Şimdi Ara

İTÜ Bilgisayar Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu bölümde okuyan ya da mezun olan var mı ?
    Tavsiye ediyor musunuz?
    Boğaziçiden Odtüden çok büyük eğitim kalitesi farkı var mı ?
    Bölümü İTÜ de okumanın getirdiği imkanlar nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up iyi bayramlar

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up

• Evet hocam ya up

• İtü bilgisayar mühendisliğinde 3.sınıf olan arkadaşım konu açmıştı ancak birileri çekememiş ve şikayet etmiş olacak ki konuyu bölüm tanıtımlarına taşıdılar.Linkini aşağı ekliyorum https://forum.donanimhaber.com/itu-bilgisayar-muhendisligi-tanitim-ve-soru-cevap--144694017#144694291
  • İtü bilgisayarı çok isterken kontrol ve otomasyona geldim. Ders programını az çok biliyorum. Fakülte hakkında genel olarak yorum yapabilirim. İtüde okumanın en büyük avantajı İstanbul faktörü ve okulun mezun ağı. Okulda kulüpler son derece aktif ve buralardan daha başlangıç aşamasındayken birçok şeyi tecrübe edebilir, mezunlarla üst düzey yöneticilerle tanışabilir, şirketleri gezebilirsiniz. Bunun dışında okulda teknik eğitimler veren kulüpler ve birçok proje takımları var. Buralardan da kendinizi geliştirebilirsiniz. Ders programı biraz donanım ağırlıklıdır yani elektroniğe daha yakın. Bilgisayar mezunları genelde yazılım sektörüne yönelirler. Yazılım da zaten okuldaki derslerle değil daha çok kişisel çabayla geliştirilen bir şey. İş bulma konusunda geçen kariyer.net in üniversite bölüm endeksi yayınlandı ve itü bilgisayar birinci sıradaydı. Az biraz çaba göstererek ikinci üçüncü sınıfta yazılım sektöründe yarı zamanlı iş bulup iş hayatına erkenden atılabilirsiniz. Eğitim olarak dersler olarak bu kategorideki okullar hemen hemen aynıdır zaten. Önemli olanın okulun diğer yan imkanları olduğunu unutmayın. İlerideki hedefinize göre okul seçmeniz daha iyi olur. Örneğin savunma sanayi için odtü elbette daha avantajlı olacaktır. Bu bölümü okurken yeni açılan yapay zeka ve veri mühendisliği bölümüyle çap yapmak akıllıca olabilir. Buradan data science data analytics gibi alanlara yönelip oradan yapay zeka gibi alanlara kaymak da mantıklıdır. Bu alanlarda tüm dünyada iş açığı var. Yurt dışı hedefleyen arkadaşlar için bu seçecek de mevcut.

• denizyildizi345 d kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hep ODTÜ bilgisayar istiyordum ama az bir farkla kaçırıyorum. Sıralamam da 1600 ailem vs puana yazık etme diyor ODTÜ ee Koç kimya mühendisliği vs git diyorlar. Benim sorum şu , ben bölümün hakkını verip mezun olduktan sonra birkaç yıl iyi bir maaşa işe başlamak sonra da yurt dışı yapmak istiyorum sizce İTÜ beni bu alanda yurt dışına hazırlar mı şu zamanlar CENG bir hayli yükselişte çok da rekabet var açıkçası siz ne düşünüyorsunuz CENG arenasındaki aslanlarla buradan mezun olup kapışabiliyor muyuz ?

• Walter H.White kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam yazıya baktım , neden kaldırdılar buradan anlamadım açıkçası niye oldu var mı bilginiz ?

• slytherinlisayısal kullanıcısına yanıt
    Ceng arenasında iki türlü kapışacaksın. Birincisi mesleki bilgin ikincisi kişisel gelişimin. Mesleki bilgin hangi okula gidersen git derslerin dışına çıkmadığın sürece hep zayıf kalacak. Şunu kastediyorum: Okulda göreceğin ilk yazılım dersi C olacak. Bunu sadece derste gördüğünle bırakırsan o dilin teorik kısmını sadece öğrenirsin. Oysaki olay algoritma becerisinde. Bunu hiçbir ders sana veremez. Senin kendin çaba gösterip başta hackerrank gibi siteler sonrasında kendi özgün fikirlerini hayata geçirerek geliştirmen gerekir. İkincisi kişisel gelişimin dedim. Burada da olay öğrendiğin bu bilgileri satma becerin. Dışarıdaki bir insan senin neyi ne kadar bildiğini ona anlatabildiğin kadarıyla ancak bilebilir. O zaman okul içinde muhakkak derslerin dışında en azından ilk bir iki yıl bu kısmı da içerecek şekilde sosyal faaliyetlerde bulunman gerekir. Öğrenci kulüpleri bunun en kolay yoludur. Puan kısmına gelince eğer bilgisayar istiyorsan böyle bir endişe son derece yersiz ve saçma. ODTÜ ile İTÜ nün böylesine bir farkı yok. İstediğin üniversite sıralamasına bakabilirsin. Bu okullar her zaman başa baş gittiler. İstediğin bölümü okuman senin için daha faydalı olur. Ceng arenasında öyle aslanlar olacak ki bilgisayar dahi okumadan önüne geçebilecekler. Bizzat gördüm bunları ben. Klişe bir laf olacak ama her şey kişisel çabada bitiyor. Okul sadece biraz daha fazla imkan sunabiliyor o kadar. Bunları da sen ne ölçüde kullanırsan o kadar avantajlı olursun.

• denizyildizi345 d kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam elinize sağlık dediklerinizi düşüneceğim size de kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: slytherinlisayısal

Çok teşekkürler hocam yazıya baktım , neden kaldırdılar buradan anlamadım açıkçası niye oldu var mı bilginiz ?
    Hocam bazı itü bilgisayar kötüleyen arkadaşlar vardı onlara dokundu herhalde yazı şikayet ettiler
  • Bogazicinin ismi var ama odtü diyince koyu muhaliflik aklima geliyor bu aslinda iyi bir ortam hazirlayabilir ogrenciye. Ama istanbul faktoru yine de bi tık öne geçirici faktor bana gore

• quote:

Orijinalden alıntı: serryt455

Bogazicinin ismi var ama odtü diyince koyu muhaliflik aklima geliyor bu aslinda iyi bir ortam hazirlayabilir ogrenciye. Ama istanbul faktoru yine de bi tık öne geçirici faktor bana gore

Okulun önemi yok aşırı bence. Vizyon sahibi olmak mühim olan

• ajker5689 a kullanıcısına yanıt

Vizyon sahibi olmak için açık goruslu olmak şart

• en büyük avantajı İstanbul'da olması ve İstanbul'daki sektöre en çok mühendis sağlayan okulun da İTÜ olması çok büyük avantaj. Boğaziçi öğrencileri saf bir mühendis değil de daha çok girişimci, yönetici tarzı yetişirken İTÜ daha çok full+,full mühendis yetiştiriyor gibi. ve Türkiye'deki tneredeyse tüm önemli şirketler(savunma sanayi hariç) HQ'lari İstanbul'da. bankalar, yeni nesil Trendyol gibi şirketler, start uplar, IT şirketleri vs. sektörün yüzde 90i neredeyse burada zaten. o açıdan çok güzel bir bölüm bence.

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.