştirmek yada övmek gerek. Aksi durum farkında olmadan ürün sahibine zarar veriyor. Misalen yerli malı diye falan firmanın telefonu, televizyonunu kullanmak. O firmada "zaten satıyorum, neden çıtayı yükseltmeye çalışayım" diyor.. Kendi adıma, bir şey alacaksam en kalitelisini alırım sırf bu nedenden. Kimin ürettiğine takılmam. İşim dede en iyi olmaya gayret ederim..

    İkinci bir hususta eleştiriler hakkında. Nazikçe elbette söylenebilir ama acımasız bir ifade, insanı kendine daha iyi getiriyor, silkeliyor tabiri caizse. Buda onu daha iyisi için tekrardan hırslandırıyor.. (Eğer ki hemen alınganlık gösteriyorsa bıraksın zaten)

    Not: Araba konusunda hiç bir bilgim olmadığı için sadece başarılar dilerim. İnşallah hayatın çarkları arasında kaybolup gitmezler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 7 Aralık 2016; 14:09:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iyi güzel projede,benzin ve dizelin yeri kalmadı artık.

    Zaten dizeller yasaklanacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel gelişme



    Birgün pil teknolojisi ile ilgili devrim haberini okuyacakmıyız bu siteden acaba

  • Arge yok ki Arge şu çocuklara yeteri kadar kaynak verilsin bakın bakalım neler yapıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsanlukk

    Arge yok ki Arge şu çocuklara yeteri kadar kaynak verilsin bakın bakalım neler yapıyorlar.

    ARGE için devlet desteğinin olması gerekiyor, yoksa babalar buna izin vermez.
  • Petrol firması sponsor olunca, petrol ile çalışan araba yapılıyor. ama bunu yapan gençler için bu kötü bir şey değil, mutlaka bir şey öğrenmişlerdir.

  • Otomobilden ziyade "Araç" tanımlaması daha uygun olur. Çünkü bu bir otomobil değil. Bu haber için bir eleştiri idi. Aracı üreten arkadaşlara bir eleştirim yok. Çalışmışlar ve yapmışlar. Daha iyilerini de yaparlar inşallah.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞamlıReis


    quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris




    Evde oturma organı büyütürken,İTÜ'nün zeki ve parlak gençlerine muhahahah yazmak... Adamlara imkan verilmiyor bu ülkede,buna rağmen güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar.Peki sen ne yapıyorsun?

    Mühendislik okumuyorum ama okusam ağırıma gider şahsen... Sen çalış,çabala,oku birisi gelip evindeki klavyeden muhahah yazsın,biride çöp yazsın

    Çöp yazana güldüm ben. Senle birlikte seni artılayan 21 kişiye ayrı ayrı gülüyorum ben tekrar.

    İroniyi anlamayan nesile aşina değiliz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brshr

    Otomobilden ziyade "Araç" tanımlaması daha uygun olur. Çünkü bu bir otomobil değil. Bu haber için bir eleştiri idi. Aracı üreten arkadaşlara bir eleştirim yok. Çalışmışlar ve yapmışlar. Daha iyilerini de yaparlar inşallah.

    Bu bir oto mobil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.