Şimdi Ara

İTÜ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu bölüm nasıldır bilgisi olan var mı? Mezun olduktan sonra ne yaparlar ? Endüstri mühendisliğine benzer bir bölüm olduğunu duydum doğru mudur?Bölüm hakkında bildiğiniz her şeyi paylaşın ben fazla birşey bilmiyorum çünkü.



  • bir nevi kontrolör oluyorsun. kalite koşullarını tatbik ediyorsun.
    endüstri mühendisliği ile yakın bölümler, zaten fakülteleri de aynı.


    21. Yüzyıla Girerken İşletme Mühendisliği

    İşletme mühensiliği eğitimi mevcut ve gelecekte iş yaşamı ile ilgili stratejik ve yönetsel kararlar verme durumundaki mühendisler yetiştirmeye yöneliktir. Bu amaçla üretimden pazarlamaya , insankaynakları yönetiminden muhasebeye, araştırma geliştirmeden finansmana kadar farklı alanlardaki birçok konu sayısak teknikler ve bilgisayar teknolojisi desteği ile ele alınmaktadır.

    Günümüzde işletmeler, oldukça karmaşıklaşan endüstriler arası ilişkilerin olduğu ortamlarda gelişmek ve büyümek için tüm yönetim kademelerinin fonksiyonel sorumlulukları yerine, işletmeyi bir bütün olarak değerlendirmeye önem vermek zorundadır. Bu nedenle, teknik formasyona sahip mühendislik kadroları ile işletmecilik eğitimi almış kadroların birarada çalışması; gerek bu iki grup için, gerekse sorumlu oldukları faaliyetler arası bütünleşme ve etkin iletişim açısından kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu ihtiyaca yönelik bir eğitim veren İşletme Mühendisliği programında bu nedenle temel mühendislik bilgisi desteğinde idari ve iktisadi konulara yer verilmektedir.

    İşletme mühendisliği lisans programı derslerin %23'ü temel bilimler, %21'i temel mühendislik, %34 ü matematik tasarımı ve %22'si sosyal bilimler alanındadır.Mühendislik ve sayısal yöntemler dersleriyle kazanılan analitik düşünme becerileri işletme mühendislerini diğer işletme mezunlarından farklı kılmaktadır.

    İşletme Mühendisliği Bölümü'nün Özgörüsü
    Yönetim bilmi ile mühendislik bilimini buluşturan bir kurum kültürü oluşturarak,disiplinlerarası öğretim alt yapısıyla işletme mühendisleri yetiştirmek ve bilgi üretimiyle tüm dünyada tanınan bir kurum olmak

    İşletme Mühendisliği Bölümü'nün Özgörevi
    Öğrenmeyi öğrenmiş , orgulayan,çözüm üretebilen,değişen koşullara uygun işletme organizasyonu ve mühendislik sistemleri kurabilen , uygulayabilen, toplumsal sorumluluk bilincine sahip , kendine güvenen işletme mühendisleri yetiştirmek;bilimsel,teknolojik ve sosyo ekonomik gelişmelere bilgi üreterek katkıda bulunmak ve üretilen bilginin topluma yayılmasını sağlamak.

    İş Olanakları

    İşletme Mühendisliği mezunlarının çalışma alanları; banka ve sigortacılık hizmetlerinden turizme, imalat sanayiinden reklamcılık sektörüne geniş bir yelpaze oluşturmaktadır. İşletme Mühendisliği 17 yıldır mezun veren genç bir bölüm olmasına rağmen, mezunları bugün iş dünyasında çok aranan nitelikleri sayesinde, yaygın olarak üst düzey yöneticiliğe yükselmişlerdir.

    İşletme Mühendisliği Programı öğrencileri, işletmecilik ve mühendislik derslerini dengeli bir biçimde aldıklarından, bu iki ayrı bakış açısını uygun bir birleşime ulaştırabilmektedirler. Bu da onlara aynı anda çalıştıkları işletme lisans programları mezunlarına veya diğer mühendislere oranla üstünlük sağlamaktadır.

    Günümüzde bütün dünyada "işletme" tanımında meydana gelen değişme sonucu artık üretime konu olan nesne yalnızca "mamul mal" olmaktan çıkıp, tarım ürününü ve hizmetleri de kapsar şekilde genişlemiş; üretimin yapıldığı mekan olarak işletme, fabrika sınırları aşıp pazarlama, finansman, işletme-piyasa-ülke analizleri gibi değişik işlevler yüklenmiş, işletmelerin yönetiminde kullanılan yöntem ve teknikler büyük ölçüde değişerek, sayısal yöntemleri uygulayan bilgisayar destekli sistemler yaygınlaşmıştır.

    İşte İşletme Mühendisliği eğitim programı, bu çok yönlü gelişmelerin yarattığı sorunları göğüsleyebilecek orta ve üst düzeyde işletme yöneticilerini, işletmelerin ilk kuruluşundan başlayarak her aşamasında gerek teknik, gerekse iktisadi bakımdan etkin görev yapacak biçimde yetiştirmek üzere hazırlanmıştır. Bu yapılırken, öğrencilerin İTÜ'nün diğer mühendislik fakültelerinde okudukları temel dersleri almalarına özel bir titizlik gösterilmiştir. Böylece mezunların gelişen teknoloji çağına ayak uydurmalarının sağlanması istenmiştir. Bunun bir yararı da klasik mühendislerle sosyal bilimler okumuş personel arasındaki iletişim kopukluğunu gidermek olacaktır. Programımızın ders dağılımı da bu amacı vurgulamaktadır.


    http://www.isl.itu.edu.tr/




  • peki mezun olduktan sonra ne kadar ücretle çalışırlar? maaşları 1-2 bin TL'den başlayıp nereye kadar yükselir?
  • eğer yurt dışı diyorsan kendimi geliştiririm inglizce su gibi birde başka bir dili çat pat yaparım diyorsan 10 bin $ civarına kadar çıkar. ÖNEMLİ OLAN KENDİNİ GELİŞTİRMEN .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pikaj

    peki mezun olduktan sonra ne kadar ücretle çalışırlar? maaşları 1-2 bin TL'den başlayıp nereye kadar yükselir?

    kuzenim koçta çalışıyor. 2003 işletme müh. mezunu.
    rahat 4-5 bin alıyordur. belki daha fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emredici -- 27 Temmuz 2009; 14:06:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emredici

    quote:

    Orijinalden alıntı: Pikaj

    peki mezun olduktan sonra ne kadar ücretle çalışırlar? maaşları 1-2 bin TL'den başlayıp nereye kadar yükselir?

    kuzenim koçta çalışıyor. 2003 işletme müh. mezunu.
    rahat 4-5 bin alıyordur. belki daha fazla.


    teşekkür ederim.. tek korkum Koç'a kadar ya da büyük bir şirkete girene kadar çekeceğim sıkıntılar... ve de büyük bir şirkete girememe korkusu
  • Girdiniz mi bölüme 3 sene olmuş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 2 Ağustos 2012; 12:15:13 >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.