Şimdi Ara

İTÜ Endüstri + İşletme Mühendisliği vs YTÜ Endüstri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ’lülere soruluyor ve cevaplar bunlar.

İTÜ’lülere soruluyor: Merhaba kuzenim için soruyorum. Sıralaması İTÜ Endüstri Mühendisliğine yetmiyor. Bunun yerine İşletme Mühendisliğini yazsam mı diye düşünüyor. Bende İTÜ İşletme Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği okuyan arkadaşlar sormak istiyorum. İTÜ İşletme Mühendisliğimi yoksa YTÜ Endüstri Mühendisliğini mi tavsiye edersiniz. Fikirlerinizi bekliyoruz. Ayrıca İşletme Mühendisliğinin tam olarak nerelerde ve ne pozisyonlarda çalışabildiğini yazarsanız çok memnun oluruz. Ne iş yaptığınızı bende bilmiyorum. Harbiden siz ne iş yapıyorsunuz arkadaşlar merak ettim.

1. Kişi cevaplıyor(Endüstri okuyor): İşletme Mühendisleri üretim, pazarlama, satış, satınalma, insan kaynakları, IT departmanlarında çalışabilir. Sadece üretimin temel fonksiyonlarında zor çalışır. Onlarda bizdeki gibi üretim planlama ve kontrol, iş etüdü, iş gücü planlaması, ergonomi, takım tezgahları vb. temel üretim dersleri yok. Haricinde üretim olan bir yerde de bahsettiğim fonksiyonlarda rahatlıkla çalışır. Temel fark budur, endüstri mühendisliği esasında üretim planlama, hat tasarımı, layout verimliliği vb olarak ortaya çıkıp günümüzdeki haline evrildi.

2. Kişi cevaplıyor(İşletme okuyor): YTÜ hakkında bir bilgim yok, ama ben işletme mühendisliğinden memnunum bayağı. Hatta ben de Galatasaray endüstri ile işletme mühendisliği arasında kalmıştım, şu an iyi ki gelmişim diyorum. İşletme Mühendisliği'ni joker bir meslek olarak düşünebilirsin. Neredeyse bütün sektörlerde yönetsel alanlarda çalışabiliyoruz. Farklarına gelince, İşletme Mühendisliği daha yönetsel bir bölüm endüstriye göre. Marketing, insan kaynakları, işletme hukuku, finans gibi derslerimiz var. Ders planlarına bakarak daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Endüstride bu derslerin çoğu yoktur diye tahmin ediyorum. Onların özelleşme alanları üretim, data gibi biraz daha teknik konular oluyor. Operations research dersini biz 1 dönem alırken, onlar 2 dönem alıyor gibi... Hatta şu anda endüstride data üzerine bir yapılanma ve yönelim var bildiğim kadarıyla, işletmede de endüstriden data dersleri alarak bu alana da yönelinebilir. İkisi arasındaki ayrımlar da İşletme Mühendisliğinin kendisi de derya denizdir. Ne kadar anlatsam az kalır :) + Bizim bölüm hocalarının İşletme Mühendisliği ile ilgili online yayınları olacaktı yakında, onları takip edebilirsiniz.

3. Kişi cevaplıyor(Endüstri mezunu): Eski bir endüstri mezunu olarak, kesinlikle İTÜ İşletme yazmasını öneririm. Sektörde yeni mezun iş alımlarında İTÜ Endüstri veya İşletme çok büyük fark yaratmıyor.

4. Kişi cevaplıyor(İşletme mezunu): İTÜ işletme mühendisliği iyidir ya. Kartlarını doğru oynarsa çok da iyi yerlere gelir. Benim dönemimden boş atan yok mesela. Gönül rahatlığı ile gelsin + İTÜ nün kampüs ortamı ile YTÜ kıyas götürmez.

5. Kişi cevaplıyor(İşletme okuyor): İşletme mühendisliği yazsın, biz de üretimde çalışabiliyoruz ama endüstri mühendisleri gibi daha ayrıntılı öğrenmek isterse seçmeli dersler alabilir END kodlu. Tek sıkıntı hocalar çok yıpratıyor, özellikle 2 ve 3. sınıfta (4’ü bilmiyorum). Diğer bölümler kadar zor değil ama psikolojik olarak kötü etkiliyor. Bu olmasa mis gibi bölüm.

6. Kişi cevaplıyor(Araştırma görevlisi): Burada yazılanlara ek olarak gelsin tanıtım günlerinde hocalara ve araştırma görevlilerine, kulüplere ve mezun öğrencilere hem yüz yüze hem de çevrim içi şekilde sorsun. Önemli olan onun ne olmak istediği. İTÜ Endüstri Mühendisliği gerçek bir endüstri mühendisliği şeklinde üretim açısından önemli bir uzmanlık getiriyor. İşletme Mühendisliği, işletme tasarımı üzerine uzmanlaşan bir mühendislik. Tanıtım günlerinde denk gelirsek bunu daha ayrıntılı anlatırım zaten, olmazsa farklı hocalar ya da araştırma görevlileri de benzer şekilde bilgi verir.

YTÜ'de doktora yapıyorum, memnunum ama İTÜ'nün bir parçası olunması çok daha doğru bir karar olur lisans aşamasında. Bu sadece eğitimle değil, öğrencilerin genel durumu ve ortamla da ilgili. Benim İTÜ’de en çok sevdiğim şey öğrencilerin durumu ve havuz dersleri zamanlarında çok farklı bölümlerden insanlarla sizi tanıştıran sistem. Çok aktif bir öğrenci kulüp sistemi var. Sadece okuyup geçmiyorsunuz, öğrenciyken seçtiğiniz şeyleri yapmayı öğreniyorsunuz ve başarıyorsunuz. Çok başarılı kulüpler, oluşumlar var. İTÜ gerçekten farklı, bunu lisansta ve yüksek lisansta İÜ mezunu, doktorası YTÜ'de devam eden, İTÜ’de neredeyse 9 yıldır araştırma görevlisi olan biri olarak söylüyorum.

Cevaplar gelirse eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvl00 -- 27 Temmuz 2022; 6:25:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 6. cevap eklendi.

• Eline sağlık hocam👍🏼

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • COK DOGRU, NOKTA ATIŞI KONU. İTÜ ENDÜSTRİ İSLETMEDEN 2 3 GOMLEK DAHA ZOR BU ARADA.

• İtu işletme muh benim itude en beğendiğim bölümdür. Halen sıralamasının f/p olduğunu düşünüyorum bir çok mezunu munih teknik management &tech master programından kabul alıp iyi yerlere gelmiştir son yıllarda. Tereddütsüz yazılır. Sanirim eski bölüm başkanı Lerzan hocanın birkac konuşmasını izlemiştim düşünenlere önerilir cidden faydalı oluyor

• Bilgisayar ile (yüksek lisans da olur) kombin yapilan işletme mühendisliği veya endüstri mühendisliği şu an Türkiye deki en iyi seçenektir. İşletme muh.bu siralamada nasil kaldigina aklim almıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizce kaça gelir bu sene siralaması

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YTÜ Endüstri
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • brk167 B kullanıcısına yanıt
    12k-13k arada bir yerde olur.

• 12800lerde kpatir mi

• brk167 B kullanıcısına yanıt
    Muhtemel bir sıralama. Kesinlik yok tabi.

• mezuna kalasım geldi yorumlardan sonra vay be

• Fazla işletme mühendisliği bakinca Twitter'da karsima cikan

İTÜ Endüstri + İşletme Mühendisliği vs YTÜ Endüstri

• Sıralama kaç

• 12815 benim tutar mı

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    19.000

• Baya iyi sıralama alternatif aramanızı öneririm. Mezunluk risk gibi.

• YTÜ gömme konusu olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    ytü endüstri düşünüyorum hocam başka kafama yatan bulamadım

• Bence gayet iyidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.