Şimdi Ara

İTÜ Bilgisayar mühendisliğini bırakmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
3
Favori
7.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Bazıları bana bugüne kadar diploma soran olmadı diyor. Bunları diyenler troll mü?

  • ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

    Tamam abi sadece fikir soruyorum.

  • Hangi forumlarda ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • traumatized kullanıcısına yanıt

    DH,Technopat, Ekşi sözlük vb.

  • Ya şuan liselerde hep bilgisayar mühendisliği için iyi bir üniversite çok önemli bir faktör olarak görülüyor. Sıralamalardan belli zaten. İnsanlar 4 senesini İTÜ ODTÜ Boğaziçi gibi Bilgisayar mühendislikleri için harcıyor. Üniversitenin bu denli önemli olmadığını görmek bu 4 senelik emek de göz önünde olunca insana koyuyor yani.

  • sadece bilgisayar mühendisliğinde değil, tüm alanlar için üniversite olmadan kendini geliştirmek çok zor diye düşünüyorum. önceden uğraşmadıysan, öğrenmeye çalışırken hiçbir motivasyonun olmayacak. okul bu motivasyonu sağlıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim kendini geliştirmek sadece iş bahbında değil düşünme tarzı anlamında da lazım. Senin düşünmede ciddi bir eksiklik var her anlamda.

  • Bu kadar kişi bir şey diyorsa bildikleri bir şey vardır diyorum. Buradakiler toplumu ciddiye almayın diyor. Toplum forumda yazılanları ciddiye alma diyor kafam karıştı. Aileme, tanıdıklarıma saf gözüyle bakmaya başladım :D

  • kartal6262 K kullanıcısına yanıt

    Abi direk lafı soktuğun için teşekkür ederim.

  • hiçbir mühendisin okulu bırak kendini geliştir diyeceğini düşünmüyorum. toplum dediğin muhtemelen ilkokul ya da lise mezunu, iyi yerlere girememiş, bu devirde okunmaz meslek öğrenin diyen tipler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu troll degilse cevapliyorum(bu aralar troll bolluğu var) kendini geliştirme saçmalıği üniversite sinavinda istedigi sonucu alamayanlarin uydurdugu bir sey. Aldiginiz her ders onemli olmasa da iyi bir universitede okumanin size katacagi seyleri kurstan ordan burdan alamazsiniz. Şu an fazla acik oldugu icin alaylilar is bulabilir bu sizinle birebir ayni isi yapacaklari anlamina gelmiyor, ileride yeterli mezun cikinca ne olacak? Okulunuzu okumaya bakin zaten zaman geçtikçe aldiginiz dersler sizi bir yere sürükler kendinize en uygun alana kayarsiniz. İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fahrettin.altay kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. teşekkür ederim.

  • Toplum derken annem babam ve tanıdıklarım oku diyor zaten de forumdakiler annen baban yanılıyor diyorlar o bakımdan dedim. EE mezunu bir amcam var o kesinlikle ceng oku pişman olmazsın demişti.

  • Ben senden küçüğüm reis ama ben küçüklükten beri parayla uğraşır kazanırım. Beni yanlış anlama İTÜ bilgisayarı kazanmışsın o kadar çalışıp uğraştığın için bir başarı elde etmişsin. Sence hayatın devamında bu durum geçerli değil mi? Yazılımcılıkla mı uğraşmak istiyorsun. Github kullan, sabah akşam Udemy vs. aban gamejam gibi etkinliklere katıl CV'ni doldur. CV ne kadar iyiyse o kadar maaş alırsın.

    Sektörde yazılımcı kıtlığı var, Türkiye'de fazlalıkla var. Fakat bunun arzı da yakında hallolur. Sen Ceng okurken aldığın dersler sayesinde daha iyi düşünebiliyorsun. Dersleri anlamak için kıçını yırt bence. Çünkü iyi bir matematiğin olursa yazılımda hiç bir şekilde geride kalmazsın. Yani kafanı bence bilimle boz. Bir şeyleri öğrenmek için boz. Bir şirkette yazılım geliştirici olduğunda genelde her gün aynı şeyleri tekrarlarsın bu da seni bir noktadan sonra tüketir. Ben olsam derslere abanır ve caltech'e vs. gidip yüksek lisans yapardım. İşin para kısmını freelance olarak yaparak çok kolay aşarsın gerekli olan CV kasıcaksın. Paraya çok önem veriyorsan, hiç bir işle uğraşma jigolo veya escort ol abi. Eğer işin de ortalama biri olursan bu tarz kişilerden fazla kazanamayacaksın ki :D. Kendini geliştirmiş olsan buradaki adamların lafına önem verir misin gözünü seveyim. İTÜ PC'ye girip bıraksam mı diye düşünüyorsan sende büyük bir gelişmemişlik var demek. Bu ayıp değil yanlış anlama. Hatanı şimdi farket kendi vizyonunu düzelt zaten cevabı alırsın.





  • Sen boşver milletin dediklerini, okula devam. Git birde matematik yan dal yap hatta. Temeli sağlam at önce bir. Sonra kendini geliştirirsin. Zaten bilgisayar gibi bir bölümde sürekli kendini geliştirmek zorundasın tarih arkeoloji falan değil ki bu sürekli yeni bir şey çıkıyor.

    Yukarıdaki arkadaş da sana eşek şakası yapmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kartal6262 K kullanıcısına yanıt

    Tamam abi yarın jigololuğa başlıyorum  . Şaka şaka teşekkürler cevap için.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Tamamdır teşekkürler. Sizce de diploma fayda eder mi peki?

  • Bu çocuk nasıl kazanmış İTÜyü ? 😄

    Yapacağın şey diplomayı almaya çalışırken bir yandan proje üretmek . Vasıfsız bir açık öğretim mezunu gibi görünmemek için iyi bir mezuniyet şart. Üniversite bitiremeyenler sonradan on tane diploma alıyor ama yine içlerine sinmiyor. Hazır eline geçmiş değerlendir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Girişimcilik şirket kurmak vs farklı şey, meslek erbabı olmak farklı şey. Yazılım hem girişime hem de gelişime sürekli açık. Keza donanım üretimle kısıtlı olmasına karşın yeni girişimler yok değil.

    4 senelik emek olarak bakmayın. Bill Gates gibi garajda yazma devrinden doktora mezunlarının anca girişim yapabildiği bir döneme giriyoruz. Piyasa seviyesi yükseldikçe rekabet arttıkça bazı işler zorlaşıyor. Windows ilk çıktığında yazılım yazıp satan kazandı, android ilk çıktığında yazılım yazıp satan lazandı. IOS çıktığında yazılım yazıp satan kazandı. Bunlar bazı girişim örneği kümesi misal...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 14 Mayıs 2022; 7:7:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.