Şimdi Ara

İTÜ Endüstri Mühendisliği Hakkında Bilgilendirme - Konunun 8. Yılı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
19
Favori
36.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlodPaint P kullanıcısına yanıt
    Merhaba, rica ederim ne demek.

    1) Ben okurken 1 tane C dersi vardi, cok da keyif alirdim 100/100 ortalama ile verdim dersi😬 Ama galiba sonradan bu matlab ile degistirildi fakat tam emin degilim. ITU sis ders planlarindan guncel halini gorebilirsiniz, yaniltici bir sey soylemeyeyim.

    2) Guzel soru. Iyiki yapmisim dedigim kesinlikle okurken 1 yillik yaptigim staj (3 ay haftada 5 gun, 9 ay haftada 2,5 gun) Keske yapsaydim dedigin icin is yasaminda yonelik ve kimsenin kullanmayi bilmedigi uygulamalari daha iyi ogrenseydin diyorum. Simdi vaktim pek yok malesef. Excel calisarak bunu az cok yapmistim ama daha farkli programlari da keske ogrenseydim. Tableau, PowerBI, excel macro, SQL, R, phyton aklima ilk gelenler

    3) Acikcasi data science gecmisim olmadigi icin bu konuda yorum yapmam cok dogru olmayabilir ancak etrafimdan duydugum kadariyla R, Phyton, matlab, SQL ogrenebilirsin. Dikkat edersen keskelerimde benim de bunlar var, data science alaninda baslamak isterdim gercekten. Egitim icin udemy, linkeding learning gibi platformlari kullanabilirsin.

    4) Iyi bir dil belgesi, eger istiyorsa, okul ile iliskisi iyi olan okullarlar, okulda 2-3 hocadan referans mektubu, iyi not ortlamasi(bazi okullar pek dikkat etmezken bazi okullar aldigin ders iceriklerine ne o dersten aldigin nota kadar inceleyebiliyor)

    5) Ben boyle bir sey duymadigim icin acikcasi bir cevabim yok. Eger akademisyenlik yolunda ilerlemeyeceksen sana bir etkisi olacagini dusunmuyorum😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Selamlar hala buralardaysaniz size bir kaç sorum olacak
    1- ODTÜ , Bilkent , itu vb yerlerden mezun olunca iş bulma konusu nasıl oluyor ortalama kaç Ayda iş bulunabilir
    2- İş yerinde bir gününüz nasıl geçiyor bilgisayarda hangi programlarla uğraşıyorsunuz vs
    3- Mesleğin önümüzdeki 5-10 yıllık durumu hakkındaki düşünceleriniz neler
    4- İşinizin artı ve eksilerini objektif olarak sayar mısınız
    5- Endüstri mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliğini karşılaştır mısınız
    Teşekkürler şimdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AklımaNickGelmedi. A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    1) Diğerlerini bilemeyeceğim ama kendi bölümüm için konuşayım. Ben daha mezun olmadan mayıs ayı başında işimi bulmuştum temmuzda başlamak üzere. Temmuzda bir cuma günü kep attım pazartesi işe başladım
    Kendi bölüm arkadaşlarım içinde de eylül-ekim ayına kadar iş bulamamış olan kalmamıştı.

    2) İşyerinde günüm özellikle şuan uzaktan çalışırken tamamen bilgisayar başında çalışarak ve toplantılarda geçiyor. Tabi bu çalıştığın alan ile alakalı. Fabrikada üretim mühendisi olursan yada sahada satışta çalışırsan çok daha farklı olacaktır. En çok excel kullanıyorum onun dışında SAP business dashboard kullanıyorum. ISIS arayüzü de çok kullandığım platformlardan.

    3) Mesleğin durumu bence önümüzdeki 5-10 yılda şuankinden çok farklı olmayacaktır. Ancak +10 yıl için aynısını düşünmüyorum. AI ve otomasyonun bu kadar yoğun hayata geçirilmeye çalışıldığı bu sektörlerde bu iş de otomatize olmaya başlayacaktır. Burada önemli olan doğru adımları atarak bu işleri otomasyona bağlayan kişierden/şirketlerden olmak. Çünkü sonuçta AI veya otomasyonu ihtiyaca göre şekillendiren akıllı insanlar olmak zorunda ve kendini buraya atabilen kişiler için önü açık.

    4) İşimin artı yönü çok fazla ekiple, farklı hedefleri olan takımlarla çalışmam. Bu sayede hepsinin bakış açısından düşünmeyi öğreniyorum. Sanırım şirkette işimin olmadığı departman yok Satış, ürün yönetimi, finans, pazarlama, teknoloji, insan kaynakları, operasyon ekipleri ile devamlı çalışıyorum Buna ek olarak yenilikçi teknolojilerin satışına çok yakın çalıştığım için bunlardan haberdar olma, detayını öğrenme imkanı buluyorum. Ve bu ürünler özelinde satış ekibini yönlendirme, satış için yol gösterme işlerini yapıyorum.

    Eksi yönüne gelirsem bu konuda son zamanlarda biraz dertliyim. Sorumluluklarımın her zaman daha fazlasını yapan birisi olmam sebebiyle özellikle son 1-1,5 yılda üzerime çok fazla görev verildi ve artık altından kalkamamaya, fiziksel ve mental olarak çok zorlanmaya başladım. Sabah 8de oturuyorum ve akşama kadar su, tuvalet ve öğle yemeği dışında yerimden kalkıp nefes alacak vaktim yok. Şanslıysam 5te kapatabiliyorum bilgisayarı(haftada 1 kez falan ) Bununla beraber dediğim gibi çok fazla ekiple/kişiyle çalışıyorum ve artık insanlarla çalışmak zor gelmeye başladı. Ne kadar farklı insan o kadar çözülmesi gereken sorun problem olmaya başladı(geçen hafta bir gün telefonda o günkü telefon konuşmalarımı topladım, bir günde +3,5 saat telefonla konuşmuşum).

    5) Birbirinden tamamen bağımsız iki bölüm. Ancak daha teknik birisi olayım, elle tutulur şeyler öğreneyim diyorsan bilgisayar tercih et derim.




  • Merhabalar. Şu an 25 yaşındayım ve tekrar sınava hazırlanıyorum çünkü okuduğum bölüm makineydi ve bitiremedim. Tekrar hazırlanıyorum ve hedefim itü endüstri.26 yaşında başlayıp 30 yaşımda bitirdiğimde iş bulabilir miyim sizce? Okuduğum dönemde her sene staj yapmayı düşünüyorum ve ana dilim gibi ingilizce biliyorum.Ama yaş konusu beni çok ikilemde bırakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mertorius M kullanıcısına yanıt
    Açıkçası biraz zor bir durum. Büyük şirketlerin yeni mezun işe alım programlarında yaşa biraz dikkat ediyorlar. 30 yaşında yüksek lisans mezunu olsanız çok fazla problem yaşamazsınız derdim ancak sizin durumunuzda biraz risk görüyorum.

    Örnek vermek gerekirse, bu sene yeni mezun işe alım programına benimle aynı yaşta(1993 doğumlu) olan bir arkadaşımın başvurusu yaş dolayısıyla değerlendirilmeye alınmadı, en son 1994lüleri değerlendirmeye almış şirket bu sene. Bu gibi problemler yaşamanız olası ancak iş bulmanız imkansız değil tabiki, mutlaka bulursunuz.
  • Mertorius M kullanıcısına yanıt
    Abi tercih dönemi öğrencisi olarak soruyorum özel değilse cevaplarmisin neden makineden devam etmek istemedin? Okulun hangisiydi? Okurken karşılaştığın zorlukları da yazarsan çok sevinirim çünkü kafamda makine var gitmeden öğrenirsem iyi olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dersler çok yoğun. Ben fizik sevmeyen biri olarak bölümde bu kadar fiziği görünce yapamadım. Bitiren arkadaşlarım genelde çıkmış soru bularak ve soru ezberleyerek bitirdiler. Bir de erkek ağırlıklı bir bölüm. Askerde gibi hissettim kendimi. Fiziğin iyi değilse tercih etme derim . Bir de çok fazla temel dersi var. Diğer mühendisliklerin 2 3 katı ana ders veriliyor ben zorlandım. Şu da var ben sosyal kültürlü biriyim ve bu bölümdekiler çoğunluk kaba saba tiplerdi. İyi üniversiteleri bilmiyorum ben erciyesteydim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ananni A kullanıcısına yanıt
    Peki yurtdışı mba yapıp 32 yaşında tecrübesiz olarak durum ne olur acaba? Bir de 30 yaşında yüksek lisanssız iş bulursunuz dediğiniz durum kötü firmalar için mi geçerli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet o zaman mutlaka daha çok şansınız olacaktır ancak MBA için genelde söylenen en az 4-5 yıl çalışma tecrübesiyle beraber yapıldığında daha faydalı olduğu. Bunu biraz detaylı araştırmanızı tavsiye ederim.

    Kötü dememek lazım ancak talebin daha az olacağı firmalar diyelim. Binlerce yeni mezun iş başvurusu talebi alan firmalar ister istemez hem yaş hem okul gibi kriterlerle elemeler yapacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananni -- 25 Temmuz 2020; 19:26:37 >
  • Merhaba,
    Bilgisayar mühendisliği ile endüstri arasında kaldım bilgisayar yazarsam hacettepe ytü gelecek
    Endüstri yazarsam itü gelebilir.
    Açıkçası 2 bölüme de ilgiliyim ama aynı üniversitede bir bölüm seç deseler bilgisayar seçerdim fakat Endüstrinin ITU olması beni ona yöneltiyor.
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • playhard36 P kullanıcısına yanıt
    aynı üniversitede bir bölüm seç deseler bilgisayar seçerdim

    Bu bence gayet yeterli bir yorum. Bana göre üniversite değil bölüm seçilmeli çünkü yapacağın mesleğin değişecek tamamen. Bundan dolayı demekki bilgisayarı daha çok istiyorsun ve bence bilgisayarı seçmelisin. Benim yorumum bu yönde.
  • Son zamanlarda çok fazla çalışmak zorunda kaldığınızı söylemişsiniz birkaç defa. Emeğinizin karşılığını aldığınızı düşünüyor musunuz? İşinizi rahatlıkla değiştiremez misiniz?
  • qewqe Q kullanıcısına yanıt
    Aynen malesef son zamanlarda o durumdayim. Guzel soru. Tam karsiligini aldigimi dusunmuyorum malesef. Normal zamanda cok daha kolay degistirebilirdim fakat korona ve uzaktan calisma doneminde neredeyse tum sirketler disaridan calisan alimlarini durdurdu, bu yuzden pek kolay olmuyor su siralar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tüm soruları ve cevaplarınızı okudum. ilk defa bir mesleği bu kadar içinden tanıyorum. bu yıl sınav yılım. eğer kazanabilirsem size daha çok soru sorabşlmek isterim. zaten gördüğüm kadarıyla 3 yıldır buralardasınız. o yüzden bir endişem yok.İyi bir anadolu lisesindeyim.ngilizcem B1 düzeylerinde ama sıkıntı değil,hallolur.Sosyal yönüyle tanınan biriyim. insan ilişkilerini ve yorumlamayı iyi bilir ve bunu da hayatıma yansıtabiirm. maaşa çok önem veriryorum. her mesleği severek yapabirlim , öğrenmem yeter ama en çok liderlik ve yönetim deartamnında bulunmak isterim. MF okuyorum ama .mühendisliklerden en iyi ne uygun olur bana sizce dipnot:teknolojiyi anlar ve takip ederim fakat bilgisayar yazılım yönüyle değil. basit bir geçmişim bile yok çok ama o da hallolur değil mi, sonuçta bilgisayarı tüm mesleklerde kullanmamız gerekir. öğrenmem kaçınılmaz olacaktır. ve Uçak MÜhendisliği de inanılmaz dkkatimi çekiyor hocam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Morley -- 4 Aralık 2020; 10:23:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ananni

    Aynen malesef son zamanlarda o durumdayim. Guzel soru. Tam karsiligini aldigimi dusunmuyorum malesef. Normal zamanda cok daha kolay degistirebilirdim fakat korona ve uzaktan calisma doneminde neredeyse tum sirketler disaridan calisan alimlarini durdurdu, bu yuzden pek kolay olmuyor su siralar.

    bir de çalıştığınız yeri kolayca değiştirbiceğnizi söylemiştiniz. bu nasıl oluyor

  • sorularım olacak size izninizle.1- önceki cevaplarda keşke bu meslekten birini üniversitedeyken tanıyor olsaymışım dediniz. neden ? 2-İtüden mezun olup büyük şirketlerde çalışmak daha mı kolaydır? 3-şuan maaş aralığınız 8000-12000 arası mıdır, dediğim gibi maaş benim için önemli. bu kadar çalıştığıma değsin istiyorum. Maaşınız sizin hak ettiğiniz kadar mıdır?.4-iş çıkışı ya da hafta sonu kendinize zaman ayırıp dışarı çıkabilecek güçte oluyor musunuz? 5- Pişman mısınız? 6-iş başvurusu yapmak için internet sitelerinden mi yararlanıyorsunuz, hangi şirketin pozisyonun iyi olacağına nasıl karar veriyorsunuz? dipnot:çok yoruluyormuşsunuz, terfi alındıkça ,meslekte ilerlendikçe iş yükü azalır ama sorumluluk artar diye duymuştum. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? iş veren işçinin emeğini yiyor mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Morley -- 4 Aralık 2020; 12:38:40 >
  • Merhaba, tüm sorularına cevap vermeye çalışayım.


    Açıkçası sana ne ne uygun olur ona cevap vermem çok zor. Her mühendisliği detaylı araştırıp neler yaptığını okursan hangisini yaparken daha keyif alıp mutlu olacağına senin karar vermen lazım. Bahsettiğin özelliklerin ve yapmak istediklerin endüstri mühendisliği ile uyumlu görünüyor. Bilgisayar teknik öğrenimi, pratikleşme yapılır orası kolay, yeterki buna istekli ol.


    Çalıştığın yeri değiştirmek başka şirketlerin açık pozisyonlarına başvurup mülakatlarına girerek oluyor. Bu arada konuda bahsetmedim bu bilgiyi de vereyim. Yaklaşık 1 ay önce yeni bir şirkette işe başladım.


    Birini tanısaymışım neye demiştim şuan hatırlayamadım ancak endüstri mühendislerinin Türkiye'de nerelerde çalışıp ne işler yaptığını direkt birinci kişiden öğrenmek güzel olurdu. Bunu bu konuyla ben size sağladım sanırım. Bu konuyu açma sebeplerimden birisi de budur.


    İTÜ mezunu olman elbette seni çok fazla adayın önüne geçiriyor, özellikle mezuniyet sonrasında. Çünkü yeni mezun programlarına binlerce kişi başvuruyor. Şirketler bu kişilerin tamamını işe alım sürecine alamaz Bu yüzden en başta CV üzerinden eleme yapılıyor ister istemez.


    Evet maaşım şuan belirttiğin aralıkta üst kısmına biraz daha yakın. Herkes daha fazla hakettiğini düşünür elbette ama son şirket değişikliğimle biraz daha iyi bir noktaya geldiğini söyleyebilirim.


    Hafta içi bazı günler gerçekten hiç enerjim kalmıyor ama her zaman böyle değil. Hafta sonunu ise değerlendiriyorum tabiki.


    Pişmanlık değil ama bilgisayar mühendisliği okumuş olmak isterdim, konuda daha önce de belirttim bunu.


    İş başvuruları için kaynak linkedin. Karar sürecim ise iş ilanının detayları, şirketin bulunduğu sektör, şirketin gücü ve bana ileride katabilecekleri oluyor.


    Evet terfi aldıkça iş yükün azalıp sorumlulukların artıyor elbette ve ekip yönetmeye onları yönlendirmeye başlıyorsun. Tabi iş yükünün azalması öyle hemen değil 7-10 yılı var bence minimum.


    Son sorun ise biraz sert bir soru ancak evet. Her işveren çalışanından maksimumu almak istiyor elbette ama bu durumda sınırın aşıldığı çok oluyor malesef.


    @Schiliender





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ananni

    Merhaba, tüm sorularına cevap vermeye çalışayım.


    Açıkçası sana ne ne uygun olur ona cevap vermem çok zor. Her mühendisliği detaylı araştırıp neler yaptığını okursan hangisini yaparken daha keyif alıp mutlu olacağına senin karar vermen lazım. Bahsettiğin özelliklerin ve yapmak istediklerin endüstri mühendisliği ile uyumlu görünüyor. Bilgisayar teknik öğrenimi, pratikleşme yapılır orası kolay, yeterki buna istekli ol.


    Çalıştığın yeri değiştirmek başka şirketlerin açık pozisyonlarına başvurup mülakatlarına girerek oluyor. Bu arada konuda bahsetmedim bu bilgiyi de vereyim. Yaklaşık 1 ay önce yeni bir şirkette işe başladım.


    Birini tanısaymışım neye demiştim şuan hatırlayamadım ancak endüstri mühendislerinin Türkiye'de nerelerde çalışıp ne işler yaptığını direkt birinci kişiden öğrenmek güzel olurdu. Bunu bu konuyla ben size sağladım sanırım. Bu konuyu açma sebeplerimden birisi de budur.


    İTÜ mezunu olman elbette seni çok fazla adayın önüne geçiriyor, özellikle mezuniyet sonrasında. Çünkü yeni mezun programlarına binlerce kişi başvuruyor. Şirketler bu kişilerin tamamını işe alım sürecine alamaz Bu yüzden en başta CV üzerinden eleme yapılıyor ister istemez.


    Evet maaşım şuan belirttiğin aralıkta üst kısmına biraz daha yakın. Herkes daha fazla hakettiğini düşünür elbette ama son şirket değişikliğimle biraz daha iyi bir noktaya geldiğini söyleyebilirim.


    Hafta içi bazı günler gerçekten hiç enerjim kalmıyor ama her zaman böyle değil. Hafta sonunu ise değerlendiriyorum tabiki.


    Pişmanlık değil ama bilgisayar mühendisliği okumuş olmak isterdim, konuda daha önce de belirttim bunu.


    İş başvuruları için kaynak linkedin. Karar sürecim ise iş ilanının detayları, şirketin bulunduğu sektör, şirketin gücü ve bana ileride katabilecekleri oluyor.


    Evet terfi aldıkça iş yükün azalıp sorumlulukların artıyor elbette ve ekip yönetmeye onları yönlendirmeye başlıyorsun. Tabi iş yükünün azalması öyle hemen değil 7-10 yılı var bence minimum.


    Son sorun ise biraz sert bir soru ancak evet. Her işveren çalışanından maksimumu almak istiyor elbette ama bu durumda sınırın aşıldığı çok oluyor malesef.


    @Schiliender

    çok çok teşekkür ederim eğer kazanırsam sizinle iletişime geçmek ve daha fazla bilgi alıp şirketler, piyasa ve bana katacakları konusunda yardım almak isterim. iş hayatınızda başarılar dilerim belki bir gün bir şirkette müdürüm siz olursunuz.





  • bir de meslekte 4.yılınıza geçiyorsunuz sanırım. böyle kısa sürede bu kadar iyi bir duruma gelip yükselmek sizin şansınız mıdır, yoksa İTÜ mezunları zaten böyle midir? İyi şirketlere siz mi giriyorsunuz yoksa okulunuzun adı mı sizi işe alıyor?

  • Evet 3,5 yıldır çalışıyorum. Çok ekstra bir yükselmem yok henüz, beklenen şekilde ilerliyor aşırı bir şey değil.


    İkisi de. Kimse sadece İTÜ mezunu diye çalıştırılmıyor. Kişisel yetkinliklerin çok daha önemli.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.