Şimdi Ara

İTÜ İçi Yatay Geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

anladım hocam teşekkürler.Bir de ODTÜlü birisi bunun ODTÜ versiyonunu atabilir mi hocalarım?

• Sehoka kullanıcısına yanıt
    AYT ye benzer konular var ama çalışma şekli, dersler sınavlar farklılaşıyor. Hızlıca adapte olabilmek lazım. Yoksa kopuyor hemen. Günde 3-4 saat çok iyi bir süre. Muhtemelen ben o kadar çalışsam 4.0 olurdu ortalamam. Kişiden kişiye değişmekle birlikte herkes için iyi bir ortalama sağlar bu çalışma. İnsanüstü zor falan değil tabi. Ama en iddialı kişilerin bile yaka silktiğini gördüm. Dayanması zor maalesef. AYT gibi çalışılmıyor. B planı olarak olabilir ama dediğin gibi. Kesin yazacağım bari denemiş olayım dersin öyle olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bölümden bölüme değişiyor. Kontenjanları var bölümlerin herkes ortalaması ile tercih veriyor. Tercih sonucuna göre yerleşiliyor. Geçen dönemlerde bir arkadaşım 3.95 gibi bir ortalamayla Fizik Mühe geçmişti. Eğer mesela 3 kontenjanı varsa ve o sene 3 böyle idealist kişi çıkarsa 3.90 ile bile olmayabilir. Yani oradaki tercih dinamikleri farklı. İnsanlar YKS deki gibi puana göre tercih yapmıyor her zaman. Ama geçemezsem de okeyim diyorsan denenir yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

İtü de kurum içi geçmek çalışırsan kolay. ODTÜ'de böyle imkan yok. Örnek, inşaat, çevre ,kimya mühendisliğinden, bilgisayar, elektrik, hatta makina, endüstri ve uçak çok zor. İlk ikisi notla imkansız.Çünkü okuduğun bölüm puanı ile geçiş yapacağın bölüm puanı arasında Bilgisayar, Elektrik vesaire için en fazla 20 puan farkına izin veriyor. Yani 453 puanlı çevre mühendisliğinden,541 puanlı Bilgisayara geçmen imkansız. fark yaklaşık 90 puan civarında bazı bölümler 40,bazı bölümler 20 puan farka izin veriyor.İtü'de bu yok. 432 puanlı çevre müh. den 539 puanlı bilgisayara ortalaman yüksekse geçersin.hem ODTÜ tıptan sonra Türkiye'deki en zor okullardan biridir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.