Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.454
Cevap
24
Favori
89.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cwr

    Şimdi ben sorularım var burdan sorayım


    1. Şimdi ben İTÜ Bilgisayar Mühendisliğine, ya %100ing bölümüne sonlardan gireceğim, yada %30 ing bölümüne başlarda gireceğim sıralamam dolayısıyla(6900). Şimdi bu iki durumda yurt çıkma ihtimalleri farklı mı olacak ? Yani %30ing bölüme girersem yurt çıkma ihtimali daha mı fazla ?

    2.Vadi yurtları için başvuracağım gibi görünüyor büyük ihtimal. Yukarda alacakaranlık açıklamış ama sormak istediğim bikaç şey daha var;
    odalarda kendimize ait masamız oluyor mu
    ortam olarak nasıl herkes herkesin odasına girer çıkar mı yoksa bir çizgi var mı
    kurallar sert mi (fen lisesi yurdunda bundan çok çektim de )

    3. Hazırlık konusunda hiçbir fikrim yok. İngilizcem 2yıl içinde 0 seviyesine indi okul saolsun. Ben hazırlığı nerde okuyacağım ayazağada mı gene

    4. Bilgisayar mühendisliği 2010 senesinde elektrik elektronik fakültesinden ayrılmış diye okudum, bilişim fakültesindeymiş :) Nasıl bir değişim oldu bu konuda olulmu/olumsuz olarak ?



    Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler


    1) Size, torpilinizin olmaması durumu haricinde (), yurtların ilk seferde çıkma kriterini söyleyeyim: Bölüme ön sıralardan yerleşeceksiniz.

    Ha, bu resmî bir açıklama mıdır? Hayır. Ancak şimdiye kadar yaşananlardan çıkartılmış bir sonuç bu.

    Bir de annenizin-babanızın boşanması, annenizin veya babanızın ölmesi gibi özel durumlardan birine sahipseniz, yurt başvuru formunda bunu ek olarak belirtebilirsiniz. Hatta ilgili belgeyi de verebiliyorsunuz. "Kesin" diyemeyeceğim; ancak bunlar da yurt çıkma şansını arttırabilir. KYK yurtları için bu öncelikler mevcut, belki İTÜ'de de mevcuttur.

    Ben geçen yıl o bölümün %30 İngilizce programını kazanmıştım, bizim programın 62 kontenjanı mevcuttu. Ben önden 14. sırada yerleşmiştim ki 1. tercihim olan Vadi Yurtları ilk seferde çıktı. Benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla yurtta her bölüm için belli kontenjan ayrılıyor ve ön sıralardan yerleştirilmeye başlanıyor.

    Sana gelince... %100 İngilizce program belki olmayabilir; ancak %30 İngilizce programın kesinlikle ön sıralarından yerleşirsin.


    2) Odalar 3 kişilik ve herkesin paravanlarla ayrılmış bölmesi mevcut. Bu bölmelerin içinde yatak, masa ve kişisel dolap var. Masayı çok amaçlı kullanabilirsin işte. Çalışmak için de...

    Ortam o kadar dağınık değil. Gerçi bu senin arkadaş çevrene, ayrıca oda arkadaşlarının arkadaş çevrelerine göre değişir. Ancak KYK'nın genel devlet yurtlarına göre "biraz daha nezih" bir ortam var.

    Kalabalık ortam yapmak isteyenler genelde dışarıda (kantin, kantin terası vb.) oluyor ya da çalışan kişi yoksa geceleri etüt salonlarına gidiyorlar.


    Kuralların sert gelmesi kişiden kişiye değişir. Hepimize en sert gelebilecek 2 kural olsa olsa şudur: alkol sokma yasağı, dışarıdan beyaz eşya (ocak, mini buzdolabı vb.) sokma yasağı. (Ölçüyü kaçıracak kadar gürültü yapmak gibi şeyleri söylemiyorum.) Ancak bunlara gösterilen tölerans da güvenlik görevlisine göre değişiyor. Bazı güvenlik görevlileri içeriye içki sokarken gördüklerinde hemen alıyorlar. Bazıları da hiç takmıyor, izin verebiliyor. Eğer cins bir güvenlik görevlisinin olduğu bloğa denk gelirsen, içeriye içkileri oraya buraya sıkıştırıp saklayarak sokabilirsin. Beyaz eşya kullanma yasağına gösterilen tölerans da yine göreceli. Temizlikçiler bir şey demez. İçeriye sokup kullananlar da var, Şaban Bey'e kaptıran da var. (Şaban, yurdun müdürü.)


    3) Hazırlık sınıfı Maçka'da. Sadece Maçka'da, başka bir yerde değil. Maçka Yerleşkesi'ndeki YDY ve Atrium binalarında.

    İngilizce düzeyin o kadar kötüyse, hazırlık sınıfını iyi değerlendirmeye bak. Büyük ihtimal D kurunda (en alt kur) olursun.


    4) Evet, Elektrik-Elektronik Fakültesinden ayrıldı ve "Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi" adlı ayrı bir fakülteye geçti. Ancak henüz ayrı bir binası yok. Bu fakülte şu an Bilgisayar Mühendisliğini ve Bilişim Sistemleri Mühendisliğini (UOLP-SUNY Binghamton) barındırıyor.

    Bunun olumsuz bir değişim olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'deki nadir fakültelerden birisi. Bu bölümlere özel bir dekan olacak. Sadece bu bölümlere özel ilgi olacak. Diğer teknik olanaklar da yine ana binada zaten yeterince mevcut.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seco4


    quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: seco4

    meteoroloji müh. tavsiye edermisniz,bana itüde okuyan bi arkadaş önerdi,açıkçası yzarsam sırf itü olsun diye bi tercih olcak...


    Bölüm hakkında, İTÜ'nün düşük puanlı bölümlerinden biri olması dışında çok bilgim yok. Ancak genelde "yatay geçişçilerin uğrak mekanı" olarak duymuştum bu bölümü.

    Sırf üniversite etiketine bakarak tercih yapmanı önermiyorum. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği sıkıntılı olabilirken, başka bir üniversitenin eşdeğer taban puana/taban başarı sırasına sahip daha geçerli bir mühendislik bölümünde daha az sıkıntıya sahip olabilirsin.

    Buraya gelirsen de yatay geçiş imkanın var, bunun için kasmaya çalışabilirsin.

    Bu yılki geçiş kontenjanları ve daha önceki yıllara ait taban not ortalamaları için:www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/cap_yandal_yatay201210/itu_ici_yatay201210.htm


    Bu da İTÜ Meteoroloji Mühendisliği %30 İngilizce programının lisans dersleri:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MTO/201010.html

    MTO111 kodlu "Atmosfer Bilimlerine Giriş" ve MTO112 kodlu "Meteorolojik Alet ve Gözlem Usul" dersleri dışında ilk yıl bölüm dersi yok. Bu iki dersin zorluğu konusunda bilgim yok, yine de 6 kredi veriyorlar ki az değil; ancak bunun dışındaki havuz derslerine (ortak dersler) çok iyi yüklenirsen, iyi bir not ortalamasına sahip olabilirsin.



    Tabii son tercih senin. Bu ÇAP, Yandal ve Yatay Geçiş olanaklarını görüp "Bunu/bunları yapmak için kasarım." diyerek de tercih yapmanı çok önermem. Hiç olmadı, sınava tekrar hazırlanmayı da düşünebilirsin. Sen bilirsin.


    yatay geçiş bnm için zor olabilir.ortak derslerimi saydırmayı düşünüyorum çünkü(2 sene müh. okudum).saydırdığım dersleri itüde ortalamaya katıyolarsa olmaz yani o yatay geçiş işi.ikinciye grmek gbi bi şansım zaten yok(yaş 21 harp okulu terk).grdiğim bölümü btrmem lazım gibi gözüküyo açıkçası


    Anladım.

    Yatay Geçiş ile ilgili o hususlar hakkında şu an benim de ayrıntılı bilgim yok; ancak bunun için İTÜ Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi'ni okuyabilirsin:www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/yatay_yonerge.pdf




  • @alacakaranlık , saol cevaplar için

    Sana birşey daha sorayım, yanılmıyorsam üst bir kurdaydın ve yarım dönemde atladığın hazırlığı. Peki ingilizce seviyen ne durumda sana göre şu an ? Veya 1 sene hazırlık okumuş arkadaşların vardır, onlarn ingilizce seviyeleri nasıl ? Diyaloga geçebilecek kadar var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8

    matematik mühendisliği hakkında bilgi verebilirmisiniz


    yardımcı olacak yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cwr

    @alacakaranlık , saol cevaplar için

    Sana birşey daha sorayım, yanılmıyorsam üst bir kurdaydın ve yarım dönemde atladığın hazırlığı. Peki ingilizce seviyen ne durumda sana göre şu an ? Veya 1 sene hazırlık okumuş arkadaşların vardır, onlarn ingilizce seviyeleri nasıl ? Diyaloga geçebilecek kadar var mı


    Bu da kişiden kişiye değişir şimdi. Kimisi hazırlık sınıfını pek ciddiye almaz ve sınırdan bitirir, kimisi de ciddiye alır ve iyi değerlendirir.

    İngilizce konuşmak hususunda ne durumda olduklarını bilmiyorum, oturup hiç onlarla İngilizce konuşmadım ya da onları biriyle İngilizce konuşurken görmedim.

    İTÜ'nün hazırlık sınıfındaki kurların girişteki İngilizce düzeyine göre dağılımı aşağı yukarı şöyle:

    A kuru: Upper-Intermediate & Advanced
    B kuru: Intermediate
    C kuru: Pre-Intermediate
    D kuru: Beginner & Elementary

    Bütün kurlarda hedef Advanced düzeyinde çıkmaktır. Tabii ki bunun ne kadar verimli bir şekilde gerçekleştirildiği ayrı bir tartışma konusu. Zira hem en başta dediğim gibi, bu kişiden kişiye değişir hem de derse giren hocalara, dersin işlenişine ve kullanılan materyallere göre değişir. Essay yazmayı öğrenirsin, bunu söyleyeyim. Hem Proficiency'de yazmanı isteyecekler hem de daha sonraki yıllarda lazım olacak. Eğer yine verimli bir şekilde yararlanırsan, okuduğunu anlayabilecek ve düşüncelerini yazıya dökecek düzeye gelirsin. Gramer konularında da ilerleme kaydedebilirsin, yazılarında daha fazla çeşitte gramer bilgilerini kullanabilirsin.

    Açıkçası "çok iyi" diyalog kurabilecek (Speaking) düzeye gelebileceğini de pek sanmıyorum. Çünkü bunun üstüne okulda çok düşülmüyor. Derse giren hocalardan en az biri yabancı olacak. Bu yabancı hocalarla derste ve ders dışında "sıkça" konuşursan pratik kazanabilirsin. Aksi hâlde, derse hiç katılmazsan, sana Speaking nâmına çok katkı sağlanmaz. Bir de Speaking dersi oluyor, bu derste iyi katılmaya çalış.

    İTÜ'nün maalesef ODTÜ'ye, BOÜN'e, Bilkent Üniversitesine göre geri kaldığı bir nokta da bu İngilizce eğitim. Oralarda hazırlık sınıflarını 2 yılda zor bitirenler duyuyoruz. BOÜN'de bildiğim kadarıyla 2 yabancı dil bilmeden mezun olunamıyor. İTÜ'de ise bu kadar disiplinli bir İngilizce eğitim sistemi henüz mevcut değil. Hazırlık sınıfında kullanılan kitaplar da çok ağır değildir. Ayrıca çok sık ödev de verilmez.

    Ancak yine de verimli bir şekilde yararlanmayı, derslerle ilgili olmayı, derse katılmayı bileceksin. "Çoook şey katar." da diyemiyorum; ancak "Hiçbir şey katmaz." da kesinlikle demiyorum tabii ki.


    Ben A kurundaydım. A kurlarında dersler bir müddet sonra, tabiri caizse "lay lay lom" geçiyor. Giren öğrencilerin İngilizce düzeyleri zaten iyi.

    Essay yazmayı öğrendim. Birkaç ayrıntılı gramer konusunda katkı sağladı. Ancak Speaking konusunda da kendime hâlâ güvendiğim söylenemez. Derse giren ABD'li hocayla da çok sık muhabbetim yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Temmuz 2011; 16:46:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8


    quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8

    matematik mühendisliği hakkında bilgi verebilirmisiniz


    yardımcı olacak yok mu?


    Bölüm hakkında çok ayrıntılı bilgim yok; ancak buradan mezun olanlar genelde ya eğitime ya da yazılım sektörüne yöneliyor.

    Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı bir bölüm. Lisans dersleri olarak diğer üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerine bağlı normal "matematik" bölümünden çok farkı yok. Zaten bölümün resmî sitesinde de (www.mat.itu.edu.tr ) bölümün adı "Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü" olarak geçiyor.

    İTÜ Matematik Mühendisliği %100 İngilizce programının lisans dersleri:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MATE/201110.html
    ODTÜ Matematik Bölümünün (www.math.metu.edu.tr ) lisans dersleri: math.metu.edu.tr/Courses


    Bölümü Teknik Forum'da da araştırabilirsin. Öğrencilerine ve mezunlarına ulaşabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8


    quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8

    matematik mühendisliği hakkında bilgi verebilirmisiniz


    yardımcı olacak yok mu?


    Bölüm hakkında çok ayrıntılı bilgim yok; ancak buradan mezun olanlar genelde ya eğitime ya da yazılım sektörüne yöneliyor.

    Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı bir bölüm. Lisans dersleri olarak diğer üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerine bağlı normal "matematik" bölümünden çok farkı yok. Zaten bölümün resmî sitesinde de (www.mat.itu.edu.tr ) bölümün adı "Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü" olarak geçiyor.

    İTÜ Matematik Mühendisliği %100 İngilizce programının lisans dersleri:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MATE/201110.html
    ODTÜ Matematik Bölümünün (www.math.metu.edu.tr ) lisans dersleri: math.metu.edu.tr/Courses


    Bölümü Teknik Forum'da da araştırabilirsin. Öğrencilerine ve mezunlarına ulaşabilirsin.


    açıkcası sınavdan önce itüde elektrik bilgisayar istiyordum ancak puanım ona değil de ytü elektrik yetiyor ayrıca itü de mat mühendisliği yetiyor peki ama hangisi seçmek daha mantıklı olur ve neden ?




  • birde boğaziçi ybs de puanım yetiyor iyice kafam karıştı açıkcası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8

    birde boğaziçi ybs de puanım yetiyor iyice kafam karıştı açıkcası


    BOÜN YBS ve İTÜ Matematik Mühendisliği hakkında çok ayrıntılı ve yeterli bilgim olmadığı için, nasıl bir karşılaştırma yapacağımı bilmiyorum. Ancak Matematik Mühendisliğinin, normal matematik bölümünden çok fazla farkının olmadığını bil. Mezunları da ya eğitime ya da yazılım sektörüne yöneliyor. Yazılım sektöründe de tek rakibin bu bölümün mezunları olmayacak ama. Bir de matematik bölümünün derslerinin gerçekten zor olduğunu okuyanlardan duyuyorum, bizim bildiğimiz matematikle çok ilgisi yokmuş. YTÜ Elektrik Mühendisliği bu bölüme göre daha iyi duruyor.

    Belki sormuşsundur; ancak sormadıysan BOÜN Yönetim ve Bilişim Sistemlerini forumdaki Boğaziçi Üniversiteliler ana konusuna sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Temmuz 2011; 17:15:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8

    birde boğaziçi ybs de puanım yetiyor iyice kafam karıştı açıkcası


    BOÜN YBS ve İTÜ Matematik Mühendisliği hakkında çok ayrıntılı ve yeterli bilgim olmadığı için, nasıl bir karşılaştırma yapacağımı bilmiyorum. Ancak Matematik Mühendisliğinin, normal matematik bölümünden çok fazla farkının olmadığını bil. Mezunları da ya eğitime ya da yazılım sektörüne yöneliyor. Yazılım sektöründe de tek rakibin bu bölümün mezunları olmayacak ama. Bir de matematik bölümünün derslerinin gerçekten zor olduğunu okuyanlardan duyuyorum, bizim bildiğimiz matematikle çok ilgisi yokmuş. YTÜ Elektrik Mühendisliği bu bölüme göre daha iyi duruyor.

    Belki sormuşsundur; ancak sormadıysan BOÜN Yönetim ve Bilişim Sistemlerini forumdaki Boğaziçi Üniversiteliler ana konusuna sorabilirsin.


    ilgilendiğin için çok teşekkürler




  • Deniz Ulaştırma İşletme'ye gelmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8


    quote:

    Orijinalden alıntı: yaoin.8

    matematik mühendisliği hakkında bilgi verebilirmisiniz


    yardımcı olacak yok mu?


    Bölüm hakkında çok ayrıntılı bilgim yok; ancak buradan mezun olanlar genelde ya eğitime ya da yazılım sektörüne yöneliyor.

    Fen-Edebiyat Fakültesine bağlı bir bölüm. Lisans dersleri olarak diğer üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerine bağlı normal "matematik" bölümünden çok farkı yok. Zaten bölümün resmî sitesinde de (www.mat.itu.edu.tr ) bölümün adı "Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü" olarak geçiyor.

    İTÜ Matematik Mühendisliği %100 İngilizce programının lisans dersleri:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MATE/201110.html
    ODTÜ Matematik Bölümünün (www.math.metu.edu.tr ) lisans dersleri: math.metu.edu.tr/Courses


    Bölümü Teknik Forum'da da araştırabilirsin. Öğrencilerine ve mezunlarına ulaşabilirsin.


    :AlacaKaranlık: hocam banınız açılmış tekrar hoş geldiniz =) Neyse sizle lys'den önce konuşmuştum elektronik istiyordum olmadı şimdi bilgisayarı istiyorum. 9400'le kapatmış geçen sene. benim sıralamam 9600. sizce tutma ihtimali ne kadardır? hazırlık/dil konusunda dil'imin iyi olduğuna inanıyorum. ki okulda en iyiydi yani. neyse hazırlığı atlama gibi ihtimalim var mı? yoksa a kurundan falan mı başlarım. bir de cwr yarım dönemde bitirmekten bahsetmiş şimdi ben yarım dönemde bitirsem ertesi dönem boşum yani tatil yapabilicem bir dahaki sene başlayana kadar? ve yurt için de belirttiğim gibi girersem sonlardan giricem. annem babamda çalısıyor annem sağlık memuru babam kamuda çalısıyor. devlet yurdunun düşme ihtmali var mı? annem zor dedi sana yurt vermezler dedi ama D:

    not: yanlış yorumu alıntı yaptım ama neyse




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NHC


    :AlacaKaranlık: hocam banınız açılmış tekrar hoş geldiniz =) Neyse sizle lys'den önce konuşmuştum elektronik istiyordum olmadı şimdi bilgisayarı istiyorum. 9400'le kapatmış geçen sene. benim sıralamam 9600. sizce tutma ihtimali ne kadardır? hazırlık/dil konusunda dil'imin iyi olduğuna inanıyorum. ki okulda en iyiydi yani. neyse hazırlığı atlama gibi ihtimalim var mı? yoksa a kurundan falan mı başlarım. bir de cwr yarım dönemde bitirmekten bahsetmiş şimdi ben yarım dönemde bitirsem ertesi dönem boşum yani tatil yapabilicem bir dahaki sene başlayana kadar? ve yurt için de belirttiğim gibi girersem sonlardan giricem. annem babamda çalısıyor annem sağlık memuru babam kamuda çalısıyor. devlet yurdunun düşme ihtmali var mı? annem zor dedi sana yurt vermezler dedi ama D:

    not: yanlış yorumu alıntı yaptım ama neyse


    Hoş bulduk. :)

  • Mühendislik bölümlerinin çoğunda bu yıl da taban başarı sırası gerilemesi yaşanacağını düşünüyorum. Belki geçen yılki kadar olmayabilir; ancak tıp fakültelerine ve diğer sağlık bölümlerine artan ilgiden, ayrıca artan tüm kontenjanlardan dolayı yine biraz gerilemeler yaşanır. Umarım tercih edilme popülaritelerinde bu yıl birden patlama olmaz. Sonuç olarak, büyük ihtimal girersin. "Kesin" demiyorum, diyemem hiçbir zaman; ancak yüksek bir olasılık veriyorum.


  • Hazırlık sınıfını atlamak için Proficiency sınavı düzenlenir. Bunun ilki eylül ayında olur. Eğer bu sınavda yeterli başarıyı elde edersen, hazırlık sınıfı hiç okumadan atlarsın ve doğrudan lisans derslerine başlarsın.

    Bu sınav iki aşamalı. İlk aşama sırf test. Restatement (5 şık arasından, sorulan cümleye anlamca en yakın cümleye sahip olanı bulma) soruları ve 4 uzun metinden oluşan Reading bölümü var. Restatement kolaydır, Reading de sıkıcı ve yorucu gelse de artan süreyi değerlendirip geri döndüğünde hâlledebilirsin. Bu aşamanın değerlendirmesi 60 üzerinden ve 30 puan barajı var. İkinci aşama da Listening ve Writing bölümlerinden oluşuyor. Listening de test, bu da kolay sayılır. Writing kısmında ise Essay (kompozisyon) yazıyorsun. Essay için sana iki alternatif sunuluyor, konuları ve türleri farklı. Comparison/Contrast/Comparison & Contrast sorulabilir, Cause/Effect/Cause & Effect sorulabilir. Bu aşamada da değerlendirme 40 puan üzerinden ve 20 puan barajı var. Ayrıca Writing ve Listening eşit paylara (20'şer 20'şer) sahip.

    Eğer Essay yazmayı hiç bilmiyorsan, ikinci aşamada barajı geçmen zor olabilir. Çünkü Essay'lerin yapı kuralları var, belli bağlaçları kullanman gerekir, ayrıca sözcük çeşitliliği olarak çok sade olmaması gerekir. Proficiency basit bir sınav da değil; ancak çok ağır da değil.

    Birkaç şey daha ekleyeyim: Millet hazırlık sınıfını atlamayı pek istemiyor. Çünkü hemen lisans dersleriyle uğraşmak istemiyorlar. Hazırlık sınıfı, eğitim hayatınızın en rahat dönemi olacak. Çünkü sizi sık sık düzenlenen sınavlar, sık sık verilen ödevler beklemiyor. Sosyal hayatınıza daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz. Tanıdığım il dışından gelen arkadaşlarım arasında, İstanbul'u görünce hazırlık sınıfına kalmaya karar vermiş olanlar da var. Sadece bir ortalama barajı (60) var, bunu sağlamanız durumunda Proficiency'e girmeye hak kazanıyorsunuz. İlk Proficiency ile hazırlık sınıfı atlayanların İngilizceleri de çok iyi, genelde sağlam bir İngilizce eğitimi veren liselerden mezun olanlar ilk sınavla doğrudan atlıyor.


  • Eğer hazırlık sınıfına kalmaya karar verirseniz ya da sınavda yeterli başarıyı elde edemezseniz, birkaç gün sonra kur belirleme sınavı oluyor. Bu sınav, Proficiency'e göre daha basittir ve sırf testtir. Hatırladığım kadarıyla 100 soru vardı ve 70 ya da 75 üstü yapanlar A kuruna yerleşiyordu.


  • A ve B kuru öğrencilerinin hazırlık sınıfını tek dönem okuma hakkı var. Ocakta düzenlenen Proficiency'de yeterli başarıyı elde ederseniz hazırlık sınıfını atlayabiliyorsunuz. Bu duruma "Irregular olmak" deniliyor.

    İkinci dönem de ya lisans derslerine başlarsınız ya da boş durursunuz. Boş durmak nasıl oluyor? Harç ücretini yatırırsınız ve okul kaydınızı devam ettirirsiniz (İTÜ'de "kayıt olmak = harç yatırmak" oluyor. ); ancak hiçbir ders almazsınız. Size kalmış. Ancak bildiğim kadarıyla bu durumda da "devamsızlıktan kalmış" oluyorsun. Bu da transkriptinde gözükecek.


  • 9400 ile 9600 arasında uçurum yok. Eğer oranın taban başarı sırası bu yıl geçen yılkine göre çok gerilerse, ön sıralardan yerleşme şansın olabilir. Belli olmaz, pek de yüksek olasılık veremiyorum buna.

    Diyelim ki ön sıralardan yerleşemedin ve hatta belki de son sıralardan, ucu ucuna yerleştin... İTÜ yurtlarının ilk seferde çıkmaması riski yüksek. Yedek listeye kalırsın. Ancak merak etme, İstanbul dışından gelenler için, İTÜ yurtları en geç ikinci döneme çıkıyor. Torpilin varsa, başka tabii ki. (Torpilli öğrenciler için açılmış olan "Rektörlük Kontenjanı" bile var maalesef.)

    KYK'ya bağlı devlet yurtlarının ilk seferde çıkması için, ilk olarak aşağıdaki öncelikli durumlardan en az birine sahip olup olmadığına bakılıyor.

    Şehit çocuğu olmak
    Gazi çocuğu olmak
    Annenin-babanın boşanmış olması
    Annenin veya babanın ölmesi
    Millî ve amatör sporcu olmak
    Darüşşafa Lisesi mezunu olmak
    Liseyi yetiştirme yurdunda tamamlamak
    Vücudun %40'ından fazlasının işlev görmemesine neden olacak kadar özürlü olmak


    Eğer bu önceliklerden en az birine bile sahip değilsen, bu yurtların ilk seferde çıkması tamamen şansına kalmış bir şey olur. Çıkarsa şanslısın, çıkmazsa da yedek listeye kalıyorsun.

    İstanbul'da yedek liste sırasında ilerleme çabuk oluyor. Çünkü çok büyük bir şehir ve yurt çıksa bile yurda kaydolmayanların ve yurttan ayrılanların sayısı da fazla oluyor. Bunların sayısı fazla olunca ve bunlar sık olunca da yedek listede ilerleme hızlı oluyor. Sıra sana çabuk da gelebilir. Belli olmaz.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Temmuz 2011; 18:30:15 >




  • çok teşekkür ederim :) şimdi eğer oldu da hazırlığı geçtim bu da büyük ihtimalle transkriptimde olucaktır? yani ileride avantaj olarak karşıma gelebilir. yada geçemedim a kurunda başladım buda transkriptimde olucak değil mi? yani hangi kurdan başladığım. bir de cwr yarım dönemde bitirdiğinizi söylemiş. eğer öyleyse siz ikinci dönem derslere başlamış mıydınız? tekrar saolun =)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlpisBadBoy

    Deniz Ulaştırma İşletme'ye gelmeyin.


    neden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NHC

    çok teşekkür ederim :) şimdi eğer oldu da hazırlığı geçtim bu da büyük ihtimalle transkriptimde olucaktır? yani ileride avantaj olarak karşıma gelebilir. yada geçemedim a kurunda başladım buda transkriptimde olucak değil mi? yani hangi kurdan başladığım. bir de cwr yarım dönemde bitirdiğinizi söylemiş. eğer öyleyse siz ikinci dönem derslere başlamış mıydınız? tekrar saolun =)




    "Transkript" denilen belge sadece lisans eğitimi ile ilgili bir şey. Hazırlık sınıfına dair hiçbir bilgi bu belgeye eklenmez. Hazırlık sınıfı başarınız, genel not ortalamanızı da etkilemiyor. Eğer Proficiency'de yeterli başarıyı elde ederseniz, hazırlık sınıfını atlıyorsunuz zaten. Edemezseniz ve hazırlık sınıfına kalırsanız, tek amacınız yeterli ortalamayı sağlamak da olabilir, sorun değil.

    Ben ikinci dönem lisans derslerine başlamıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Temmuz 2011; 18:34:12 >




  • Alacakaranlık hocam bişey sorucam.pchonour nickli arkadaş %30 ingilizce olan bölümlerde okuyanlar isterse bu %30u arttırabilir,transkript'e yansır demiş.bunun mesela işe alınırken bize faydası olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icescream

    Alacakaranlık hocam bişey sorucam.pchonour nickli arkadaş %30 ingilizce olan bölümlerde okuyanlar isterse bu %30u arttırabilir,transkript'e yansır demiş.bunun mesela işe alınırken bize faydası olur mu?


    İşverenlerin önem verdiği unsurlardan birisi de yabancı dil. Bölüm derslerini ne kadar İngilizce gördüğünü göstermiş olursun.

    Ancak bunu "işverenin gözüne girmek" açısından değil de, kendiniz için düşünün. Teknik İngilizceyi dışarıdan tedarik etmek kolay değil. Her kaynak Türkçeye çevrilmiş değil, yabancı kaynaklarla çalışmanız daha rahat olur.

    Bir de o "%30" oranı genelde yalan oluyor, açılan ve o dönem alınması mümkün İngilizce ders oranı daha fazla. Lisans programında Türkçe gösterilen bazı derslerin her yıl genelde İngilizceleri açılıyor. Laboratuvar dersleri, bilgisayar dersleri gibi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:


    quote:

    Orijinalden alıntı: icescream

    Alacakaranlık hocam bişey sorucam.pchonour nickli arkadaş %30 ingilizce olan bölümlerde okuyanlar isterse bu %30u arttırabilir,transkript'e yansır demiş.bunun mesela işe alınırken bize faydası olur mu?


    İşverenlerin önem verdiği unsurlardan birisi de yabancı dil. Bölüm derslerini ne kadar İngilizce gördüğünü göstermiş olursun.

    Ancak bunu "işverenin gözüne girmek" açısından değil de, kendiniz için düşünün. Teknik İngilizceyi dışarıdan tedarik etmek kolay değil. Her kaynak Türkçeye çevrilmiş değil, yabancı kaynaklarla çalışmanız daha rahat olur.

    Bir de o "%30" oranı genelde yalan oluyor, açılan ve o dönem alınması mümkün İngilizce ders oranı daha fazla. Lisans programında Türkçe gösterilen bazı derslerin her yıl genelde İngilizceleri açılıyor. Laboratuvar dersleri, bilgisayar dersleri gibi...


    Teşekkürler.




  • Arkadaşlar itü geomatik müh.hakkında bilgisi olan var mı?iş olanakları,maaşları vs.nasıldır?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.