Şimdi Ara

İttihat ve Terakki düşmanlığı neden ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Su Torbası

    Tarihi fesliden,armağandan öğrenen adamların ittihat ve terakki'ye düşman olması doğal.

    kazım karabekir ittehatçilerin başlarından biri :D ama gel gör bizim fesli deli kazım karabekiri çok övüyor :) neden acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Bunun cevabı tarihte yatıyor. Tarihi süreçlerden bihaber cahiller olduğunuz için ne Şark Meselesi'ni ne de Berlin Kongresi öncesi ve sonrası süreçleri biliyorsunuz.

    Mısır, Kıbrıs, Ruslar'ın cana okuması falan dedim belli ki hiçbir şey ifade etmemiş. Okuma alışkanlığı yok ki ne ifade edecek... Artık alışkanlık da dememek lazım buna kabiliyet ifadesi daha uygun. Okuma ve anlama kabiliyetinden yoksunsunuz. Sinirim bozuldu, 1. Dünya Savaşı ve 2. Dünya Savaşı'ndaki Türkiye'yi karşılaştırdı ibretlik insan.

    1. Dünya Savaşı öncesinde başta Balkanlar'daki ve Kafkaslar'daki toprakları ve nüfuz bölgeleri üzerinden olmak üzere Osmanlı birçok toprağı ve politik ilişkileri üzerinden savaş öncesi sürecin temel oyuncuları arasındaydı. Ek olarak Orta Doğu topraklarındaki petrol de Batı ülkelerinin hedefleri arasındaydı. Hasta Adam'ın korunmasız toprakları batan geminin malları gibi milletin gözüne batıyordu. Yatıp kalkıp İngiliz Derin Devleti, Lawrence diye ötüyorsunuz. Biraz açın okuyun ne b*k yemiş bu herifler de biz bu heriflere sürekli giydiriyoruz diye? Hicaz'da, Irak'ta Suriye'de Araplar'ın isyanlarını babalarının hayrına mı desteklediler?

    Bolşevik Devrimi sonrası Sovyetler'in yaydığı, Wilson'un ilkeleri arasına uluslararası antlaşmalara açık olmayı eklenmesine sebep olan 19. yüzyıla ve 20. yüzyılın başlarına ait gizli antlaşmalardan hiç mi haberiniz yok?

    Adamlar 19. yüzyıl boyunca parçalamışlar, 1. Dünya Savaşı öncesinde de toprak almaya devam etmişler, bizim zeki savaşa girmeyecek Devleti kim nasıl parçalıyor diyor. Yıllar boyu nasıl maymuna çevirdikleri aynı şekilde.

    Açıp biraz kitap okuyun! Vakit kaybısınız.

    Ben yazacağımı en başta yazdım kardeşim. Ben neticelere bakarım. En sevmediğim şey BANA KARŞI YAPILAN LAF KALABALIĞIDIR. Devletin Sultanını darbeyle indirip orduyu Cihan harbine sokan ve YIKAN ahmaklar topluluğunu kimse gelip bana savunmasın.



    NETİCE KARDEŞİM NETİCE.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Regardy sth. kullanıcısına yanıt
    Yav he yav.



    Ne halt etmeye tarihi bilgi veriyorsam. Beyin olsa bilgiyi kendin edinirdin.



    Netice: Türkiye Cumhuriyeti



    Beğenmeyen defolup gidebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Yav he yav.



    Ne halt etmeye tarihi bilgi veriyorsam. Beyin olsa bilgiyi kendin edinirdin.



    Netice: Türkiye Cumhuriyeti



    Beğenmeyen defolup gidebilir.

    Asıl senin gibiler defolup gitmeli. O vakit belki elimizde kalan son toprağı kurtarmış oluruz. Senin gibiler başta olsa, terör örgütü olarak GÖRMEDİĞİNİZ Pyd sınırımızı kapatıp işgale başlayacaktı.



    Yürüyen merdivene bile düz binemeyen Kılıçtanoğlu öyle demedi mi. Pyd yi savunmadı mı. Hey Allahım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regardy sth. -- 20 Mart 2017; 22:57:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Regardy sth. kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regardy sth.

    İttihat ve Terakki denen Ahmaklar topluluğu, Abdulhamidi tahttan indirip Koca Osmanlıyı Cihan Harbine sokup yıkılmasına sebep olmuş olan ve Ahmaklardan oluşmuş olan Ahmak bir topluluktur.



    Ben demiyorum ki Hicaz ve Trablus da bizde kalsın. Lakin cihan Harbine girmeseydik Rumeli, Selanik, Musul, Kerkük, Halep, Filistin gibi yakın topraklar bizde kalacaktı.



    Ama Ahmaklar Topluluğu, Abdulhamidi tahttan indirip sonrasında öyle bir savaşa soktular ki Koca Devleti, bu, tarihin görmüş olduğu en büyük Ahmaklık oldu.



    Bunun aksini düşünenler de ahmaktır. 1913 sınırlarına ve 1918 sınırlarına bakıp karşılaştırma yaparak, ne denli büyük bir Ahmaklığın bu Ahmaklar Topluluğu tarafından yapıldığını kendi gözlerimizle de görebilirsiniz.


    Osmanlı o dönem İttihat, Abdülhamidi hiç ellemese de bir şekilde ne var ne yok kaybederdi. Kadro aşırı çöptü o dönem. (Hem saray hem ordu.)




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.