Şimdi Ara

İTÜ Endüstri Mühendisliği Hakkında Bilgilendirme - Konunun 8. Yılı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
19
Favori
36.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam öncelikle merhaba,meslek konusunda detaylı bilgilendirme yapan nadir kişilerdensiniz.
    Ben normalde bilgisayar mühendisliği istiyordum malum son zamanlarda bilgisayarda puanların bir hayli artmasıyla istediğim üniversitelerdeki bilgisayar bölümleri tutmayacak gibi gözüküyor.
    Endüstri mühendisliğinin içeriği de ilgimi çekti,mezun olduktan sonra bilişim sektöründe çalışma imkanları nasıldır
    İkinci olarak da İtü İngilizce mi Odtü İngilizce mi seçilmeli?
  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teşekkür ederim.

    Mesela ben şuan bir telekomünikasyon/teknoloji firmasında 2 yıldır çalışıyorum. Çalışabilirsin sınır yok ama bilgisayar mühendisi yerine değil tabiki :)

    Bu arada ben şuanki piyasaları, sektörleri, trendleri göz önünde bulundurduğumda tercih yapacak olsam bilgisayar mühendisliği seçerim.

    Son sorunu anlamadım, İTÜ İngilizce mi ODTÜ İngilizce mi derken ne demek istedin?
  • Bölüm olarak hangisini seçmem daha iyi olur artıları eksileriyle bahsedebilir misiniz(Bir Itu mezunu oldugunuzu goz ardi edip yazarsanız )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hcnbz -- 19 Haziran 2019; 22:17:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    ODTÜ endüstrili tanıdığım olmadığı için bir karşılaştırma yapamayacağım ama İTÜ'nün İstanbul'da olması sebebiyle İTÜ diyorum. İstanbul'da derken gezmek eğlenmek için değil Çoğu şirketin genel merkezinin burda olmasından dolayı şirket etkinlikleri, staj imkanları vs. avantajları olacaktır o yüzden. Tamamen okuldan bağımsız anladığın üzere. ODTÜ-İTÜ çok bir farklarının olduğunu düşünmüyorum.
  • ananni A kullanıcısına yanıt
    Cevaplariniz icin tesekkurler.
    Peki Endustri muhendisliginin yurt disi imkanları hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    Bununla ilgili önceki mesajlarda yazmıştım. Konudaki cevaplarıma bakmanızı rica edeceğim.
  • ananni A kullanıcısına yanıt
    hocam önceki cevaplarınızı okudum da mesela yurt dışında Erasmus vb yapmak isteyenlerin yüzde kaçı yurt dışına gidebiliyor
  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    Erasmus yapmak kolay. Gitmek isteyip de gidemeyen azdır bölümde.

    Yüksek lisans da çok zor değil fakat erasmus kadar kolay değil tabiki.

    Fakat buradan mezun olup yurtdışında çalışma meselesi o kadar kolay değil. Bu noktada dengeleri değiştiren çok dinamik var. Tek etken bölüm değil, çalışma izni büyük problem.
  • ananni A kullanıcısına yanıt
    Hocam peki teşekkürler.Bu arada yukarıda derslerin ingilizcenize cok da bir katkısı yok demişsiniz.Peki Turkce bolumle Ingilizce bolum arasındaki fark nedir
    Sanirim Turkce bolumde de hazirlik oldugunu söylemiştiniz,hazirlik nasildir bize cok sey katar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    Türkçe ve İngilizce bölümler arasında bir fark yok. Birisinde derslerin en az %30'unu İngilizce olarak alman gerekiyorken diğer bölümde derslerinin tamamını İngilizce olarak almak zorundasın.

    Evet her bölümde İngilizce hazırlık sınıfı var. İTÜ'nün hazırlık sınıfı çok yoğun değil, açıkcası Boğaziçi'nin kadar zorlu değil. Ben lisede çok çok daha iyi bir hazırlık sınıfı okumuştum(benim lisemde hazırlık vardı - 1+4 yıl - ve üst seviyede ingilizce eğitimi vardı, karşılaştırmak yanlış olabilir). Sınav sonrası dinlenmek için hazırlığa kalıp ocak ayında bölüme başlamıştım, yeni öğrendiğim hiç bir şey olmamıştı
  • Hocam biraz geç gördüm ama değerli cevaplarınız için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, öncelikle tercih dönemim yaklaştığı için sürekli araştırma yapıyorum ve neredeyse en çok faydalandığım şey bu başlık oldu çok teşekkürler. Ben 11. sınıf yaz tatilinden itibaren endüstri mühendisliğinde karar kılmıştım esasen ama şu aralar hem ailemin tıp baskısı hem de insanların söylediği birkaç şey kafamı çok karıştırıyor. Şöyle ki endüstri mühendisliğinin gittikçe düştüğünü söylüyorlar ve açıkçası puanım İTÜ'nün bütün mühendisliklerine yetecek gibi görünüyor bu yüzden kararımı değiştirsem mi bilemiyorum. Ama öyle bir şey söz konusu değilse de kesinlikle endüstrinin bana en uygun meslek/mühendislik olduğuna eminim. Ayrıca çift anadal yapmayı da şimdiden kafaya koydum tabi eğer ortalamamı tutturabilirsem yani endüstri düşüşte olsa bile bunun bir faydası olabilir mi acaba (düşüşte dedikleri için çift anadal yapma kararı almadım uzun zamandır istediğim ve araştırdığım bir şey). Kafama takılan ikinci şey ise endüstri mühendisliğinin Türkiye'ye özgü bir bölüm gibi olduğunu söylemeleri. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba?




  • phoebebufay P kullanıcısına yanıt
    Merhaba, düşüncelerin için teşekkürler.

    Bence kendine uyacak olan, severek yapacağın işi yapmak önemli çünkü yıllarca uğraşacağın bir şey olacak. Sıralamaların düşmesinde ülkenin içinde bulunduğu mevcut ekonomik durumun büyük rol oynadığını düşünüyorum. Sanırım daha önceki mesajlarımda bundan biraz bahsetmiştim.

    Çift anadal evet güzel fakat ortalama ve başvuru şartlarını karşılamak zor olabilir. O yüzden kafanda bunu kesin yapacağım diye kendini şartlamaman lazım yoksa üzülebilirsin. İstediğin ve çalışabileceğin alanlarla ilgili bir bölüm okursan kesinlikle faydası olacaktır tabi.

    İkinci sorunu tam anlayamadım. Türkiye'ye özgü bir bölüm derken bu bölümün sadece Türkiye'de olduğu şeklinde bir düşünce mi? Eğer öyleyse sadece ABD ve Almanya'daki industrial engineering programlarına ve onların detaylarına bakmanı tavsiye ederim.




  • Hocam tercih dönemine tekrar dönseniz ne yapardınız?

    Koç(bursiyer),bilkent,odtü ve itü gelecek büyük ihtimalle, hangisini önerirsiniz?

    Sizce genel olarak nasıl insanlar seçmeli ve iş hayatınız nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    Çok güzel soru. Şuanki bilgim ve tecrübelerimle tercih döneminde olsam yazılım ve kodlama ile iç içe olan bir bölüm seçerdim sanırım.

    Tamamını bilmediğim için doğru bir değerlendirme yapmam çok zor bu okullar için hepsi değerli okullar. En azından aralarından kötü bir tercih yapman zor

    Başta analitik ve iletişim becerisi güçlü olan insanlar seçmeli diye düşünüyorum. Ek olarak daha önceki mesajlarda bahsettiğim uğraşılacak işlerden zevk alacak kişiler olmalı. İş hayatım son zamanlar çok çok yoğun ve yorucu geçiyor. Mental ve fiziksel olarak yoruldum son zamanlarda.
  • Merhaba hocam tekrardan ben.Sonuçlar açıklandı bu puanla Itu Endustri(Turkce) ya da Itu Makine muh. Ya da farkli bir universitede bilgisayar muh.yazmayi dusunuyorum.

    Boğaziçi makinede okuyan bir akrabayla konustum.Tek tavsiye etmediğim bölüm Endustri mühendisliğidir dedi.Yavaş yavaş düşüşe geçiyor büyükk çaplı şirketler endustri muhendisi çalıştırmak isterken orta çaplı şirketler dusunmuyor dedi.katiliyor musunuz

    Ben de gelecek vaad ettiğinden ayrıca ilgimi çektiğinden ötürü bilgisayar mühendisliği istiyorum.Sizce ne yapmalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak önceki sorulara itinayla verdiğiniz tüm cevaplar için çok teşekkürler. Ben de bu sene tercih yapacağım. İlk iki bin içindeyim. Sınava hazırlık döneminde düşündüğüm bölümlerin tamamı mühendisliklerdi ancak sınavı atlatınca düşünmek ve araştırmak için fazlaca vaktimin olmasından kaynaklanarak aklım çok karıştı açıkçası. Kafa karışıklığına sebep veren bazı konuları aşağıda maddeledim, vakit ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim.
    °Çok fazla işsiz veya kendi alanında çalışamayan mühendis olduğunu çok defa duydum acaba bahsedilen bu kesim itü odtü boğaziçi gibi üniversitelerden mezun olmayıp kendini geliştirmeyen kişiler mi yoksa bu üniversitelerden mezun olmak da iş garantisi sağlayamaz mı?
    °Neden endüstri mühendisliği istediğimi kendime sorduğumda aldığım cevap da acaba yeterince bölümü bilip bilmediğimi bana sorgulatıyor açıkçası. Bu nedenle itüdeki mühendislikleri en iyi sıralamadan başlayarak aşağıya doğru yazmayı düşündüm. İlk senemi yerleştiğim bölümde geçirip mühendislik alanlarına daha hakim olduktan sonra geçiş yapmak daha sağlıklı olabilir kanaatimce. (zaten ilk senedeki çoğu mühendislik dersleri ortak bildiğim kadarıyla doğru mudur?) Siz bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz?
    °Son olarak genel anlamda mühendisliklerin bilgisayarla çok iç içe olması beni biraz korkutuyor açıkçası. Çünkü bu vakte kadar bilgisayarla çok haşır neşir olmamıştım, bu eksikliğimi fark edip son senemde solidworkd ve photoshop uygulamalarını öğrenmek için kurslara gittim ancak yine de aynı bölümde bulunan diğer kişilerden bilgisayar kullanımı, yazılım gibi konularda geri kalmak bende büyük bir endişe oluşturuyor. Bu konu hakkında kendi deneyimlerinize dayanarak neler söyleyebilirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hcnbz H kullanıcısına yanıt
    Düşüşe geçtiğine katılmıyorum. En azından ben piyasada, hem kendi şirketimde olsun hem de başka şirketlerde çalışan diğer arkadaşlarımdan olsun böyle bir yorum da almadım.

    Okul seçmektense ilgini çeken, yaparken seveceğin bölümü seçmeni tavsiye ederim. Bilgisayarın geleceğinin olduğu ve bitmeyeceği şüphesiz elbette.
  • berkutchies B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, güzel düşünce için teşekkürler.

    Sağlık haricinde hiç bir bölümüde iş garantisi bulamazsın. Fakat sadece kendi bölümümden-dönemimden örnek vereyim. Temmuz 2017'de mezun olduk. Ekim ayı gibi mezun olup da işi olmayan hiç bir arkadaşım yoktu. Bir şirket olmaz, ikinci olmaz ama diğeri oluyordu ben bunu gözlemledim kendi dönemimden. Şuanda da işsiz olan kimse yok etrafımdaki arkadaşlardan.

    Evet ilk senedeki derslerin çoğu benzer fakat hem ilk sene sana bütüm bölümler hakkında bir izlenim sağlar mı ondan şüpheliyim hem de geçiş yapmak o kadar kolay değil. Böyle bir deneme yaparsan hoşlanmayacağın bir bölümde kalabilirsin, bence alınacak bir risk değil.

    Mühendislik değil, artık insan hayatı bilgisayarla iç içe ve bu artarak devam edecek, etmek zorunda. Eğer ilgin yoksa sadece solid yada photoshop kursalarına gitmen sana bir şey katmayacaktır. Gerçekten buna ilgin yoksa ve hoşlanmıyorsan kedine başka hedefler bulmanı tavsiye edebilirim yoksa çok zorlanıp bunalabilirsin. Açık konuşayım küçüklüğümden beri teknoloji ile iç içe büyüdüm ve bilgisayarlarla aram her zaman çok iyi oldu, çok iyi seviyede pratik bilgisayar kullanımına sahibim. İnan bana hem okul zamanında hem de iş hayatında çok fark yaratıyor. İş hayatında tahmin etmeyeceğin kişilerin gelip sana bir şeyler sorduğunu, bir şeyler öğrenmek için peşinde koştuğunu görüyorsun. Çoğu kişide olmayan değerli bir özellik. Tavsiyem bu tarafa yönelip o eksiğini tamamlaman. Hiç zor değil.




  • ananni A kullanıcısına yanıt
    Yanıtlar için teşekkür ederim.Hocam önceki yanıtlarınızda şuan tercih yapsam bilgisayar yazılımla alakalı bir bölümde okurdum demiştiniz.Sizce odtü itü boğaziçinin bir iki gömlek aşağısı okulları tercih etsek risk almış olur muyuz(siz bu durumda olsanız İTÜ Endüstri mi diğer okullarda bilgisayar mı seçerdiniz)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.